ja kokice radim ujutro prije plaže u apartmanu
eto, to su sve neke stečene navike
ne da mi ne bi palo na pamet na plaži jesti niti djeci ponuditi kokice, nego sad prvi put čujem
mi inače nemamo takvih problema, kod nas se više jede konkretno ili voće.
Ali kad na plaži od jednog malca mama vadi čips, druga kekse, treća kupi krofnu onda bi naravno i moj izjelica nešto od toga...
Onda si mislim da je pametnije to preduhitrit domaćim kolačem.
ja ne nudim nikoga moji sami zemu kaj bi pojeli, nema kupovanja sa strane, jer bi ovi moji klinci odma nekaj, ne ništ kupovno ne smiju.
Cijeli dan smo na plaži od 8-9 do 19, i treba to i nahranit, ima puno voća, ( po pol lubenice u malom frižideru), konkretne klope, kruha ( za one koji smiju tak nekaj), specijalne hrane ( za one druge), i voda
a kad je na plaži štand sa kokicama i šaaaarenim kutijama za kokice sa jurićem ben tenom, dorom, i inima....pa malo dalje štand sa palačinkama, pa ide baka sa smokvama,pa striček sa krafnama, pa netko uvijek liže sladoled, pa to što Kosjenka reče: netko vadi čips, netko kekse, netko bombone...netko pohanog piceka..... pa i meni sline krenu,gdje neće djetetu....
![]()
zato treba birati puste plaže
kao mi
ali, ja sam imuna i na te plažoprodavače
ako se ne može, ne može se
i ja sam imuna, ali deca prek dana trebaju nekaj i jest, mali možedobit cicu, ali cice nema za sve
Ja nosim od doma nešto voća (ili koji keks), i bocu vode. To nam je baš postala rutina, voće na plaži.
A te dore, konje, ben tenove, trampoline... mogu dobiti jednom tjedno, (kod nas je petak). Sladoled ne računam u to, mada i to u većini slučajeva jedu doma, iz kutije.
Bili smo na moru 4 tjedna, a klinci su ostali s mojima još cca mjesec dana. Gdje bi došli kad bi sve te hirove ispunjavali.
Inače, moja mama je jučer po Janinoj želji kuhala sarmu. Prava ljetna hrana![]()
oprosti, japrak i sarmice u vinovoj lozi su ljetna hrana
Ovo je bila prava, kiselo zelje- mljeveno meso- sarma![]()
pa, kakvo je vrijeme
mogla bih danas i kobase uz restani krumpir
i dinstano zelje
Meni je neki dan palo na pamet raditi restani krumpir, koji nikad nisam radila, pa sam išla guglati recept i pročitala "pravo zimsko jelo" tako da sam odustala.
(zato sam naučila raditi sataraš koji isto nikad prije nisam radila)
Mi na plažu isto, obavezno nosimo voće. I vodu.
MM i dete su gladni čim izađu iz vode, tj. izlaze iz vode samo da bi nešto pojeli. Pa pošto za sve glavne obroke idemo u apartman, odlično mi je da jedu voće na plaži. Prošle godine mi je mala za jedno popodne pojela punu kutiju (od sladoleda) grožđa, dve breskve, jabuku i još je tužno gledala neke klince koji su jeli šljive.
Kod kuće ona nema međuobroke, uglavnom, ali na moru obavezno. Tamo je stalno gladna.
bome i moji na plaži jedu nenormalne količine voća
mali pojede po kilo marelica i 6 nektarina
ma možda bih ja i nosila i nešto drugo, ali nikad ne traže