Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 116

Tema: koju hranu ponijeti na more

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno koju hranu ponijeti na more

Cao svima. idem na more za nekoliko dana i tamo cu morati kuhati voljela bih da ponesem od kuce neka gotova jela koja bi drzala u zamrzivacu. ali jedino sto mi pada na pamet jesu paprike i tikvice filovane mesom. da li imate koju ideju sta moze stojati u zamrzivacu do 5 dana...pusa i hvala unaprijed...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Grah, pohano meso, samo ispržiš kad poželiš, onda lazanje isto samo staviš peći!
    Filane paprike,....

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ćufte, lazanje, njoki,štrukli,zelje na čušpajz,bolonjez,čili grah,pizza....
    Posljednje uređivanje od Lucas : 26.06.2012. at 15:55

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zakaj se mučiti doma kad ima toliko jela koja se naprave toliko brzinski da ti se ni kava ne stigne ohladiti. Ionak s ljudi u vrijeme ručka kad je vruče u apartmanu. Pa fino svaki dan friški ručak, a ni ne osjetiš da si kuhala...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

slazem se s ana.m
    samo prve godine otkada imamo dijete sam nosila od doma sve zivo sto mi je palo na pamet. kad sam se uvjerila da su tamosnji ducani dobro opskrbljeni i po normalnim cijenama, opustila sam se i kuham tamo.
    doduse, legitimnim obrokom smatram i carbonaru i jaja sa spekom, ne mislim da na moru trebam imati od juhe do deserta, ali cesto se zalomi i tako.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma sve to ok, al puno je lakše (i financijski i vremenski) kad se mjesec-dva prije mora, skuhaju i zamrznu neka jela koja tak mogu stajat i onda se ponesu na more pa bar 3-4 dana imaš GODIŠNJI i od kuhanja....

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, ja volim kuhati a ne volim jesti zamrznutu hranu. vjerojatno si u pravu, stvari prioriteta

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja baš nisam luda za kuhanjem a nemam problema sa zamrznutom hranom

iako sam zadnje 2 godine, kak idemo s malcem na more, kuhala svaki dan, uglavnom radi njega, al ne neke kerefeke nego brzinska jela tipa čušpajzi il nešto što se samo peče u roli

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja uvek nosim za prva dva tri dana, dok se ne snađemo i ne izvidimo ponudu u prodavnicama, zamrznutu supu (u par porcija, samo da se doda testenina), punjene paprike i tikvice i/ili pasulj
    to nam je za prvih par dana

za kasnije se snalazimo kombinacijom restoran/kuvanje, ali sve manje restoran jer dete i ja ne smemo da jedemo slanu hranu a u restoranima je sve presoljeno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prošlo ljeto sam bila sama s klincima na moru, najmanja je imala 10 mjeseci. Ponejla sam hranu, ali sirovu i kuhala svaki dan!
    Jedan dan sam štopala vrijeme, od plaže do tanjura u sudoperu prošlo je cijelih sat vremena (cipelcugom, plaža na cca 10 miuta hoda). Radila sam rižoto.
    Ni ove ostalke dane nije bilo puno drugačije.
    A i aj mrzim smrznutu gotovu hranu, pa....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja bih ponjela za 1-2 dana, pa dalje brzinski kuhala.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uglavnom se slažem sa curama,dala sam prjedloge, ali na moru kuham stvarno brzinski!
    Tjestenine sa raznim brzim umacima i malo parmezana, narežem krastavce i super.
    Ispoham prije nego idemo i to stavim u pokretni friđ i imamo za prvi dan i ostane ponekad i za drugi pa samo dodam sir i vrhnje! Nosimo jedino dosta povrća i jer nekada nema baš izbor a tu imamo domaće.
    Ponesen knedle sa šljivama smrznute to vole!
    i Štrukle. ostalo kuham!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

E sad ja bez nekog prijedloga, ali kako odrzite hranu smrznutom do mora?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kada bude u dubokom zamrzavanju 24h, bez problema izdrži u onom putnom frižideru sa onim ulošcima što isto stoje u zamrzavanju
    nama treba do mora cca 12h vožnje, i ne otopi se ništa

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da malo dam konkretnih prijedloga:
    - punjene paprike
    - lažna pašticada i drugi saftevi s junetinom, pa samo kuhaš priloge
    - gulaš
    - meso panirano, pa ga samo baciš na ulje
    - štrukli
    - lazanje (složene, samo ubaciš u rolu)
    - bolonjez
    - ...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je sve osim sarme iz zamrzivaca grozno (mislim na gotova jela) tako da sigurno ne bih nosila nista.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dijelim mišljenje, s tim da ja ne volim čak ni sarmu zaleđenu. Bljak...

Jelovnik za more nam je onakav kako Anemona kaže - brza hrana (ne uvijek zdrava, fućka mi se za taj tjedan ili deset dana, zdravo živimo doma). Osim toga, moji klinci bi na moru pojeli i vola, pa mi ništ ne znači smrznuti obrok ili dva. Uostalom, kako da odbijem klincima ispržiti ribe koje su sami ulovili???

Daklem, nosim pečenog piceka za prvi dan (iz dućana, ne pečem ga doma), a za ostale dane unaprijed se orijentiram gdje je kakav pristojan dućan da se snabdijem s brzinskom hranom: pileće bijelo meso, mljeveno meso vrsta raznih, ćevapi, hrenovke i slično. Kuham od priloga tjesteninu, rižu, njoke i krumpir. Nosim konzerve graha, mahuna i kukuruza ako idem negdje gdje nema Superkonzuma ili Lidla u krugu manjem od 10 kilometara. Skuham juhu iz vrećice i gotovo. To mi je lakše nego podgrijavati smrznuto.

Ono što mi je bitno su svježe salate vrsta raznih pa si obično nosim krastavce i glavicu zelja da imam za prva 2 dana dok ne otkrijem gdje je plac.

Od jela iz lonca koja bi se eventualno mogla ponijeti smrznuta dolazi u obzir gulaš, paprikaš, ričet ili krupnik, mljeveno meso na saft i to je sve. ALI uz to tak i tak treba skuhati prilog, pa opet nema šanse da se izbjegne kuhanje. Jedino grah i ričet mogu biti bez ičega.

Obično se raspitam da li postoji mogućnost korištenja roštilja (imam i prijenosni s koferom za nedajbože, ali nije se taj maknuo dalje od mog balkona iako muž ozbiljno prijeti da će ga uzeti sa sobom ako u apartmanu ne bude, he he he... ) Meni nije mrsko, jer on je roštilj majstor, a ja majstorica za sve ostalo.

Uostalom, kome je tlaka kuhati, može kupiti lijepi veliki but odojka i ispeći u pekari, imat će mesa za pola ljetovanja (ne pitajte kak znam, nosila jedne godine kad smo od susjeda dobili odojka).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.06.2012. at 22:28

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sve osim sarme iz zamrzivaca grozno (mislim na gotova jela) tako da sigurno ne bih nosila nista.
    X

Jedino orehnjaču mogu iz zamrzivača. I šalšu ako baš moram, ali onda ju dodatno uresim začinima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pardon... to nije bilo pitanje. Nosim svo moguće povrće jer je na otoku na kojem godinama ljetujem užasno skupo, pa radimo salate. Ko bi kuhao po toj vrućini.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovo može odlično poslužiti za godišnji:
    http://www.coolinarika.com/recept/meso-u-staklenki/
    Nakuhaš doma, može stajati u frižideru cijeli godišnji bez problema. Otvoriš, podgriješ i skuhaš prilog (žganci, tijesto, krumpiri, riža...) ili jednostavno jedeš s kruhom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj se mučiti doma kad ima toliko jela koja se naprave toliko brzinski da ti se ni kava ne stigne ohladiti. Ionak s ljudi u vrijeme ručka kad je vruče u apartmanu. Pa fino svaki dan friški ručak, a ni ne osjetiš da si kuhala...
    možda nisu svi, nama je daleko plaže 8 a i da nije ) mi smo cijeli dan kampirani u hladu na plaži, pa ko će ih svako malo vozit da se nahrane, pa odspavaju malo. Ja napravim doma nešto poput kosanog odreska, malo kolača, ostalo uzmem u rinfuzi i radim gdi sam.

Pretežno ujutro rano skuham ručak ( koji glumi večeru) uzmem malo za plažu ( iz juhe povrće i sličnio), malo mesa ( i šeka za one koji ga jedu), hrpu voća i povrća.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam kombinirala svjezi prilog i unaprijed skuhan mesni dio kojem teba dulje za pripremu (kao vecina)
    Npr - unaprijed napravim filu za fajitas, a tamo samo otopim/podgrijem i u mikrovalnoj podgrijem gotove tortilje
    ili unaprijed skuhani i smrznuti bolonjez, tamo otopim i bacim na svjeze skuhane vrele spagete
    smrznuto pohano meso - samo jos jednom kratko preprzim, a prilog nesto brzo (rizi-bizi najcesce)
    pileci paprikas - samo odmrznuti i podgrijati
    => ovako mi je trebalo max pola sata za rucak a cesto i manje sto je ok

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala na savjetima i prijedlozima...dosad sam uvijek kuhala ali sada sam odlucila da bas NECU. hocu po prvi put da samo lezim i nista vise. otprilike sam skontala ovo: pileci fileti,punjene paprike i tikvice, sataras, gulas sa prilogom, spinat,ponijeti tijesto za picu,naravno meso za rostilja i nisam sigurna da li mogu pitu od sira ispeci i zamrznuti??? koji kolac mi predlazete za ponijeti i usput recept ako moze

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na savjetima i prijedlozima...dosad sam uvijek kuhala ali sada sam odlucila da bas NECU. hocu po prvi put da samo lezim i nista vise.

pametna žena!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle i ja bi rado samo odmarala, ali od hrpše alergičar0a, naprosto sam prisiljena kuhat

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Znam...hvala bogu pa mogu sebi to priustit...naravno ponijet cu supice da skuham i nesto voca i priloga ali to je to...muzu sam vec rekla da zahvali bogu ako dobije supu o kad je vidio da sam ozbiljna u pitpunosti me je podrzao a cak je rekao da ce on cuvati dijete u sobi za vrijeme popodnevnog sna a ja da se idem kupat...vise je dosta toga da se lomim da bi bila idealna mama i zena i domacica i radnica i prijateljica

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ne nosim jela (tj. nosim namirnice) nego obavezno sa sobom na more nosim svoj ljubljeni ekspres lonac. Ručak stavim kuhati u isto vrijeme kad i kavu kuham ujutro, dok popijemo kavu naš ručak je gotov, gasim ploču, maknem lonac i odoh na kupanjac! Kad se vratimo jelo je još taman toplo za posluživanje. A i uvijek je friško. Nebih s djecom jela ova skuhana, pa zamrznuta jela, pa odmrznuta jela po ovim temperaturama - radije jaja ispeci.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A jelo koje stoji nekoliko sati izvan frižidera bi ?! Ne kužim.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to se taman lijepo ohladilo. Ni ne možeš vruće u frižider.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Taj mit s vrucim u frizideru mi jos uvijek nije jasan. Znam da se baka, a i prabaka zapravo, cijeli zivot tog panicno bojala.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naraste temp u frižideru, pa se jadan muči hladiti.
    To mi je jedino što mi pada na pamet od valjanih razloga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto mislim da je razlog porast temperature u frižideru. Ja jelo uvijek odmah ohladim u hladnoj vodi, pa stavim u frižider.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nagli porast temp. Ako se to cesto radi, brze se kvari hrana.
    u restoranima imaju odvojene frizidere za hladjenje od onih za cuvanje hrane.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja to zovem jocker jela: grah, sarma, nadjev za tortilje, njoke, knedle sa sirom ili sljivama, knedle od sira, debeli rezanci, strudle i strukle, cobanac, bolonjez...
    to mi obicno naprave mama ili sveki pa ja odmrzavam kad nemam vremena kuhati
    pripazimo da ne pravimo od zamrznutog mesa, nego svjeze kupljenog
    moj muz voli i peceno meso na koje je nalivena masnoca a to danima moze stajati u frizideru (i izvan njega)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e da kolaci: čoko čoks a napravi se za ravno 20 minuta (s pečenjem), ja obicno za more napravim hrpu keksića (medenjaka, krasuljaka i slicnih), neki se kolaci ni ne moraju odmrzavati nego se uzmu komadici i odmah jedu a budu prefini

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto nikad ne razumijem te komentare "ne bih ja odmrznuto po ovom vremenu" - pa bilo je smrznuto, posve nebitno kakvo je vrijeme sad, uvijek jos jednom zakipim za svaki slucaj, i sto se mene tice zdravstveno je jednako ispravno kao da sam ga upravo skuhala - a ni okus mi nije posebno losiji (ponekad bude i bolji :D )
    A ja inace isto vruce stavljam u frizider prvo, da se ohladi, a onda ohladjeno prebacujem u zamrzivac. I tako duboko smrznuto, u putnom frizideru na 12v u autu stigne savrseno smrznuto na odrediste gdje me ceka zamrzivac.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E - tortelini. Gotovo jako brzo, jos samo zamutim neku salsu ili cak suho, samo pospem ribani sir (idealno neki ovcji, malo jaceg okusa)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne bi gnjavila kolacima
    na moru se ionako u šetnji jede sladoled

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skuhala, smrznula i posebno za svaki dan spakirala:
    -za dva dana bolonjez
    -za dva dana ćufte
    -za dva dana pileći paprikaš (jednom uz pire, jednom uz tijesto)
    -za dva dana izdinstane kockice pilećih prsa (jednom za rižoto, a drugi put, za varivo)
    tijesto, pire, rižoto i varivo s izdinstanim mesom skuham ujutro uz kavu
    ostale dane:
    -pomfri s hrenovkama
    -tuna salata s tijestom (hladna)
    -špinat i pire
    -tuna salata s rižom (hladna)
    -jajca sa špekom
    poanta skuhanog i smrznutog: da ne zasmrdim apartman s dinstanim lukom i mesom, da po najvećoj vručini ne stojim za štednjakom 1 sat i da ovi moji ne zijevaju ko ptići taj sat

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Taj mit s vrucim u frizideru mi jos uvijek nije jasan. Znam da se baka, a i prabaka zapravo, cijeli zivot tog panicno bojala.
    Takvo jelo se ukiseli. Znam jer sam isprobala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kužim jer isto kao winnerica nosim svoje suđe (raspitam se prije ima li ekspres lonac i wok, pa po potrebi nosim - lani nisam trebala jer sam imala sve to na smještaju).

Ovo funkcionira ako ne ideš na plažu na 8 sati nego na max. 2 sata. Mi smo svi bijeli kao čovjčje ribice pa i ne možemo čučati cijeli dan na suncu, tako da nam ovo baš odgovara.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.06.2012. at 09:37

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne volim kuhati
    i ne volim zamrznuto
    pa sam na more ponijela ekspres lonac
    svaki ručak je bio gotov za 20 minuta, dok se djeca ujutro spreme za plažu
    ostane zatvoreno, i taman kad se vratimo s plaže, temperatura jela je najbolja za konzumaciju

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa Vidi poruku
    skuhala, smrznula i posebno za svaki dan spakirala:
    -za dva dana bolonjez
    -za dva dana ćufte
    -za dva dana pileći paprikaš (jednom uz pire, jednom uz tijesto)
    -za dva dana izdinstane kockice pilećih prsa (jednom za rižoto, a drugi put, za varivo)
    tijesto, pire, rižoto i varivo s izdinstanim mesom skuham ujutro uz kavu
    ostale dane:
    -pomfri s hrenovkama
    -tuna salata s tijestom (hladna)
    -špinat i pire
    -tuna salata s rižom (hladna)
    -jajca sa špekom
    poanta skuhanog i smrznutog: da ne zasmrdim apartman s dinstanim lukom i mesom, da po najvećoj vručini ne stojim za štednjakom 1 sat i da ovi moji ne zijevaju ko ptići taj sat
    ja ne bih bila ja da ne napišem kako bismo već treći dan vjerojatno krepali od ovakve hrane

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerovatno bi većina ovdje od tvoje hrane nakon 3 dana glodala nogice od stolca, u nedostatku prasecih :-p

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam sigurna u to

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi ćemo uskoro na čoporativno ljetovanje pa sam smislila menije za sve dane koji bi pokrili zahtjeve 3 muška mesojeda, malog izbirljivca i tri bebe, mame nisu zahtjevne pa evo ako bude kome od koristi:

1. krem juha od povrća (tikivce, mrkva, krumpir); manistra na pome, pržena/pohana pileća prsa, miješana salata
    2. krem juha od povrća, bolonjez, miješana salata
    3. krem juha od povrća, pohane balancane, tortelini sa mesom u bijelom umaku, salata
    4. riblja juha, pržena riba, krumpir na ribarski i miješana salata
    5. mesna juha, polpete od tikvica, čevapčići i pečene kobasice, miješana salata
    6. mesna juha, punjene paprike i pire, miješana salata
    7. krem juha od povrća, tortellini sa špinatom u umaku od tikvica, prženi pileći batak i zabatak, miješana salata
    8. krem juha od povrća, polpete i rižot od povrća, miješana salata
    9. krem juha od tikve, teleći šnicli na naglo, pržene paprike, salata od graha,
    10. krem juha od tikve, teleći rižot, salata od slanutka i jaja

Za večeru imam spremne neke kombinacije koje možda budu i za ručak:

1. zapečene tikvice, krumpir, pome u umaku od vrhnja i mozzarelle
    2. salata od tjestenine (šunka, vrhnje, sir i šarena tjestenina)
    3. salata od tjestenine i tunjevine (tuna, kukuruz, pome, kapula, tjestenina)
    4. crni rižot
    5. namaz od slanutka na krekerima
    6. lisnato sa sunkom i sirom
    7. kiflići sa sirom
    8. pura i mijeko/vrhnje/šalša
    9. ružice od lisnatog tijesta sa sirom uz umak od vrhnja

Sve ćemo svježe pripremat i ponijet većinu namirnica od doma. Meni u prosjeku za svaku ovu kombinaciju treba 45-60min, a dio će bit već ujutro spreman. Večere su mi vrlo ambiciozne vrlo je vjerovatno da ćemo od njih odustat, al neka stoje ko podsjetnik, možda još nekom posluži. Ako naiđemo na ribu bit je više na meniju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o đizs, svaka čast zhabs. majko moja. blago ovima što idu s tobom. :respect:
    da večere su ti ambiciozne.
    a i ja se bzvz čudim.

u nas riba i blitva. pa riba i salata. prilog - kruh pa riba i fažoleti. pa lešo riba i krumpir (taj dan imamo i juhu ) pa riba i polenta. pa bolonjez. pa šnicla i blitva. pa šnicla i fažoleti. pa šnicla i salata. pa meso i riža i salata, pa lešo meso i šalša i restani (to je THE ručak, opet imamo juhu ). za večeru od sedam dana, pet dana marinada od ostataka od one ribe i blitve i ribe i salate LOL
    pa tri dana za redom punjene paprike i pire. za ručak i večeru

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    o đizs, svaka čast zhabs. majko moja. blago ovima što idu s tobom. :respect:
    da večere su ti ambiciozne.
    a i ja se bzvz čudim.
    :junoume:

Neću samo ja kuhat, prijateljica je još veća maherica za kuhanje od mene pa ćemo se kombinirat.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne volim kuhati
    i ne volim zamrznuto
    pa sam na more ponijela ekspres lonac
    svaki ručak je bio gotov za 20 minuta, dok se djeca ujutro spreme za plažu
    ostane zatvoreno, i taman kad se vratimo s plaže, temperatura jela je najbolja za konzumaciju
    Evo, ti si malo bolje pojasnila ono o čemu sam pričala par postova gore, pa druge cure ne kuže. Thnx!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kako da napravim bolonjez smjesu i da je zamrznem???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •