Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: "socijalni" ginekolog (ZG)

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno "socijalni" ginekolog (ZG)

Pozdrav.

Ima podosta ovakvih tema, ali primjećujem da nisu aktualne. Kako god, meni treba informacija, pa ako je netko voljan pomoći, bila bih jako zahvalna

Sve preglede i pretrage obavljam kod privatnog ginekologa. Vjerojatno ne moram posebno objašnjavati svoje motive ovdje
    Neki dan sam posjetila svoju liječnicu opće prakse, čisto da je informiram o trudnoći, za slučaj da mi zatreba bolovanje ili nešto slično. Rekla mi je: "OK. Ako se nešto zakomplicira, otvorit ćemo bolovanje, no znajte da Vam to mogu učiniti samo po preporuci državnog ginekologa." Čitala sam tu neke stare teme u kojima ste se prepirale je li to istina ili ne. Kakav god zakon bio, moja ga liječnica tumači na ovaj način i ne preostaje mi drugo nego da nađem socijalnog ginekologa koji će htjeti surađivati s ovim kod kojeg već idem.

Znate li nekog takvog u Zagrebu (nalazim se u širem centru, ali očito je da su ovdje svi zauzeti)?

Imam ja svoju liječnicu, ali ona mi je naprosto odvratna. Čak sam na ovom forumu čitala post neke žene koja za tu doktoricu tvrdi da joj je izazvala pobačaj Hvata me paranoja od same pomisli da se pojavim kod nje!

Pretpostavljam da tražim previše i da je to nemoguće naći... ali stvarno bih bila najsretnija da nađem doktora koji će lijepo prihvatiti što privatnik kaže (jer ne vidim poantu u duplim pregledima) i koji će mi htjeti dati bolovanje kad to bude potrebno. Naime, radim na poslu koji nije fizički naporan, ali je strahovito stresan i pitam se samo do kada ću to moći podnositi, a da mi ne utječe na bebu. Baš mi je nedavno frendica rekla da nema šanse da mi itko da bolovanje na račun stresa na poslu. Moram li se dogoditi nešto tragično da bi netko povjerovao da mi je stresno?

Hvala na svim korisnim informacijama

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja imam apsolutno groznu socijalnu ginekologicu, u trudnoći sam išla privatno (u prvoj kod nje, zato sam se u drugoj opametila)

otišla sam kod nje samo 1 put, kad mi je trebao papir po kojem mi je doktorica otvorila porodiljni. i taj put nisam išla sama nego sam poslala muža, nije mi se dalo gledat tu ženu ni 5 sekundi

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dr.Komadina Estatiev je nova doktorica u domu zdravlja Zapad,na Malešnici.
    donedavno je još primala nove pacijentice
    i ja sam se tamo nedavno prijavila, otišla sam je upoznati i tražiti uputnicu za pregled na sv.duhu i bez ikakvih problema ju je dala
    čini mi se jako draga doktorica, a i čitajući komentare na forumima,nema negativnih komentara na nju

ako ti nije predaleko probaj nazvati pa se informirati tel 37 31 765

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U DZ Dugave primaju nove pacijentice, neki stariji dr.Idem kod DR Marčete u Dugave i meni je bio ok, ne priča puno, al pažljiv i drag.
    U DZ Remetinec sam isto vidila da primaju nove...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam prijavljena u DZ Remetinec kod dr. Hassana Fadella i kod prijave sam izricito rekla da ja samo trebam uputnice/recepte/doznake po uputama moje privatne ginekologice. I sve stima, samo donesem nalaze od privatne ginekologice.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala svima na brzim odgovorima.

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    U DZ Dugave primaju nove pacijentice, neki stariji dr.Idem kod DR Marčete u Dugave i meni je bio ok, ne priča puno, al pažljiv i drag.
    U DZ Remetinec sam isto vidila da primaju nove...
    Jel' taj Marčeta odgovara opisu (da daje uputnice po preporuci privatnika)?

Citiraj Brokvica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prijavljena u DZ Remetinec kod dr. Hassana Fadella i kod prijave sam izricito rekla da ja samo trebam uputnice/recepte/doznake po uputama moje privatne ginekologice. I sve stima, samo donesem nalaze od privatne ginekologice.
    Čini se da je to to što tražim

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, i dr M je meni davo sve uputnice, jer sam išla kod privatnog kod kojeg idem već godinama.

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Preporucam Franulovica na Mirogojskoj.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dr. Vahid u DZ Kruge
    nikad osobno nisam bila kod njega, sve je MM obavljao po preporuci privatne ginekologice, al je tu papirologiju odrađivao bez problema
    najavili bi se telefonski sestri i izrecitirali što sve treba, MM bi došao u termin i dobio sve papire što je trebalo
    Inače, moja kolegica ide kod njega i na preglede i veli da je OK.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Upravo sam zvala ordinaciju dr. Marčete u Dugavama. Razgovarala sam sa sestrom. I moram reći da ja ne razumijem te ljude i taj pristup...

Ja: "Dobar dan. Molim Vas, recite mi primate li nove pacijentice?"
    Ona: "Imate li karton?"
    Ja: "Da."
    Ona: "Gdje?"
    Ja: "Kod dr. XY, u ordinaciji ABC..."
    Ona: "Koliko dugo?"
    Ja: "8 godina."
    Ona: "Može."
    Ja: "Mogu li prije prebacivanja kartona doći na razgovor s doktorom, da ga upoznam prije nego se odlučim za njega?"
    Ona: " A ne, ne, to nikako... Nemamo mi vremena za to. Znate kakvu mi gužvu imamo... Radimo duple smjene i kud bi mi stigli kad bi svaka pacijentica došla na razgovor..."

OK, jesam ja čudna što želim upoznati doktora prije nego mu povjerim "brigu o svom zdravlju i zdravlju svog djeteta"???

P.S. Naravno da neću k'o kokoš prebacivati karton okolo ako ne mogu s čovjekom razgovarati i da mi OBEĆA da će mi davati uputnice. Ipak mi je to preriskantno u ovoj situaciji. Ništa, zovem dalje.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 10.07.2012. at 09:33

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mishekica jesi dobila moj pp?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    mishekica jesi dobila moj pp?
    Nisam

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Slala sam nekom drugom, sry, posaljem ti kad dodjem do kompa.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

imam jedno pitanjce, a ne znam gdje bih ga smjestila. ako tu ne spada, oprostite mi :
    prijavljena sam kod soc. ginićke, ali mi ovu trudnoću vode u bolnici, od početka. budući mi nisu u bolnici rekli da u 28 tt obavezno moram napraviti UZV pa se nisam ni naručila u bolnicu (niti igdje), je li moja soc. ginićka u pravu ako mi ne želi raditi ona UZV, budući me sad vode ovi u bolnici? imam li ja pravo inzistirati da mi to ona napravi (jer za mene mjesečno dobiva lovu, a oko mene nema nikakve brige, osim što mi daje uputnice) ili sam ipak prisiljena ići privatno?? budući da ovi iz bolnice jako žele da ja napravim taj UZV, ali kod njih nisam to mogla danas napraviti (prevelike gužve, nisam bila naručena, ne mogu to učiniti ni sutra...) i inzistiraju da imam te podatka s UZV u 28 tt. sutra btw punim punih 29 tt.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne znam kakvi su propisi ili zakoni, ali mi zdrav razum kaže da bi ti trebala dati uputnicu. Ti si ipak primarno "njena".
    Mene to sve tak nervira. Moja već milijardu godina dobiva novac za mene, a da me uopće ne vidi i da mi nikad ništa ne napravi. To ne može biti u redu. Zaprijeti joj se da ćeš podići karton

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hmda, već mi je jednom odbila načiniti UZV, kad su isto ovi iz bolnice rekli u zadnji čas, pa na kraju nisam išla. ali idem sutra k njoj i probat ću se ne dat otkantat jer i ja sam mišljenja da je ona u krivu i da mi to mora učiniti. prvi puta nije bilo tako hitno bitno, ali sada jest.
    hvala ti na mišljenju .

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni je dr. Marčeta jako okej. U prvoj trudnoći sam sve radila privatno, on mi je samo davao uputnice. Osim jednom kad mi je došao neki loš nalaz a moja privatna bila na godišnjem. Otišla sam kod njega, bez najave i odkukala svoje i bio je jako, jako cool i baš pravi doktor koji mi je pomogao kako treba. Sad mi vodi drugu trudnoću (imam manje love pa završila na socijalnom doku ) i zapravo se ne mogu požaliti. Voljela bih da mu je ordinacija malo ljepša, ali tako je to po domovima zdravlja. Ovo za sestru mi je neobično, možda si joj krivo naletila, ali ja nikad nisam doživjela nikakvu neugodnost i mislim da bi bez problema pustila bilo koga da popriča s doktorom

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam konačno pronašla socijalku kod koje se osjećam ko kod privatnika. Stručna, ljubazna, sve objasni,.. obično malo čekam na red (do sad max. 40 minuta i to zato jer joj dolaze i pacjentice od dr. koja je na g.o.). Zove se Martina Žigmund, dz borovje i prima nove pacjentice. Ne znam da li je voljna samo izdavati uputnice i recepte za privatnika, otkad su mi financije u komi tražila sam stručnu socijalku pa to nisam ni pitala. Jedino moram na 3D/4D UZV privatno jer ga ona na žalost nema.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja sam se konačno odlučila za socijalku - dr. Klepac Pulanić. Nije mi baš u susjedstvu, ali sam čula stvarno lijepe stvari o njoj. Čak mi ju je moj privatni ginekolog preporučio, tako da joj je bolje da bude dobra.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Htjela sam još samo skomentirati jednu stvar glede svoje bivše ginekologice (radi koje sam i pokrenula ovu temu)...

Naime, sad sam konačno sa svojim kartonom dobila i nalaz papa testa od prije nekih 6 godina. Taj put kad sam radila papu čekala sam nalaze OSAM MJESECI. Možete li vi zamisliti koliko je osam mjeseci za dočekati nalaz? A da ne spomenem da sam papu radila baš zbog toga što nešto nije bilo ok.

I, dakle, nakon cca osam mjeseci nazovu oni mene i kažu mi da je nalaz došao i da je sve u redu.

Ja jučer gledam taj isti nalaz na kojem piše da imam jaku upalu.

Jaka upala znači da je sve ok?

Nevjerojatno.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam se konačno odlučila za socijalku - dr. Klepac Pulanić. Nije mi baš u susjedstvu, ali sam čula stvarno lijepe stvari o njoj. Čak mi ju je moj privatni ginekolog preporučio, tako da joj je bolje da bude dobra.
    hahaha, ona je zamjena mojoj gin.. bila sam kod nje prije 2 tj. na kontroli. Ne znam da li zbog toga što joj nisam pacjentica ali nije mi baš sjela jer je bila poprilično osorna, na to su mi se žalile i druge trudnice pacjentice moje gin. koje su išle kod nje na zamjenu. Za redovne pacjentice ne znam, nije baš bila gužva kad sam bila.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

I, dakle, nakon cca osam mjeseci nazovu oni mene i kažu mi da je nalaz došao i da je sve u redu.

Ja jučer gledam taj isti nalaz na kojem piše da imam jaku upalu.

Jaka upala znači da je sve ok?

Nevjerojatno.
    Takve svinjarije su se i meni događale kod bivšeg ginekologa (ne čekanje nego nalazi), nakon kaj sam odgulila LETZ zbog višegodišnjeg CINa (za koji su mi rekli da je najvjerojatnije povezan s dugogodišnjim upalama?! - a nalazi pape navodno b.o.) i konačno pronašla sadašnju dr., podigla karton kod starog i vidjela nalaze skoro sam dobila živčani slom. Došlo mi je da se vratim kod njega i napravim urnebes ali sam shvatila da više mogu napraviti odvračajući žene da mu budu pacjentice.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li netko ide kod Čukelja u Sesvete?
    Čujem da radi i privatno, ima iskustva?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    Takve svinjarije su se i meni događale kod bivšeg ginekologa (ne čekanje nego nalazi), nakon kaj sam odgulila LETZ zbog višegodišnjeg CINa (za koji su mi rekli da je najvjerojatnije povezan s dugogodišnjim upalama?! - a nalazi pape navodno b.o.) i konačno pronašla sadašnju dr., podigla karton kod starog i vidjela nalaze skoro sam dobila živčani slom.
    To je da ne povjeruješ. Stvarno se, po ne znam koji put, pitam gdje ja to živim i kako se čovjek mora ponašati da bi dobio kvalitetnu informaciju i odgovarajuću zdravstvenu skrb.

Ne podržavam ovaj glupi zdravstveni sustav kakav imamo - regularnim putem, kod raznih "socijalnih" liječnika trebaš mjesecima čekati na pojedine pretrage i nalaze, tretiraju te kao smeće... itd, itd... Onda odeš privatniku, gdje znaš da plaćaš, ali da će bar biti HUMANI prema tebi. Što god da sam do sada obavljala kod privatnika, bilo je napravljeno brzo i kako treba. No, problem je što dalje s tim nalazima kad siroti privatnik ništa ne može propisati?

Uzimaju mi od plaće svaki mjesec, za zdravstvene usluge koje ne koristim, i onda kad si dodatno sama platim ono što mi treba, ne priznaju mi nalaze bez blagoslova socijalca.

A da ne spominjem da svaki liječnik dobiva plaću prema broju pacijenata. Dakle ova... ova... ne smijem ni reći kako bih je nazvala... već je 8 godina dobivala pare za mene, a da se nikad nije zapitala gdje sam ja i jesam li još živa ili se moja upala pretvorila u smrtnu bolest.

P.S. Čast iznimkama. Da se razumijemo, postoje divni liječnici i ostali zdravstveni radnici, ali moje je iskustvo porazno po tom pitanju.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Uzimaju mi od plaće svaki mjesec, za zdravstvene usluge koje ne koristim, i onda kad si dodatno sama platim ono što mi treba, ne priznaju mi nalaze bez blagoslova socijalca.

A da ne spominjem da svaki liječnik dobiva plaću prema broju pacijenata.
    Nakon kaj sam vidjela ove nalaze doslovno mi je pukao film. Od onda imam drugu taktiku: kad idem bilo gdje kod dr-a (osim Vinogradske gdje me poznaju i fakat su ok) navlačim na sebe najfensi robu koju imam (pomisle da bi valjda mogla i darežljiva biti) a na bahatluk samo prokomentiram koliko sam im love ostavila (istina moji poslodavci ali nećemo cjepidlačiti) u ovih xy godina za usluge koje nisu korištene da bi me danima trebali gladiti s perom po dupetu a ne se ponašati ko da sam drek na cesti. Nakon toga obično možemo pristojno razgovarati.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    na bahatluk samo prokomentiram koliko sam im love ostavila (istina moji poslodavci ali nećemo cjepidlačiti) u ovih xy godina za usluge koje nisu korištene da bi me danima trebali gladiti s perom po dupetu a ne se ponašati ko da sam drek na cesti. Nakon toga obično možemo pristojno razgovarati.

Ali da, tako je.
    Uvijek me fascinira kako na lijepi način ne možeš ništa dobiti. Što je s onim da se na med ulovi više muha nego na govno?

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    dr. Vahid u DZ Kruge
    nikad osobno nisam bila kod njega, sve je MM obavljao po preporuci privatne ginekologice, al je tu papirologiju odrađivao bez problema
    najavili bi se telefonski sestri i izrecitirali što sve treba, MM bi došao u termin i dobio sve papire što je trebalo
    Inače, moja kolegica ide kod njega i na preglede i veli da je OK.
    Potpisujem.

Nemam iskustva oko uputnica, ali došla sam kod njega nakon 8 godina bez ginekologa, porazgovarala 5 min, objasnila sam da sam u MPO postupku. Pitao je trebaju li mi uputnice (ja sam već sve pretrage bila obavila privatno tako da mi niš nije trebalo, pa ne znam je li to problem), dao mi je preporuku za bolovanje u oba postupka (samo sam donijela kopije nalaza i potvrdu postupka od svog privatnog mpo liječnika, što su ostavili u kartonu zbog kontrole).

Kad sam dobila pozitivnu ß, čovjek mi je čestitao, rekao da će mi otvoriti bolovanje kad se uzv potvrdi trudnoća (imam ja uz mpo još dijagnoza zbog čega opravdano idem na komplikacije). Meni je to bilo više nego dovoljno, pa toplo preporučam (ako još prima nove pacjentice, i morate se pripremiti na čekanja - stvarno ima gužvu)
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 24.08.2012. at 13:13

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Evo, samo da vas izvijestim da mi je moja socijalka ipak napravila uzv, ali doslovce prek one stvari.
    Ono kaj mene zanima je ima li tko kakvu preporuku za soc.gina na podrucju N.Zgba koji prima jer cim rodim, selim se od ove. Dakle, ne treba mi netko pro forme, samo za uputnice, vec za ozbac.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nije N.Z. ali je odmah preko Save, DZ Borovje, Zdeslava Turića 1. Dr. Martina Žigmund, prima pacjente. Pon i sri popodne, ostalo ujutro.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala ti puno. Budem si pogledala na karti kak doci do tamo, ali tek kad se vratim iz rodilista jer sam tamo do kraja, tj.jos 3-5 tjedana.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Za tu dr. Žigmund stalno čujem oprečna mišljenja.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 26.08.2012. at 15:10

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Update - bila kod dr. Klepac Pulanić i jako mi se svidjela. Nadam se da se neće pokvariti.

Jedino me malo straši toliko kontakta očima, ali ajde, barem znaš da te doživljava.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mishekica, drago mi je da ti se svidjela, meni je puno zasad pomogla i jako sam zadovoljna.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Za tu dr. Žigmund stalno čujem oprečna mišljenja.
    Ne znam, činjenica je da je gužva (baš sad jer joj je Klepac Pulanić poslala sve trudnice koje su bile prošli tj. kod nje a i sestra koja je bila na zamjeni je napravila svinjariju s naručivanjima - svakih 10 min jedna pacijentica!!!). Koliko sam kod nje vidim da se čeka za uputnice i nalaze (nema naručivanja), pregledi su manje-više u terminu (+20 min. što je za socijalca ok). Što se tiče educiranosti znam da je non stop po nekim simpozijima na Vinogradskoj, do sada sam baš na onkologiji na Vinogradskoj čula samo pohvale za nju. Prema pacijenticama je ljubazna (nisam do sada srela niti jednu koja je nezadovoljna). Najveći problem za koji ja znam (ako to smatramo problemom) je taj da ima malu djecu i jbg. zna se dogoditi da joj je dijete bolesno i da ode na bolovanje a onda moraš putovati s Borovja na Borongaj ak ti je hitno.

Mishekica daj podijeli neko negativno mišljenje, možda ja živim u iluziji nakon bivšeg soc. gina koji je bio blago rečeno katastrofa.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Osobno ne poznajem nikoga tko ide kod nje, ali sam po forumu (ovom i onom drugom "velikom") pročitala stotine postova o raznim doktorima, ne bih li našla sebi odgovarajućeg. Za nju sam pročitala da je hladna, bahata, gruba...

Uvijek postoji mogućnost da ju netko samo želi ocrniti, naravno... Ali, eto, meni je dr. Klepac Pulanić (zasad) super, a tebi je bila osorna. Ne znam...

Evo, na najdoktor.com kažu: "neljubazna sestra, rastresena liječnica, neorganiziranost, komentiranje dijagnoza pacijentice pred drugim pacijentima, grubost prilikom pregleda ... izbjegavati u širokom luku"

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja vec godinama imam privatnu gin. i sve sto treba placam jer nikako nisam uspjevala naci soc. i s vremenom sam odustala od trazenja.

kako to ide kad ti privatnik vodi trudnocu? imas li trudnicku knjizicu ili samo hrpu papira? moze li privatnik dati uputnicu za onaj rh- ili za nesto u bolnici (porod?) ili se i sve to placa?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    ja vec godinama imam privatnu gin. i sve sto treba placam jer nikako nisam uspjevala naci soc. i s vremenom sam odustala od trazenja.

kako to ide kad ti privatnik vodi trudnocu? imas li trudnicku knjizicu ili samo hrpu papira? moze li privatnik dati uputnicu za onaj rh- ili za nesto u bolnici (porod?) ili se i sve to placa?
    Sve se plaća. I imaš hrpu papira.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo, na najdoktor.com kažu: "neljubazna sestra, rastresena liječnica, neorganiziranost, komentiranje dijagnoza pacijentice pred drugim pacijentima, grubost prilikom pregleda ... izbjegavati u širokom luku"

Ovo se odnosilo na dr. Žigmund. Nisam posebno naglasila.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa prije se mogla uputnica za porod uzeti na hitnoj ako nisi imao soc. ginekologa. zar vise ne moze?
    koliko odvajam za to zdravstveno, a sve moram placati.

imate li kakvu preporuku za soc. gin. u zagrebu, centar, medvescak?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Teoretski, ako dođeš s trudovima, moraju te primiti. Kako je u praksi, ne bih znala.

Ako Borongaj još računaš pod centar, preporučujem svoju dr. - Tajana Klepac Pulanić.
    Znam da prima i meni je do sada bila OK. Nemam baš neko prebogato iskustvo s njom, ali dovoljno mi se svidjela da prebacim vođenje trudnoće od privatnika k njoj (i nije imalo veze s novcem).

Jedino što mi se ne sviđa, ali to je bolest svih naših državnih doktora - to raspravljanje sestre s pacijentima na hodniku i uz otvorena vrata ordinacije. Za svaku ženu koja je bila tamo sa mnom znam kakav problem ima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •