na koje sve nacine umotavate skolske knjige?
vi sa vise iskustva, koji vam se model umotavanja pokazao najboljim?
vidjela sam da se nudi puno toga pa ne znam sto izabrati
na koje sve nacine umotavate skolske knjige?
vi sa vise iskustva, koji vam se model umotavanja pokazao najboljim?
vidjela sam da se nudi puno toga pa ne znam sto izabrati
Meni su najbolji oni omoti kaj imaju dugačku ljepljivu traku cijelom dužinom. Obučem uđbenik i onda sa doljnje strane odrežem višak. S obzirom da nisu univerzalne veličine(uđbenici) to mi se pokazalo najisplativije.
Meni su ovakve folije zakon. Knjige su zaštićene, vidi se naslovnica i nigdje ništa ne smeta
http://www.latica-promet.hr/filmolux-soft.html
One su samoljepljive i imaju raster na pozadini da točno izrežeš. Ima više vrsta prozirnih i u boji, a lani je jedna rola bila 11 kuna, za oko 4-5 knjiga omotati.
Samo malo prakse i napraviš zaštite kao da si u knjigovežnici!![]()
Lani sam kupila odgovarajuće omote uz svaku knjigu (u knjižari znaju što treba i sami slože), a tako planiram i ove godine.
Mi ćemo naručiti sa www.udzbenik.hr jer imaju popis udžbenika koji se traže u našoj školi i (po želji) za svaki udžbenik imaju adekvatni omot tako da nema brige oko toga.
Sad vidim da knjige mogu doći već umotane za 3kn po komadu, još da i ime napišu
![]()
Ja kao i Beti omatam u foliju. Isprobali smo i dosta drugih stvari, ali ovo je jedino što je izdržalo dulje od prvog polugodišta. Treba paziti da nije sasvim tanka folija, ali ne ispada niti puca kad je knjiga jednom omotana.
Postoji i omot za informativku (možda netko ne zna)
Neki dan sam si htjela prištedjeti trud i kupiti omote, ali su skuplji od bilježnica, pa sam odustala. Folija rules!
Uf, ja ne volim folije... Dobijem proljev dok omotam sve knjige.
Mi smo uzeli omote skupa sa knjigama, bas po mjeri. Ja samo prije omota selotepom zaljepim coskove od knjige, cisto da budu malo cvrsci.
Jedino sto cu sad u foliju morati obuci knjige za srednjoskolca, nema sanse da bi nosio klasican omot na knjizi. A bas mi nije po volji da na kraju godine mogu baciti knjigu koju sam platila 100 kn.
Tako smo mi uzeli na ekupi, sve knjige su dosle omotane.
nema šanse da više ikada sama omatam knjige folijom
kupila sam tu debelu foliju s trakom (crvenom) ..... prvu sam omotala rezanjem folije i ne vidim svrhu jer se donji rub oštetio u 3 dana škole, druge sam se ubila od muke presavijući i horizontalni rub folije i još sam ga morala učvrstit selotejpom.... katastrofa..... korice su tvrđe i kvalitetnije od knjiga, tako da sam početnicu-radnu uspila odklamat
... i na kraju umisto da imam korice kakve sam ja koristila cilo školovanje, u koje mogu u one đepiće ubaciti cd, tekicu, onu kuvertu sa slovima i sl. potrebne stvari imam jako ružno umotane knjige i nepraktične....
i nisam smotana, uvezala sam stotine projektata na sve moguće načine, al ovo mi je ispalo skroz grozno i na kraju i nepraktično.....
btw. kupila sam hrpu nepotrebnih tekica napamet, jer na kraju koriste samo B5- pisanke A i velike A4 na kvadratice..... a one jeftine bilježnice mala je uspila iskidat brišuć iako crta, piše, briše već 4 godine..... pravi potez je bio Steadtlerov pribor, posebno ABS bojice koje za razliku od ostalih ne pucaju ni kad se oštre dok pola razreda provodi vrijeme oštreći i uopće ne završavaju zadatke na vrime u školi
dogodine sam pametnija
Posljednje uređivanje od nine : 08.09.2012. at 17:32 Razlog: tippf
Prvo sam ljepila u foliju ali sam u medjuvremenu shvatila da mi je bolje szaviti omote koje onda samo prebacujem na druge knjige, nagodinu. Jos ih malo popravim sivom trakom i traju po2-3 godine.
ja sam ove godine po preporuci par kolegica umoatal au follije, osim pcelice za 1. razred koja ima spiralu. dakle evo prvi tjedan skole je iza nas, a BC i jos jedna njegova prijateljica imaju strgane omote na pcelici. omoti su razliciti, znaci da je neki problem, sad ne znam da li do njih ili do pcelice i omota![]()
Ti omoti su se nama stalno "izmatali", svi su bili pinkicu preveliki, knjige bi bježale iz njih, a mnogi su se poderali na onim zavarenim mjestima. U samoljepljivoj foliji sve je čvrsto, lako se slaže i vadi iz torbe.
istina, postoje različite kvalitete omota,moji iz srednje se još nisu poderali
a mislim i da ova moja debela folija koja je ljepljiva samo u jednoj traci okomitoj je sasvim nešto drugo od te samoljepljive folije.
imala sam priliku dobit knjige omotane s tom drugom folijom, izgledaju kao da su plastificirane i nove, a stare su dobrih 5 godina, ako je to to.
i mi omote mjenjamo iste na različite knjige, za pčelicu sam uzela omot A4 i odrezala višak i sljepila običnim selotepom, tak i matematičke priče i slično, vjerkas i glazbeni je već bio u foliji, općenito pošto knjige imam stare one su ili omotane u foliju ili ih ja motam u foliju, radne u omote.
Za one koji možda još lutaju tražeći omote - ja sam danas našla u Narodnim novinama u Savskom gaju. Dakle, samo sam rekla za koje knjige trebam (tj. donijela im šifre s Interneta) i dobila omote. (2 kn komad)
zara je fakat totalno nemarna sto se knjiga i bilježnica tiče, ono, nimalo ih ne pazi ni ne čuva, ali svi omoti joj kraj školske godine dočekaju u super stanju, nijedan se do sada nije nigdje potrgao. tako da je naše iskustvo s omotima odlično i ne pada mi na pamet lijepiti folije
Ja sam jedne godine uzela foliju i kao obljepit cu sve knjige. I jesam, ali je to bio prvi i zadnji puta. previse je zezancije oko toga, pa se zguzva, pa krivo naljepim,... Uf
Ima kod nas u blizini knjizara gdje drze skoro sve omote po mjeri i tamo samo odnesem knjige i zenska mi ih umota u pravi omot.
Ja jedina u razredu nisam omotala knjige pa sam izblamirala svoje dijete. Baš mi je bilo žao kad mu je učiteljica prigovorila, odmah sam se dala u nabavku tih folija, omota, čega sve ne.
Ali stvarno sam mislila da nisu potrebni, i inače sam što se tiče plastike malo kontra nastrojena i svi su mi se ti omoti činili malo previše, ono, ugušit ćemo se u toj plastici, pa čemu još i oko svake knjige??? Pa su mi iskusniji roditelji objasnili da bi se knjige inače raspale. Ma, sve mi je to toliko glupo da ne mogu reć :/
Istina je da bi se knjige raspale. NI ja ne volim plasticne omote, odvratni su. Zato ih iz godine u godinu recikliram pomocu sivog selotejpa.
Mi smo kupili omot za informativku u onoj knjizari kad se s Ilice skrene na cvjetno, 2kn.
Ima i na Malešnici u ABC knjižari.
Posljednje uređivanje od kate : 12.09.2012. at 10:38
ako netko zeli stvoriti zalihu za slijedecu sk godinu (kao ja npr.) u Mulleru su samoljepljive folije od 5 m na snizenju-11,90 kn
neka mala papirnica u A.Mimari se zatvara ( ona plava zgrada gdi je i Bamt) i sve kaj imaju je u 50%
jučer bilo i omota za informativke ,kajdanke i skoro sve knjige, nešto malo pribora pokoja torba i sl.
Je li netko u ZG obilazio knjižare i papirnice, gdje su samoljepive folije najjeftinije?
Za slučaj da izgubim živce s folijama, na koje mjesto mogu doći sa šiframa knjiga da mi prodaju samo omote po mjeri?
Naručila si knjige skupa s omotima ili samo omote? Je li se radilo samo o izdanjima ŠK?
Pa nije naručivala knjige, nego samo omote za te točno određene knjige s popisa. Bar sam ja tak shvatila, isto kao i ti.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.08.2014. at 09:17
Jučer sam kupila samoljepive omote u Intersparu, usput uz špeceraj.
Nisu baš optimalno rješenje, ali nemam spisak knjiga pa ćemo se snaći ovako, još mi ispadne najmanji angažman.
Knjige nisam naručivala već samo omote. Knjige ćemo dobiti u školi. Sorry ako nisam dobro objasnila. Nisu sve knjige s popisa od ŠK ali oni navodno imaju složene omote po školama tako da im je bio dovoljan bio samo naziv škole i razred.
Ja sam to naručila sredinom srpnja i zvali su me za cca 2tj da su omoti stigli. To je bilo u vrijeme kad ih nije bilo pojedinačno za kupiti u ŠK a sad da li ih ima to ne znam.
Ma radije bih lijepila foliju, puno se bolje očuvaju knjige (iz omota ispadaju), samo kad se sjetim tog pipkavog posla, a sad imam dva školarca...
Tih je folija bilo Herlitzovih (u NN) i Mullerovih, sad nisam u prilici hodati okolo, pa bih poslala muža negdje po to. Zna li netko cijene i metražu?
Ja nemam loše iskustvo sa omotima. Starija ih je imala i 1 i 2 razredu i nikad nije bilo problema s ispadanjem. A knjige ispod (korice) su kao nove. Sad imam još jednog školarca a kod nje ziher budu ispadale korice iz omota.![]()
Hm, čoksa, u knjižnicama motaju knjige u te samoljepljive folije, ali oni imaju neku drugačiju foliju, puno je mekša i čini mi se da se njom lakše barata nego ovim folijama koje se prodaju po knjižarama. Pa ako imaš koga u knjižnici![]()
Istina!
Ja imam dva školarca već 6 godina, sad će sedma. Ne očekujem od njih da sami zamataju (iako je mlađi ove godine najavio da želi probati, pa i bude) ALI godinama mi pomažu - drže uglove, odvajaju foliju... Ide puno brže s 2 ili 3 para ruku, a i zabavno nam je. Doduše, nismo s tom praksom počeli od prvog razreda, nego možda od trećeg - ne sjećam se točno. Djeca bi izdržala obično do pol paketa knjiga, a dalje bi uskakao mm ili bi posao podijelili na 2-3 večeri, pa opet dobro.
Meni su bile dobre folije iz Mercatora i Muellera, ali nisam ih još ove godine kupila. Jedne godine sam u Lidlu nabavila odličnu foliju na metre, ali nikad više se nije pojavila. I neki dan sam čeznutljivo tražila, ali figa... Vidjela u Sparu rolicu po 12 kn (šira je od standardnih 30 cm, mislim da su 40 cm - tako da se može knjige omatati poprečno) ali nisam se usudila kupiti dok ne dođu knjige jer ne znam kakav je format udžbenika. To je dobro za A5 bilježnice i uski format udžbenika, ali ipak nisam uzela. Ako se ne varam, jedna rola standardne širine je cca 9-10 kn, a treba ih... cijelo brdo. Mislim da na roli ima oko 3 metra. Već iz iskustva gledam da rola bude onak kompaktna i debela, jer ako nije - folija je pretanka i teško ju je zalijepiti.
našla na netu, cijene su blago rečeno različite.
http://www.udzbenik.hr/artikli/10921...litz-prozirna/ (13kn, ali i dostava)
https://prosvjeta.hr/index.php?route...t_id=429305333 (30kn)
http://e-trgovina.nn.hr/skolski-pribor/876932.html (20kn)
U Muller su lani bile po 20 kn u dimenziji 330mm x 3m.
Imaš i jeftinijih: http://www.emmezeta.hr/skola/skolska...prozirna-50my/
U knjižnicama se knjige umataju u ovaj tip folije: http://www.crescat.hr/zastitna-folij...njige-gaylord/
Možda bi se čak isplatilo to potražiti.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.08.2014. at 10:56
moja kolegica s posla je stručnjak za te folije - ja se ne bih usudila to koristiti - sigurno bi mi ostalo tonu mjehurića
Danas popodne ionako moram u knjižnicu, pa ću ih pitati koju foliju koriste i kako se s tim radi, pa ću se odlučiti što dalje.