Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 98 od 98

Tema: Ugradbeni klima/rashladni uređaji: za ili protiv

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A može se naravno... Samo ti svi majstori sad u sezoni kad prži (bar tu u Zg) imaju gužvu, pa gledaju što prije onda postavit klimu i ići dalje raditi, a ne se zafrkavati s tuđim usisavačima (to samo tak sami radimo). Inače, postoji i specijalan način rada s tom ogromnom bušilicom, pa neznam radi sigurnosti kak im to može uopće ići ali to je drugi par rukavica...
    Cure pogledajte ponudu u Pevecu i sl.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja kupila

sutra mi dođe majstor pogledati gdje će ju i kako postaviti (ja sam mislila da ju stavimo u hodnik da hladi sobu i kuhinju)

kupila u interšparu za 2099kn, vivax, 3,5 kw hlađenje, A klasa ,ostale detalje sam zaboravila, piše mi na kutiji,a ona je u mm-ovom autu.

tak sam hepi da vam nemogu opisati i jedva čekam da ju postave da se možemo naspavati

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    ja kupila

sutra mi dođe majstor pogledati gdje će ju i kako postaviti (ja sam mislila da ju stavimo u hodnik da hladi sobu i kuhinju)

kupila u interšparu za 2099kn, vivax, 3,5 kw hlađenje, A klasa ,ostale detalje sam zaboravila, piše mi na kutiji,a ona je u mm-ovom autu.

tak sam hepi da vam nemogu opisati i jedva čekam da ju postave da se možemo naspavati

super! i ja se veselim hlađenju, ali tek za cca 2 tjedna

koliko budete platili ugradnju?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bravo Lucas, veselim se za tebe!!! Nisi je puno platila, o.k. ste prošli.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 03.07.2012. at 12:15

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

e to ću ti sutra znati reći.... šogorica je prije 2 godine platila 800kn, tak da, pojma nemam...javim kad postave

edit: hvala winnerica
    Posljednje uređivanje od Lucas : 03.07.2012. at 12:15

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi imamo klimu u boravku i blagavaoni, a na katu u našoj spavaćoj sobi imamo stropni ventilator, koji me je doslovno spasio vrućina kad smo ga stavili prije tri godine.

Totalno je bešuman, cijelu noć vrti na najmanjoj brzini i doslovno nas spašava.

Pa ukoliko netko iz bilo kojih razloga ne može staviti klimu, toplo preporučam stropni ventilator, barem za spavaće sobe.

Mi smo ga platili oko 250,00 u Bauhausu.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo platili 1000 kn (to je do 3.5 metra od vanjske jedinice do unutarnje udaljenost, sve iznad te udaljenosti se dodatno naplaćuje). Njihov je bio sav materijal (cijevi), nisu ugrađivali cjevi koje su došle s aparatom (Quadro) jer da su njihove bolje. Prošle su 3 god. od tad i zadovoljni smo.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Postavili smo klimu, i to u hodnik, tako da lijepo rashladi čitav stan. Uglavnom, super smo zadovoljni, ljudi su došli odmah postaviti, klima i ugradnja su koštale oko 340eura, vivax je u pitanju, nadam se da će raditi dugo. Dva dana je već vani pakao, i sad se pitamo kako smo bez nje živjeli sve ove godine.
    i da, puno je prašine prilikom postavljanja, ja sam u subotu, nakon majstora, imala mini generalku po stanu. Zato, zaštite prostor dobro.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ima li itko ikakvo pozitivno iskustvo sa pokretnim klimama?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da smo pisali o tome nekad davno i tad nije bilo pozitvnih iskustava.
    problem je crijevo koje treba izbaciti van. a siroko je.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i bucna je

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Postavili smo klimu, i to u hodnik, tako da lijepo rashladi čitav stan. Uglavnom, super smo zadovoljni, ljudi su došli odmah postaviti, klima i ugradnja su koštale oko 340eura, vivax je u pitanju, nadam se da će raditi dugo. Dva dana je već vani pakao, i sad se pitamo kako smo bez nje živjeli sve ove godine.
    i da, puno je prašine prilikom postavljanja, ja sam u subotu, nakon majstora, imala mini generalku po stanu. Zato, zaštite prostor dobro.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku

super! uživajte sad!
    ja ću je staviti u hodnik,iznad prozora od balkona,da mi rashladi sobu i kuhinju...nadam se da neću morati puno čistiti i da će biti dovoljno da zatvorim sva vrata pa ostane samo hodnik za po/čistit

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super cure, baš mi je drago!!! Vivax su vam dobri aparati

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

imamo klimu negdje od 2007 kad je bilo isto pakleno vruče ,stavili smo je onda zbog dijece koja su imala tad 3 i 1 godinu.noćima nisu spavali ,bili cendravi ,mokri znojni i tak.stavili klimu i sve 5.ne koristimo je puno ,mislim da je prošlo ljeto nismo ni palili ,ali jesam u jesen na grijanje kad je u stanu bilo hladno (dok se centralno nije pustilo u pogon).
    Zato klima šajba ovih dana od jutra do mraka jer je jednostavno nemoguče bilo šta radit ,a da ona nije upaljena.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi imamo panasonic i odlična je, uz mrežice na trohadil prozorima dvije ključne stvari za kvalitetu životu u našem stanu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je u vikendici na moru nepodnošljivo pa razmišljam (kao i svake godine) o uvođenju klime, no ima silnih prepreka tome (a glavna je novac) - tako da svake godine ispočetka razmatram te pokretne klime, to bi nam bilo vrhunsko rješenje, no nisam još u životu pročitala da je netko negdje pohvalio pokretne klime, čujem same loše stvari o njima.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam pobrala svu svoju zlatninu,prodala je i skupila taman za klimu i ugradnju

njie nešto,al eto, čovjeka veseli...
    da sam se toga prije sjetila, nebi se kuhali sad

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa Lucas, koliko je te zlatnine bilo?!

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

2 lančića, 1 narukvica i 2 mala privjeska.... 3000 kunića ....velim, nije puno al eto čovjeka veseli.

eh, sad se kajem što sam za krizmu vikala:"neću zlatoooo,meni je to ružnoooo"....sad bi si možda i minus otplatila

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mraaakkk!!! Ajd super, niti ja ne volim te đinđe (ni prave ni krive), al si si barem pomogla dugoročno. Jel se hladite?

Inače sam bila jutros u Interesparu i gledala kak grabe klima uređaje, a cijene su ovakve: Vivax 1900 kn s kuponom njihovim, Quadro 2100 kn - garancija 5 god.!, Panasonic 2600 kn... Dosta povoljno.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne hladimo se, čekamo majstora...trebao bi doći danas popodne ili najkasnije sutra....sam je, a radi ko blesav od jutra do mraka,. veli da ovak dugo nije bio zatrpan pozivima.

baš jučer susjed vidio da nosimo klimu pa pita gdje sam uspjela nać, da je on obišao pol Zagreba i našao samo one od 2,6 kW

da, u interšparu su te za 1900kn jačine 2,6 (il 2,8) nisam sigurna i dobiju se nosači gratis...

jučer je na branimirovoj bilo još desetak komada svih

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam na kraju uzela vivax klimu 3,5 u frigu za 2099 kn. danas su mi je postavili

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lucas samo da pohvalim avatar

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala.....

evo klima je postavljena, hladili smo se,naspavali,sad par dana je nismo palili,al mislim da ću predvečer opet morati....

i trebalo je 6 dana da je postave.... prvo je sklopka izbacivala, pa smo morali kupit novu sklopku,pa čekaj strujića, pa je taman bio vikend, pa.......

uglavnom, blažena bila....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam još uvijek protiv, ne znam zašto, ustvari znam, radi mjesta postavljanja, radi puhanja, mislim da je nezdravo, kuća ima debele zidove u prizemlju, ali sobe na katu su ...ah, tople. Ali, klime nisu ekološke i tako.

Pratim i ja temu, ali mislim da ću odoljeti i ove godine.
    ovako i ja, još uvijek protiv, dok god mogu izdržati.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ja ću vam reći cure moje (Beti i Pomikaki) da je svako izdržavanje bez veze... Patiš umjesto da si olakšaš.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, ja vooolim kad je toooplo. A ljeto je tako kratko. Ni u autu ne palim klimu kad sam sama. Da mi je živiti u širinama gdje je uvijek 28 stupnjeva...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne razumijem argument "klime su nezdrave"...što to znači, da su vrućine zdrave ?!

ja ne mogu zamislit da danas postoje kućanstva bez klime. mi svoju praktički ne gasimo ima 2 tjedna, stan nam je cijeli na suncu i mislim da ne bi preživjeli bez nje. prije tjedan dana je u St u 22 sata izmjereno 34 stupnja
    Posljednje uređivanje od nahla : 19.07.2012. at 23:49

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ima li tko kakvo iskustvo sa pokretnim rashlađivačem zraka ovako nešto http://issuu.com/catalog.hr/docs/pev...owFlipBtn=true

to je ovaj u kutu šta košta 699,00 kn
    gdje god sam gledala Metro, bauhaus i sl. svugdje su se rasprodali u roku odmah (ako nije kakav za***)
    znači nije pokretna klima, nema onaj "top" za vani, radi na principu vode i/ili leda u posudama

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sorry link mi pokazuje samo katalog, 5 strana je trebalo biti!!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

moja teta je imala takav -smeće , ništa nije hladilo..e sad ne znam jel to do određene marke ili su loši sami po sebi, ko recimo kalolifer zimi

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pobjegla mi poruka prije nego sam je uredila; moja teta je imala baš klimu pokretnu, al meni se čini da to isto ovako izgleda...
    pa šta je onda ovo, neki žešči ventilator?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma iskreno mi klimu imamo i šišamo je dan/noć onih proteklih nepodnošljivih tri tjedna, dva dana smo malo stali kada je ovo "zahladilo", a danas opet piči sve u šesnaest, ali ovo bih uzela za sobu u kojoj spavamo, jer nam je takav raspored u stanu da koliko god radila ovu našu saunu od sobe jednostavno ne uspjeva ohladiti na pristojnu temp. za spavanje

imamo još dvije sobe isto jaaaako vruće i na jaaaako nezgodnom mjestu za ohladiti sa postojećom klimom, ali em im je potrebna totalna generalka, em su stvarno slično prevruće da se u njih preselimo, pa smo računali s ovim barem malo olakšati noći barem, naravno uz klimu
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 20.07.2012. at 00:05

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam uopće (totalni sam nemehanički tip) pa ne kužim na kojem principu radi, tj. znam da ima posudu za vodu u koju se može staviti i led da bude kao svježiji, ali ono laički mislim da je to malo "hladniji" ventilator!

privlači me to što u principu ne trebam ja tu neko skidanje veliko temperature, samo 1-2 stupnja još od onog što napravi klima, a ne napravi puno, nažalost, eto
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 20.07.2012. at 00:08

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pa u tu svrhu bi vjerovatno poslužilo.
    al pokušaj ovako, to moji rade jer imaju sličan problem kao ti: upali klimu a na putu između klime i sobe stavi ventilator, on bi ti trebao onaj hladni zrak od klime proslijedit, potirat put sobe...kužiš šta ti oću reć?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da kužim - isprobano,

ali sobe su mi tri skale iznad razine ostalog prostora (dnevni, blagavaona), a klima puše ravno prema dnevnom,a sobe su suprotno od dijela di klima puše,
    ma sve sam zakomplicirala,
    uglavnom, velik stan, klima puše u suprotnom smjeru od smjera sobe, hladni zrak nikako da se popne do sobe, uhhhhhh mislim da ću probati ili to ili stropni ventilator, ali nekako ne bi da mi oko male "zuji"

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

za takav stan je onda idealna split sistem klima, to je jedna klima ali ima 2 unutarnje jedinice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Davno sam kod prijateljice vidjela/isprobala ovako nešto - zapravo je njen tata to nabavljao za dućane pa su testirali, i koliko se sjećam bilo je vrlo ugodno, samo je pitanje na kojoj smo mi to vrućini isprobavali. Ja bih ovo isto rado kupila, za vikendicu, nije preskupo, a imam isto problem sa rasporedom prostorija a rado bih ponekad hladila dnevnu a ponekad spavaću sobu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Dobro, recite mi koliko hladite stan.
    Meni je sad u dnevnom 25, u kuhinji 25,2, u spavaćoj 27,7. Bez klime. Meni super. Vidjet ću sutra u 2 popodne koliko će biti. Ali, ja sam među zelenilom, cijelo dvorište do ulaza u kuću ima nadstrešnicu od vinove loze i kivija, more gledam...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

super beti, a u mene oko stana cesta, ja u prizemlju, isijava iz asfalta cijeli dan. sad je i u mene 26 trenutno, a ako ugasim klimu za pola sat bilo bi 46 ja mislim.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je sad u dnevnom 25, u kuhinji 25,2, u spavaćoj 27,7. Bez klime. Meni super. Vidjet ću sutra u 2 popodne koliko će biti. Ali, ja sam među zelenilom, cijelo dvorište do ulaza u kuću ima nadstrešnicu od vinove loze i kivija, more gledam...

meni je bez klime, u najhladnijem dijelu kuće (kupaonica) 27-28... a da ne spominjem koliko je u ostalim sobama kad upeče sunce (iako su rolete spuštene) i kad se kuha ručak.... nemnamo fasadu,nemamo zelenja okolo, loša izolacija posvuda, iznad nas tavan tj. samo krov od ploča-isto bez izolacije...milina....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo snažnu klimu, ali je stan tako raspoređen da nam ništa ne valja. Puše tako da nas odnese s kauča, a spavaće sobe nam ni malo ne rashladi. Tako da sad razmišljamo o kupnji one stropne, koja puše na sve četiri strane. Ima li tko iskustva s takvom?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja ću vam reći cure moje (Beti i Pomikaki) da je svako izdržavanje bez veze... Patiš umjesto da si olakšaš.
    ja ne patim lijepo mi je. Zatvorim škurnice kad udari sunce, izolacija je ok, i nije nešto što se ne bi dalo preživjeti.
    Klimom dodatno doprinosim klimatskim promjenama, pa nekako mislim da nije ok sebi montirati klimu a ostatak svijeta nek ide u ... (kamo već).
    Svjesna sam da neću spasiti svijet, i da se baš ne može drugačije montirala bih je, ali kako rekoh mogu pa je nemam. (I molim da se vi s klimama ne osjećate sad izazvani na opravdavanje ili izjave tipa "a koristiš grijanje" i slično).

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tebi klima stvarno ne treba. meni je u kući 32 stupnja u kuhinji i u dnevnoj bilo, a u spavaćim 29-30

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne patim lijepo mi je. Zatvorim škurnice kad udari sunce, izolacija je ok, i nije nešto što se ne bi dalo preživjeti.
    Klimom dodatno doprinosim klimatskim promjenama, pa nekako mislim da nije ok sebi montirati klimu a ostatak svijeta nek ide u ... (kamo već).
    Svjesna sam da neću spasiti svijet, i da se baš ne može drugačije montirala bih je, ali kako rekoh mogu pa je nemam. (I molim da se vi s klimama ne osjećate sad izazvani na opravdavanje ili izjave tipa "a koristiš grijanje" i slično).
    X

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    tebi klima stvarno ne treba. meni je u kući 32 stupnja u kuhinji i u dnevnoj bilo, a u spavaćim 29-30
    I meni ovako (treći kat, iznad nas ravni krov). U dječjoj sobi, gdje cijelo poslijepodne piči sunce, je sigurno i više od 32 u vrućim danima.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    meni je bez klime, u najhladnijem dijelu kuće (kupaonica) 27-28... a da ne spominjem koliko je u ostalim sobama kad upeče sunce (iako su rolete spuštene) i kad se kuha ručak.... nemnamo fasadu,nemamo zelenja okolo, loša izolacija posvuda, iznad nas tavan tj. samo krov od ploča-isto bez izolacije...milina....
    Kod mene je slično; u spavaćoj sobi do 34 zna biti u 23 h (ako ne hladim); naša kuća je o.k. izolirana, imam fasadu, imam tavan tj. krov normalni, rolete, ali fali hladovine prirodne, tj. oko kuće je sami asfalt i beton (na taj dio nismo mogli utjecati); a istok i zapad je totalna praznina, pa tako sunce od izlaska do zalaska direkt grije kuću...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •