kad se vec zalimo na forum da se osvrnem na ovo poticanje na prijavu kao pomoć moderatorima
prije puno vremena jedan post me "uboo u zivac" i odlucila sam prijaviti
prijavu sam poslala, nisam dobila informaciju da je otisla, a kako mi je to bila prva prijava na forumu (mislim i jedina) mislila sam da nije otisla
i poslala opet
i grdo zazalila
jer sam dobila pranje da sto saljem dva puta, da moderatori imaju svoj privatni zivot, da ne samo od privatnog vec od poslovnog oduzimaju za moderiranje i da nema potrebe za bezobraznim prozivanjem
ostala sam posrana
tako da to pozivanje na prijavu za mene ne vrijedi
a jel možeš zamisliti da imamo 20 prijava dnevno
i 20 molbi za brisanjem postova ili rečenica (najmanje)
i 20 novih korisnika
i gomilu tužakanja raznuih na pp
ne stižemo, i gotovo
to je cijena zadržavanja svih podforuma
ili da ukinemo sve i ostavimo samo ono što se tiče naše vizije?
Zlo je samo Sotonin nusproizvod, postoji nešto puno gore, a to je živjeti vječno kao izobličeni rob bez duše i glasa u vječnoj patnji.
Nije problem reinkarnacija, problem je što se katolički nazivi koriste u kontekstu druge vjere. Evo isto kao što ti sad uzimaš naziv Sotona koji je isključivo katolički (Sotona je pali anđeo Gospodnji, koji je svojom voljom odlučio da ne služi Bogu) i govoriš da je Sotona personifikacija zla. Kako da ne reagiram na to? Ili kad mi dođe netko tvrdit da je katolik a vjeruje u reinkarnaciju? Pa tko je tu lud, po čemu je ta osoba katolik? Kako svatko ima pravo govoriti o mojoj vjeri i davati joj neko drugo značenje, a kad ja kažem Istinu svih zapeče.
Ok, ajmo se sada svi lijepo pomirti i ne povlačiti više pitanja vjere i nevjere na skoro svakoj temi....
Reinkarnacija je sasvim moguć oblik pakla, neuspjeh duše da ode dalje, da se vrati odakle je krenula.
Reinkarnacija ne mora biti u nikakvoj koliziji s kršćanskim naukom. Katoličko robovanje dogmama je pak drugi par cipela.
Nečeg ima dok to ne ukinu. A te jadne duše su kao oni slovenski izbrisani.
A zašto je tvoja Istina the istina? U tome je problem, u tom nametanju svoje "istine".
Koja je razlika između katolika i vjernika-katolika? (vidim da se šamaramo nazivima...)
Možda glupo pitanje, ali ja sam recimo rođena u obitelji rimokatoličke vjeroispovjesti. Krštena sam, i to je sve što imam od sakramenata. Vjerujem da Bog postoji i poštujem ga, ali ne prakticiram vjeru, ne idem na mise, itd (da ne duljim).
Da li se katoličanstvo "mjeri" učestalošću odlazaka u Crkvu?
Da li ja koja sam krštena iz nekog razloga ne smijem vjerovati u reinkarnaciju?
Moram li zato što sam krštena ići u Crkvu?
Dakle ja bih sebe trebala prestati smatrati kršćankom zato jer vjerujem u reinkarnaciju.
Mislila sam da me Isus voli takvu kakva jesam.
Mislim, ako je milosrdan prema ubojicama i kriminalcima... nit sam koga ubila nit opljačkala...
OMG, vidim da ni ovaj put ništa od iznošenja konkretnih prijedloga kako bi forum bolje funkcionirao. Samo ste se preselili...
a vid nje sad.
nego, cubana, naravno da imaš point.
npr winnerica se ne bi sigurno smijala mujici da je ismijavao katoličku vjeru, na način na koji ismijava vjerovanje u reinkarnaciju. posprdno.
jel dozvoljeno na taj način govoriti o isusu? jel dozvoljeno sprdati se s isusom?
jel nekoga vrijeđa sprdanje s isusom?
Ej - men!![]()
Bilo je pitanje vremena kad će Moover nanjušiti chick fight...
pa njegov potpis je u biti potvrda premise početnog posta
Ako se mene pita (misli, znam da me s e e pita, ali eto, ja ću svoje reći...), Forum funkcionira sasvim OK.
To što nismo uvijek raspoloženi za slobodu govora i različitosti, pa dođe do kavge... to je već drugi par rukava...
Ono što ja volim kod Rodinog Foruma je to da zbilja mogu biti to što jesam, i da se mogu osloniti na zapravo nepoznate ljude da će mi pomoći i da ću im mirne duše moći uzvratiti uslugu.
A ako se iz svega to izrodi i prijateljstvo ili barem druženje u RL, kud ćeš bolje!
![]()
Dakle, obzirom da imam samo krštenje a nemam prvu pričest i firmu (ako griješim molim ispravak netočnog navoda), onda ne mogu otići u Crkvu, sjesti u klupu, pomoliti se i zahvaliti na zdravlju svoje djece, na novom danu, osjetiti mir i blagost koja me okružuje, i tako osnažena otići u nove radne pobjede?
To što sam napisala da ne prakticiram kršćansku vjeru ne znači da prakticiram nešto drugo, nešto kontra kršćanstva...
Može li me Isus prihvatiti u svoje krilo ako ne idem nedjeljom u Crkvu?
Usput ću se odmah ispričati svim vjernicima, nadam se da nitko moja pitanja neće krivo shvatiti, nikoga ne provociram niti omalovažavam, zaista sam samo zanitželjna i nadam se da mogu otvoreno pitati što me zanima.
Ako je potrebno, molim moderatora da prebaci na drugu temu, da ne uzurpiram mlukacin.
A ako je neumjesno, slobodno mi recite, samo nemojte zviznut opomenu...
![]()
draga pinguice
ja sam debelo posrnula vjernica
ali, ovo što ti pišeš, od moje me vjere udaljava jednako kao i ploče od oniksa, zataškavanje pedofilije među svećenstvom, i petljanje Crkve u politiku
agresivna si, stvarno jesi
nije to ni blizu onome što vjera propovijeda
A ne, ne, draga, nisam se nasmijala Mujici kako ismijava vjerovanje u reinkarnaciju; nasmijala me duhovitost kojom je opisao kako je zapravo svako dijete majci "posebno" i kako svaka u djetetu traži ono nešto, nešto dublje, veće, iznad svih... Pa su onda neka djeca reinkarnirana, indigo, kristalna, wunderkind...![]()
Ja sam mislila da sam falsa i posrnula. Sada znam da je moja vjera dozivjela level-up.
a neki ljudi bi mogli posjetiti malo psihijatra jer takve stavove o vjeri crkvi i katoličanstvu nije imala ni moja baka koja je živjela vjeru istinski, pinguice razmisli malo o svom zdrastvenom stanju i nemoj odbijati dobronamjerne komentare da se probaš malo obratiti doktorima...to što ti pričaš i pokušavaš nametnuti svima stvarno nije ljubav i vjera, a posebno ne ljubav i vjera u Isusa...
ajde malo zabij glavu u pijesak, razmisli malo o svojim riječima i odi pateru Zvjezdanu na razgovor, on će ti prvi reći da se malo spustiš na zemlju...
potrebu isticanja i šamaranja drugih sojom vjerom je bolesno...
PS...svjesna sam da mi ovo nosi opomenu, ako ne i bananje, ali mislim da ovoj ženi treba pomoći...
pinguica.... ja za sebe mogu reći da jesam katolik, no.... isto tako smatram da su neke stvari postale komercijalne unutar crkve.... baš kad si spomenula Tijelo Kristovo? Kako je izgledala posljednja večera, što je Isus radio i poručio? Danas dođeš na misu, svećenik digne kruh i kaže ovo je moje tijelo od kojeg će se svi najesti i onda on pojede sam a vjernicima podijeli drugo.... još smiješnije mi je vino: napiti ćemo se svi a ono ništa, samo svećenik....?
Imala sam tu sreću pa sam prije cca 3 tj bila na Susretu Obitelji s papom u Milanu gdje je on rekao da će katolici jedino opstati na malim zajednicama unutar župa, Ivančić je rekao na jednom svom seminaru da su katolici najgori vjernici...nebi sada u dubioze, i online taj seminar pa ko voli neka posluša...
Ja sam prije koji mjesec zagrebla malo dublje od mise nedjeljom i mogu reći da sam postala svijesnija nekih stvari, pogotovo što se tiče crkve kao institucije kroz povijest koja se naveliko komercijalizirala a sada propada upravo radi toga...
S druge strane, stvarno je više deplasirano kad god se nekakva "vjersko/ateistička" rasprava pojavi potezati ustaljene forme poput pedofilije među svečenstvom, bogatstva Crkve, petljanja u politiku... Pa ljudi, izmislite neke nove stvari više, sorry ali i meni je to agresivno! Kao da jedan vjernik može podržavati pedofila npr.!
Da se nadovežem na svoj post.... Nisam htijela reći da crkva propada kao takva već da se događa nova evangelizacija, da se vraćamo korijenima...kako bi i trebali...
i u to ime pinguica, kako i sam Bog kaže, budi ponizan i pomoli se...
Samo da skrenem naproblem s kojm sam otvorila ovaj pdf...
Koksy s temom stara duša na kraju biva onak, ismijana.... eto to mene davi....
Ljudi,teme koje vam ne smekaju, zaobilazite ih... da li moramo stalno ponižavati druge?
Npr meni je porod kod kuće katastrofa, prije ohohoo vremena sam čak i pisala na toj temi.... sada mi ne pada na pamet!!
Evo, zašto koksy ne može imati svoje posebno dijete?
Malo pišem vamotamo od uzbuđenja, jer ovo mi je prva tema u 6 godina koja je okrenula i drugu stranicu![]()
postaješ popularna
ja ne mogu vjerovati da se uvijek vode jedne te iste rasprave i to jednih te istih ljudi... i kako svaku temu uspiju natjerati na svoj mliln...
u svakom slučajumoderatorima koji uspiju toliku količinu s.ranja pročitati i isčitati...i reagirati
da, forum se mijenja
kao što se sve oko nas mijenja
drugačiji je nego što je bio prije pet godina, ali to ne znači da je lošiji
mene podsjeća na plastičnu bocu s vodom: nekada smo bez kompleksa ulazili u kafiće i slastičarnice i tražili čašu vode.
danas većinom nosimo platične boce sa sobom.