AdioMare prvotno napisa
potpuno te razumijem i suosjećam, mojoj maloj je isto kao tvom v.
od dvije curice s kojima se inače u slobodno vrijeme druži, jedna bude cijelo ljeto u šibeniku kod bake, a druga veliku većinu. nemam je gdje poslati, u gradu nema šire ni uže familije, nismo u tramvajskoj zoni da sama može otići na neku od radionica. iako je u višim razredima oš, iz našeg mjesta u drugi kraj grada potpuno samoj bi joj to bio itekakav pothvat, a meni silna briga - koju bih ja zatomila da ona ima želju izlagati se višesatnom taljiganju javnim prijevozom i nepoznatoj djeci.
bilo kako bilo, ove godine prvi puta nakon dugo godina nije sama jer joj frendica zbog obiteljskih razloga nije otišla na cijelo ljeto k baki.
igraju se, jedu, borave po cijeli dan skupa. stariji sin ili ja ih odvezemo tu i tamo na bazen, jarun, u kino, u meki na sladoled, ali to funkcionira jer su si društvo jedna drugoj.
kada dijete ima pored sebe jednog jedinog prijatelja za igru, to se ne da usporediti. mogu se ja angažirati 100/h u želji da joj razbijem monotoniju i organiziram zabavu, ali ja sam mama, 3 mjeseca bez društva vršnjaka je nepodnošljivo i roditelju i djetetu. roditelju, jer je svjestan da može dubiti na glavi, ali društvo vršnjaka ne može nadomjestiti. skroz mi je lako sad pri duši kad ih vidim gdje leže na podu jedna pored druge i "dosađujući se" ravno 5 minuta dok ne smisle što će slijedeće, to je zdrava dosada i to je dosada o kojoj priča cvijeta. ali ja svjedočim i onoj o kojoj priča saša, na žalost. i jamčim vam da sve radionice ovog svijeta ne mogu zamijeniti jednog jedinog prijatelja.