Citiraj kate prvotno napisa
Gradsko kazalište "Žar ptica"
10000 ZAGREB, Bijenička 97

17.06. NEDJELJA
u 11:15 sati

Maja Aduša VIDMAR
MUDRO PILE

Za dob od 3 - 8 godina

Mudro, plavo pile neobičnim ponašanjem uznemiri cijeli kokošinjac, u kojem se zabunom našlo. Svi se slažu sa samodopadnim i samouvjerenim pijetlom Jakobom da ono mora napustiti njihovu zajednicu. I koka Liza, koja je spremna trpjeti samo da bi pile imalo mamu, mora se pokoriti odluci većine. U potrazi za pravim roditeljima, pile susretne sovu koja također traži svoje mlado.

Biti drugačiji - je li prednost ili nedostatak?

Što može snaći neobičnoga pojedinca koji svojim sposobnostima odskače od okoline?

Neka su od pitanja na koje nudi odgovore vedra i duhovita priča o neobičnom, pametnom piletu koje svojim ponašanjem i neumornim zapitkivanjem ne stavlja u nepriliku samo koku Lizu nego dovodi u pitanje i logiku okoline u kojoj se neočekivano zatekne

Ovom iznimnom zanimljivom pričom Mudro pile male gledatelje poučava da su ljubav i tolerancija prema drugima, jedino pravo bogatstvo koje sa srcem treba gledati.
Odgledali smo "Mudro pile" sad u nedjelju i meni se jaako svidjelo. Naravno i mome malom žapcu.
Jako puno energije su glumci uložili u predstavu, a gledalište ih je i nagradilo dugotrajnim pljeskom.
Posebno me se dojmila "mama" mudrog pileta, mislim, kako je ta žena glumila kokoš, bilo ju je fascinantno za gledati.
Moja kćer se opet smijala da nije mogla stati.
Jedino joj baš nije bilo jasno zašto je lisica odnijela sovino jaje (mislim zašto ga nije odmah pojela ) a bogme nisam ni ja znala adekvatan odgovor.
Mrvicu mi je bio bed dio radnje kad se malo pile izbacuje iz kokošinjca jer naravno nisu izostala pitanja "Zašto je mama izbacila pile iz kokošinjca?" što je naravno grozno čak i u kokošjem svijetu pa ni to nisam baš dobro objasnila.
Uglavnom, uživali smo!