Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 196

Tema: Omoti za knjige

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    samo za splićane
    Ali vidjela sam negdje (ne mogu se sjetiti gdje, negdje u svom kvartu) po istoj toj cijeni folije. Eh, sad, da li je bila kvartovska knjižara...nemam pojma. Nije bio Spar ni Superkonzum. Skleroza... Sad mi je krivo što nisam odmah uzela naramak (najmanje 6-7 rolica).

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam uzela omote tocno u milimetar pasu za knjige, samo mislim da sam ih mozda skupo platila, 40 kn, ali prvi mi je put. A u foliju mi ne pada na pamet umatat i ovo sam jedva ugurala korice u stranice omota, sve nest usko.

ženazmaj avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja kupujem godinama kupujem samo ljepljivu foliju u Metrou 15kn 3metra

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Postoji li uopće omot u koji stane udžbenik za glazbeni za prvi i drugi razred

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo kupili s omotima i stanu bez frke. sad ne znam koji je izdavac. mogu poslije vidjeti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Postoje svi omoti.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Na omotima je napisan njihov broj, i za svaki udžbenik se zna koji broj omota ide. E sad, kako se zna, tu nisam do kraja sigurna. Nama ih zapišu na poisu knjiga u knjižarama gdje kupujemo knjige. Sigurno se može saznat, bilo bi logično da piše i na samom udžbeniku.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Intersparu su role samoljepive folije 33cm X 3m po 8,99kn.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to je super cijena, u muelleru su isto nesto malo snizene, mislim oko 16 kn. tocne dimenzije sad ne znam.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a gdje je najbolje i najpovoljnije uzet ove gotove omote?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u knjižari blizu škole,većinom znaju naručiti točno po knjigama.

kod nas stave tu obavijest na školi

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Opet ja s folijama . Moram pohvaliti ove jeftine iz Interspara - jako se lako odljepljuju od podloge, ne bježe naokolo, čak i ako se greškom dvije iste plohe slijepe, lako ih je odvojiti. Nema mjehurića, nema nerviranja, 12 knjiga u 45 min., dvije role (malo je od svake ostalo).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Gotovih omota ima u Narodnim novinama, donesete popis knjiga i po njemu vam odaberu odgovarajuće, svaki je 2 kune

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s folijama . Moram pohvaliti ove jeftine iz Interspara - jako se lako odljepljuju od podloge, ne bježe naokolo, čak i ako se greškom dvije iste plohe slijepe, lako ih je odvojiti. Nema mjehurića, nema nerviranja, 12 knjiga u 45 min., dvije role (malo je od svake ostalo).
    bogme i ja sam kupila u Intersparu, 10 knjiga za 2. razred, potrošila 3/4 jedne folije
    ove godine nam je super išlo, ispraksirali smo se prošle

prošle godina sam imala iz Mullera, ali ova iz Interspara je bolja
    Posljednje uređivanje od Boxica : 08.09.2014. at 23:47

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smiju li se knjige u Zg motati u folije, budući da će se vraćati?
    Ja nakupovala folija (u mulleru, jbg) i kaže mi dite da se moraju staviti omoti, a ne folija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku

prošle godina sam imala iz Mullera, ali ova iz Interspara je bolja
    dakle u shopping po ove iz interspara, mada je meni i ova iz muellera bolja od hrelitzove, ona mi je bila koooma.

Alex zasto ne? mislim nisam u ZGB ali folija je meni 100x bolja od omota, ja im stavim i jedno i drugo, jer imam specificnog klinca, koji gura cipele medju knjige, ne zeli ih ostaviti van torbe , ne zelim ni misliti na sto bi to licilo nakon mjesec dana, pogotovo zimi.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nakupovala folija (u mulleru, jbg) i kaže mi dite da se moraju staviti omoti, a ne folija
    iskreno neznam, nije mi uopće palo na pamet o tome razmišljati...jučer mi kćer nije ništa rekla...

ali ove folije (konkretno iz Interspara) koje smo stavili su zapravo samo jedan extra prozirni sloj vrlo sličan originalnoj zaštiti knjige
    i uopće se ne vidi niti osjeti pod prstima , a opet služi svrsi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    To su i nama rekli, zapravo povremeno govorili još od prvog razreda. Ja ignoriram, jer ako se stavi omot a ne folija, pola knjiga se raspadne do kraja prvog polugodišta. Zamotam u foliju i mogu mi puhati pod rep. Tako zamotane knjige (pogotovo kad uzmeš tu mullerovu debelu foliju) izdrže i po dvije generacije bez brige. Isprobano na moja dva zamorca, koji nisu baš nešto posebno pažljivi s knjigama.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.09.2014. at 08:17

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To su i nama rekli, zapravo povremeno govorili još od prvog razreda. Ja ignoriram, jer ako se stavi omot a ne folija, pola knjiga se raspadne do kraja prvog polugodišta. Zamotam u foliju i mogu mi puhati pod rep. Tako zamotane knjige (pogotovo kad uzmeš tu mullerovu debelu foliju) izdrže i po dvije generacije bez brige. Isprobano na moja dva zamorca, koji nisu baš nešto posebno pažljivi s knjigama.
    Meni se sa folijam ništa ne raspadne, i mlađe dijete je uredno nasljeđivalo.
    Ovima: http://uredski-materijal.net/Za-skol...Educa-prozirna

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I kad vraćate knjige, onda skidate te folije ili kako?
    Jel se to lijepi direktno na knjigu?

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Nama nitko nije rekao da se knjige vracaju!!! Imam šestaša i prvašicu! A nisu bas pazljivi!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo ove godine prvi puta dobili knjige od grada, i dobili neki papir koji smo morali potpisati učenik i roditelj, da će se knjige čuvati i da će se prema popisu i vratiti na kraju školske godine. Radne bilježnice se ne vraćaju.
    I naravno da je učiteljica jučer rekla da sve knjige moraju biti omotane i još im napomenula nekoliko puta da ih moraju čuvati.
    Inače smo koristili omote i bilo je ok. A jučer gužva neopisiva u knjižarama, i u nekim ni nema originalnih omota za knjige. Zato i pitam za foliju kako to funkcionira?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

folija je samo ljepljiva, ljepi se direkt na knjigu i ostaje trajno na njoj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja motam knjige u foliju, lani smo ih vratili i nitko nije ništa rekao.
    Omoti mi ne drže vodu.
    Doduše, možda bi za M. bili ok, ona je uredna, ali L. mi je redovito radio kupus od knjiga u omotima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se sa folijam ništa ne raspadne, i mlađe dijete je uredno nasljeđivalo.
    Ovima: http://uredski-materijal.net/Za-skol...Educa-prozirna
    Ovu nisam probala, ali piše da je samoljepiva - to sigurno isto drži vodu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja je jučer došla s informacijom da će se knjige vraćati. I sad ju muči što si neće moći podcrtavati dok uči. To sam vidjela da je u povijesti radila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    I moja je jučer došla s informacijom da će se knjige vraćati. I sad ju muči što si neće moći podcrtavati dok uči. To sam vidjela da je u povijesti radila.
    Samo nek uči kako joj najbolje odgovara. Moj mlađi se isto tako ispomaže (davno mu je dijagnosticirana disleksija, to je višemanje prerastao), lakše se snalazi u brdu teksta ako podvlači ili signira bitno. I ne pada mi na kraj pameti da mu branim.

Prošle škg knjige su vraćene. Bilo je rečeno da će ići u donaciju za općine slabijeg imovinskog stanja, ali su (koilko ja znam) završile u kontejneru za stari papir. Moj stariji je pukim slučajem zaboravio vratiti engleski - nitko nije pitao ni prebrojavao, a nama je dobro došlo za ponavljanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naše prošle godine uopće nisu tražili da vraćaju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prošle godine nitko nije trebao vraćati jer su bila najavljena nova izdanja.

Sad su naglasili da se za sljedeću školsku godinu neće raditi nova izdanja, i udžbenike zato treba čuvati i vratiti na kraju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ću udžbenike čuvati, ali za mlađe dijete.
    Ne planiram ništa vraćati.
    Ako su nam knjige došle iz istog izvora (Zg) mora postojati univerzalno pravilo, pa i ugovor o reversu, što li već.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima neki tutorial for dummies za tu samoljepljivu foliju - kupila u Mulleru i sada ne znam što ću s njom

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se skoro obljepila to folijom iz mullera. Užas. Radije bih oprala šupu nego to opet ljepila. Mi smo službeno odustali od omota. Većini formata ne odgovaraju gotovi, a ovo ne mogu jednostavno, dakle nadam se da se učitelji neće buniti. Uostalom moji ostavljaju knjige u ormarićima u školi većinu vremena pa i nisu nešto zgužvani

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je jučer, kad sam folijom polijepila 34 knjige, doslovno bilo žao što sam gotova. Sa svakom sljedećom knjigom išlo mi je sve brže i lakše. Jedino što je bezveze što mi sve knjige idu na foliju po dužini, ne po širini pa je od svake po 5-6 cm išlo u smeće.

Edit: iznenadila sam se koliko puno knjiga ima već neke sjajne omote, možda bi izdržale i bez omota
    Posljednje uređivanje od rayna : 09.09.2014. at 16:13

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Edit edita; ne sjajne omote nego sjajne korice

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

donesem ti svoje

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se skoro obljepila to folijom iz mullera. Užas. Radije bih oprala šupu nego to opet ljepila. Mi smo službeno odustali od omota. Većini formata ne odgovaraju gotovi, a ovo ne mogu jednostavno, dakle nadam se da se učitelji neće buniti. Uostalom moji ostavljaju knjige u ormarićima u školi većinu vremena pa i nisu nešto zgužvani
    Kako ne odgovaraju? Pa svaki format ima odgovarajuci omot.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prve godine mi je to bilo koma, bila sam ljuta na sve zivo pa i forum jer sam ih poslusala. druge godine to je proslo bez vecih muka, a ove sam to napravila za cas.

ako ulovim vremena umotam jednu knjigu, a BC ce me snimiti. mozda ti pomogne kao tutorijal.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo umotala i snimili smo, salji mi mail na pp da ti posaljem link na dropbox.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa dobro jel netko zna sluzbenuverziju dal see knjige vracaju iline u zg?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, vraćaju se, rekla nam je učiteljica.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo filmic,nije profesionalno napravljen, snimalo djete, pa ako vam se vrti u glavi kod treskavih filmova pripremite se na vrtoglavicu.
    https://vimeo.com/105668755

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    evo filmic,nije profesionalno napravljen, snimalo djete, pa ako vam se vrti u glavi kod treskavih filmova pripremite se na vrtoglavicu.
    Bravo za tebe i za dijete!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ne odgovaraju? Pa svaki format ima odgovarajuci omot.
    Mi smo došli u knjižaru s popisom knjiga za prvi razred koje su raznih formata. Za svaku knjigu smo na popisu u knjižari potražili šifru omota i odgovaraju na milimetar.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo došli u knjižaru s popisom knjiga za prvi razred koje su raznih formata. Za svaku knjigu smo na popisu u knjižari potražili šifru omota i odgovaraju na milimetar.
    Al koja perverzija, da svaka knjiga ima svoju šifru omota...
    Kad sam to vidjela u knjižari nisam mogla vjerovati. Ko fol sve nekog sličnog formata, ali ne....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Al koja perverzija, da svaka knjiga ima svoju šifru omota...
    Kad sam to vidjela u knjižari nisam mogla vjerovati. Ko fol sve nekog sličnog formata, ali ne....
    Jest perverzija, i to izdavačka.
    Ali srećom se ti omoti ipak mogu nabaviti.
    Mi smo još ljetos odšetali u papirnicu na Remizi i kupili omote, nismo morali čak ni popis udžbenika donijeti jer su ga tamo imali (popise za sve škole u Zg). Ovo mi se pokazalo kao daleko najjednostavnije rješenje, iako, kad vidim ovaj filmić koji je Spajalica stavila, i ta folija mi se sviđa, knjiga je nakon toga umotana kao one u knjižnici
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 09.09.2014. at 21:08

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Prošle škg knjige su vraćene. Bilo je rečeno da će ići u donaciju za općine slabijeg imovinskog stanja, ali su (koilko ja znam) završile u kontejneru za stari papir. Moj stariji je pukim slučajem zaboravio vratiti engleski - nitko nije pitao ni prebrojavao, a nama je dobro došlo za ponavljanje.
    nama su rekli da ide u stari papir
    ja sam svojoj za stari papir dala novine, a knjige ostavila da ima za ponavljanje
    sada je posuđivala prijateljici knjige da može ponoviti za inicijalni jer je mala poslušala i vratila knjige koje su završile u starom papiru

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spajalica, odličan filmić

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    bravo za tebe što si se sama uhvatila u koštac s knjigama, MM i ja radimo u paru i ide brže i jednostavnije...
    možda se i mi odvažimo za filmić

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

btw, meni su sve knjige za drugi razred uspjele ući u foliju po širini tako da nisam iskoristila niti jednu cijelu (Interspar)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zanimljivo kako na različite načine lijepimo tu foliju. Ja prvo dio role (širine zatvorene knjige ) odmotam i odlijepim foliju preko stola na način da mi je ljepljiva strana prema gore. Na nju položim knjigu da se zalijepi jednom stranom, obavim rezanje špiceva kao Spajalica, polijepim rubove folije preko korica, a onda knjigu samo prevrnem na hrbat, razmotam rolu koliko mi je potrebno i zalijepim drugu koricu preko folije. Tek onda odrežem rolu koliko mi treba. Gornje rubove folije ne skraćujem, lijepim ih koliko je folija široka.
    Istina, mojim (bržim) načinom može pobjeći pokoji mali mjehurić, ali uz mene je zato dijete s tankom iglicom u ruci...
    Posljednje uređivanje od čokolada : 09.09.2014. at 23:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •