Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: bebini pokreti

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno bebini pokreti

zanima me vaše iskusvo, ja sam sad 34+2 i beba mi se 90% vremena giba ritmično, kao da pliva po trbuhu, ali ostalih 10% kao da su neki nekontrolirani nagli pokreti, da li je to ok, tj. da li je i vama bilo otprilike tako ili bih se ipak trebala brinutu, hvala

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja beba se 90% vremena giba "aritmično", tj. nema pravila, ni nagovještaja gdje će i kako će.
    Ne brini se, to je sve normalno. Bitno da se giba

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i moja ima ponekad "aritmične" brze lude pokrete, ne znam kako to uopće izvede. možda i plodna voda pojača dojam ali isto sam se pitala jel' to ok...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam 34+3 i nadam se da su "čudnjikavi" pokreti normalni, jer ih moj sinko ima napretek. Koji put kao da sav vibrira(?) u mjestu, to mi je fora osjećaj, a pojma nemam kako ga izvodi. I inače se uglavnom meškolji i rasteže, rijetko kad da baš klasično lupka.

I znate onu foru da su bebe najaktivnije 28-30 tjedan, pa se onda smiruju? Moj se pošteno razigrao tek oko 32. tjedna i od tad uopće ne staje. Imam osjećaj da ne spava ni 10 minuta.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja nikad nisam pratila da li su pokreti ritmični ili ne-bitno da se kreće.A i Dino dok je bio u trbuhu a i ova beba čim su počeli više nisu prestajali-nije bilo nikakvog smiruvanja poslije 30-og tjedna (kod Dine) a čini mi se da ne bu ni sad jer me noćas beba tako lupala u jedno mjesto- kao da me svom snagom gurala sa rukom ili nogom da sam se probudila i okretala se samo da prestane-baš me boljelo!
    Pokušajte pratiti karakter vaše bebe: kad je Dino bio u trbuhu obavezno bi se počeo micati kad bi ja legla i kad bi mazila trbuh prestao bi-ja prestanem,on počne i tako je i sad-točno zna što hoće i ne odustaje dok to ne dobije. Ljudi me znaju čudno gledati kad kažem da ima isti karakter kao i u trbuhu. I meni je to čudesno kako se odmah rodi mali čovjek koji točno zna što hoće i treba!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Yvet, pa izgledamo da smo mi istih dana predano radile bebu. I meni je termin 13.5.

Jos ne znas ili ne zelis znati spol?

I daj mi please reci ako nije problem posljednju tezinu bebe po UZV! Meni je 27.1. bila 860g, a sad 1.3. 1480g....

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oni ritmični pokreti su vjerojatno štucanje. Moji su često štucali u to vrijeme.
    Sretno cure!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni se beba mice svakako, nekad me kao mazi vjerojatno kak se okrece, nekad me tak udara da se vidi kak mi trbuh skace, a jucer smo osjetili to nekakvo ritmicko kuckanje i u prvi cas mislili da su otkucaji srca, al ipak nisu bili toliko pravilni, (a vjerojatno se ni nemogu osjetiti :? ) ne znam jer mozda stucanje?!?!

isto tako sam primjetila da se javlja u odredeno doba dana ili noci, i to tako vec duze vrijeme, tako da ja unaprijed znam kad mogu ocekivati micanje

a to da nekaj popijes je isto dobra fora, uglavnom je dobro nekaj slatko (mozes i pojesti nekaj cokolade, bombon i sl.) jer bebacu skoci secer u krvi (isto ko i nama) pa se ubrzo javi

beso

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ljudi uzivajte u trudnoci i bebinim pokretima, meni taaako fali to malo bice u meni da me lupa. sve sta ste gore navele je totalno normalno, za vibriranje san negdi procitala dite samo pritisne pupcanu vrpcu pa se izazove neka vrsta adrenalinskog uzbudenja i odatle to vibriranje, a ovi aritmicni pokreti jedan za drugin su sigurno stucanje
    meni je bilo najdraze osjetit kako stuca, to mi je bilo taaaaako slaaatko

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

previse vibriranja

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a joj kako super ja sam sad 15+3 i nemam pojma kak cu skuzit da se beba pocinje micat,neku vecer sam osjetila nesto i MM je stavil ruku i nekaj je bilo :/ ali ipak mislim da je nekako prerano,zabrijali smo da su crijeva ,mada mi je bilo malo cudno poslije vise nis nisam osjetila kaj vi mislite o tome i kad se najranije moze osjetit micanje bebe :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se na početku isto bunila da li su crijeva ili beba, a mislim da sam ju već negdje osjetila oko 17 tjedna

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i kaj je na kraju bilo beba il crijeva

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja sam tu negdje pocela osjecati bebu (ili crijeva) zapravo je osjecaj tu negdje (bar je meni bio) slican, al kasnije ces vec moci razlikovati o cemu se radi

i meni su rekli da je to kakti jos prerano, al ti to ovisi o puno toga (npr. koliko kg imas, dal ti je posteljica sprijeda itd.)

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

beba :D

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

joj supac onda bi moglo biti da sam i ja bebu osjetila :D
    al zakaj nisam kasnije opet imala taj filing :?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma ne brini, kasnije ces je itekako osjetiti...
    pogotovo kad ti nece ponoci dati spavati na miru hahahahaha

znam kak je to u pocetku...i sad ja sa nestrpljenjem ocekujem bebino kuckanje (na 28 tj. sam) i stalno drzim ruku na trbuhu da mi ne promakne (jer nekak bolje osjecam)

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a nis onda mi ostaje sam da budem strpljiva jel bas zeljno ocekujem te leptirice nis javim se za neko vrijeme kad se desi nekaj :D
    e a kak skuzis da ti beba stuca si osjetila to uopce si nemrem to zamislit

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa meni su svi u pocetku govorili da cu to osjetiti kao te neke leptirice, a iskreno nisam
    ti leptirici su dosli kasnije, al su i rijetki (bar kod mene) kao da ti nekaj treperi unutra
    ja ti osjetim najvise te kikove, kad mi kao kucka (onda se i trbuh mice) al to tek zadnjih mjesec dana

ma to ti je individualno, meni je recimo mama rekla da ni ja ni seka nismo nju tak jako udarale kak mene moja udre

evo bas mi se javlja, valjda zna da o tome pricam

beso

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pozdrav maloj mahalici :D :D
    a nemam pojma sad kad mi pricas kakvi su simptomi dosta toga raspoznajem kod sebe ma nemam pojma valjda cu skuzit kad je to fakat to
    a kaj nosis curu il decka

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne znam jer smo se MD i ja dogovorili da se zelimo iznenaditi i nismo pitali

ma skuzit ces 100% nema beda

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a svaka vam cast ja bih pukla od znatizelje a i MM
    a jel imas kakav filing kaj nosis :?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    ne znam jer smo se MD i ja dogovorili da se zelimo iznenaditi i nismo pitali

Pa kako to :?

Ja sam došla na pregled u petak, kako imam polipa i otvorena sam, doktorica mi je stavila sondu i ugledala sam, hm... sve da znam da je dečko if ju nou vot aj min

Mislim, nije mi jasno, samo ne pogledaš na ekran ili pogledaš kad ti dr kaže?
    Oprosti, dosadno mi je pa pitam stalno svašta

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa na uzv u 21 tj. me doc pitao jel znam spol (jer ti on ne smije reci, mora te pitati jer zelis da ti kaze) i ja sam rekla da ne znam i da mi ne kaze, neki dan sam isto tako napomenula na uzv da mi ne kaze

ne znam, u pocetku nas je zanimalo, u 13 tj. na uzv se jos nije moglo vidjeti (tak je rekao doc) al nekako vremenom sve te price i pitanja drugih o spolu su nam isle na zivce

a nakon toliko problema (bolje da ih ne nabrajam) na kraju ti bude tak svejedno kojeg je spola nego samo da doguramo do kraja i da sve bude ok, beba ziva i zdrava...

ja ti nekako kad zamisljam kak ce to jednog dana biti uvijek vidim tu bebu kao decka (ono u vizualizaciji) i sanjala sam par puta da je decko, al sa druge strane kad gledam trbuh i pricam sa bebom ipak mi se cini da je curica

ne znam, svi kad me vide kazu: decko...njihova intuicija...a ja bi bas voljela da ih sve zeznemo i da bude cura

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma naravno da je bitno da je živo i zdravo :D i baš ništa drugo, samo mi je fora kako nisi vidjela i još ne znaš

Ja sam stalno sanjala dječkića i mali dječko stiže 28. 06.

Čuvaj se

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma svaka vam cast ja sam totalna znatizelja ja nema sanse da bih mogla izdrzat i ne znat sta nosim fakat vam se divim
    al da fakat kak ne vidis na uzv ja bi sam zujala i gledala jel se vidi kaj sam se nadam da kod nas vidi sad u pon sta imamo bas cu se rastuzit ak mi nece znat reci,ali ja sam uvjerena da je curka :D

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sori na brzopletosti htjela sam reci da u pon idemo na pregled i dace se mozda nesto vidjeti

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja sam 34+3 i nadam se da su "čudnjikavi" pokreti normalni, jer ih moj sinko ima napretek. Koji put kao da sav vibrira(?) u mjestu, to mi je fora osjećaj, a pojma nemam kako ga izvodi. I inače se uglavnom meškolji i rasteže, rijetko kad da baš klasično lupka.

I znate onu foru da su bebe najaktivnije 28-30 tjedan, pa se onda smiruju? Moj se pošteno razigrao tek oko 32. tjedna i od tad uopće ne staje. Imam osjećaj da ne spava ni 10 minuta.
    Ovo što sam boldala, to i moja malena izvodi i to 100% nije štucanje, jako dobro znam kada štuca. Za vrijeme tog vibranja trbuh se u tih par sekundi pomiče ko blesav, kako je Luna Rocco opisala kao vibriranje, dok kada štuca to su ujednačeni udarci, slično kuckanju. I ja se pitam što to radi :?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jedva cekam :D

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    Ma svaka vam cast ja sam totalna znatizelja ja nema sanse da bih mogla izdrzat i ne znat sta nosim fakat vam se divim
    al da fakat kak ne vidis na uzv ja bi sam zujala i gledala jel se vidi kaj
    pa na tom uzv u 21 tj. bas kad je dosao do prepona me pitao za spol, tako da nisam bas htjela zujati jer sam vidjela da gleda to podrucje, al je beba i nekak tak lezala na boku dok je mjerio femur tak da nisam vidjela

e meni isto tako beba vibrira :D super je to

beso

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma supac bitno da se vibra :D

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bila kod doce jucer i kazem joj za vibranje kaze ona da je jos pre rano bar kod prvorodkinji ,sad nemam pojma ona kaze da su ziher crijeva pa me zbunila bum ja to malo skoncentriranije popratila

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma to su i meni neki rekli da je prerano...al nemoj ih slusati...ti bolje osjecas svoje tijelo od tih glupih doktorskih tablica "kad kaj"

ako si npr. mrsavija tj. nemas kak bi rekla puno naslaga na trbuhu naravno da ces osjetiti prije (ja sam ostala trudna sa 47 kg i zadnjih 10 god. sam aktivno vjezbala)

samo ti mazi trbuscic i neka beba kucka

beso

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma mrsava sam nisam sad sa naslagama , ostala sam trudna sa 64 kg visoka 175 tak da brijem da je to ok i brijem da to kaj sam ja osjetila je bila beba al evo lakse je kad ti jos netko kaze da doktori briju

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da se nadovežem na temu, meni je malena danas jako mirna, obično se javljala po noći oko 4 (kad ja nakon wc-a pokušavam zaspati), pa oko 7, kad MD ide na posao, pa malo odmora, pa opet u neko doba prijepodne... ali u zadnjih par dana mi se čini da se nekako smirila, manje je aktivnosti, pa je jedan dan uobičajeno aktivna, pa opet manje... Tako je danas (33+4) uglavnom mir...
    Jel to nešto što bi me trebalo zabrinjavati ili je to nagovještaj početka onog smirivanja pred porod...?

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, noćas oko 4h opet gurkanje kao i inače, i sada također... a jučer - jedva! :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj je dosta nemiran (na mene), na pocetku sam imala osjecaj da stalno radi kolutove u toj vodi

sad se javlja obavezno nakon jela, ili ako sam malo gladna, odmah pita kad cemo papati (to je na tatu )

ponekad imam osjecaj da trenira kick boxing

inace sam prvi put bas udarce osjetila s 18 tjedan, a meskoljenje i prije

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam 31 tjedan i bebicu osjećam stalno. Danas me prvi puta probudila u noći sa svojim lupkanjem. Bila sam naslonjena sa bušom na MM i od bebinog lupkanja se i on probudio. Mi uživamo u bebinom lupkanju i plivanju, samo što me nekad zna jako kiknuti da boli. Par dana je jako aktivna, a onda je dan dva jako irna, pa opet jako aktivna...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ja sam počela osjećati bebu prije desetak dana. sutra smo punih 17 tjedana. nikakvi leptirići, kao da me bocka ispod pupka, pa nekada sa strane. kada sam dugo šetala pa sjela me bockalo ko' navijeno, sada kada sjedim u uredu cijeli dan ne osjećam puno :/ . ali to je tek početak!

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moja mala kako koji dan nekad je dosta aktivna nekad slabo zavisi nemam pojma o cemu ali ona ima svoj ritam ja sam isto pocela osjecat oko 16-17tjedna sad sam u 20+3 i super mi je kad se bacaka nekad se pitam sta radi kako zna bubnut :D

galadriel

Početno

caos cure, ja sam u 18tj. i vec osjecam malog vraga me lupka. kada ste vi prvi put osjetile bebine pokrete? ja vec sa 16 tj. iako mi doktor rekao tek u 20. hm...

Početno

Imam pitanje: naime usla sam u 22 nedelju a ne osjecam bebacha i malo sam se zabrinula.. Ponekad osjetim neko skakiljanje ali nikako da osjetim to silno ocekivano udaranje...
    Pozdravcic svima

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jama, to skakiljanje ce se razviti u udaranje.
    Prvo te malo priprema i javlja se da je tu, a onda ce krenuti lupanje.
    Bez brige.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jama prvotno napisa
    Imam pitanje: naime usla sam u 22 nedelju a ne osjecam bebacha i malo sam se zabrinula.. Ponekad osjetim neko skakiljanje ali nikako da osjetim to silno ocekivano udaranje...
    Pozdravcic svima
    meni je duuugo trebalo da 'prokužim' što je točno udarac, ali sad (33.tj.) udarci su toliko jaki i intenzivni da već postaju bolni... ali to micanje i udaranje definitivno mi je najljepši dio trudnoće
    neke bebe udaraju jače, neke slabije, nije to univerzalno...neke žene koje znam uopće nisu 'doživljavale' to udaranje, kao recimo ja...mene mali pogotovo 'napadne' po noći, taman kad bi mama rado zaspala...
    općenito ga osjećam puno više kad legnem (kad se smirim) nego dok nešto radim ili primjerice sjedim

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

20+nesto sitno (doktor i ja se ne mozemo dogovoriti)
    prije dva tjedna prvi put sam počela razlikovati pokrete od probave... i sad sam već umislila kako mogu razlučiti periode mirovanja i aktivnosti, pa ako izostane, paranoja puca...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U prvoj trudnoći sam prve leptiriće osjetila sa nekih 17 tjedana.
    U ovoj sam osjetila s 14. Ali drudi put opet tek za tjedan dana. Sada sam 16 tjedana i još uvijek nešto osjetim samo ako mirno ležim. I to ne baš uvijek. Jedva čekam da počnem osjećati stalno, da znam da je bebica dobro.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja to jedva čekam. Prije neki dan sam osjetila malo (sad sam 15tj.) i sad svaku noć osluškujem i ništa.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jel nužno da se beba smiri prije poroda? Jer ako ovako nastavim nosit ću još dugo dugo, komad sve više i više divlja Inače je počela sa rekordnih 15 tjedana, što mi svi tvrde (osim gin) da je nemoguće - posteljica je naprijed i ja sam bila podosta skinny pa sam osjetila svaki vrag :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    Da se nadovežem na temu, meni je malena danas jako mirna, obično se javljala po noći oko 4 (kad ja nakon wc-a pokušavam zaspati), pa oko 7, kad MD ide na posao, pa malo odmora, pa opet u neko doba prijepodne... ali u zadnjih par dana mi se čini da se nekako smirila, manje je aktivnosti, pa je jedan dan uobičajeno aktivna, pa opet manje... Tako je danas (33+4) uglavnom mir...
    Jel to nešto što bi me trebalo zabrinjavati ili je to nagovještaj početka onog smirivanja pred porod...?

ovako slicno je i kod mene....jedan dan me gura ko da ce mi izaci kroz trbuh..a drugi dan ko da cijeli dan prespava...dok kod se javi tu i tamo sam mirna da je sve ok...ali me isto zanima o cemu to ovisi...prvo sam mislila da o mojoj dnevnoj aktivnosti,ali sam skuzila da ocito to nema veze jer ima dana kada sam ja aktivnija pa je i ona,a ima dana kada je totalno smirena a ja full aktivna...a i obrnuto...

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno fetalni pokreti

da podignem temu...
    naime, sad sam u 23 tjednu i moja beba je dosta aktivna, stalno mi se javlja tokom dana, ...dobro, nisu to jaki udarci, iako ima i jacih ponekad. Kad smo bili na uzv i doc je rekao da je mali stalno u pokretu, aktivan i slike su bilo mutne jer ga je tesko bilo uhvatiti u mirovanju 8) .

Sad me zanima vi koje ste imale isto tako aktivnu bebu u stomaku, jel ona ostala i dalje tako nemirna i ziva nakon rodjenja? ili to zaista nema veze s aktivnoscu u stomaku? bas sam nasla i ovo na portalu;
    .....Otkrili su da su fetusi koji su bili vrlo aktivni u maternici u većini slučajeva razdražljiviji kao djeca.....

bas se pitamo na koga je tako zivahan.... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •