Jeli jaje u sorbulu 100% sigurno? Meni se pari kao ne jer nije 100% termicki obradjeno...
Jeli jaje u sorbulu 100% sigurno? Meni se pari kao ne jer nije 100% termicki obradjeno...
Ja sebi i mužu napravim jaja u sorbulu samo od domaćih jaja, od svekrvinih kokoši. Ali djeci nikad nisam dala da jedu, ne usudim se.
ne bi ni ja dala
A isto kao i jaja na oko.
Mi ih jedemo. Svi.
Jedemo i u sorbulu i na oko. Kako su ove kavezne koke toliko pune antibiotika i ostalog nadam se da nema iznenađenja u tom napola termički obrađenom žumanjku.
Meko kuhano jaje.
Nikada čula za taj naziv,ali ježim se od ne (dobro) termički obrađenih jaja....
ni ja se ne zamaram brigom oko toga
koliko sam ih u zivotu zbatila i pojela
a i sad kad radim kolace bogme kradem od smjese zumanjaka sa secerom![]()
cvijeta, a sto im ne umutis?
ja mojoj V dam sato
naravno i kuhano jaje
a da se vratim na temu, davala sam meko kuhano jaje i kad je bila beba ( kad je bilo vrijeme za to)
Jaje u sorbulu mi je trauma iz djetinjstva, a nedovoljna termička obrada izgovor da se ne konzumira.
i mi smo tako ko djeca (sad mi to nije više napeto), al u zdjelicu bi dodali još malo putra kojeg bi vruća meka jaja otopila, to je bilo jako fino i da, baš vraća u djetinjstvo...a sirova jaja bi se umutila sa šećerom i mrvica prošeka za okus-to je bilo za snagu u bolesti. Bez obzira na kontrole ove ili one, ne pada mi napamet danas jesti sirova jaja, a možda da probam pa kako bude?
![]()
Probaj! Mi povremeno pojedemo šato. I kuhano. I baš je fino...
Kao dijete sam često jela one sirove žumanjke sa šećerom, bilo mi je super.
Danas ne podnosim miris sirovih jaja. Ne znam zašto. Imamo domaća, svima su odlična, ali i ako kupimo meni se želidac diže.
Jedem ih normalno u kolačima, jako rijetko jedem tvrdo kuhana, povremeno jedem pečena, ali obavezno sa šunkom ili špekom.
Najfiniji proljetni doručak: na tavicu nabacati šunke, špeka ili pršuta, na to narežem sirovi paradajz i papriku, gaudu na kockice i na kraju umutim jaje. Tu su mi jaja ok.
a nemam pojma.
blokada u glavi valjda.
više mm-ova nego moja, taj im neda niti lizati kremu kad se rade kolači. pa se skrivamo
inače, ja sam dobila šigelu prije kojih dvadesetak godina. ali ne od jaja, nego od sladoleda u jednoj šibenskoj slastičarni. uf. nije bilo lako![]()
pa nije ni bilo drugih slastičarni pred 20 godina![]()
Ajoj, nemojte tako, ja sam često u Kalimeru i nisam imala nikakvih problema!
I oni imaju djecu![]()
Mi jedemo sato svako ljeto, kad je sezona malina i ribizli. Malom jos nisam davala, ali hocu (sad ne znam dal ove ili iduce godine)
Ne volim jaje u sorbulu... to mi je trauma iz djetinstva (mozda je ovo ipak kriva tema).
Kad smo došli živjeti na more, otkrila sam da sve mame trče za svojom djecom po parkiću... u jednoj ruci žlica u drugoj lončić kojem je bilo jaje u sorbulu i malo kruha. Sve samo moja ne... Ja sam morala doma jesti!
![]()
Svoju traumu liječim čokoladnom tortom, u kremu idu jaja bez termičke obrade. Radim ju isključivo zimi, nikog još nisam otorovala.
heheheheh Mojca, a lončići su bili na bule jel da![]()
Nahla, iz Splita si vidim, znaš o čemu pričam.
(Došli mi živit iz Slo u Split, a susjeda će mojoj staroj: A šta vam je smišna mala, ovako lipo rumena! Stara je shvatila da sam smiješna i žuta i uvrijedila se.![]()
U danasnje vrijeme bolje je kupiti jaje u supermartkeru nego kak ti domaca(koja se izlažu na placu). Imala sam neugodnih iskustava s pokvarenim jajima s placa.
Dakako treba pazit i na jaja iz supermarketa(osobno pri otvaranju ga pomirisat,vidit jeli se razlilo olako, ako je bacit ga radi sigurnosti)
Inace jaja su super namirnica
ja obozavam beze i puslice.najbolje okus je kad ne vidr pecnicu nego samo zrak
do koliko dana stara jaja smatrate svježa, da bi ih sirova ili ne skroz termički obrađena, pojeli vi ili dali vašoj djeci?
za takvu kombinaciju mislim da ne bi trebala bit starija od 3-4 dana