Pokazuje rezultate 1 do 50 od 435

Tema: Što rade dok su na školskim praznicima?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim sasvim što nije ok s ovim odgovorom?
    Naravno da postoje iznimke i da ovisi o svakom djetetu kada je zrelo da ostane samo kod kuće - no ja volim imati malo širi pogled - tj. koliko su samostalni moji roditelji bili u to doba (baka ne samo da je čuvala sebe za 7. godina, čuvala je uz punu odgovornost i krave), pa koliko smo mi bili odgovorni - boravak nije ni postojao, par sati sam kod kuće je bila normala. Meni se čini da se (kao društvo) pravimo da su nam djeca nesposobnija nego što jesu i da im tako otimamo njihovo pravo da se brinu o sebi u skladu sa svojim prirođenim sposobnostima.
    Zanimljivo, ali bojim se da tu nije samo priroda, nego i društvo... jel' ovo naše današnje kompliciranije, to se i ja pitam. U Brit. si punoljetan s 21, kod nas s 18, Mala Sirena, Trnoružica itd. - njima je breaking point 16 godina za, tipa, dočekat princa ili otić na površinu mora, tad je kao neka zrelost... Evo i granica dokad smije dijete ostat samo po pomicljiva, očito za duplo... Tako da ja stvarno ne znam koje su to prirođene sposobnosti (za današnje društvo), iako mi se čini da ima poante u ovome što govoriš.

Edit - okova stalne paske odrasle osobe oslobodila se tek odlaskom na faks (baka u kući).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.07.2012. at 15:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •