Results 1 to 50 of 180

Thread: "dug" i neizdavanje svjedodžbi!

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by flopica View Post
    opet nema puno vremena da napišem sve štomislim o ovome
    samo ću reći da nam je krasna država u kojoj živimo
    kad roditelji moraju birati hoće osramotiti vlastito dijete il skuhat ručak
    hebemti!
    Ma sve je to divno i krasno, ali brate mili, djeca su jela, usluga je iskorištena i izvršena i meni je normalno da se i plati.

I dalje ne kužim zašto pokretačica topica to nije mogla obaviti na vrijeme (pa ako ne ide telebanking, odeš u poštu) ali ne mislim se time opterećivati.

Ako netko nema za topli obrok, onda je socijala i ima drugačije regule, o čemu treba postojati rješenje. Nije to pitanje kuhanja ručka vs. mizerne cijene za topli obrok (ako se dobro sjećam, bilo je 12 kn dnevno). Pa vrag odnio.... Uđite u bilo koju trgovinu i izađite bez plaćanja, reći će vam da ste ukrali i pozvati policiju. A ne znam zašto svi misle da bi djeca trebala boraviti u vrtiću, boravku i jesti u školi besplatno.

S druge strane, greške se događaju. Zvala me tajnica iz glazbene škole da nismo platili iako uredno jesmo (uplate su uvjet za upis u slijedeću godinu). Ja rekla da smo platili, ona rekla da će provjeriti i to je bilo sve. Vjerojatno se veliki broj ljudi odnosi "nehajno" prema financijskim obvezama vrsta raznih. Sorry, ja to ne razumijem.

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    I dalje ne kužim zašto pokretačica topica to nije mogla obaviti na vrijeme (pa ako ne ide telebanking, odeš u poštu) ali ne mislim se time opterećivati.

.
    Mislim da je problem u tome što su uplatnice dobivene prekasno, a ljudi koji žive od plaće do plaće možda imaju problema onda platiti u jednom mjesecu duplo.

Ja također dečkima plaćam školu no nama nisu, ni prošlih godina baš tako inzistirali. Kako režije uvijek plaćamo 20 u mjesecu, tako smo prošle godine platili 20 7. i bilo je sve OK

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post

Ako netko nema za topli obrok, onda je socijala i ima drugačije regule, o čemu treba postojati rješenje. Nije to pitanje kuhanja ručka vs. mizerne cijene za topli obrok (ako se dobro sjećam, bilo je 12 kn dnevno). Pa vrag odnio.... Uđite u bilo koju trgovinu i izađite bez plaćanja, reći će vam da ste ukrali i pozvati policiju. A ne znam zašto svi misle da bi djeca trebala boraviti u vrtiću, boravku i jesti u školi besplatno.
    A nije ti možda palo na pamet da pokretačica topika nema dovoljno novaca da u jednom mjesecu plaća duple račune?
    Gdje sam napisala da nemam za topli obrok?
    Gdje sam napisala da ne mislim platiti ono što je moje dijete pojelo?

Hm, ili bi možda ipak bilo jednostavnije da se vratiš na moje postove, pročitaš ih još jednom, pa napišeš ovako nešto!!

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by ana.m View Post
    A nije ti možda palo na pamet da pokretačica topika nema dovoljno novaca da u jednom mjesecu plaća duple račune?
    Gdje sam napisala da nemam za topli obrok?
    Gdje sam napisala da ne mislim platiti ono što je moje dijete pojelo?

Hm, ili bi možda ipak bilo jednostavnije da se vratiš na moje postove, pročitaš ih još jednom, pa napišeš ovako nešto!!
    Draga, a ja bih tebi preporučila da se vratiš UGOVORU koji si potpisala sa školom o ostvarivanju prava o boravku /mliječnom obroku, u kojem piše da se roditelj obvezuje podmiriti troškove do 20. tekućeg mjeseca. Crno na bijelom. Od prvog dana.

Istina, bio je kaos s uplatnicama, to svi znamo, ali tvoj topic je potpuno neosnovan. Sorry, ali tako je. Nisam bila lijena dići zadnjicu i tražiti ugovor.

Samo da dodam, ako u tvom ugovoru piše nešto drugo, onda se ispričavam.
    Last edited by Peterlin; 30.06.2012 at 22:36.