Radne se NE vracaju. Tako pise u formularu.
Radne se NE vracaju. Tako pise u formularu.
Mene je isto začudilo to da trebam potpisat da ću vratit knjige neoštećene, a dobila sam ih oštećene.. Matematika ima doslovno rupu propmjera 7cm na korici (istina zadnjoj al ipak). Kako je netko već rekao, lijepo opaska sastrane, i potpisat..i takve ću ih vratit...ne pada mi napamet na kraju plaćat takvo što, iako mislim da je to potpisivanje samo pro- forme, a ništa od tog, nevažno je..
Mi smo dobili tablicu, svaka knjiga i rb popisana imenom u svom retku, zadnji stupac se zove "Vraća se"
Uz sve rb u tom stupcu piše "Da"
dakle i fizika i biologija, njemački, povijest, ... kod svih rb piše "da"
A već danas su profesori tražili od njih da na satu riješe zadatke u RB ???
Kod nas kraj svih radnih biljeznica pise da se ne vraca. Provjerim jos sutra, ali skoro sam 100% sigurna.
Nisam gledala što piše na formularu (potpisivala na brzinu prije posla), ali sve radne dobio je nove. Dakle, zaključila bih da se radne ipak ne vraćaju.
Čak su i knjige u relativno dobrom stanju, one rabljene. Povijest, vidi se da je netko učio iz nje, ali nije zašarano. Najgora je bila matematika, sve je zaokruženo, nešto i riješeno, a na skoro svaku stranicu potpisao se neki Marko![]()
Pa ima nade do 8. ce valjda popraviti dojam.
kod nas isto piše i uz radne da se vraćaju
lani su morali sve vratiti, i knjige i radne
s tim da su odmah rekli da radne idu u stari papir
što je meni bilo grozno, inzistirati na vraćanju da bi se bacilo
pa sam prvo nazvala gradski ured, gdje su mi rekli ako nismo potpisali, a nismo, da ne moramo ništa vratiti, a pogotovo ne radne
udžbenike smo uredno vratili, radne nisam htjela, ostavila sam ih maloj da ima iz čega ponoviti za inicijalni
onda su joj se malo prijetili u školi, da neće iduće godine dobiti knjige, onda sam ja uzela ogromnu vreću punu starog papira, bilo je barem 10 kg i odnijela u školu i rekla ako je problem što nije donijela radne u stari papir da će dobiti stari papir
meni je glupo da se vraća nešto, što može djetetu još koristiti, samo da bi se bacilo u stari papir
a što se tiče naslovne teme
rekla bih da su omoti za knjige, koliko god koštali jeftini
a da je onu samoljepivu foliju izmislio neki sadist
opaki sadist
mislim da mu se danas štucalo
spominjala sam mu rod
i njemu
i samoj sebi što sam povodljiva pa sam se navukla na to njesra
naravno, da sam odmah kupila 4 role folije
uglavnom imamo najljepšu kolekciju mjehura zraka, mrvica i dlačica zaljepljenih za foliju
omoti su jeftini, kažem vam
Ja sam prosle godine zaboravila da ce dijete morati vratiti udzbenike pa sam je na marginama udzb.iz prirode trenirala kako vaditi natuknice. Jadan je jado koji je naslijedio to.
Herlitzova folija ne vrijedi pišljivog boba. Koma. Omatala sam knjige za dvoje djece i pošizila. Imam i grif i brz sistem, ali zabadava
I meni su te folije koma. Kupila jedne davne godine, skužila da to nije za mene i bacila.
Obični starinski omoti rulz![]()
Kaj samo "štreberi" omataju?
Ne znam, ali valjda će djevojče htjeti omotati knjige, kao i do sada, barem se nadam.
Mi smo do sada nosili knjige u obližnju papirnicu, oni su imali uvijek sve te nesretne formate omota, tako da nismo s tim imali problema.
ja sam pacijent. moji imaju i jedno i drugo, jer moj prvonasljednik u torbu obavezno gura cipele. zamislite zimske cipele u torbi. drzi ih tamo za vrijeme nastave. morali smo i vecu torbu kupiti od one koju je imao.
ne zelite vidjeti na sta lice omoti nakon toga. kako brzo popucaju i sl. pa knjige stitimo folijom. i to se pokazalo najefikasnijim. a i ja sam s vremenom postala efikasna.
i ja cu napisati da mi je herliz folija fuuuuj i koma. ove godine sam imala ponovno cast raditi s njom kao i prve godine kad sam sve psovala. no kako sam vec istrenirana omotala sam ih prilicno brzo. ali mogu razumjeti one koji su s njom probali jednom i nikad vise.
ali moj sin je ekstrem, bar se nadam.
Posljednje uređivanje od spajalica : 09.09.2015. at 08:15
Nas je u lokalnoj papirnici drapao 3 ( tri !!!) kune komad!
kad sam vidjela skoro me srce strefilo. Muz je ne gledajuci kupio fino dva kompleta u kojima je bilo 14 komada omota visak ( jer djeca nemaju izborne i omote A4 formata sam imala). Pa sam lijepo vratila visak i trazila novac natrag.
Posljednje uređivanje od sirius : 09.09.2015. at 08:28
Mullerova folija je najbolja. Mekana je i ne lijepi se odmah luđački, pa možeš malo odlijepiti ako zezneš. Sve ostale koje sam probala su bile gore. Ali zapravo je najbolja ona kojom u knjiznicama zamataju knjige, ta je skroz dugacije kvalitete od ovih...
da da - nisam trebala dizati temu - i ja sam sinoć poludila s folijama - s tim da sam kupila različite . I one dobre i one katastrofične. na kraju više nisam niti s tim dobrima mogla zamotati/zalijepiti. Ne znam što mi bi. Trebala sam lijepo svaki dan mirno zamotati dvije knjige.
I još sam bijesna sama na sebe što sam popustila djeci i potpisala onaj glupi list s popisom knjiga a da ih nisam pregledala i sebi kopirala.
E sada, prvi roditeljski je već u četvrtak i mislim si trebam li ići i posvađati se s razrednicom, ili da pošaljem MMa.
Ma već se vidim kako će me ove "besplatne" knjige koštati više na kraju godine, neg da sam odmah kupila.
Veli mi kćer da je curica u razredu dobila sve nove knjige - a razrednica im je rekla da je kompjuter birao što će tko dobiti.
ajd ajde Nano da te utjesim i ja sam jucer lijepila njemacki, pa nije bas kao sto bi je njemac omotao![]()
ma neke su mi dobro ispale, i onda sam trebala stati jer sam bila preumorna. ali ne, vrag mi nije dao mira, pa sam nastavila
Samo jednu godinu smo kupili gotove omote i to je živi užas, od tada već 5 godina motamo samoljepljivom folijom.
Ja sam omotala jučer i prekjučer skoro sve knjige za osnovnu školu i skoro sve bilježnice za srednju, jer knjige u srednjoj još nisu osvanule. Sad me čeka druga tura... Jučer sam kupila deset omota za veće bilježnice jer mi se više NIJE DALO, a ovo su dečki sami navukli. Za knjige ipak folija - bolje se očuvaju.
Pa što djeca rade s tim gotovim omotima? Moj zaista nije neki turbo-uredan učenik, onako, malo uredniji od prosječnog dečkai sve su knjige, omotane gotovim omotima, na kraju godine izgledale sasvim pristojno, uščuvano, bez ušiju i oštećenja. A koristio ih je, nisu mu samo stajale u ormaru...
Ja napisah, moj gura stalno cipele medju knjige, ali ne njezno nego gura. s ovim knjige ostaju ocuvane.
frajla umetne biljeznice u onaj unutarnji dio omota, nakon prvog polugodista omot pukne.
za mene je to bitka koju ne vodim
Ja time fiksiram kutiju za tehničku kulturu i to odmah na početku škg, jer poslije je kasno.
Omoti se drže dobro ako su uski, a potrgaju se brzo ako imaju lufta. Ja ih baš ne volim, a i nije mi se dalo tražiti za hrpu knjiga različitih formata. Radije zamatamo sami. Rečenica je u množini jer je korisno imati asistenta tj. brže ide ako se dvoje primi posla. Kod nas u pravilu dečki sudjeluju u zamatanju knjiga - svaki svoje. Probao je E. sam umotati nešto, ali teško - treba par puta pokvariti da bi čovjek to naučio, pa im baš ne puštam zamatanje knjiga. Na bilježnicama mogu vježbati. Moj L. se u to ne upušta.
Nema šanse da ću omatati bilježnice. neću niti radne, pa štagod pisalo na onom papiru koji sam potpisala a sebi nisam kopiju ostavila. Pa tko će poslije koristiti te radne. Joj - kak sam ljuta - idem stra ipak na roditeljski
hvala. Ti spajalica sve znaš vezano za omote![]()
To je jako bitno znati. To i WD40 u kombinaciji mogu popraviti baš sve. Paz' 'vamo: http://www.taproot.com/content/wp-co...0-ducttape.jpg
a sto to popravljas s tom kombinacijom peterlin? nemam blage veze sto bi se to moglo![]()
Sorry na offt.
Btw. siva traka je zakon, to treba imati u kući svaki roditelj školaraca. Popravlja sve. Čak sam i potrgane remence sinove harmonike uredno "opravila" time. Sve me sram, he he he...