Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: posljedice od katetera nakon carskog???

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno posljedice od katetera nakon carskog???

Pošto ne nađoh ništa slično eto nove teme vezane za porod carskim rezom. PITANJE - jeli itko imao posljedice od katetera. Meni je ovo drugi carski ali se ne sjećam nikakvih sličnih bolova nakon prvog. Jeli moguće da su mi "prodali" neku bakteiju ili slično s kateterom ili je samo oštećena sluznica... Bolucka dok piškim i ne prolazi niti nakon tjedan dana. Zna li netko kakav čaj preventivno kao Uvin (kojeg ne smiješ dok dojiš-barem mislim) da uništim eventualnu upalu na samom početku? Nadam se da sam napisala barem malo razumljivp pošto sam sva zbrkana - na nekoj drugoj valnoj duljini (dojiš-pokušaš spavati-ne možeš spavati-opet dojiš...i tako iz sata u sat, znate već )

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni su davali ceporex poslije carskog, navodno da ne bi došlo do urino infekcije zbog uvođenja katetera. :/

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Koliko ja znam, sve žene poslije carskog dobivaju antibiotik, ali ne znam kakav.
    Ja nisam imala nikakvih problema , niti sam čula da je netko imao, barem od onih koje su rodile na carski a ja ih poznajem.
    Jel moguće da imaš nekakvu ogrebotinu ili ranicu pa te to pecka?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Koliko ja znam, sve žene poslije carskog dobivaju antibiotik, ali ne znam kakav.
    nije točno, ja sam prošla bez ičega, niti sam imala nikakve posljedice od katetera (osim što sam zaboravila da ga imam, nakon buđenja iz narkoze sam se bojala kako ću do wc kada me sve boli)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam nakon katetera dobila gadnu infekciju, koju sam lijecila jos 2 mjeseca nakon poroda. U urinu mi je nadjena e. coli plus jos 2 bolnicke bakterije, nazalost zaboravila sam im ime a ne da mi se sada traziti otp.pismo.
    Dobila sam klavocine, u bolnici su mi davali injekcije protiv bolova (bol je bila neizdrziva i gora od svega sto sam dotada iskusila), i nisam nazalost bila u stanju dojiti skoro 3 dana.
    Kateter moze nekada biti nestrucno stavljen, a da nesto nije u redu, osjetila sam odmah nakon postavljanja, bolilo me je ko sam vrag.
    Moja urinokultura kao i svi dotadasnji nalazi, bili su dotada u najboljem redu, nikada nisam bolovala od bakterija u mokraci, niti mi je ikada ista slicno dijagnosticirano.
    Nije s tim za saliti se, ja sam nakon otpusta kuci nastavila borbu sa antibioticima, Petrovicevom Urogenitalnom tinkturom, medom s dodatkom, i encianovim brusnicama. Nakon 3 mjeseca, ponovljeni nalaz urinokulture je bio sterilan.
    Trazi od doktorice da ti da uputnicu za Rockfellerovu - zavod za javno zdravstvo, i tamo daj analizu urina, bude gotova kroz par dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce je da imas infekciju. To ti govorim kao med. sestra koja je puno puta izvodila kateterizaciju. Svako uvodenje stranog tijela u nase tijelo moze biti uzrokom infekcije, a kod urinarnig katetera je to jako cesto. Uz to je i pitanje da li se onaj tko ti je postavljao kateter pridrzavao bas svih principa antisepse.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, mogu pretpostavti kako ti je, borim se vec godinama s uroinfektima
    mozes uzeti nesto protiv bolova dok ne uspijes otici lijecniku i na urinokulturu

mozes uzeti kapsule brusnice
    i piti puno tekucine, najbolje vode

kad uspijes doci do lijecnika, napomeni da dojis i da zelis nastaviti s dojenjem kako bi dobila antibiotik koji mozes koristiti uz dojenje

sretno, zelim ti da ti sto prije barem popusti ta neugoda i bol

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zaista ne mogu tvrditi točno, ali ja sam velika strašljivka za injekcije i pikanja pa sam svaki put ispitivala šta mi to daju i koliko još moram primati to i to, kad će mi vaditi kateter, kanilu....

Tako mi je ostalo u sjećanju da su mi intravenozno dali antibiotik, čini mi se tri puta, poslije neke injekcije tri puta dnevno u debelo meso, mislim da su te imale neke veze sa regulacijom krverenja, odnosno stezanja maternice... A nije mi bilo baš ništa, operacija je prošla savršeno. Zato sam stekla dojam da se to daje obavezno svima.

Mislim samo, da li zaista možete biti 100% sigurne šta vam je bilo davano dok ste ležale prikopčane na infuziju, i kasnije ostave iglu u ruci baš zbog toga da nas ne moraju stalno ponovo pikati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nit sam imala kateter, nit sam dobila antibiotik!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pardon, zamijenila sam kateter drenom. Imala kateter i psovala kad su mi ga stavili jer je bilo jako neugodno!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam tri dana primala intravenozno ceporex, a do navršenog 11. dana sam morala piti kapsule.
    I ženska koja je ležala do mene (3 dana poslije poroda) imala je problema s mokrenjem pa su joj uveli kateter i dali su joj ceporex i nisu smjeli vaditi odmah kateter baš zbog ovoga što kaže emy, uvođenje stranog tijela u organizam može izazvati infekciju :/

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hvala puno na savjetima. Samo se nadam da do antibiotika neću stići pošto sam na zadnjeg (Amoxil) imala gadnu reakciju. Sad samo da odlučim gdje dati mokraću na pregled-privatni laboratorij ili u Rockefellerovu pa da budem sigurna za nalaze i da ih dobijem čim prije. Hvala još jednom!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam imala nikakvih problema, niti sam preventivno dobivala antibiotik. Maxi, želim ti da se što prije riješiš te muke i da uspješno dojiš i dalje!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne znam kakvu sam beštiju imala, ali znam da nisam mogla ici na WC i dobila visoku temperaturu. Tura klavocina je sve rješila!
    sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •