Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: reakcija na cjepivo?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno reakcija na cjepivo?

Molim pomoć, nisam tražila jel već ima ova tema, mala mi kuri pa se unaprijed ispričavam.
    Naime, jučer smo se cijepili, ima 18 mj. i nikada do sada nije imala nikakvu reakciju.
    Uzimamo ovo neko pročišćeno cjepivo od rođenja, plaćamo ga 450 kn i stvarno nije bilo nikakvih problema.
    I evo, jučer ujutro smo se cijepili, nisam stigla ni po tablici pogledati protiv čega, samo znam da piše 6u1 cjepivo i noćas u 2h ujutro mi je mala zakurila. Dala sam joj Panadol, temp. je pala, dobila je proljev i do jutra u pol 8 je spavala.
    Onda je opet imala proljev i opet zakurila.
    Nije to neka visoka temp.,oko 39, ne uspijevamjoj točno izmjeriti jer se otima, ali ipak...
    Evo, sad spava...
    Je li to reakcija na cjepivo ili ipak kakva viroza???
    Hvala unaprijed

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može biti reakcija. Ako je tako, za dan ili dva trebalo bi biti bolje.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala sirius, inače je ona općeg dobrog stanja, sve je normalno u ponašanju.
    Hvala ti na odgovoru.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lako moguće da je nuspojava cijepljenja.
    Preko 10% cijepljenih s tim cjepivom razvije temperaturu >38C

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a moguce je i crijevna viroza, tako nam je rekla med sestra nase pedijatrice. bila sam sumnjicava jer sam procitala sve nuspojave no na kraju je ipak bila viroza jer smo dan poslje svi serijski povracali lol

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Najbolje otići pedijatrici, mi smo imali malu rekaciju, crveni obrazi i točkice po prsima kada je primio cijepivo od 9 mjeseci, dr se dosta uznemirila, čini mi se da je vaša reakcija veća. Svaku reakciju treba prijaviti pedijatru.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ma evo, zvala sam dr., veli da prpljev nije dio nuspojava reakcije na cjepivo...bit će da jebuknula kakva virozica, a cjepivo ju je samo malo poguralo...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    ma evo, zvala sam dr., veli da prpljev nije dio nuspojava reakcije na cjepivo...bit će da jebuknula kakva virozica, a cjepivo ju je samo malo poguralo...
    kod nas u ST-u (a i u mojoj obitelji) hara viroza + crijevna možda je to

a mayato malo ću OT..... cure su nam blizu u datumima, mi se nismo još cijepili s onim cjepivom sa godinu dana (zaušnjaci, mislim) je li to to cijepivo koje ti je mala primila ili neko drugo, mislili smo prije neki dan, ali je imala virozu i temperaturu, poslije je kašljala i još kašlje pa smo preskočili, kaže pedijatar može i u rujnu, nema baš epidemije zaušnjaka, a sljedeće je ionako sa dvije godine, pa se sad mislim jel i vi to kasnite sa onim s godinu dana ili je to nešto drugo?
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 28.06.2012. at 21:05

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo ono sa godinu dana primila kad je imala 13mj., a sad smo primili ono koje ide sa 18mj.
    Nisam gledala po tablicama, a ko za vraga sam zaboravila knjižicu cjepljenja pa nemam zapisano koje je cjepivo primila, silly me, he, naknadno ću otfurati to da mi zapiše.
    Kaj se vi ne cjepite s 18mj?
    Ništja to ne kužim.
    Sada nam je slijedeće cjepljenje sa 3,5godine, znači, 6.mj. 2014.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

uh ti to sve ko po špagu , doduše i mi smo planirali i to sa godinu dana, ali naš ped se nije žurio, neka pojede cijelo jaje, pa je pojela, pa zaredale viroze, trodnevna groznica, afte svašta nešto i malo smo se pogubili, nadam se da se neće sve poremetiti pošto kasnimo, Mujica?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ela je u toj dobi nakon cjepljenja zakurila i na pregledu su nam rekli da je to reakcija.
    kad je drugi dan kurila skoro 40, u klaićevoj su nam očitali bukvicu : gdje smo bili (naše divno zdravstvo) jer je imala jaku upalu bubrega i ostala cijeli tjedan u bolnici.
    uvijek sam žalila što nisam dovoljno hrabra odbiti cjepljenje (jer onda ne bi mogla upisati djecu u jaslice) a nakon te epizode osjećati ću se kao da sam iznevjerila djecu zauvijek.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto mamitzi?
    Ne misliš valjda da je cijepljenje uzrok upali bubrega?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    uh ti to sve ko po špagu , doduše i mi smo planirali i to sa godinu dana, ali naš ped se nije žurio, neka pojede cijelo jaje, pa je pojela, pa zaredale viroze, trodnevna groznica, afte svašta nešto i malo smo se pogubili, nadam se da se neće sve poremetiti pošto kasnimo, Mujica?
    Ma stignete......

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ...Ne misliš valjda da je cijepljenje uzrok upali bubrega?
    Rekao bih da je netretirana upala bubrega posljedica uobičajenog odmahivanja rukom na bilo kakvu reakciju nakon cijepljenja uz uvjervanje kako je baš to super i da djetetu nije ništa.

Karikiram:
    Dijete vrišti satima - :mah rukom: ma nije to ništa.
    Dijete ima visoku temperaturu - :mah rukom: ma nije to ništa.
    Dijete ima konvulzije i ide mu pjena na usta - :mah rukom: ma nije to ništa.
    Posljednje uređivanje od Davor : 29.06.2012. at 00:22

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nikad nisi zadovoljan.

Ne valja ako se kaže da je temperatura od cijepljenja,
    Ne valja ako se kaže da je od neke bolesti koja se sasvim slučajno javila nakon cijepljenja......

(ali vratimo se na mamitzin post: ne bih upalu bubrega koja se prepozna i počne liječiti dan nakon pojave temperature nazvao netretiranom upalom bubrega)

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku

Ma ja više ne znam...
    Kad sam u 12.mj. zvala za to cjepivo sa godinu dana rečeno mi je da se mora primiti do 15.mj. djetetovog života.
    Opet Mujica? Kaj veliš?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

btw, malena jeod jučer popodne super, bez temperature, bez proljeva, ma korukom odnešeno...
    Čudna mi je to neka viroza koja traje cca 14 sati???

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da li reakcija na cjepivo može biti crveni obraz ali bez plikova i osipa...samo crvenilo onako prirodno i dio bradice na toj strani....obraz je lagano topao....zube ne vidim da izlaze...iako i to može biti..nema temperaturu..mjerim..reakcija je bila skoro dva dana od cjepljenja.....a čitala sam da obično i jesu 48h nakon cjepljenja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj mali je sa godinu dana cijepljen protiv rubeole..itd.ono cjepivo što tad prime.
    nakon tjedan dana reakcija se javila.a u uputama od dokt je pisalo da se jave simptomi nakon tjedan do dva.ili se uopce nejave.
    cili se osuja od glave do pete.grozan osip,izboceno.dobia je ljekove za alergiju.i morali smo izbjegavat neko vrime sve alergene.jer mi je i muž alergican na neke stvari.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a tvoj uredno jede jaja?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj jede jaja.nikad nije imao reakciju.na nikoju hranu.za par dana ce 17mj.i ovo lito mu nisam tila dat jagode svjeze.jer je mm alergican na njih.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pozzz,mi imamo 6 mj.i cijepili smo se u ponedjeljak protiv difterije,tetanusa,hripavca,paralize,i h.influenzae tipa B(cijepivo Pentaxim),dala sam joj odmah čepić po preporuci pedijatra.Od utorka evo kuri lagano 37,6,pa padne na 37,4,sinoć je išla do 38.2.Opće stanje je dobro,vesela je ,jede i pije normalno,pa me zanima jel normalno da baš bude tako malo povišena tem.tako dugo od cijepiva.?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sinoć se spustila na 37,1,ujutro isto,maloprije je bila 37,8.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja L. je nakon jednog cjepiva (imala je godinu i nešto, mislim da je bio Priorix) nekih 7-9 dana nakon cijepljenja imala 3 dana temperaturu preko 39 koju nismo mogli skinuti. Nikakvih drugih simptoma nije imala, bila je vesela, igrala se... Otišli smo pedijatru, rekli smo mu da je cijepljena, no on je kategorički odbio mogućnost nuspojave cjepiva.
    Dao joj je antibiotik jer je pretpostavio da je riječ o urinarnoj infekciji. Ja ne budi lijena, uzmem uzorak urina i vratim se kod njega i zamolim ga uputnicu za analizu urina. Kad je vidio rezultate rekao je da je nalaz savršen ali terapija ostaje ista.
    U strahu da nije zbilja što drugo ja sam joj dala taj antibiotik no temperatura je odmah taj dan pala kao da ništa nije bilo. Guglajući našla sam masu identičnih slučajeva (pojava temperature se podudarala u dan) nakon tog istog cjepiva.
    Ono što je mene pomalo naljutilo je bila reakcija liječnika koji nije htio ni uzeti u obzir mogućnost da je to nuspojava cjepiva, a kamoli pribilježiti.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja danas 37,1,ali vidim da mi malo kašljuca,malo sam joj izvukla i sekreta iz nosića.Sutra idem kod peda da joj posluša pluća i da vidi dali je sve u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •