Sve ja to znam ali premalo je vremena bilo da to rješavam s ikim nego sa školom.
Nisam vikala na nikoga ako si mislila doslovno, iako možda ostavljam takav dojam! Znam biti jako fina.
Nisam vikala iz razloga što su oni samo pijuni kao i ja. Ali bi onima koji griju fotelje vrlo rado zaljepila pokoji šamar!
Posljednje uređivanje od ana.m : 28.06.2012. at 21:23
ali matilda, ne mogu se složiti. škola izdaje račun, a ne grad niti ministarstvo.
škola mora slati opomenu. škola mora pokrenuti ovrhu prema neplatišama. a ne prijetiti djeci sa svjedodžbama, slati poruke preko djece, uopće u to uvlačiti učitelje. ne kužim. imaju službu računovodstva koja ne radi ništa drugo nego se bavi računima, prihodima i rashodima. nije li tako?
mene ne zanima koliko ih ima, onoliko kolika je potreba.
ja nemam jos djecu u skoli, jos, ali mi nije jasno zasto bi ucitelj koji je na budzetu grada morao zvati roditelje da bi mu se isplatila placa.
zbilja to je kao da kuharica zove i skuplja novce za hranu.
ucitelj uci, kuharica kuha, racunovodstvo vodi financije.
To je istina, ali situacija je u školstvu daleko od idealne i gleda se da radi što manje broj ljudi i ondje gdje bi po prostoru mogao biti veći broj razreda s manjim brojem djece, svejedno bude manje većih razreda jer bi to značilo zapošljavanje još jedne učiteljice (a znamo da bi to tek bilo u interesu djece).
Tako da ja vjerujem da su ljudi koji rade u tim službama već dosta opterećeni.
Inače broj računovođa ovisi o broju učenika u školi pa neke škole imaju računovođu samo na pola satnice.
(Ovime ne želim reći da je u redu da učitelji moraju zvati ili da djeca ne dobiju svjedodžbe, samo da rješenje nije jednostavno.)
svi se slazemo da nije uredu da ucitelj zove roditelje za novce koje roditelji duguju skoli/gradu.
ovo sto si napisala, da sve ovisi o broju ucenika, sasvim slucajno sam upoznata sa situcaijama u slicnim ustanovama.
uglavnom bezobzira na to sto radi 1 ili 1/2 ili vec koliko god ljudi na probelmu financija skole, oni rade to kroz cijelu godinu. i kao u svako poslu postoji tzv. pik sezone i kad svi umiremo od posla, a ponekad nam je manji tempo. bezo bzira na pik sezonu ti ljudi koji rade tamo trebaju odraditi svoj posao. a ne dati listu i reci zovite vi.
koliko znam, sad sam upisivala djete moj broj mobitela i kucnog terlefona sam dala vec u skoli, dakle to nije podatak koji samo ucitelj ima. vec jepohranjen u skoli.