Ja i danas tražim čašu vode, ali vidim i ja da to više nije u modi...
Jako smo otuđeni, zatvoreni u svojim svjetovima, i grizemo na sve što mrda...
Ja i danas tražim čašu vode, ali vidim i ja da to više nije u modi...
Jako smo otuđeni, zatvoreni u svojim svjetovima, i grizemo na sve što mrda...
i ja tražim čašu vode jer ne želim podupirati tajkune tipa todorić
Upravo sam došla s mora i vidim tri strane nove teme, a ovaj post na početku, ali moram odgovoriti prije nego ostatak pročitam.
Ta stara forumašica si za mene bila TI. Znam da si ti nesvjesna toga kako si me oprala, mene, novu u virtualnom svijetu i skoro sam odustala od forumarenja. Ma i rasplakala si me.
Pa sam sama sebi rekla isto što i ti i evo me još ovdje, sad imam i više postova i oguglala sam.![]()
taf lav by tash ,a tko je bio bed gaj za tash?
Pa isti je forum kao i prije. Recimo, bar jednom godisnje netko pita kamo ide... a jos nikamo nije otisao.Jedino, ajde, imamo nove smajlice.
Ne, ne mora svaka tema biti rasprava, ali ako vidim da je netko dao savjet koji je netočan, štetan ili samo glup, a ja sam to pročitala, reagirati ću.
Ne očekujete valjda da će vam svaki odgovor na otvorenu temu ići na vaš mlin. Pa valjda pitate da čujete razna iskustva.
Zar nije u tome bit? Ako netko nije siguran u ono što zna i misli, pita veliki krug ljudi i onda analizira i prihvati ono što mu se čini pametno.
Ako nema raspravljanja ili suprotstavljenih mišljenja, čemu pitati? Znači da je tema otvorena bez veze, samo da hrani ego onoga tko ju je otvorio.
Pa tko joj brani da ima svoje posebno dijete?
Žena je lijepo pitala što tko misli o tome i dobila je različitih odgovora...to što joj se neki možda ne sviđaju je drugi par opanaka.
I mene su neki ismijali što mi je pas draži od tamo neke susjede ili hrastovog drva pa nisam vidjela problem ni u forumu ni u forumašima
Istina, ne vidim problem ni u sebi![]()
drago mi je da ste se makli s analize propasti tuđih duša i vratili na temu
fala
Beti, mislim da smo svi to doživili, to je valjda uvijek takav filing kad si negdje novi
slažem se s Kaae
to je forumska evolucija.
prvo imaš neki problem koji te u prvom redu dovede na forum.
onda čitaš o tom problemu. onda riješiš problem.
onda počneš čitati ostalo.
onda razmišljaš da bi mogao nešto napisati.
onda smišljaš post dva dana, brišeš, pišeš, jel bi vako ili nako.
stisneš send.
a ko da si nevidljivim fontom pisao.
niti mu niti bu.
ti jadan ne bio izložiš svu svoju pamet, a niko ništa.
i tako iz dana u dan.
onda otvoriš neku glupu temu, kažeš, ajmo vako probati, kad neće muhamed brdu, brdo će muhamedu. ono, pitaš neku pi*ariju, a uopće te ne zanima odgovor.
drek, ajd odgovore ti neki reda radi, al ne oni koje bi ti htjela da ti odgovore.
e, sad ako si dovoljno uporan, onda se desi ovo što kažu beti i tash. to je level 2. opere te neka forumašica, po mogućnosti ona koja preferiraš, i misliš si - ok, to je to, odo ja, nije to za mene.
u međuvremenu, opet ti nekako krivo, vidiš da se ekipa dobro zabavlja, ima pametnih, sviđa ti se ekipa.
a i taman si polovio sve te čudne kratice i "meta" jezik: RL, mm, tm, AD, pkk, topik, trol...
onda slijedi razdoblje kad si na svim temama, od dojenja jednomjesečne bebe, a tvoja djeca idu u školu, preko dijete mi je divlje, do poroda u kući, a ne misliš više ni u snu rađati. i uživaš ako netko otvori topik s pravima homoseksualaca oko usvajanja djece. uuuu gušta.
u ovoj fazi ti se može desiti da otvoriš i topik - kuda ide ovaj forum. a ako i ne otvoriš topik, svakako intenzivno razmišljaš o tome.
e, onda skužiš da od osam radnih sati, hebemu vraga, bar tri sata ili čitaš forum, ili pišeš, ili razmišljaš o pravima homoseksualaca da usvoje djecu, uz put guglajući da ne ispadneš najveći idiot.
onda malo ohaneš.
zasićenje.
ne otvaraš mjesecima forum.
e sad, hebaj ga, ako si to olađivanje u nekom trenu negdje najavio, po mogućnosti demonstrativno, povratak nije lak.
al i to se da preživjeti.
ako nisi, onda na mala vrata opet si nekako tu.
godine su prošle, puno puno toga si naučio kroz to piskaranje, ekipa (iako se mijenja) je super, žao ti.
disklejmer - svaka sličnost sa stvarnim nickovima je slučajna![]()
joj cvijeta
da bi se riječ rekla
On topic: forum je dobar, ima dosta pametnih i smislenih rasprava , nekad se već svadimo kao stari bračni parovi (točno znaš tko će što kada reći ). Možda fali onaj političko aktualni dio kao Vruće teme na MiB-u iako se i tu zna zalomiti takva tema, no po meni ne dovoljno s obzirom na intelektualni prosjek kakav ovdje piše.
Jest da u zadnje vrijeme primjećujem dosta rasprava vjerskog tipa( na koje se uvijek zakačimpa ispada da o ničemu drugom ne znam ili ne želim pisati, ali jednostavno se ne mogu vratiti u onaj mood oko bočica i pelena, čak su me i porodi pustili
), no opet, dosta je tema svjetonazorski obojeno pa je to valjda neizbježno.
Forum definitivno nije isti kao kad sam došla na njega. Potpuno je grafički drugačiji
No sjećam se da su rasprave bile blaže, otišli su neki pametnii mudri ljudi. Ali ako gledamo malo šire i internet je evoluirao, a i neki drugi kvalitetni forumi danas su poput divljih odlagališta. Nekada je takav oblik komunikacije bila relativna novost, danas se to ipak sve "uhodalo" (to veže i pozitivne i negativne ishode), internet je dostupan svima itd....Rodin forum je super, zadržao je normalan nivo komunikacije, napredovao je u pozitivnom smislu, ali brate puno nas je i svi smo željni chatanja.....to ne može biti dobro![]()
![]()
Ja sam i dalje kreten...eto...
Stvarno je u meni problem, očito prejednostavno pišem pa ljudi misle da sam dvosmislena...šta li... Ne znam...
Neću više, obećajem. Odsad, ako otvorim novu temu, to će bit samo i jedino neki konkretan problem gdje mi se može odgovarat sa da, ne i ne znam jer ovako imam neki glupi osjećaj neshvaćenosti di se stalno moram opravdavat i opet i opet objašnjavat šta sam mislila...neda mi se...
Izgleda da čak ni meni ne uspijeva uvijek biti smiješan.
Evo objasnit ću. Ironično sam se predstavio kao moderator i član predsjedništva udruge, jer sam često na suprostavljenoj strani moderatorima i stavovima udruge. Jednostavno.
Žao mi je što ti nije smiješno. Za pravo, vidim i ja da nije smiješno. Ali moglo je biti.
Možda neki drugi put budem uspješniji.
Posljednje uređivanje od mujica : 28.06.2012. at 20:33
pa, ti meni nikad nisi smiješan
duhovit - često
ali nisam shvatila je li ovo poruka da sada svi mi koji smo u menadžmentu Udruge ili osoblje Foruma, trebamo klečati na koljenima i ispričavati se za svoje propuste?
ma kakvi.
To je više bila šala na moj račun.
I dijelom naglašavanje i izvrtanje na šalu tvoje isprike, jer mi se činila čak i nepotrebna.
Posljednje uređivanje od mujica : 28.06.2012. at 20:42
mene apri oprala dok sam bila mlada i neiskusna![]()
mene ivarica i marta
Samnom ni ribu nije htjela kupovati.
On topic (a bez vjere), ja volim ovaj forum i pogotovo filozofski kutak. A najviše Cvijetu
I ništa ne bih mijenjala ni branila. Jer bi mi onda bilo dosadno (na forumu, mislim).
Mujicu nisam shvatila. Al koliko sam ja levela niže, nije ni čudo.![]()
ja sam samo dosla vidit koja je to tema toliko bure podigla...i sve mi bi jasno kad sam opet vidila aktivnu Pinguicu...welcome back,nije te bilo 4mj....i cim si dosla odma si uzburkala duhove....![]()
cvijeta
baš tako.
jednom davno je i maslačkica bila iskreno i vrlo duhovito samoanalizirala upuštanje u prvopis postova.
ija sam bila u momentu kad sam se htjela od srama "ispisati" s foruma...
Pa me Apri odgovorila...
I drago mi je, nisam uvijek pametna, al nisam baš ni bedasta, ali ako išta mogu reći drago mi je da sam dio ovog virtualnog kolektiva jer sam jako puno naučila, spoznala i tako...drago mi je
Gle sad ove, samoprozvane.
![]()
![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 28.06.2012. at 21:48
Nek se javi onaj tko je popularizirao nove izraze u hrvatskom jeziku![]()
ja cu samo rec da mi je, kao netkom kome je religija struka i posao,tuzno koliko se netocnosti i netolerancije provlaci upravo u postovima nekih forumasica koje se smatraju velikim vjernicima, sto je bas suprotno svjedocanstvu koje bi trebale davati. ali odavno odustadoh od ispravljanja netocnih vjerskih uvjerenja pa uopce ne otvaram teme s takvom tematikom jer umjesto da na njima nesto naucimo jedni od drugih i obogatimo se one najcesce dizu tlak i netrpeljivost. tuzno, bas tuzno
a ja bi se pak nadovezala na koksy, meni je njena tema jako zanimljiva i stvarno ni malo ne provocira po vjerskom pitanju - cak je sroceno tako da se vidi da ne "pili" vec pita i zeli diskutirati sa ljudima koji imaju slicno iskustvo
nazalost neki su krenuli s sprdnjom tipa "svaka mama misli da je njeno dijete posebno" sto se uopce ne uklapa u smisao teme i njenog prvog posta
meni je ovaj forum ok, popratim koliko mi vrijeme i obaveze dopustaju...ne slazem se sa nekim vizijama ali ok, citam i pisem na onim pdf koji su mi zanimljivi
kaae je dobro primijetila, svake godine po jedna tema "kuda ide..."
cvijeta je odlično napisala životopis prosječne forumašice.
moje vatreno krštenje sam imala na drugom forumu (neroditeljskom), baš negdje prije desetak godina. tada je tamo jača ekipa palila i žarila i poprilično sam, čak i prilično ružno i potpuno neopravdano dobila po nosu od "glavne zvijezde" foruma, "sveznalice". godinu dana kasnije od te iste osobe je došla (do tada neviđena) potpuna potpora svim mojim postovima na neku političku temui duboka isprika za teške riječi od prije. tako da, tko nije imao "pranje", a ko da i nije nikad forumario.
svimbi mi je posebno prirasla srcu.sjećam se njenih početaka... a tko se ne bi sjećao
potpisujem i roninin post. "vruće teme" su ipak vruće teme.![]()
Emso
Baš sam se uklopila u ovu cvijetinu priču, s tim da sam ja one nevidljive postove bila odlučila zamijeniti jednostavnim slaganjem s tim glavnim zvijezdama, a u moje su početničko vrijeme to svakako bile ivarica i emsa.
Ali sam onda shvatila (preko slične priče kakva je Betina), da je ipak bolje sam reći što misliš, ma koliko to bilo slično onome što i ti forumski idoli mislili.
Moj je problem uvijek bio u tome što mislim (tj. sigurna sam) da se ne znam tako lijepo pisano izražavati kao gorespomenute, pa čemu onda reći isto, ali šturije i manje slikovito?
Nevermind, svi smo mi tu da rastemo, baš je ovaj forum meni u tome jako puno pomogao. Od početne totalne zaluđenosti, s vremenom sam uspjela postići kritički odmak i shvatiti da nije sve što se ovdje piše sveto pismo. Naučila sam više vjerovati sebi, svom instinktu i svojim procjenama što je dobro u roditeljstvu, ma koliko to ponekad bilo udaljeno od vizije "rodastog odgoja" .
Što se samog pisanja i ovakvih topika tiče, već sam na onom prošlom istog tipa bila rekla da smo na početku svi opterećeni tim odnosom novi/stari, umišljenim (ili stvarnim) klanovima, pa malo divljamo, ali onda s vremenom dođe sve na svoje.
i ja imam prethodno iskustvo s drugog foruma, tamo sam se "ispucala" i previše pa sam tu na rodi možda i malo previše suzdržana
ali sam ipak uspjela zaraditi opomenu![]()
Znači sve ste prošle to "vatreno krštenje" , ah dobro, nadam se da sam sad i službeno član foruma![]()
Cvitada opet napisem :jounome: ?
xmoja draga Svimbi prvotno napisa
![]()
ja volim ovaj forum jer koliko god se kačili na nekim "vrućim" temama nikad ne zaboravljam da su to često isti ljudi koji su me spasili s prvim doziranjima lupoceta, da ne spominjem dojenje i nosanje,javili mi gdje je fugir masa na akciji u ključnom momentu radova i spasili me milion puta od neviđenih roditeljskih i kućanskh gluposti koje bih izvela ili izvalila u RL.
Svimbam vas sve redom![]()
E,al si zaboravila kraj evolucije...
I onda kad bi nakon X godina i vise tisucica postova otvorila tu istu glupu temu s pocetka price,gle cuda....sjatila bi se ekipa (sto starosjedilaca sto novajlija koji zele biti lajkable) sa odgovorima u roku keks....
Mislim da je to vec netko frustrirano bio primjetio,kako necije teme prodju totalno nezapazeno a na neke se svi sjate odgovarat...hebi ga,nije sala imat par tisucica na Rodi....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 28.06.2012. at 23:03