Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: Ugradbeni klima/rashladni uređaji: za ili protiv

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Ugradbeni klima/rashladni uređaji: za ili protiv

Nikad ne reci nikad. To bi mogao biti naziv teme na filozofskom, ali evo mene, rušim svoje nikad.
    Ovo ljeto će me dokrajčit sa vrućinama. Danas sam odlučila da kupimo klimu. Iako sam uvijek govorila a i vjerovala da nam ne treba, ipak ne mogu više sebi dozvoliti totalni haos koji zavlada u mojoj kući od vrućine. mala je nervozna, plače, ja sam ljuta jer se dodatno zagrijavam kuhajući, svi kućanski poslovi su na stand by aranžmanu, u kući je haos, samo se kupamo i pijemo hladnu tečnost. na poslu je klimatizirano pa kad dođem kući meni se smrkne.
    Interesuju me vaša iskustva, imate li klimu, jeste li se pokajaali, a ako nemate zašto ne?
    Brzo, jer ako ne čujem dobar argument za NE KUPITI sutra ću je već postaviti
    Posljednje uređivanje od eris : 22.06.2012. at 13:19

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja planiram uzeti neku jeftinu klimu. Recimo jučer oko 21 mi je u kući bio skoro 31 stupanj (s tim da nisam ni ručak kuhala baš zbog toga jer je bilo pretoplo). Nakon cijele noći propuha spustilo se jedva na 28 . Ludim...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni je klima spas! Temperiram oko 2 stupnja niže nego što je temperatura u stanu (napr. s 28 spustim na 25-26), stavim neki quiet mode i stvarno svi živnemo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne postoji dobar razlog za ne kupiti klimu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo klimu, negdje od 2006.
    Nalazi se u dnevnom boravku, postavljena tako da puše kroz dnevni boravak direkt kroz vrata u hodnik.
    Na taj način, ako treba rashladimo kvalitetno i ostale dvije sobe, a ne puše nam direktno po nama npr. dok spavamo.

Mi je palimo stvarno minimalno, kad je pakleno, jer obično prilično uspjevamo rashladiti.

Ono ljeto kad se mali rodio 2007. bilo je pakleno vruče i palili smo je stvarno često. Jer kad kreneš uspavljivati bebu, a ona se zalijepi na tebe od znoja nije baš lako. Vrištanje na sve strane.

Uglavnom smo je koristili dok nismo u kući.
    Npr. nafrljimo klimu i odemo na dvorište, ili u šetnju, dok se vratimo ugodno je u kući, klimu ugasimo i doviđenja.

Nama je korisna, mada kao što sam i rekla stvarno je minimalno koristimo.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo i ja sad kažem, iako sam bila žestoki protivnik, ni dan danas ne znam zašto sam se protivila. sad ju ne bi dala ni za što.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je klima spas po ljeti, ja iz stana ne izlazim do 4 popodne jer ne mogu disati na onim paklenim vrućinama

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Slažem se s ostalima. Znam da bi mi bilo puno teže bez klime, sad mi ni glačanje ni kuhanje nisu više problem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Klima, definitivno da. Koristiti pametno i umjereno - ne raditi veliku razliku u temperaturi, izbjegavat direktno puhanje i redovno cistiti filtere i servisirati ju. Uz ovakva ljeta u gradovima u zadnjih par godina nama je neophodna...nekad samo da odvlazimo zrak, a nekad bome hladi cijelu noc.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo klimu prije par godina postavili u našu spavaću sobu koja je definitivno najvrućija soba/prostorija ljeti i to je bilo neophodno. Na takvoj je poziciji.
    Kad upalimo klimu i namjestimo da puše prema gore nikome (mm je jako osjetljiv al nema komentara), ni meni ni mm, ni curama ne puše jako + kad otvorimo vrata hladimo i sinovu sobu, pa je svima ugodno.
    Inače znam je nafrljiti na najjače i na 16 stupnjeva, pa sve rolete pospuštati i vrata unutarnja pootvarati kad idem van, pa kad se vratimo nađemo fino ohlađenu cijelu kuću.
    Imam s druge strane sreću, pa nam za db i kuhinju koji su u prizemlju netreba klima, već je sasvim dovoljno spustiti rolete (opet položaj), još ak nafrljim odozgora klimu - BINGO!!!
    Mogu samo reći da žalim što je i prije nismo kupili. Meni radi po cijele dane.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 22.06.2012. at 14:18

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

x

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uh...u istoj sam situaciji.... pogotovo ovo kad uspavljajem bebača, oboje smo mokri....već 2 noći ne spavamo jer nam je prevruće....
    sad,da se mene pita,ja bi klimu još jučer kupila,al mm se protivi, pa se bilježim na temu da skupim što više razloga ZA...
    doduše,on se protivio i suđerici - dok nije oprao 2-3 puta suđe na ruke pa skužio da nije to - sam tak....
    njemu je najveća stavka protiv klime- potrošnja struje.... (i ono tipično:gdje ćemo je stavti, tko će je postaviti,pa gdje/zašto/kako).....blablabla

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lucas i moj se godinama protivio i odugovlačio, pa je otišao na put od 2 tj. i ja sam je u međuvremenu kupila i dala postaviti.
    Sad čubi cijeli dan uz klimu kad je doma...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

viš' ideje...ovaj moj ide idući tjedan na teren....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da sam pri novcima, sad, ovaj tren, danas, odmah bi je išla kupiti. Kakve su uopće sad cijene s postavljanjem? Umirem od vrućine, svi smo slijepljeni, mala je osuta..izludili smo svi. ventilator je goli ku, ništa ne pomaže

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajoj spasi klima u one vruće i dosadne poslijepodnevne sate.
    Nas spasi što smo pola dana na moru "pa se hladimo u pličaku" inače bi imala u svakoj prostoriji klimu.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spavaće sobe su nam u potkrovlju, i da nemamo klimu valjda bismo svi spavali na podu u dnevnoj sobi u prizemlju. Kojiput nam je dovoljno rashladiti sobe prije nego legnemo, tako da možemo zaspati, a kroz noć imamo sva vrata i prozore otvorene. Ali zadnjih nekoliko noći , klimu gasimo tek negdje oko 2-3.
    Preko dana da ne pričam kako je u potkrovlju, srećom pa tada uglavnom nismo doma.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    njemu je najveća stavka protiv klime- potrošnja struje.... (i ono tipično:gdje ćemo je stavti, tko će je postaviti,pa gdje/zašto/kako).....blablabla
    Nama je jučer majstor servisirao klimu i kada sam spomenula potrošnju struje kaže on da klima ne troši puno struje (čini mi se da je spomenuo dva i pol kilovata) i da npr. frižider troši puno više struje. Sad, ako laže on lažem i ja.

Eris stvarno ne postoji ni jedan razlog protiv klime, bitno je da ne puše na nekog direktno i da se redovito servisira (zbog nekih gljivica koje se nakupe unutra) i da nije prevelika razlika između vanjske i unutarnje temperature.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam još uvijek protiv, ne znam zašto, ustvari znam, radi mjesta postavljanja, radi puhanja, mislim da je nezdravo, kuća ima debele zidove u prizemlju, ali sobe na katu su ...ah, tople. Ali, klime nisu ekološke i tako.

Pratim i ja temu, ali mislim da ću odoljeti i ove godine.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I ja glasam za klimu! Jedna od boljih kupovina za stan... evo vec petu godinu ne krepavamo od vrucine. Da ne spominjem da me prosle godine spasila, doslovce, trudna, mucnine i vani +40 u hladu dva mjeseca - bez klime bi bilo neizdrzivo.
    Jucer sam palila jer se mali sav osuo od znoja, katastrofa - pa nam je svima odmah bilo bolje.
    A sto se potrosnje struje tice - ak je i 100kn mjesecno vise, meni je to mala cijena za to da svaki dan mogu zaspati bez problema jer nije prevruce...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Klime jesu skupe za naš standard i krizu općenito, zapravo je skuplje postavljanje od strane ovlaštenog servisera, mislim da je mene sve skupa došlo prije par godina oko 3.800 kn. Uzela sam klimu na amex na milijun rata, to mi je bio jedini način.
    Ipak, kad zakuha mozak na +35 u 2h noću, a vani ni daška vjetra da bar malo propuha provuče kroz kuću - mislim da bih uzela dugoročni kredit da se rashladim (osobito djeca).
    S druge strane cure koje su na Jadranu mogu od klime imati višestruku korist i koristiti je i zimi za grijanje te prostorije (nije peč ali malo barem ugrije, možda nekom i dovoljno), nama na kontinentu to nije baš opcija za ugrijati se. Vrijedi razmisliti i tu stranu.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je klima spas! Temperiram oko 2 stupnja niže nego što je temperatura u stanu (napr. s 28 spustim na 25-26), stavim neki quiet mode i stvarno svi živnemo.

i mi ovako...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja je isto nemam, jer nam stan još nije skroz gotov i puno stvari je više na listi prioriteta za ako kapnu neki novci (a ne kapaju).
    I većinu ljeta mi stvarno ne treba. Ali ovo kad je dnevna temperatura 35 u hladu, a noćna 29, kad nema ni daška vjetra, kao što nije bilo ovaj tjedan, tad stvarno uopće ne funkcioniram. Legnem i ne mogu se dić.
    Već od sinoć kad je zapuhala mala burica, da se živit.
    Tako da, da imam novaca, kupila bih je i koristila rijetko.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eris, imam mogucnost kucu cijelu klimatizirati, rijetko palim taj sustav,
    kad sam bila u stanu imala sam je u DB i rijetko sam je palila, ali kad nastane pakao, kao ovih dana, zahvalna sam na tome sto imam mogucnost ipak sniziti tempretauru, ili bar odvlaziti zrak.
    dakle koristis kako ti pase, a mislim da zadnjih dana je spas.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 22.06.2012. at 22:23

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

x

Mala i ja zadnje 2 noći spavamo uz klimu u spavaćoj sobi. Okrenem metlice da pušu prema gore, na neku normalnu temperaturu i uz najslabije puhanje, i konačno smo se naspavale. Prije toga 2 noći nismo spavale poslije 5 ujutro jer se malena znoji, pa vrti, cvili, nervozna... koma.

Inače klimu koristimo minimalno, samo kad su ovakve velike vrućine, nisam primijetila neki porast potrošnje struje.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ok, dala sam se nagovoriti. E sad kako je postaviti, dnevna soba, kuhinja i trpezarija su okrenutu jugu, iza njih je mali hodnik, i ja sam mislila da stavim na zid od hodnika, tako da bi klima bila usmjerenau te sobe koje želim rashladiti ali opet nekih 5,6 metara udaljena od prostora gdje sjedimo. Uzela bih neku BEKO 12-esticu(??valjda se tako kaže) koja je dovoljna za 55kvdrata, akod mene je otprilike do 50kvadrata. Ili da kupim manju pa da je stavim u dnevnu?!
    Posljednje uređivanje od eris : 26.06.2012. at 09:21

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dok nije bilo djece nije bio problem živjeti bez klime (potkrovlje, južna strana).
    Nakon dolaska djece postalo je neizdrživo bez klime.

Nije hladno u kući, bude vruće samo se ne topimo. Držimo je na 27-29 i ne radi cijelo vrijeme. Kada radi puše 5-10 min pa miruje 10-30 min..

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja ne bih uzela neku no name. Gledaj koje je kategorije. Skuplja se brzo isplati s obzirom na potrosnju struje, a i s obzirom da jeftinija puno vise radi da bi jedva nesto malkice ohladila. Ni klime nisu onako skupe kao nekada, pa na rate...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bih uzela neku no name. Gledaj koje je kategorije. Skuplja se brzo isplati s obzirom na potrosnju struje, a i s obzirom da jeftinija puno vise radi da bi jedva nesto malkice ohladila. Ni klime nisu onako skupe kao nekada, pa na rate...
    Ovo je točno ako imaš veliki prostor i ako ti je stan/kuća tako orijentirana da stalno trebaš klimu. Za sporadičnu upotrebu ne isplati se davati velike novce ni kupovati velike jedinice, tako da mi se čini ok erisin izbor najmanje jedinice i ne preskupog proizvođača.

Mi imamo doma neku Samsungovu od 2001 i to radi bez problema jer nakupi vjerojatno ne više od pedesetak sati godišnje (samo kad je baš jako gadno ili kad dođu moja mama ili svekrva u goste pa im je prevruće). Često nam ne treba uopće ako ljeto nije pakleno. Vidjela je servisera jednom u ovih deset godina. Mi bi stvarno mogli i bez toga. Za takvu situaciju čisto je ok neka no-name klima.

S druge strane, na poslu nam je neka no name klima krepala nakon 2-3 godine i sad imamo drugu. ALI to je soba u visokoj zgradi, okrenuta prema jugu i bez trunke hlada, pa klima tandrče veći dio radnog vremena tijekom ljetnih mjeseci.

Daklem, nema pravila koja bi vrijedila za sve. Treba točno znati za što će se uređaj koristiti i prema tome se ravnati. Kod moje svekrve klima je važna jer osim ljetnog hlađenja ima i ulogu dogrijavanja stana u periodima kad još toplana ne grije, a nije više baš toplo. Mi doma imamo etažno grijanje pa nam ne pada na pamet dogrijavati klima uređajem.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja bih je koristila samo po prijekoj potrebi, za popodnevne sate u danima kada je vani preko 33,34 stepena. Gledala sam neke proizvođače, ima klima koje su još i inventer(valjda je pravilan izraz), odnosno imaju mogućnost zagrijavanja za datu kvadraturu(tj., kubikažu) i do -15 stepeni, a kao, ne troše struju kao obične grijalice. Takve koštaju, za moj prostor, od 450 do 600eura. Ove "obične" su od 300 do 450 eura. e sada, i postavljanje je nekih do 100eura, a MM mrzi otplatu na rate, tako da kupovina može biti za keš, ili eventualno ostatak novca da se da sljedeću platu. Mi za sada imamo oko 300eura, i time smo sužili izbor. Beko je turska neka marka, neki kažu da je bolja od ovih zvučnih kineskih, ja imam uglavnom Indesit i Gorenje aparate u kući, tako da nemam iskustva. Doduše, u klimi je stvarno bitan kompresor, ako sam dobro razumjela, pa ini kineski prozođači, kao elit, vivax, i slično, se trude staviti kompresore od renomiranih proizvođača, pa sam tako vidjela Klima/inventer marke elit sa kompresorom Toshiba, za 450 eura. Možda sada da ima neko ko se razumije u klime, da nam pomogne nam razjasniti šta predstavlja kvalitet kod klime, jer, kako sam ja skontala, klima je jedan prilično prost uređaj.
    A opet, i mi imamo sopstveni sitem grijanja, tako da skoro pa nemao potrebu za dogrijavanjem, možda nekada u jesen, kada nije ni za potpalit peć, a nije ni za biti u hladnom prostoru, a tada može i obična klima grijati.
    Posljednje uređivanje od eris : 26.06.2012. at 12:23

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam malo gledala ponudu i odlučila se za ovu http://www.ekupi.hr/Klima-uredjaj-Wh.../1-195053.aspx
    moram je naručiti kad se vratimo s godišnjeg

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eris, moj sin ti se kuži u klime, pa kaže: uzmi ovu koja ima i grijanje, uzmi cca 3.5 kW snage (pitaj majstora gdje on predlaže da ju staviš, tj. hodnik ili DB), uzmi slobodno Vivax, Elit, Beko, Quadro, jer se sve rade skoro na isti način i na istom mjestu. Gledaj da ti je ugradi ovlašteni serviser i da ti ovjeri garanciju, redovito (tu kod nas) prilikom godišnjeg servisa i produljuju garanciju na bar još 1-2 godine!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Winnerica, baš ti hvala, sužila sam izbor na klimu beko ili klimu/inventer elit. Razlika je u 150 eura, još malo razmišljam, valjda jer je kod nas i zahladnilo(jutros 18 stepeni)ali već ponovo najavljuju pakao.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hihhihi, kad sam je ja postavila - cijelo ljeto je padala kiša! Pa smo se zafrkavali kako klima dobro radi, čak i vani hladi! Neka, neka, samo je ti stavi, nećeš požaliti!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eris, samo se nemoj iznenaditi kad ti u ovaštenom servisu kažu da bi na tu kvadraturu trebalo imati xy jedinica klime (znači ne samo jednu), ili da ne valja ništa.
    To bi bilo idealno, pa ti je svaka prostorija jednako hladna, bla, bla, bla,...
    Ali za ovo što tebi treba dovoljna ti je jedna.
    Nama je najpovoljnije postavljanje bilo tako kako sam napisala - dnevni boravak, ali da puše u smjeru vrata prema hodniku.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prošle jeseni neki popusti, akcije, ja kontam da kupim jednu nek stoji, a li zima napolju, nije cvrčku do klime, bože se zgrijat....... A mogla sam fino uštedjeti!

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pitam i tu: gdje su klime na akciji?

ja sam se definitivno odlučila kupiti klimu bez obzira na mm-a....

poludila sam više od nespavanja, cendranja (što mojeg,što od klinaca), osipa od vrućine, ukočenog vrata i konjuktivitisa od propuha, mokrih jastuka.......

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi bi kupili jer cu poludjeti s djecom u kuci. Spavati je nemoguce, unutra mi je trenutno 32.
    Stavili bi ju samo u DB.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo u potkrovlju, i nezamislivo bi nam bilo bez klime;
    evo živa na termometru na terasi ispred dnevne pokazuje 45 stupnjeva.....

Kad idemo van iz kuće otvorim širom sva vrata i stavim na oko 23, kad se vratimo vratim na razliku par stupnjeva manje nego vani....

Super mi je praktična i za prijelazno vrijeme kad zahladi pa do vremena kad uključimo grijanje na radijatore.....

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni je trenutno 32
    ja i rekla da dobre akcije nisu nigdje (za sad). pa nisu ni trgovci od jučer pa da daju dobar popust na klimu početkom sezone
    ok izbor ima e kupi http://www.ekupi.hr/Klima-uredjaji-g2385.aspx

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čni mi se da sam danas u mercatoru "na akciji" vidjela ovu klimu http://www.ekupi.hr/VIVAX-COOL-klima...gr-235776.aspx za 2500 kuna

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma znam da nisu,al bila neki dan u konzumu za 1800kn a ovaj moj tudum opet kenj*ao.....sad mi žao što nisam uzela a više ih nema....

ne kužim se baš u klime, tak da mi je ovaj savjet gore od winnerice dobro došao...ak još tko ima kakav pametan savjet oko kupnje nek viče

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lukas, od 11.07. će opet biti po 1799 kuna, zadnja strana kataloga sa narančastim gumenjakom
    http://www.catalog.hr/katalozi/kategorija/konzum

http://www.konzum.hr/external/KatalogN2-07/katalog.swf

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da su to krivo napisali...to je katalog DO 11.07...konzum nikad nema unaprijed kataloge

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imaš pravo, na stranicama Konzuma piše do, a ne od...

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Preporučila bih (tko može, naravno) inverter jer troši zaista manje struje i onda je čovjek pali bez grižnje savjesti kad god mu treba. Nama radi cijelu noć upaljena na 25 ili 26 stupnjeva u spavaćoj sobi i zaista spavamo kao bebe. I po zimi, budući da nam se grijanje gasi oko 23h po potrebi dogrijemo spavaću sobu (klinac nikad nije pokriven ) i zato nam stvarno znači što radi do -15! Obavezno se treba raspitati koja snaga uređaja je potrebna za pojedini prostor inače efekt neće biti dobar.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Preporučila bih (tko može, naravno) inverter jer troši zaista manje struje i onda je čovjek pali bez grižnje savjesti kad god mu treba. Nama radi cijelu noć upaljena na 25 ili 26 stupnjeva u spavaćoj sobi i zaista spavamo kao bebe. I po zimi, budući da nam se grijanje gasi oko 23h po potrebi dogrijemo spavaću sobu (klinac nikad nije pokriven ) i zato nam stvarno znači što radi do -15! Obavezno se treba raspitati koja snaga uređaja je potrebna za pojedini prostor inače efekt neće biti dobar.
    koliko sam skužila te inverter klime su 1 skuplje od ovih "običnih"
    ja je ne bi uzela prvenstveno zbog cijene
    a i namjena je bitan faktor
    ne treba mi za grijanje već za rashladiti prostor i to ne cijelo ljeto već samo 2-možda 3 tjedna godišnje kad su temp. vani ovako visoke 35+

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane cure koje su na Jadranu mogu od klime imati višestruku korist i koristiti je i zimi za grijanje te prostorije (nije peč ali malo barem ugrije, možda nekom i dovoljno), nama na kontinentu to nije baš opcija za ugrijati se. Vrijedi razmisliti i tu stranu.
    Ja imam samo 2 jake Daikin inverter klime i na njih se i grijem i hladim....
    Proslo sam ju ljeto okljevala palit radi male bebe,no kad smo se obe osule od znoja drzuci je po cijele dane na rukama brzo sam se predomislila!
    Usisavam filtere svako 10dn,ne pretjerujem sa temperaturom,puse u strop i sve 5!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama ovih dana i noći klima radi non stop. Nisam sretna radi toga ali jednostavno drugačije nejde! Cijelu noć je lijepo stavim na noćni program i ona prozračuje cijelo vrijeme i održava finu ugodnu svježinu prostorije, bez da jako hladi ili puše.
    Za cure koje će vjerojatno uskoro postavljati klimu imam još jedan zaboravljeni praktični savjet: prostorija u koju se postavlja klima - SVE si površine dobro zaštitite, kao da idete krečiti npr., i pod isto! Nemojte ostaviti ništa nezaštićeno jer ima dosta bušenja (buši se vanjski zid koji je u pravilu debeli i to jednom posebnom velikom bušilicom) i doooosta prašine (i previše). Lakše ćete poslije dovesti stvari u red, a i neke stvari se mogu zbog neznanja uništiti prašinom.
    Sretno!!!

Lucas, ja baš sa sinom ovih dana komentiram da sva sreća pa smo je postavili onda kad je tata bio u Makedoniji na putu.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 03.07.2012. at 01:13

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

winnerica moze se sprijeciti ako se usuivac poveze s tom busilicom, no to ovisi i busilici i o majstoru, ali savjet je stvarno OK
    eris jeste ste poceli hladiti?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •