Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: obveze djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Teže im je bilo gledati tv cijeli dan dok smo mi radili. Ovako je bolje i njima i nama.
    teže je bilo njima ili vama?
    inače slažem se sa svim napisanim
    to su za njih sitnice a nama puno znače

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, samostalna prehrana s 5-6-7??

moja je tek sada s 6 pocela sama pravit dorucak, bez moje pomoci i to jer ne grije mlijeko jer joj tata ujutro kad ide na posao izvadi mlijeko iz frizidera, pripremi joj zdjelicu i spusti krančise :D a ona sama sipa, napravi i pojede. ako joj narezem kruh, sama ce na njega mazati putar i pekmez il ajvar.

kako to vasa djeca samostalno jedu i pripremaju si jesti?
    kazu, gladni smo, a vi njima, pa jedite?
    da to napravim, moja bi bila gladna.
    ne jer ne zna, jer je lijena vec jer moze ona dofurat svoje male drvene lojtrice, al opet s njima ne moze doci do tanjura ako nije u perilici i to cisti ili si narezat kruh, otvorit posudu il teglu itd.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ok, samostalna prehrana s 5-6-7??
    Zhabac je sa tri ipo godine sam sebi stavljao večeru, uzeo bi podmetač za stol, žlicu, jogurt iz frižidera, pojeo, bacio čašicu u smeće, stavio žlicu u sudoper, vratio podmetač na radnu plohu, ja bi mu evetualno spustila kruh koji je bio previsoko ili pahuljice, ostalo bi on sam odradio dok bi ja išla uspavat zhabicu. Nakon večere bi još i sam obukao pidjamu, oprao zube, pogasio tv i svjetlo i došao na spavanje.

Od poslova po kući, sad sa skoro 5 godina - sprema svoje igračke, kupi odjeću iza sebe i sprema ju kako treba, namješta sa mnom krevet (uživa u tome), rasprema stvari u fižider i po policama kad donesem spizu, samostalno se oblači i jede, briše prašinu i pere stakla, potpuno je samostalan u wc-u, ode sam, obavi sve, počisti iza sebe, opere ruke, sam pere zube, sad se počeo i sam tuširat i prat si glavu (samo wc bude poplavljen nakon toga ) usisa sa ručnim usisivačem mrvice iza sebe, sudjeluje kad pravim kolače, servira stol, našlo bi se vjerovatno još toga.

Meni je super šta mu ništa od ovoga nisam nametala, čim bi prvi put pitao da nešto hoće sam napravit ja bi mu dozvolila i pohvalila ga, nije mi uopće bitno da bude savršeno napravljeno, važno je da JE napravljeno, sve su to vještine koje se trebaju savladat i ja sam uglavnom oduševljena koliko toga hoće sam i koliko toga već radi sam. Naravno da bude trenutaka kad mu se nešto ne da pa procjenim hoću forsirat da napravi ili ne, trenutno mu je spremanje igračaka tlaka i hoće da to skupa radimo pa najčešće pristajem na to.

Pobornik sam toga da dijete sudjeluje u obavezama u kućanstvu, to mi je važna odgojna komponenta, ne mislim da ga svega treba riješit jer ide u školu, naravno da će učenje i škola biti prioritet, kad za to dođe vrijeme, al ću poduzet sve da kad napune 18 budu sposobni bit samostalni u životu, da ih mogu poslat na školovanje gdje god i da ce pri tom bit sposobni samostalno živjet, a to znači da će si znat i skuhat, i opeglat, i očistit i poplaćat račune i hrpu drugih stvari koje smatram da punoljetna osoba treba znat i imat te vještine usađene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •