Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 435

Tema: Što rade dok su na školskim praznicima?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nastojimo otići na max godišnji - koliko uspijemo. Na žalost, ima nekih kampova na koja bi djeca išla - to je ono čime sr+e bave u zagrebu, ali ti se uvijek poklope s našim godišnjim.

Najbolji su mi izviđački kampovi - to obično uspijemo ne preklopiti se (ne baš uvijek) - ali to je opat samo za jednog. Ustvari ti izviđači su tak super da bih se ja najradije upisala. Nekad idu na more, nekad ostanu u unutrašnjosti, i meni baš izgledaju zanimljivo i dobro organizirano.

Na žalost, kada platimo obiteljski godišnji odmor, ne ostane novca za plaćati djeci kampove tako da moji spadaju u one koji se zabavljaju uz TV, kompjuter i izlaske - a to kada djece u kvartu ima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a na koje izviđače idu ako smijem pitat?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Puno ovisi i o voditeljima izviđača i o tome kako "kliknu" s djecom... mojima se nije svidjelo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odred je bio u školi - ali i oni su se odvojili. Uglavnom, kod nas u kvartu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo samo da malo podignem temu budući da će nam postati uskoro aktualno.

Jel netko zna za neki kamp od prošlog ljeta za preporučiti na potezu Špansko-Jarun-Savska? Hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vjerovatno će bit karting, ali ti javim na vrijeme, bit će po knjižnicama isto nekaj, odmorko nešto na Jarunu, Bazen maldost, šalata, dom spotrova ali to je po par sati sve skupa

bilo je prošle godine i kamp u prečkom tenis tam prek puta autoputa u kombinaciji s helen Doron

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i ja se bilježim...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena _o hvala puno, puno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji sinovi će ove godine u Kraljevicu, na ljetnu radionicu eksperimentalnog filma: http://www.hfs.hr/radkralj_detail.aspx#.V2JC3dSLTRY

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne paše nam termin ali fala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne paše nam termin ali fala
    I nama bi bolje pasalo da je tjedan dana ranije, ali ponekad ne možeš birati... Vesele se ovome.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koga još zanima karting nek prošeće do spanskog i pita kad će obuka to je tri dana, počinje pretežno od ponedjeljka, ali za par termina nisu imali kandidate pa rade po upitu

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Treba djeci odmora, ali ne baš totalnog luftanja mozga tri mjeseca. Sviđa mi se ono što je Elly pisala da u njihovoj školi djeca dobiju ljetnu zadaću. Da netko ovdje tako nešto predloži, prijavili bi ga Plavom telefonu
    Ne samo to, dobili su i deadline do kojeg moraju poslati materijale predmetnoj nastavnici
    - do 31.07. mora procitati dvije zadane knjige i napisati tekstualnu analizu (Dino Buzzati -Tatarska pustinja i Antonio Gramsci - L'albero del riccio), ispuniti vjezbenicu za talijanski drzavni ispit INVALSI za 6. i 7. razred (za 8. razred ce raditi unutar godine),
    provjezbati dio gradiva iz knjige za gramatiku kojeg su obradili ali nisu ispunili dio za vjezbanje; slikati sve i poslati slike profesorici talijanskog;
    - do 31.08. mora procitati druge dvije zadane knjige i napisati tekstualnu analizu (Giuseppe Tomasi di Lampedusa - Gatopard i Fred Uhlman - Pronadjeni prijatelj) i to joj poslati na kontrolu.
    Prof je rekla da ce onima koji to zavrse prije roka poslati jos materijala
    Ako netko procita i nesto po zelji, moze i to poslati.
    Uz to im je rekla koji dio gradiva da pripreme za ispite iz talijanskog-literatura (Ugo Foscolo i Patnje mladog Werthera), povijest (period 1820-1850) i zemljopisa (Europa koju su obradili u 7. razredu) za ispite koje ce imati u prvom tjednu skole (tzv. "ulazni ispiti").

Matematiku i geometriju ne moraju slati profesorici, dovoljno je da popune vjezbenicu i donesu ju prvi dan skole. Drugi dan slijedi ulazni ispit. To je takodjer pojacana knjiga jer iz matematike isto imaju drzavni ispit INVALSI.
    Prirodu i drustvo im je zadala da nauce jedno poglavlje knjige i da naprave referat o dvije kardiovaskularne bolesti.
    Iz njemackog su dobili ne previse zadataka i projekata, vrlo zanimljivih (npr. snimi video i provedi nas kroz tvoju sobu; napravi PowerPoint strip o tri kolege iz razreda, itd.). Ulazni ispit takodjer u prvom tjednu skole.
    Engleski nisu dobili nista jer navodno profesorica odlazi, no imat ce ulazni ispit; E. gleda filmove na engleskom, cita knjige, prica i tako... Pripremanje kroz zabavu.
    Drugi profesori nisu dali nista.

Uglavnom, prosle godine nije imala toliko ljetne zadace no svejedno je radila neke stvari u zadnji cas, pa se je ove godine organizirala.

Do 01.07. je jos imala baletnu skolu pa nije radila ljetnu zadacu, onda je bila tjedan dana na odmoru bez mene, uz mozak-na-pasu, sad se vratila, zadala si minimum koji mora obaviti do tog zadanog roka + 1 dan na tjedan bez zadace - redovito se desi da to budu dva dana, no onda
    nadoknadjuje.

S obzirom na to da ce otputovati i na ljetni baletni summer intensive program, a nakon toga 3 tjedna godisnjeg sa nama, morala sam ju malo osvijestiti o kalendaru i o cinjenici da na godisnji idemo taman prije pocetka skole, i da na njega ne zelimo nositi ljetnu zadacu.
    Uglavnom, raspored je takav da svaki dan ima sat, sat i po ljetne zadace. Uz to vjezba oko sat vremena balet. A dani kad negdje idemo, godisnji tako su izuzeti od tog plana.

Pa ispada da se ustane, doruckuje, sat vremena vjezba balet, idemo na more, onda kad se vrati ljetna skolska zadaca, pa rucak, odmaranje, opet plaza, navecer ovisi o nasim planovima...
    Ovu knjigu INVALSI za talijanski je vec zavrsila, no ne zeli jos slati rezultate profki jer se boji da ce joj odmah dati jos - ona ih je navikla da ne budu besposleni

Uglavnom, nije lose jer iako uspije naci vrijeme i za frendove, tablet, igrice, dugo spavanje, ne osjeca se besposlena, a ako zeli luftati, odabere si taj dan u tjednu za izlezavanje.

S obzirom na to da je ona navikla na dan ispunjen od 6:35 do cirka 19 h svaki dan (dizanje, skola, odmah nakon nje napredni tecajevi u skoli, pa direkt na balet, pa tek onda dodje doma a zadacu radi oko 2h na dan), ovo joj je super-lagano i ne pada joj tesko. Ima foru da se legne u vrt na lezaljku pa radi zadacu
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.07.2016. at 10:31

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sad sve mislim, da pokažem mojima ovaj plan ili ne .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Bome... ja bih ga i mogla pokazati.

Kod nas - norma je 5 zadataka iz fizike ili matematike dnevno + nekakvo čitanje (to teško kontroliram, ali baš bih i mogla). Zadatke kontroliram, a u paru je čitanje stranica iz udžbenika. Bez toga - do kraja praznika bit će kao da nikad ništa i nisu učili.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bogme moj bi počeo štrajkati glađu da ga natjeram da dnevno rješava bilo kakve zadatke
    Svjesna sam da se dio dana dosađuje, ali to je nužno zlo.
    Na dnevnoj bazi vježba instrument, a da se ne dosađuje, nabavila sam još ranije jednu knjigu s tematskim zadacima iz dodatne geografije. To nije bubanje podataka ni rješavanje testova, nego su zadaci tipa: "pronađi podatke na internetu", "popuni tablicu" i sl. Kako većina tih stranica s kojih skida podatke nije prevedena, usput mu to dođe i kao vježba korištenja engleskog, a bavi se onim što ga zanima.
    Popodne, povremeno igramo društvene igre u kojima su kartice na njemačkom, pa i to mora prevoditi
    Uz EP u nogometu koje je vrlo detaljno pratio, i poneku glupu tv-seriju koju odgleda sredinom dana, još na kraju ima i prilično sadržajno ispunjeno vrijeme. Iako vidim da mu fali društvo.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ne bi netko slucajno mislio da je to za ponavljace ili slabije ucenike, moja je najbolja u razredu. Ljetna zadaca je za sve.
    Ali nema strebanja, svi zadaci su nekako interaktivni.

Ja ne kontroliram nista, vjerujem joj na rijec da je obavila (osim sto sam joj pokusala pomoci sa videom iz njemackog (neuspjesno - nisam uspjela okrenuti video ) i sto pricamo engleski kad joj puhne). Mislim da joj bas to povjerenje pomaze da redovito obavlja. A i profka je fantasticna, pa ju nitko ne zeli razocarati (kaze da i drugi rade redovito).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah, ja sam odrasla u uvjerenju da je naše školstvo genijalno, a da su talijani posebno loši, pogotovo što se tiče jezika
    nitko nije engleski govorio
    predrasude, predrasude

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ima ih jos, naravno. Nastava engleskog se meni uopce ne svidja jer svake godine po nekom nepisanom pravilu mijenjaju profesora; tako su u 6. imali fantasticnu profku (ujedno ispitivaca za EU certifikate u drugoj regiji, strasno je bila zainteresirana za svoj posao i dodatno se educirala redovito i o svom trosku), a ove godine u 7. su imali profku koja je odradila valjda ispod propisanog minimuma.

Srecom postoje ti napredni tecajevi za EU certifikate (za koje se treba proci prijemni ispit kako se bi na njih upalo i tokom godine odrzavati ocjenu barem na 4, inace ispadaju iz grupe jer ne zele da se ona pretvori u program za ponavljanje gradiva) kojima su predavaci izvorni govornici, pa se onda negativni efekt nekvalitetnih nastavnika ponisti, barem onima koji su zaista zainteresirani za jezik.

Iz njemackog imaju vec dvije godine istu, odlicnu profesoricu, i nadam se da ce i ostati.

Ukratko, svjesni su oni svoje reputacije i pomalo na njoj rade.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, moja je pustila totalno mozak na pašu. Spava do 11 i cijeli dan se povlači po kući do navečer, kad idemo van. Idući tjedan ide s bakom na more, pa će spavati negdje do podneva ili duže, popodne na plažu, pa navečer s djecom u grad i na ulicu ispred kuće do ponoći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahahahaha moja bi doživjela živčani slom da samo vidi ovakav plan

Iskreno, niti meni se ni najmanje ne sviđa, mislim da je svima, a djeci posebno potrebno opuštanje i puštanje mozga na pašu - dosada je dobra za djecu, na primjeru moje kćeri vidim kako potiče kreativnost; evo uz kuću nam se primio bršljan, a ona je lijepo po njemu nacrtala vjeverice i ptice, košnicu, pčele - čisti ispad kreativnosti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bogme moj bi počeo štrajkati glađu da ga natjeram da dnevno rješava bilo kakve zadatke
    Svjesna sam da se dio dana dosađuje, ali to je nužno zlo.
    Na dnevnoj bazi vježba instrument, a da se ne dosađuje, nabavila sam još ranije jednu knjigu s tematskim zadacima iz dodatne geografije. To nije bubanje podataka ni rješavanje testova, nego su zadaci tipa: "pronađi podatke na internetu", "popuni tablicu" i sl. Kako većina tih stranica s kojih skida podatke nije prevedena, usput mu to dođe i kao vježba korištenja engleskog, a bavi se onim što ga zanima.
    Popodne, povremeno igramo društvene igre u kojima su kartice na njemačkom, pa i to mora prevoditi
    Uz EP u nogometu koje je vrlo detaljno pratio, i poneku glupu tv-seriju koju odgleda sredinom dana, još na kraju ima i prilično sadržajno ispunjeno vrijeme. Iako vidim da mu fali društvo.
    Da, zapravo i ovi zadaci koje sam ja našla za svoju djecu su u tom rangu - kreativni, tipa "razmisli ili pronađi rješenje", a ne suhoparno rješavanje formula. Mislim, ima i toga (stariji ima dugove, iz fizike je trebalo riješiti nekakvih stotinjak zadataka prije zadnjeg testa, nije stigao sve pa je sam rekao da će to preko ljeta (i toga se drži - svaki dan malo, pa ni ne osjeti).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma zapravo se sve moze i stigne kad se hoce - i ljetna zadaca, i mozak na pasu, i kreativnost, i putovanja i aktivnosti, i vrijeme sa obitelji i prijateljima... Malo organizacije, i sve se moze kad se hoce.
    I veseli me da moja spada u kategoriju koja sve to hoce, stigne i moze.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da se može, pitanje je koliko gurati djecu u sve to

mala si sama nađe posla, čita, sama slaže zadatke pa ih rješava, još joj je to zanimljivo...od učiteljice su dobili zadaću da vode dnevnik po ljeti, da ne zaborave pisati...

veliki bi me pogledao kao da sam pala s marsa da mu spomenem bilo kakve zadatke, druži se, ide van, igra nogomet ili visi na kompu, jednom rječju - uživa...
    njega tek oko 15.8. počnem podsjećati da škola postoji i uspijem ga natjerati sve skupa da riješi 5 zadataka iz matematike

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni se čini da je 2 tjedna svakodnevnog ponavljanja prije pocetka sk.god.skroz dovoljno. S čitanjem ionako pretjeruje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni se čini da je 2 tjedna svakodnevnog ponavljanja prije pocetka sk.god.skroz dovoljno. S čitanjem ionako pretjeruje.
    I ja se s ovime slažem.
    Za sada na moru imaju samo knjge za čitanje, nešto oko velike gospe će dobiti malo matematike za ponavljanje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U mojoj obitelji (u kojoj sam odrasla) nikakav značaj se nije pridavao učenju preko praznika (iako se znanje jako cijeni). Ni moja djeca ne uče preko ljeta niti ponavljaju prije škole (školsko gradivo).
    A što rade - D. je ovo ljeto rasprodan, stalno je negdje s nekim. Trenutno u inozemstvu. Kad je doma, onda se druži, ide na kupanje, pogleda koji film, ode u ulicu, čak nešto i čita, dosađuje se...
    A. izlazi danju i noću s prijateljima i s curom, gleda GOT prvi put i od početka pa ima dosta posla :D, napravi štogod u i oko kuće, ide u teretanu (ja vičem: vretenasto, vretenasto!), ide na more, izležava se, odradi kakav poslić za rodbinu tipa izvlačenja 1,3 kg prašine iz tapeta...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto bih vam rekla - oni su na to navikli (novost je to da je profesorica voljna na vlastitu inicijativu biti im pri ruci i preko ljeta) pa im ne pada tesko, a osim toga skolski praznici su im zaista dugi... Skola je zavrsila 10.6. i ne znamo jos kad ce poceti, pretpostavljamo 15.9. Imaju zaista vremena za sve.

E. ima vremena za svoje HR-prijatelje (trenutno je tu) kao i oni za nju, zadaca ju ni u cemu ne ometa. Nema nikakvog ganjanja, sto je najbolje. Ganjanje, ako je potrebno, obavlja profesorica - kapu skidam zeni koliko ima smisla sa djecom i koliko im je i preko praznika pri ruci preko WhatsAppa - iako je npr. bas sad na godisnjem. U Hrvatskoj.
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.07.2016. at 16:55

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da... sjecam se moje prijateljice Talijanke koja je dolazila na praznike kod sestricne, uvijek je nosila ljetnu zadacu. Ja bih citala Bravo dok bi ona zavrsavala sa zadacom, pa bi isle na more.
    Znaci, nista se nije promijenilo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se sjecam da smo jedno ljeto u osnovnoj skoli dobili zadacu od prof.engleskog da cijeli udzbenik po kojem smo radili tu skolsku godinu prepisemo i prevedemo preko ljeta :D Nes ti, udzbenik je bio tanak i prepun slika, ali meni je to tad bilo ajme meni :D
    Sreca pa nam je predavala samo tu jednu godinu, iako je unatoc strogoci bila odlicna i zabavna profa.
    I opcenito sam mrzila ta ljeta, jer sam odmalena morala preko ljeta raditi u obiteljskom biznisu, tako da se i sada jezim bilo kakvog oblika ljetnog rada-fizickog ili misaonog :traume

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi isto kao vertex. ni ona dva tjedna prije ništa ne ponavljaju. mozak im direktno s paše dođe u učionicu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ne samo to, dobili su i deadline do kojeg moraju poslati materijale predmetnoj nastavnici
    - do 31.07. mora procitati dvije zadane knjige i napisati tekstualnu analizu (Dino Buzzati -Tatarska pustinja i Antonio Gramsci - L'albero del riccio), ispuniti vjezbenicu za talijanski drzavni ispit INVALSI za 6. i 7. razred (za 8. razred ce raditi unutar godine),
    provjezbati dio gradiva iz knjige za gramatiku kojeg su obradili ali nisu ispunili dio za vjezbanje; slikati sve i poslati slike profesorici talijanskog;
    - do 31.08. mora procitati druge dvije zadane knjige i napisati tekstualnu analizu (Giuseppe Tomasi di Lampedusa - Gatopard i Fred Uhlman - Pronadjeni prijatelj) i to joj poslati na kontrolu.
    Prof je rekla da ce onima koji to zavrse prije roka poslati jos materijala
    Ako netko procita i nesto po zelji, moze i to poslati.
    Uz to im je rekla koji dio gradiva da pripreme za ispite iz talijanskog-literatura (Ugo Foscolo i Patnje mladog Werthera), povijest (period 1820-1850) i zemljopisa (Europa koju su obradili u 7. razredu) za ispite koje ce imati u prvom tjednu skole (tzv. "ulazni ispiti").

Matematiku i geometriju ne moraju slati profesorici, dovoljno je da popune vjezbenicu i donesu ju prvi dan skole. Drugi dan slijedi ulazni ispit. To je takodjer pojacana knjiga jer iz matematike isto imaju drzavni ispit INVALSI.
    Prirodu i drustvo im je zadala da nauce jedno poglavlje knjige i da naprave referat o dvije kardiovaskularne bolesti.
    Iz njemackog su dobili ne previse zadataka i projekata, vrlo zanimljivih (npr. snimi video i provedi nas kroz tvoju sobu; napravi PowerPoint strip o tri kolege iz razreda, itd.). Ulazni ispit takodjer u prvom tjednu skole.
    Engleski nisu dobili nista jer navodno profesorica odlazi, no imat ce ulazni ispit; E. gleda filmove na engleskom, cita knjige, prica i tako... Pripremanje kroz zabavu.
    Drugi profesori nisu dali nista.

Uglavnom, prosle godine nije imala toliko ljetne zadace no svejedno je radila neke stvari u zadnji cas, pa se je ove godine organizirala.

Do 01.07. je jos imala baletnu skolu pa nije radila ljetnu zadacu, onda je bila tjedan dana na odmoru bez mene, uz mozak-na-pasu, sad se vratila, zadala si minimum koji mora obaviti do tog zadanog roka + 1 dan na tjedan bez zadace - redovito se desi da to budu dva dana, no onda
    nadoknadjuje.

S obzirom na to da ce otputovati i na ljetni baletni summer intensive program, a nakon toga 3 tjedna godisnjeg sa nama, morala sam ju malo osvijestiti o kalendaru i o cinjenici da na godisnji idemo taman prije pocetka skole, i da na njega ne zelimo nositi ljetnu zadacu.
    Uglavnom, raspored je takav da svaki dan ima sat, sat i po ljetne zadace. Uz to vjezba oko sat vremena balet. A dani kad negdje idemo, godisnji tako su izuzeti od tog plana.

Pa ispada da se ustane, doruckuje, sat vremena vjezba balet, idemo na more, onda kad se vrati ljetna skolska zadaca, pa rucak, odmaranje, opet plaza, navecer ovisi o nasim planovima...
    Ovu knjigu INVALSI za talijanski je vec zavrsila, no ne zeli jos slati rezultate profki jer se boji da ce joj odmah dati jos - ona ih je navikla da ne budu besposleni

Uglavnom, nije lose jer iako uspije naci vrijeme i za frendove, tablet, igrice, dugo spavanje, ne osjeca se besposlena, a ako zeli luftati, odabere si taj dan u tjednu za izlezavanje.

S obzirom na to da je ona navikla na dan ispunjen od 6:35 do cirka 19 h svaki dan (dizanje, skola, odmah nakon nje napredni tecajevi u skoli, pa direkt na balet, pa tek onda dodje doma a zadacu radi oko 2h na dan), ovo joj je super-lagano i ne pada joj tesko. Ima foru da se legne u vrt na lezaljku pa radi zadacu
    Tvoja kcer ce jedva cekati zaposlenje da ima posteni godisnji odmor. :D
    Posljednje uređivanje od sirius : 14.07.2016. at 19:13

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nece :D

Sat vremena 5-6 x tjedno nije nista. Evo sad se vratila s mora, sprema se izaci malo u setnju po naselju. Uziva.
    Posljednje uređivanje od Elly : 14.07.2016. at 19:23

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekinuo me komp za uredjenje, htjedoh reci da im taj sat vremena 5-6 x tjedno zadace oduzme, sto? Sat vremena igre na kompu duze ili gledanja TV-a? Nes' ti traume...

Moja je odredila da ce zadacu zavrsiti u 5 tjedana, sto znaci da ostalih 8 tjedana moze uzivati bez zadaca, lektira i ucenja u zadnji cas na summer intensive putovanju s prijateljicama i na ljetovanju s nama.
    Nju ne smeta sto hrvatski ucenici nemaju zadacu a talijanski imaju, stvarno, nessun problema.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene bas briga sto imaju talijanski ucenici jer im nisam ja mama.
    Mama sam hrvatskim ucenicima, a kad su njima praznici i meni su praznici.
    ( kad je njima skola i meni je skola) .
    U tome je kvaka. Ne laje pas radi sela nego sebe.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

Istina. Meni bi bilo naporno uopce imati i voditi racuna da se radi po programu koji je Elly navela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bome Elly ova naša škola zvuči ko vrtić naspram vaše.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Bome Elly ova naša škola zvuči ko vrtić naspram vaše.
    Ne znam, moja je sa skolom zadovoljna, i to mi je najbitnije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobro se usudiš.... Da ja svoje tak pustim, do kraja praznika zaboravili bi pisati i čitati. I zaborave previše, unatoč mojim nastojanjima da im sačuvam bar kakvu takvu razinu znanja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2016. at 11:44

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cuj, moje mentalno zdravlje je vaznije od ocjena. I odnos roditelj -dijete bez skole u kombinaciji.
    Samo su prioriteti u pitanju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.07.2016. at 11:50

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma razumijem...

S druge strane, to je stvar procjene i iskustva: ja sam se par puta nasadila i vidjela da nije dobro pustiti ih plandovati cijelo ljeto, jer onda u prvom polugodištu imam horror. Ove godine mlađi kreće u srednju školu. Više ne jašim tak zdušno kao prije jer i ne treba, ali brate, ako ništa drugo rješavaj križaljke, da na jesen ne držiš olovku ko krapinski neandertalac.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto se skole tice mala ima studenticu ERF-a koja radi sa njom pod praznicima, a stariji ce ici na instrukcije odmah od pocetka skolske godine. Pokusavam se maknuti barem djelomicno iz skolske kombinacije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sto se skole tice mala ima studenticu ERF-a koja radi sa njom pod praznicima, a stariji ce ici na instrukcije odmah od pocetka skolske godine. Pokusavam se maknuti barem djelomicno iz skolske kombinacije.
    To ti je super - praznike imaš ti, a djeca imaju sve što treba.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slazem se s elly da sat vremena dnevno stvarno nije neka drama. Mozak je na pasi 2 i pol mjeseca, sat vremena dnevno par dana u tjednu je sasvim ok.
    Moji su jos mali, nema ponavljanja do par tjedana pred skolu, al kad ne znaju sto bi i sami se igraju skole

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto ne mislim da je drama, a kad je to način kako škola funkconira, kao i Italiji, onda se nema šta oko toga ni raspravljati.
    Samo držim da uglavnom djeci to nije potrebno. Saberu se u prvih par dana škole.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako nije drama, ali je po mom mišljenju posve nepotrebno i bezveze.
    Naravno, što se mora, mora se, ako je u talijanskim školama tako, što se tu može.

Moja kći se grozi svake vrste obaveze preko praznika, baš se vidi da joj treba taj osjećaj da ništa ne mora.
    Ona čak ne želi ići na nikakve aktivnosti tipa kampova ili radionica na koje bi morala ići svaki dan, jer ne želi takvu obavezu.

Ja nju isto natjeram da malo ponovi matematiku desetak dana prije škole, zapravo točnije, radila sam to nakon prva tri razreda, lani sam joj dala jedan test pa sam zaključila da ne treba ponavljati na temelju rezultata

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni sat vremena nije drama ako to dijete samo odraduje , i sa voljom.
    Ako ja moram nadgledati/osmisljavati/pripremati i jos imam dijete koje je u otporu-to mi jest poprilicna drama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto ne mislim da je drama, a kad je to način kako škola funkconira, kao i Italiji, onda se nema šta oko toga ni raspravljati.
    Samo držim da uglavnom djeci to nije potrebno. Saberu se u prvih par dana škole.
    x
    nije drama, al morate priznati i da ipak malo neobično zvuči pisanje referata o dvije kardiovaskularne bolesti u osmom mjesecu, na +35.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    jer onda u prvom polugodištu imam horror. .
    aj peterlin, budi drug i priznaj da se radi o hororu onog tipa - jedna trojka i tri četvorke na početku prvog polugodišta

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ona dva tjedna prije ništa ne ponavljaju. mozak im direktno s paše dođe u učionicu
    Svakako nije drama, ali je po mom mišljenju posve nepotrebno i bezveze.

u ovom sam klubu, sto se tice ponavljanja gradiva tijekom praznika (a pogotovo svakodnevnog, e to mi je drama )

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •