i još malo:

rekla sam da su stvarno jako fini , ali ono sto se meni posebno dojmilo jeste kako im je posao uhodan i imaju dobre procedure. nista ne prepustaju slucaju. nakon punkcije i transfera dobijete dostampanu listu s lijekovima i detaljnim instrukcijama koje vam prvo doktor , pa onda jos i glavna sestra Bade (ona mi je pravo slatka .. vidjecete )pojasne.
Njih dvoje su mi dali i svoje email adrese u slucaju da ih i tako zelim kontaktirati. Naravno kad god sam nazvala telefonom sestru Lejlu , odgovor je bio jako brz. Lejla je isto pravo usluzna i pomoce vam oko svega.

ONo sto mi je bilo posebno slatko , jeste kad sam dobila rezultate jucer da se kompletan tim radovao. Ja sam im bila prvi slucaj i mash' Allah uspjesan. Beta mi je jucer na 17dpo bila 727. Prosto me strah o ovome pricati da nedaj Boze nesto ne ureknem, zato slobodno ignorisite zadnji dio mog posta i sacekajte sa cestitkama da prezivim hairli prvi trimestar.

mozda jos da kazem da imam 36 godina i prethodno dvije neupsjela ivf pokusaja.
izvadili su mi 9 js ,a od toga tri su dosle u fazu blastociste od kojih su dvije prebacili peti dan. doktor je rekao da cemo sacekati jos jedan dan da vidimo da li nesto od preostalih embrija moze biti dobro za smrzavanje, ali su mi dan poslije javili da nisu bas bile zadovoljavajuce kvalitete.

u ovih 5500 sam uracunala kompletan trosak (sem benzina , a posto sam iz sarajeva nisam placala dodatno smjestaj)

ja sam sve nalaze bila povadila u domu zdravlja i na klinici. jedino sam kod njih radila progesteron pred samu punkciju.
tako da spermiogram nismo radili , a ni uzv posto smo proceduru poceli treci dan ciklusa a tada uzv ne naplacuju.

folikumetriju sam nakon (cini mi se) petog ili sestog dana radila skoro svaka dva do tri dana. svaki put ti izmjere sve jajne stanice i zapisu dimenzije. onda udjes kod doktora u kancelariju i on ti zapise terapiju do naredne folikumetrije. ja sam si sama injekcije davala jer mi je tako bilo lakse. a Bade mi je detaljno objasnila kako se to radi. na dan punkcije rezervisi citav dan za to, jer se radi pod anestezijom . u klinici sam ostala mozda sat po zavrsetku procedure, ali se sjecam da kad sam kuci dosla da sam spavala naredna tri sata.

sam transfer ne uzme puno vremena, ali nakon njega ostanes da lezis jos jedno sat (mozes i vise ako zelis) .ja nakon transfera ne vozim tako da to mozes obaviti sama , ali je dobro da neko ide s tobom.