Nisam uspjela našći temu, pa ako ima prebacite me tamo.
Ono što me zanima je kakve obveze dajete djecu u kojoj dobi da vam pomognu u kući?
Imam troje djece, najstarija je 8,5 godina i toliko je smotana da joj se ne usudim dati večinu stvari da obavlja. Sjećam se da sam ja u toj dobi pomalo peglala krpe i slično, prala suđe, čistila, znala si speći jaja itd. Njoj se ne usudim dati peglu da se ne speće ili da joj ne ispadne, noževi ne dolaze u obzir jer me strah da se ne poreže kada reže kruh ili nešto ( kada vidi krv ruši se), stvari joj ispadaju iz ruke pa ni suđe se ne usudim joj dati da pospremi, a i pomalo je lijena. Ma dobro ja sam kriva što ona ništa ne radi, ali jednostavni ne znam odakle početi i kada. Srednja je 4,5 i ona voli pomagati, pospremi beštek iz perilice, postavljati stol, brati plodove u vrtu, sve ju zanima, ali mi se čini malenom.
Sada će mi obje biti cijelo ljeto doma, nema škole, ja sam doma na porodiljnom pa ni mlađa neće u vrtić, ali bi voljela ih naučiti nekom redu i obvezama sada kada je tome vrijeme.
Pišite što dajete svojoj djeci da obave i što oni mogu obavljati u svojoj dobi. Ajde malo pomognite jednoj mami koja ima dojam da sve mora sama jer inače ništa nije napravljano kako treba. I objasnite kako se suzdržite da ne popravljate sve za njima ako nije napravljano onako kako vi to napravite, jer sam bolesna na to da mora biti napravljano kako treba ili uopče nikako, a tako ću samo povrijediti njihov osjećaj važnosti.

Odgovori s citatom

.
) usisa sa ručnim usisivačem mrvice iza sebe, sudjeluje kad pravim kolače, servira stol, našlo bi se vjerovatno još toga.