Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 104

Tema: bebini pokreti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj maleni mene vec dobrano trenira na besane noci, budenje u 2, u 4. u 6... Prvo na wc a onda jos pola sata njegovog skakutanja. Danas nije prestao od 6 pa skoro do 9. Neprestano se nekud vrti, gura, proteze... Primjetila sam i da reagira na svijetlo, kad mi je trbuh gol a upaljeno svijetlo onda je miran a cim obucem majicu odmah pocne. Kao da misli "aha, noc je, mama spava, e sad cu ju probudit"
    Ja sam pitala ginica jel to ok sta je on toliko aktivan a on se samo nasmijao i rekao "oni vec sad razvijaju svoj karakter". Po tome ce moj, cim se rodi, potrcat po bolnici

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: fetalni pokreti

Citiraj cokolina prvotno napisa
    da podignem temu...
    naime, sad sam u 23 tjednu i moja beba je dosta aktivna, stalno mi se javlja tokom dana, ...dobro, nisu to jaki udarci, iako ima i jacih ponekad. Kad smo bili na uzv i doc je rekao da je mali stalno u pokretu, aktivan i slike su bilo mutne jer ga je tesko bilo uhvatiti u mirovanju 8) .

Sad me zanima vi koje ste imale isto tako aktivnu bebu u stomaku, jel ona ostala i dalje tako nemirna i ziva nakon rodjenja? ili to zaista nema veze s aktivnoscu u stomaku? bas sam nasla i ovo na portalu;
    .....Otkrili su da su fetusi koji su bili vrlo aktivni u maternici u većini slučajeva razdražljiviji kao djeca.....

bas se pitamo na koga je tako zivahan.... :D
    ovo cu samo tu "premjestiti" da ako netko zna ili ima iskustava da napise nesto!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam ti mislila da nosim malog nogometaša - i vidi stvarno, mali baš voli šutati loptu Šalu na stranu: naravno da je doma živahan, no kada ga gledam sa strane u prakiću među drugom djecom - definitivno pripada u mirniju skupinu djece.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    naravno da je doma živahan, no kada ga gledam sa strane u prakiću među drugom djecom - definitivno pripada u mirniju skupinu djece.
    a jel razdrazljiv?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne osobito: samo kada je umoran ili gladan, ali mislim da je to normalno za svu djecu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja se bas cudim sta je sa ovim mojim malim,sad sam 36+2 a mali se danas ozbiljno zaigrao,ja ne znam jel to i njemu vruce ali lupa citav dan bez prestanka,malo me vec zabrinulo ovo,uopste se nije smirio ni sekundu zadnja tri sata.mm hoce da me vozi u bolnicu a to bi trebalo biti normalno :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam sad u 31. tj. i već me neko vrijeme muči to što mislim da se moja bebica premalo rita. Ne znam jesam li to umislila, ali nekako mi se čini da se prije više i češće ritala.

Preko dana se javi po nekoliko puta, nekad je to samo jedan udarac,nekad više, a po noći je rijetko kad osjetim jer zadnje vrijeme spavam ko top( nije li i to malo čudno).
    Očekivala sam da ću je više i češće osjetiti kako će trudnoća odmicati.
    Imam li razloga za brigu?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Helena28 prvotno napisa
    Ja sam sad u 31. tj. i već me neko vrijeme muči to što mislim da se moja bebica premalo rita. Ne znam jesam li to umislila, ali nekako mi se čini da se prije više i češće ritala.

Preko dana se javi po nekoliko puta, nekad je to samo jedan udarac,nekad više, a po noći je rijetko kad osjetim jer zadnje vrijeme spavam ko top( nije li i to malo čudno).
    Očekivala sam da ću je više i češće osjetiti kako će trudnoća odmicati.
    Imam li razloga za brigu?
    potpuno ista situacija je i kod mene :/ , najviše me brine noć jer se skoro uopće ne javlja ili možda ja prečvrsto spavam pa ga ne osjetim :? .

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa ja nikada ne osjetim po noci. a ne spavam bas cvrsto, rijetko kada.
    a i preko dana ga osjetim u vecini slucajeva samo kada se odmaram i lezim, a dok hodam ili nesto radim, vrlo rijetko.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    a i preko dana ga osjetim u vecini slucajeva samo kada se odmaram i lezim, a dok hodam ili nesto radim, vrlo rijetko.
    Ista situacija je i kod mene.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam bila sigurna da osjetim bebu tek u 20-tom tjednu i to nije ličilo na leptiriće kako to opisuje većina trudnica, već prije mi je ličilo na puckanje balončića u stomaku. Iz početka sam ih osjetila samo ja, a sada to već osjeti i MM kada stavi ruku na moj stomak.
    Inače, najaktivnija je oko 11 sati (i ujutro i uveče) pa ga obično osjetim kada legnem u krevet, a ujutro me podsjeti koje je doba prijepodneva :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja svoje bebe isto rijetko osjećam po noći, a često se dignem. i one spavaju. preko dana ih osjetim ali isto ima dana kada uzmu odmor pa cijeli dan spavaju lupnu tu i tamo samo da se jave.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja imam problema s tim što ponekad jako rijetko osjetim svog dečeca. Čini mi se kao da je prije više i jače udarao svoju mamu. Primjerice zadnjih nekoliko dana vrlo ga rijetko osjetim i to uglavnom kao neko migoljenje, nisu pravi udarci. Mi smo u 27. tjednu. Jel navedeno zabrinjavajuće???? Je li moguće da ga ne osjetim jer je u drugom položaju?

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni se cinilo vec zadnjih par tjedana da je osjetim, ali kako mi je to prva trudnoca, nisam imala s cime usporediti. Sada sam u 20. tjednu, i sigurna sam da mi se moja bebica javlja. Prosli tjedan smo bili na UZV, skupa s tatom, i nakon sto smo vidjeli kako lezi u trbuhu, sve mi je jasnije. Uobicajeno je osjetim ili ujutro dok sam jos u krevetu, ili navece kada se smirim. I ono sto je najzanimljivije, to su bas lupkanja, nije osjecaj leptirica.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ni ja nisam osjecala leptirice, vec lupkanja..Zato sad to mogu nazvat udarcima, ne znam kako ce bit kasnije?! Al je super!! Najbolje je gledati kako se trbuh trza. Super!!Ja bebu najvise osjetim po noci kad legnem, po danu rijetko..

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene trenutno više brine prevelika aktivnost a ne premala. Sada u 36 i 37 tjednu me tako rasteže da ponekad kriknem od bola a često ostanem bez zraka i tako me "muči" po dvije tri minute i onda mir. Sinoć je to radio u tri navrata i već sam se pripremila da ću u bolnicu kad se smirio..
    Kao da hoće izaći na pupak :/

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I meni se nekad trbuh napne ko da će sad puknuti.
    Obično je tako kad se malo preforsiram, 32.tjedan.

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam osjetila jako lijepe leptiriće od 14 tj, znali su me tako škakljati sa sam se morala počešati po trbuhu, a prvi udarac je bio s 18. tj za vrijeme utakmice Hrvatska-Engleska (šta ćeš, dva dečka). Te prve udarce nisam odmah prepoznala jer sam mislila da će to biti nešto oštrije, a ne tako tupo.
    Ajd malo me umirilo što čujem da i druge bebe ne lupkaju stalno istim intenzitetom, jer ima dana kada su mirnije, pa me odmah uhvati panika, najviše volim kada luduju, pa znam da je sve ok.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mozda ovo nije za ovu temu i sorry ako je tako, ali ja sam jako :D jer sam juce prvi put osjetila pokrete svoje bebice :D . Ja se barem nadam da je to to . 17 sam tjedan i ovo mi je prva trudnoca. Juce sam osjetila nesto kao blago kuckanje iznutra, ne znam kako bih objasnila, ali sve koje su to osjetile razumiju.. Jeli to to drage moje??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jeste to je to.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je to :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cure moje,nočas mi beba nije dala spavati...
    svakih sat vremena do dva me budio...skakanje,udaranje,igranje ne znam šta je bilo od toga ali u prvoj trudnoči sam mogla spavat od toga...a sad me ovaj malac probudi...
    nije mi jasno,oće tak biti do kraja?da si kupim čačkalice?

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala vam na odgovorima drage moje.
    Ja sam jaaaaaako :D .
    A sa koliko tjedana ce i moj dragi moci da osjeti pokrete malog bebaca??

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je individualno draga B....ali recimo oko 20 tj.

bebano avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala draga Ninet. Neka on saceka jos malo, do tada cu ja da uzivam .

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne osjećam nikakve leptiriće i balončiće, al sam zato već od 14 tjedna počela osjećati kao da me bebač gura iznutra i doktor mi je rekao da ne mogu osjetiti micanje al kada sam mu pokazala gdje osjetim glavicu onda se sav zbunio i rekao da sam hipersenzibilna onda kad već to osjetim (tad sam bila na UZV) :shock:
    sad već na veliko osjetim micanja i prevrtanja kad god promijenim položaj, a prvorotkinja sam i u 18. tjednu...znam da nisu crijeva jer nikad u životu još nisam osjetila nešto takvo, a osjećala sam crijeva i prije pa znam razliku...
    samo me je strah kaj će bit ak bude tak hiperaktivno i vani :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja mogu da potpisem par trudnica koje su pisale, da se beba smirila oko 36 tjedna. moj bebi se bas umirio i vise me ne udara, nego se samo "proteze" lijevo desno, malo stuca i to je to. nocu ga ne osjetim nikako, ali zato se budi u 7.30 svako jutro. ginek. mi je rekla neka ga malo razbudim kad se bas umiri. :? meni ga zao budit, ali ipak volim kad mi skace po tibi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: bebini pokreti

Citiraj anjica prvotno napisa
    zanima me vaše iskusvo, ja sam sad 34+2 i beba mi se 90% vremena giba ritmično, kao da pliva po trbuhu, ali ostalih 10% kao da su neki nekontrolirani nagli pokreti, da li je to ok, tj. da li je i vama bilo otprilike tako ili bih se ipak trebala brinutu, hvala
    ja sam 37.1 i zadnja dva mjeseca se giba srasno jako ..tj. ili spava ili udara,lupa ,gura ali snazno.....Mene isto zanima sta je normalno????

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam u 31. tjednu i moja curica se uvijek pocne mrdati kada lezim na boku, bilo kojem. Valjda se namijesta. I onda se smiri pa kasnije opet pocne. A znam ju osjetiti i kada sjedim u autu pa se pocne okretati Najsmjesnije mi je kada se jako pocne protezati pa me gura u jedno mjesto, valjda nogicom a ja vicem:"hej, pa nema vise mjesta, ajde malo nazad!" Tada imam osjecaj ko da ce mi nogica izletiti van. To mi je super simpaticno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i meni je u 31. tjedniu bilo simpatično...a sad kad više nema mjesta užas...to se stalno namješta,a nema mjesta...pa me sve boli i peče...a da ne pričam o rebrima...sva su mi natučena

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam sad 29.tj. i bebica je vec zadnjih 5-6 tjedana tako aktivna da sve mislim da ce biti neki opaki sportas :D jos je k tome kojih 400 grama pretezak pa bas intenzivno osjecam njegove "udarce". ponekad me toliko iznenade da se trznem ili nesto pa kad se to dogodi u javnosti, ljudi me cudno gledaju.
    i ja sam primjetila da ga jace osjecam kada legnem na bok. pogotovo na strani na kojoj lezim, kao da se nogicama gura prema dolje (ili to samo gravitacija radi svoje ) zadnjih tjedan dana ga osjecam na gornjem dijelu trbuha, bas ispod rebra... ponekad i zaboli...
    ali svejedno obozavam taj osjecaj...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sve je normalno osim kad pokreti izostanu...
    Nesto zesce ritanje zna nastati i ako mama unese puno secera u organizam - razumljivo....

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam trenutno 25 tjedana trudna i lijepo osjecam bebicu. Jedino sto me zalosti je da kad god hocu da i MM osjeti pokrete i stavim njegovu ruku na trbuh malecka se istog casa smiri. I ni mrdac vise.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam prvi puta trudna, no "lagane leptiriće i ribicu" osjetim već od 13-14tog tjedna i bilo mi je predivno jer sam odmah znala da je to naš , jer je to bilo nešto što nikada prije tako nisam osjetila... Onako me sekundu dvije nešto pomazi iznutra, pomakne ... Slično kao kad "pikaju" jajnici ali znamo da jajnici nisu .

No nekako mi se u zadnjih 2 tjedna smirio, i osjetim ga možda 2-3 puta na dan, i to još uvijek onako lagano, tek toliko... Ja sve očekujem da će postati sve jaće i češće, a ono kod mog malog obrnuto.
    Kad mi se javi, mene sve trnci prođu od ugode i zato što znam da je moje malo zlato!! No, ja bi češće, i onda ga čekam s rukicom, stalno gladim trbuh, pričam, dozivam, no ništa...

Sad sam u 20tom tjednu i vidim po ostalima da bi ga sad trebala već puno jače osjetiti, pa i češće a da ne velim da puno žena osjeti (pa i njihovi M) i ovako preko trbuha, no mi ništa. Nisam još doživjela ni štucanje, ni poskakivanje trbuha, ni jače micanje ni jače osjećanje bebe.

Inače, koliko ja mogu vidjeti, nosim nisko (zasada sve ok, nisam na mirovanju i doktor nije dosada ništa o tome rekao), i znam da mi je posteljica naprijed. Jel moguće da zato svog mišeka osjetim slabije i dosta rijetko, i zato ga se ne može vidjeti micanje trbuha i to??

Meni je to također predivno, ali sad sam već malo :/ kad ga osjetm tako slabo i rijetko (a tako brzo prođe)...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Isabel, sad će on krenut lupat po mamici

Meni je moj smiješan, buba mala....čim nešto stavim na trbuh (pijem kavu, pa na bušu naslonim šalicu..ili stavim tanjur, ako ispred telke jedem) počne lupat po tome za nevjerovat To mi je zakon...pa ga počnem i zekat, samo da se javi

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Ja sam trenutno 25 tjedana trudna i lijepo osjecam bebicu. Jedino sto me zalosti je da kad god hocu da i MM osjeti pokrete i stavim njegovu ruku na trbuh malecka se istog casa smiri. I ni mrdac vise.
    da, to i moj misic radi. na to sam ja rekla kako mu je tata vec sad autoritet
    inace je moj misic jako aktivan, pa pokusavam kategorizirati razne vrste pokreta: tu je lupanje (naglo), pa gurkanje, protezanje, "plivanje", nisam sigurna jesam li skuzila stucanje, iako bude nekad pravilnog lupkanja, jos i skakljanje, a nekad nekako zatitra... uglavnom mi je sve prekrasno, iako i bas nocu lupka. jedino kad me bas po mjehuru "zakaci", to bas ne mora

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    i meni je u 31. tjedniu bilo simpatično...a sad kad više nema mjesta užas...to se stalno namješta,a nema mjesta...pa me sve boli i peče...a da ne pričam o rebrima...sva su mi natučena
    Znaci, tako ce to biti kasnije! A prezivjet cu, nekako. Samo nek se ona mice da ja znam da je sve ok!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Isto je tako i nama! Ali legica mi je rekla da moze biti da je to zato sto ja uvijek kazem svom muzu da sad stavi ruku jer se mala mrda. I da moze biti kad ona cuje moj glas, onda se umiri! Pa mu sad pokusavam dati znak bez govora. Nekad i uspije!

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vidis, Sonata, ovo s neverbalnim znakovima je zanimljivo. Probat cemo
    Isabel, nista ne brini. Imam identicnu situaciju kao i ti (beba nisko, posteljica naprjed) i sve do navrsenog 21. tjedna uopce nisam bila sigurna osjetim li bebu ili ne. Sada, 4 tjedna kasnije me mlati ko' velika. Osim kada je tata u blizini

teta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sada, 4 tjedna kasnije me mlati ko' velika. Osim kada je tata u blizini [/quote]

tak i moja malička isto, rita se i gura da imam osjećaj da želi na svu silu izaći na pupak al kad moj dragi stavi ruku da i on to osjeti onda mir i bonaca a u 34. sam tjednu i rita se većinu vremena...
    ponekad pomislim da želi pred tatom ispast princezica i dobra curica pa je zato mirna dok po meni može skakat do mile volje

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok mozete mi molim vas reci kakvi pokreti trebaju biti u 36 tj. trudnoce? meni su se ful smanjiki osjetim bebu najvise 5 put na dan kak se okrece i radi vratolomije i onda se smiri i ne javlja po par sati :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok mozete mi molim vas reci kakvi pokreti trebaju biti u 36 tj. trudnoce? meni su se ful smanjiki osjetim bebu najvise 5 put na dan kak se okrece i radi vratolomije i onda se smiri i ne javlja po par sati :?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A totalno mi je drago da sam pronašla ovu temu, jer svi su mi rekli da se beba treba smiriti pred porod. Mi smo 40 + 2 a ona nema ni najmanju namjeru za nikakvim smirivanjem. Ustvari svaku večer, poslije 19, pa nekad i cijelu noć ona toliko lupa, okreće se, miče rukuicama i nogicama na nevjerovarne načine (tako da sam već pomislila da je u krivom položaju - rukicama i nogicam aprema naprijed, umjesto leđima). Za vrijeme tih tretmana, stvarno mi nije ugodno i sve me boli, rebra, zdjelica, trbušni i leđni mišići.....
    Drago mi je vidjeti da nije samo meni, tako jer sam se već brinula da joj nešta ne odgovara. Ipak se nadam da će jako brzo na svjetlo dana.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A sad sam se smirila dok vidim da ste i vi imale iskustva s čudnim micanjem. Moj jimač se isto nekak čudno zna migoljiti tako da nešto vibrira i ima neke nagle trzaje.A sad se još počeo tako upirati,imam osjećaj ko u rebra pa kad sjedim toliko je neugodan osjećaj da se moram ustati ili leći.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam sada u 24 tjednu i moja beba je podosta zivahna, lupa okrece se, ponekad se toliko gura, valjda rasteze, da mi se cini da ce izac kroz trbuh. Osjetim je i po noci ako nemogu spavat, e onda nas obadvije muci nesanica.
    Al najgore mi je kad me lupa po mjehuru, uzasno neugodno. Ne samo po mjehuru, tad lupa i dolje, tocno po "izlazu" kao da zeli van, to mi je bas neugodno.
    Zanima me jeste li vi sto takvo osjetile. Kad god to ispricam bivsim trudniama iz svoje okoline, sve se cude :?

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Uh, ja sam koji put osjetila da me malac bubnuo dolje po cerviksu... Vidjela sve zvijezde! Sad se srećom okrenuo glavicom prema dolje pa mu nogica više ne završi barem na tom dijelu. :/

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mimolina prvotno napisa
    Ja sam sada u 24 tjednu i moja beba je podosta zivahna, lupa okrece se, ponekad se toliko gura, valjda rasteze, da mi se cini da ce izac kroz trbuh. Osjetim je i po noci ako nemogu spavat, e onda nas obadvije muci nesanica.
    Al najgore mi je kad me lupa po mjehuru, uzasno neugodno. Ne samo po mjehuru, tad lupa i dolje, tocno po "izlazu" kao da zeli van, to mi je bas neugodno.
    Zanima me jeste li vi sto takvo osjetile. Kad god to ispricam bivsim trudniama iz svoje okoline, sve se cude :?
    Ja jesam,čak sam smišljala scenarije da ću se zbog toga početi otvarati,al ne sekiraj se,normalno je to.To ti se beba pravi važna kao, pogledaj mama kako sam već velika Pa mora se s nečim zabavljat da joj nije dosadno

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa
    Sad se srećom okrenuo glavicom prema dolje pa mu nogica više ne završi barem na tom dijelu. :/
    tako sam i ja mislila pa se dosad već milijun puta okrenuo....pitala sam doktoricu i ona je rekla da se sad najviše okreće, što je istina, nekad lupa nožicama skroz gore pod rebra, a ponekad po cerviksu baš ono žulja.... danas se bio protezao i mogla sam mu glavicu osjetiti preko trbuha

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala cure, sad mi je lakse!
    Vindira, ja sam se isto upravo zbog toga brinula da cu se pocet otvarat zbog tog sto me beba lupa po cerviksu! ...jer se beba, po mojoj logici, gura van

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bok svima!!! Ovo mi je prva trudnoća,u 18.tj.sam Prije nekih tjedan i pol počela sam osjećati lagane bebine pokrete,to se dešavalo nekih 5-6 dana obično kad legnem navečer,a već 3-4 dana ne osjećam ništa... Imam li razloga za zabrinutost??? Helppp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •