Malo pišem vamotamo od uzbuđenja, jer ovo mi je prva tema u 6 godina koja je okrenula i drugu stranicu![]()
Malo pišem vamotamo od uzbuđenja, jer ovo mi je prva tema u 6 godina koja je okrenula i drugu stranicu![]()
Ja sam mislila da sam falsa i posrnula. Sada znam da je moja vjera dozivjela level-up.
pinguica.... ja za sebe mogu reći da jesam katolik, no.... isto tako smatram da su neke stvari postale komercijalne unutar crkve.... baš kad si spomenula Tijelo Kristovo? Kako je izgledala posljednja večera, što je Isus radio i poručio? Danas dođeš na misu, svećenik digne kruh i kaže ovo je moje tijelo od kojeg će se svi najesti i onda on pojede sam a vjernicima podijeli drugo.... još smiješnije mi je vino: napiti ćemo se svi a ono ništa, samo svećenik....?
Imala sam tu sreću pa sam prije cca 3 tj bila na Susretu Obitelji s papom u Milanu gdje je on rekao da će katolici jedino opstati na malim zajednicama unutar župa, Ivančić je rekao na jednom svom seminaru da su katolici najgori vjernici...nebi sada u dubioze, i online taj seminar pa ko voli neka posluša...
Ja sam prije koji mjesec zagrebla malo dublje od mise nedjeljom i mogu reći da sam postala svijesnija nekih stvari, pogotovo što se tiče crkve kao institucije kroz povijest koja se naveliko komercijalizirala a sada propada upravo radi toga...
S druge strane, stvarno je više deplasirano kad god se nekakva "vjersko/ateistička" rasprava pojavi potezati ustaljene forme poput pedofilije među svečenstvom, bogatstva Crkve, petljanja u politiku... Pa ljudi, izmislite neke nove stvari više, sorry ali i meni je to agresivno! Kao da jedan vjernik može podržavati pedofila npr.!
Da se nadovežem na svoj post.... Nisam htijela reći da crkva propada kao takva već da se događa nova evangelizacija, da se vraćamo korijenima...kako bi i trebali...
i u to ime pinguica, kako i sam Bog kaže, budi ponizan i pomoli se...
Samo da skrenem naproblem s kojm sam otvorila ovaj pdf...
Koksy s temom stara duša na kraju biva onak, ismijana.... eto to mene davi....
Ljudi,teme koje vam ne smekaju, zaobilazite ih... da li moramo stalno ponižavati druge?
Npr meni je porod kod kuće katastrofa, prije ohohoo vremena sam čak i pisala na toj temi.... sada mi ne pada na pamet!!
Evo, zašto koksy ne može imati svoje posebno dijete?
Pa tko joj brani da ima svoje posebno dijete?
Žena je lijepo pitala što tko misli o tome i dobila je različitih odgovora...to što joj se neki možda ne sviđaju je drugi par opanaka.
I mene su neki ismijali što mi je pas draži od tamo neke susjede ili hrastovog drva pa nisam vidjela problem ni u forumu ni u forumašima
Istina, ne vidim problem ni u sebi![]()
postaješ popularna
ja ne mogu vjerovati da se uvijek vode jedne te iste rasprave i to jednih te istih ljudi... i kako svaku temu uspiju natjerati na svoj mliln...
u svakom slučajumoderatorima koji uspiju toliku količinu s.ranja pročitati i isčitati...i reagirati
da, forum se mijenja
kao što se sve oko nas mijenja
drugačiji je nego što je bio prije pet godina, ali to ne znači da je lošiji
mene podsjeća na plastičnu bocu s vodom: nekada smo bez kompleksa ulazili u kafiće i slastičarnice i tražili čašu vode.
danas većinom nosimo platične boce sa sobom.
Ja i danas tražim čašu vode, ali vidim i ja da to više nije u modi...
Jako smo otuđeni, zatvoreni u svojim svjetovima, i grizemo na sve što mrda...
i ja tražim čašu vode jer ne želim podupirati tajkune tipa todorić
taf lav by tash ,a tko je bio bed gaj za tash?
Pa isti je forum kao i prije. Recimo, bar jednom godisnje netko pita kamo ide... a jos nikamo nije otisao.Jedino, ajde, imamo nove smajlice.
to je forumska evolucija.
prvo imaš neki problem koji te u prvom redu dovede na forum.
onda čitaš o tom problemu. onda riješiš problem.
onda počneš čitati ostalo.
onda razmišljaš da bi mogao nešto napisati.
onda smišljaš post dva dana, brišeš, pišeš, jel bi vako ili nako.
stisneš send.
a ko da si nevidljivim fontom pisao.
niti mu niti bu.
ti jadan ne bio izložiš svu svoju pamet, a niko ništa.
i tako iz dana u dan.
onda otvoriš neku glupu temu, kažeš, ajmo vako probati, kad neće muhamed brdu, brdo će muhamedu. ono, pitaš neku pi*ariju, a uopće te ne zanima odgovor.
drek, ajd odgovore ti neki reda radi, al ne oni koje bi ti htjela da ti odgovore.
e, sad ako si dovoljno uporan, onda se desi ovo što kažu beti i tash. to je level 2. opere te neka forumašica, po mogućnosti ona koja preferiraš, i misliš si - ok, to je to, odo ja, nije to za mene.
u međuvremenu, opet ti nekako krivo, vidiš da se ekipa dobro zabavlja, ima pametnih, sviđa ti se ekipa.
a i taman si polovio sve te čudne kratice i "meta" jezik: RL, mm, tm, AD, pkk, topik, trol...
onda slijedi razdoblje kad si na svim temama, od dojenja jednomjesečne bebe, a tvoja djeca idu u školu, preko dijete mi je divlje, do poroda u kući, a ne misliš više ni u snu rađati. i uživaš ako netko otvori topik s pravima homoseksualaca oko usvajanja djece. uuuu gušta.
u ovoj fazi ti se može desiti da otvoriš i topik - kuda ide ovaj forum. a ako i ne otvoriš topik, svakako intenzivno razmišljaš o tome.
e, onda skužiš da od osam radnih sati, hebemu vraga, bar tri sata ili čitaš forum, ili pišeš, ili razmišljaš o pravima homoseksualaca da usvoje djecu, uz put guglajući da ne ispadneš najveći idiot.
onda malo ohaneš.
zasićenje.
ne otvaraš mjesecima forum.
e sad, hebaj ga, ako si to olađivanje u nekom trenu negdje najavio, po mogućnosti demonstrativno, povratak nije lak.
al i to se da preživjeti.
ako nisi, onda na mala vrata opet si nekako tu.
godine su prošle, puno puno toga si naučio kroz to piskaranje, ekipa (iako se mijenja) je super, žao ti.
disklejmer - svaka sličnost sa stvarnim nickovima je slučajna![]()
E,al si zaboravila kraj evolucije...
I onda kad bi nakon X godina i vise tisucica postova otvorila tu istu glupu temu s pocetka price,gle cuda....sjatila bi se ekipa (sto starosjedilaca sto novajlija koji zele biti lajkable) sa odgovorima u roku keks....
Mislim da je to vec netko frustrirano bio primjetio,kako necije teme prodju totalno nezapazeno a na neke se svi sjate odgovarat...hebi ga,nije sala imat par tisucica na Rodi....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 28.06.2012. at 23:03
drago mi je da ste se makli s analize propasti tuđih duša i vratili na temu
fala
Beti, mislim da smo svi to doživili, to je valjda uvijek takav filing kad si negdje novi
slažem se s Kaae
joj cvijeta
da bi se riječ rekla
On topic: forum je dobar, ima dosta pametnih i smislenih rasprava , nekad se već svadimo kao stari bračni parovi (točno znaš tko će što kada reći ). Možda fali onaj političko aktualni dio kao Vruće teme na MiB-u iako se i tu zna zalomiti takva tema, no po meni ne dovoljno s obzirom na intelektualni prosjek kakav ovdje piše.
Jest da u zadnje vrijeme primjećujem dosta rasprava vjerskog tipa( na koje se uvijek zakačimpa ispada da o ničemu drugom ne znam ili ne želim pisati, ali jednostavno se ne mogu vratiti u onaj mood oko bočica i pelena, čak su me i porodi pustili
), no opet, dosta je tema svjetonazorski obojeno pa je to valjda neizbježno.
Forum definitivno nije isti kao kad sam došla na njega. Potpuno je grafički drugačiji
No sjećam se da su rasprave bile blaže, otišli su neki pametnii mudri ljudi. Ali ako gledamo malo šire i internet je evoluirao, a i neki drugi kvalitetni forumi danas su poput divljih odlagališta. Nekada je takav oblik komunikacije bila relativna novost, danas se to ipak sve "uhodalo" (to veže i pozitivne i negativne ishode), internet je dostupan svima itd....Rodin forum je super, zadržao je normalan nivo komunikacije, napredovao je u pozitivnom smislu, ali brate puno nas je i svi smo željni chatanja.....to ne može biti dobro![]()
![]()
Ja sam i dalje kreten...eto...
Stvarno je u meni problem, očito prejednostavno pišem pa ljudi misle da sam dvosmislena...šta li... Ne znam...
Neću više, obećajem. Odsad, ako otvorim novu temu, to će bit samo i jedino neki konkretan problem gdje mi se može odgovarat sa da, ne i ne znam jer ovako imam neki glupi osjećaj neshvaćenosti di se stalno moram opravdavat i opet i opet objašnjavat šta sam mislila...neda mi se...
pa, ti meni nikad nisi smiješan
duhovit - često
ali nisam shvatila je li ovo poruka da sada svi mi koji smo u menadžmentu Udruge ili osoblje Foruma, trebamo klečati na koljenima i ispričavati se za svoje propuste?
ma kakvi.
To je više bila šala na moj račun.
I dijelom naglašavanje i izvrtanje na šalu tvoje isprike, jer mi se činila čak i nepotrebna.
Posljednje uređivanje od mujica : 28.06.2012. at 20:42
mene apri oprala dok sam bila mlada i neiskusna![]()
Samnom ni ribu nije htjela kupovati.
On topic (a bez vjere), ja volim ovaj forum i pogotovo filozofski kutak. A najviše Cvijetu
I ništa ne bih mijenjala ni branila. Jer bi mi onda bilo dosadno (na forumu, mislim).
Mujicu nisam shvatila. Al koliko sam ja levela niže, nije ni čudo.![]()
mene ivarica i marta
ja sam samo dosla vidit koja je to tema toliko bure podigla...i sve mi bi jasno kad sam opet vidila aktivnu Pinguicu...welcome back,nije te bilo 4mj....i cim si dosla odma si uzburkala duhove....![]()
cvijeta
baš tako.
jednom davno je i maslačkica bila iskreno i vrlo duhovito samoanalizirala upuštanje u prvopis postova.
ija sam bila u momentu kad sam se htjela od srama "ispisati" s foruma...
Pa me Apri odgovorila...
I drago mi je, nisam uvijek pametna, al nisam baš ni bedasta, ali ako išta mogu reći drago mi je da sam dio ovog virtualnog kolektiva jer sam jako puno naučila, spoznala i tako...drago mi je
Gle sad ove, samoprozvane.
![]()
![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 28.06.2012. at 21:48
Nek se javi onaj tko je popularizirao nove izraze u hrvatskom jeziku![]()
ja cu samo rec da mi je, kao netkom kome je religija struka i posao,tuzno koliko se netocnosti i netolerancije provlaci upravo u postovima nekih forumasica koje se smatraju velikim vjernicima, sto je bas suprotno svjedocanstvu koje bi trebale davati. ali odavno odustadoh od ispravljanja netocnih vjerskih uvjerenja pa uopce ne otvaram teme s takvom tematikom jer umjesto da na njima nesto naucimo jedni od drugih i obogatimo se one najcesce dizu tlak i netrpeljivost. tuzno, bas tuzno