Ja sam uzela omote tocno u milimetar pasu za knjige, samo mislim da sam ih mozda skupo platila, 40 kn, ali prvi mi je put. A u foliju mi ne pada na pamet umatat i ovo sam jedva ugurala korice u stranice omota, sve nest usko.
Ja kupujem godinama kupujem samo ljepljivu foliju u Metrou 15kn 3metra
Postoji li uopće omot u koji stane udžbenik za glazbeni za prvi i drugi razred![]()
mi smo kupili s omotima i stanu bez frke. sad ne znam koji je izdavac. mogu poslije vidjeti.
U Intersparu su role samoljepive folije 33cm X 3m po 8,99kn.
to je super cijena, u muelleru su isto nesto malo snizene, mislim oko 16 kn. tocne dimenzije sad ne znam.
a gdje je najbolje i najpovoljnije uzet ove gotove omote?
u knjižari blizu škole,većinom znaju naručiti točno po knjigama.
kod nas stave tu obavijest na školi
Opet ja s folijama. Moram pohvaliti ove jeftine iz Interspara - jako se lako odljepljuju od podloge, ne bježe naokolo, čak i ako se greškom dvije iste plohe slijepe, lako ih je odvojiti. Nema mjehurića, nema nerviranja, 12 knjiga u 45 min., dvije role (malo je od svake ostalo).
Gotovih omota ima u Narodnim novinama, donesete popis knjiga i po njemu vam odaberu odgovarajuće, svaki je 2 kune
Smiju li se knjige u Zg motati u folije, budući da će se vraćati?
Ja nakupovala folija (u mulleru, jbg) i kaže mi dite da se moraju staviti omoti, a ne folija
dakle u shopping po ove iz interspara, mada je meni i ova iz muellera bolja od hrelitzove, ona mi je bila koooma.
Alex zasto ne? mislim nisam u ZGB ali folija je meni 100x bolja od omota, ja im stavim i jedno i drugo, jer imam specificnog klinca, koji gura cipele medju knjige, ne zeli ih ostaviti van torbe, ne zelim ni misliti na sto bi to licilo nakon mjesec dana, pogotovo zimi.
iskreno neznam, nije mi uopće palo na pamet o tome razmišljati...jučer mi kćer nije ništa rekla...
ali ove folije (konkretno iz Interspara) koje smo stavili su zapravo samo jedan extra prozirni sloj vrlo sličan originalnoj zaštiti knjige
i uopće se ne vidi niti osjeti pod prstima , a opet služi svrsi
To su i nama rekli, zapravo povremeno govorili još od prvog razreda. Ja ignoriram, jer ako se stavi omot a ne folija, pola knjiga se raspadne do kraja prvog polugodišta. Zamotam u foliju i mogu mi puhati pod rep. Tako zamotane knjige (pogotovo kad uzmeš tu mullerovu debelu foliju) izdrže i po dvije generacije bez brige. Isprobano na moja dva zamorca, koji nisu baš nešto posebno pažljivi s knjigama.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.09.2014. at 08:17
Meni se sa folijam ništa ne raspadne, i mlađe dijete je uredno nasljeđivalo.
Ovima: http://uredski-materijal.net/Za-skol...Educa-prozirna
I kad vraćate knjige, onda skidate te folije ili kako?
Jel se to lijepi direktno na knjigu?
Nama nitko nije rekao da se knjige vracaju!!! Imam šestaša i prvašicu! A nisu bas pazljivi!!!!
Mi smo ove godine prvi puta dobili knjige od grada, i dobili neki papir koji smo morali potpisati učenik i roditelj, da će se knjige čuvati i da će se prema popisu i vratiti na kraju školske godine. Radne bilježnice se ne vraćaju.
I naravno da je učiteljica jučer rekla da sve knjige moraju biti omotane i još im napomenula nekoliko puta da ih moraju čuvati.
Inače smo koristili omote i bilo je ok. A jučer gužva neopisiva u knjižarama, i u nekim ni nema originalnih omota za knjige. Zato i pitam za foliju kako to funkcionira?
folija je samo ljepljiva, ljepi se direkt na knjigu i ostaje trajno na njoj.
Ja motam knjige u foliju, lani smo ih vratili i nitko nije ništa rekao.
Omoti mi ne drže vodu.
Doduše, možda bi za M. bili ok, ona je uredna, ali L. mi je redovito radio kupus od knjiga u omotima.
I moja je jučer došla s informacijom da će se knjige vraćati. I sad ju muči što si neće moći podcrtavati dok uči. To sam vidjela da je u povijesti radila.
Samo nek uči kako joj najbolje odgovara. Moj mlađi se isto tako ispomaže (davno mu je dijagnosticirana disleksija, to je višemanje prerastao), lakše se snalazi u brdu teksta ako podvlači ili signira bitno. I ne pada mi na kraj pameti da mu branim.
Prošle škg knjige su vraćene. Bilo je rečeno da će ići u donaciju za općine slabijeg imovinskog stanja, ali su (koilko ja znam) završile u kontejneru za stari papir. Moj stariji je pukim slučajem zaboravio vratiti engleski - nitko nije pitao ni prebrojavao, a nama je dobro došlo za ponavljanje.
Naše prošle godine uopće nisu tražili da vraćaju.
Prošle godine nitko nije trebao vraćati jer su bila najavljena nova izdanja.
Sad su naglasili da se za sljedeću školsku godinu neće raditi nova izdanja, i udžbenike zato treba čuvati i vratiti na kraju.
Ja ću udžbenike čuvati, ali za mlađe dijete.
Ne planiram ništa vraćati.
Ako su nam knjige došle iz istog izvora (Zg) mora postojati univerzalno pravilo, pa i ugovor o reversu, što li već.
ima neki tutorial for dummies za tu samoljepljivu foliju - kupila u Mulleru i sada ne znam što ću s njom
ja sam se skoro obljepila to folijom iz mullera. Užas. Radije bih oprala šupu nego to opet ljepila. Mi smo službeno odustali od omota. Većini formata ne odgovaraju gotovi, a ovo ne mogu jednostavno, dakle nadam se da se učitelji neće buniti. Uostalom moji ostavljaju knjige u ormarićima u školi većinu vremena pa i nisu nešto zgužvani
Meni je jučer, kad sam folijom polijepila 34 knjige, doslovno bilo žao što sam gotova. Sa svakom sljedećom knjigom išlo mi je sve brže i lakše. Jedino što je bezveze što mi sve knjige idu na foliju po dužini, ne po širini pa je od svake po 5-6 cm išlo u smeće.
Edit: iznenadila sam se koliko puno knjiga ima već neke sjajne omote, možda bi izdržale i bez omota
Posljednje uređivanje od rayna : 09.09.2014. at 16:13
Edit edita; ne sjajne omote nego sjajne korice![]()
prve godine mi je to bilo koma, bila sam ljuta na sve zivo pa i forum jer sam ih poslusala. druge godine to je proslo bez vecih muka, a ove sam to napravila za cas.
ako ulovim vremena umotam jednu knjigu, a BC ce me snimiti. mozda ti pomogne kao tutorijal.
evo umotala i snimili smo, salji mi mail na pp da ti posaljem link na dropbox.
Pa dobro jel netko zna sluzbenuverziju dal see knjige vracaju iline u zg?
Da, vraćaju se, rekla nam je učiteljica.
evo filmic,nije profesionalno napravljen, snimalo djete, pa ako vam se vrti u glavi kod treskavih filmova pripremite se na vrtoglavicu.
https://vimeo.com/105668755
Jest perverzija, i to izdavačka.
Ali srećom se ti omoti ipak mogu nabaviti.
Mi smo još ljetos odšetali u papirnicu na Remizi i kupili omote, nismo morali čak ni popis udžbenika donijeti jer su ga tamo imali (popise za sve škole u Zg). Ovo mi se pokazalo kao daleko najjednostavnije rješenje, iako, kad vidim ovaj filmić koji je Spajalica stavila, i ta folija mi se sviđa, knjiga je nakon toga umotana kao one u knjižnici![]()
Posljednje uređivanje od tanja_b : 09.09.2014. at 21:08
btw, meni su sve knjige za drugi razred uspjele ući u foliju po širini tako da nisam iskoristila niti jednu cijelu (Interspar)
zanimljivo kako na različite načine lijepimo tu foliju. Ja prvo dio role (širine zatvorene knjige ) odmotam i odlijepim foliju preko stola na način da mi je ljepljiva strana prema gore. Na nju položim knjigu da se zalijepi jednom stranom, obavim rezanje špiceva kao Spajalica, polijepim rubove folije preko korica, a onda knjigu samo prevrnem na hrbat, razmotam rolu koliko mi je potrebno i zalijepim drugu koricu preko folije. Tek onda odrežem rolu koliko mi treba. Gornje rubove folije ne skraćujem, lijepim ih koliko je folija široka.
Istina, mojim (bržim) načinom može pobjeći pokoji mali mjehurić, ali uz mene je zato dijete s tankom iglicom u ruci...![]()
Posljednje uređivanje od čokolada : 09.09.2014. at 23:15