traume su zapravo pozitivne , kale forumašice , jel to vrijedi onda univerzalno ?![]()
meni se čini da smo sve netrpeljivije u vjerskim temama, kao i temama o mamama koje ne-rade ili ne-žele raditi. ostalo mi se čini podjednako.
obzirom da nisam često na forumu, lako mi je preskočiti ono što me ne zanima.
netko je spomenuo i to ću ponoviti - zahvalna sam na svim super savjetima.
filozofske teme vjerojatno moraju biti pune proturječnih mišljenja da bi opstale.
i meni je bila bespotrebna
kao da se ti meni zalis da je neka sestra bila bezobrazna prema tebi pa ti se ja ispricavam, duboko i pokorno
mislila bi ( s pravom) da te zahebavam
ono sam napisala da ljudi ne bi preozbiljno shvatili tvoj poziv za prijave postova
il zapravo vidim da neki kukaju da nisu imali krštenje jer ih nitko nije oprao
mozda da ipak probaju preko prijava
cvijeta, genijalna kao uvijek![]()
Kad sam došla na forum, puno više sam čitala nego postala onda jedno duže vrijeme nisam ni jedno ni drugo pa me druga trudnoća opet "vratila" na forum. I nisam imala vatreno krštenje, ja sam više od ovih na čija pitanja nema "niti mu niti bu" što bi cvijeta rekla. Baš me to pogađalo na samom početku.
Ali zanimljivo mi je kako vrlo često (ne)uspjeh teme ovisi o tome tko otvara temu. Da recimo apricot otvori temu tipa koliko često režete nožne nokte sigurna sam da bi se tema protegla na minimalno par stranica. I kako se noviji forumaši operu bez problema, čak i jako ružno ponekad, al ako to isto napiše neka iskusnija forumašica, eee onda s njom sve nešto na fino, u rukavicama, sve se nešto potpisuje...
Ali ovo mi je ipak najdraži forum, em što nema šljokičastih i svjetlećih potpisa em što je komunikacija ipak na nešto višem nivou nego na drugim forumima.
Najviše mi nedostaju kružoci sezonskih trudnica i beba. Znam da ima drugi forum na koji su se preselili ti kružoci al to mi nije to.
E sad citajuci sve ovo mene zanima odakle ta potreba da se svidis ljudima s foruma koje vecinom ne poznajes, ne znas im ni pravo ime ni priblizno kako izgledaju, a niti da li je istina ono kakvima se predstavljaju?
I to s "facama" na forumu mi isto nije jasno.
mene nekako zaboli koliko ko ima postova na forumu (nije mi to faktor popularnosti / lajkanja) i nemam filing da "moram" lajkati samo zato sto je nesto napisala neka stara forumasica. Dapace, naprotiv![]()
E, ovaj post je pravi glas razuma! Svaka čast!
Ja sam često na forumu, pa opet radim baš ovako - preskačem ono što me ne zanima (sam svoj moderator). Zapravo i nema drugog načina... Sputavati druge da govore svoje mišljenje (na pristojan način) nije mi ok. Kao i u stvarnom životu ima ljudi s kojima komuniciram, a i onih od kojih se maknem. Ovo mjesto nije iznimka.
(nevidljivo) pišem da šteta što ne znate kakva ljubav i mir vladaju na potpomognutoj, u svoje 4 godine forumiranja ne sjećam se da je iko ikog ičim prao, niti pomislio na to (ajd, u obitelji se uvijek nađe pokoja čarka), a kad se već admini posipaju pepelom ili što već rade-našeg hvalim na sva usta....
(bucka, meni moj na jednom drugom forumu prijeti banom)
A znate šta mene zanima? Zaintrigirao me onaj Mooverov potpis, kao nekad je forum bio drugačiji - bolji. Kakav je to bio?
Primijetila sam čitajući neke stare teme da su ljudi manje štitili svoju privatnost, na temi predstavljanja stavljali svoje slike i slike obitelji.
Jesu li danas suzdržaniji?
Što je drukčije?
Daaaajte, pliz, nama novima recite![]()
pa bilo nas je malo, svatko je svakoga znao
poznavali smo se i povremeno družili i u RL
eto što je bilo drugačije
znaci forum je (kao i udruga u zacetcima) bio zagrebacki....
eto sta di donese sirenje....![]()
Ja nikad necu preboljeti kruzoke :D
Proslo je 5g. od ukidanja al jos boli kao da je jucer bilo
ja ne znam da li me ko oprao, jer nisam tip od rasprave. kazem sta mislim i ne nakacim se.
ali sam otovrila jednom topic na dojenju sa pitanjem, pa mi je apri odgovorila kratko pa lezi :LOL:
nije mi bilo jasno zasto mi je samo to napisala, kad ljudima pise puno vise, ali kad sam pazljivo procitala svoje pitanje koje je bilo sturo napisano, da ne kazem stidljivo i sama bi si odgovorila isto.
i meni fala kruzoci, jer sam upoznala puno mama tako, s nekim se i danas druzim, da ne kazem da se vidjamo jako jako cesto![]()
koksy, nadrapala si, samo te cekam![]()
nekada su se ljudi više javno razotkrivali jer je puno manje ljudi imalo internet. tako su i javni forumi na neki način bili zatvoreniji kružoci, intimnije prirode nego danas.
sa sve većom rasprostranjenošću interneta , koji je postao dostupan svakome, izgubila se na taj način ona početna prisnost. no ne mislim da je zato forum lošiji, samo življi...edukativni roditeljski forum bi i trebao stremiti educirati i primiti što veći broj korisnika, zato i postoji
Ja stalno gledam po svom mjestu prepoznaje li me netko sa foruma, budući da imam jedno baš posebno obilježje, da ne kažem rijetko![]()
Potpis na Peterlin. Makar se ponakad 'bojim' izraziti mišljenje da ne bi ispalo uvredljivo i tsl. Dakle, u rukavicama. Što me smeta, naime baš zbog toga što je forum na 'nivou' (kako je netko napisao) ponekad me koči![]()
ni ja nisam imala vatreno krštenje (ili ga se više uopće ne sjećam)
ali imala sam teme na kojima sam tražila odgovore, a nisam ih dobila
e, sad idem opet otvorit temu sa vrlo konkretnim problemom i konkretnim pitanjem, pa vas sve koji znate nešto o tome, molim da se javite![]()
ne čini li se vama, koji ste bili dio nekog od tih kružoka, da su oni bili najelitističkiji od svih tema...ko je na vrijeme upao tamo taj je bio baja, a ostali koji su se pokušali prikrpat kasnije...0 bodova...
Ja sam odavno registrirana, češće čitam nego što pišem. Informacije sa foruma su mi najviše koristile tijekom trudnoće i nakon poroda. Hvala na tome!
Sada, ako me nešto i zanima, točno znam čiji post ću pročitati pa o njemu razmisliti. Sve što pripada virtualnom svijetu ne može me duboko uvrijediti. Nisam tip od svađe i konflikta, pa se nerijetko i povučem. Što mislim, to nije važno. Najbolje mi je kada se većina na neki način mora pokoriti manjini. Često to biva i u RL, pa mi i nije neko iznenađenje.
Nikada nisam imala virtualnih sukoba sa osobljem foruma, pa ne mogu donositi svoj sud o bilo kakvom posipanju pepelom. Nisam upućena u detalje slučaja ako ga tako možemo nazvati, ali bilo mi je žao kada je ronin banirana (jel bila?). Volim čitati njene postove pa valjda zato.
I da, da se nekim članicama foruma dopušta mrvičak više, to stoji. No kada počnu po forumu jašiti, odmah mi se ukaže crveni x na desnoj strani mog monitora i to je to.
I moram napisati, volim čitati Mariu 71. Peterlin dobro kuha, ima dobre savjete o odgoju djece, vođenju kućanstva i sl. To su teme koje me ustvari trenutno i zanimaju.
Eto, samo hvalim. Dakle, dobro mi je. Čekam novu trudnoću i nadam se aktivnijem druženju sa vama.
I ja jos uvijek, nakon svih tih godina od kada su ukinuti kruzoci, smatram da je to bilo pogresno. U onom trenutku kada su bili ukinuti cinio mi se to tako grub potez da sam napustila forum s namjerom da se vise ne vracam. Vratila sam se zbog Potpomognute, ali od tada su moji postovi bitno drugaciji.
Za vrijeme trudnoce bila sam prisiljena citati kruzoke na drugim forumima, jer sam jedino tako dolazila do nekih informacija, iskustava, savjeta..., koji su mi tada bili potrebni.
Sada, kada imam bebu, ponovo citam kruzoke sa drugih foruma, jer je to i dalje najbolji i najbrzi nacin doci do odgovora koji ti u tom trenutku treba.
Prema vlastitom iskustvu sudeci otvaranjem iskljucivo konkretnih tema ne moze se postici protok toliko korisnih informacija i savjeta koliko se to desava na kruzocima.
Vec vise puta mislila sam otvoriti temu u kojoj bih zamolila osoblje foruma da ponovo razmotri uvodjenje kruzoka pa, eto, ovim sada koristim priliku.
hvala ti rena na lijepim riječima, ali ja sam bila i zaslužila ban. (odkad i sama drugdje moderiram/administriram, valja sam vidjela i drugu stranu medalje). to je što se tiče toga.
malo sam razmišljala o ovoj cvijetinoj pošalici...puno u biti ima istine u njoj...svi mi na neki način virtualno, internetski sazrijevamo.čak i u načinu na koji doživljavamo forum...na početku, kad se usklopiš, bude ti zbilja jako stalo do ljudi većinu kojih u biti i ne poznaješ, emocije u svađama, tuzi, veselju znaju biti i istovjetne stvarnom životu, no kasnije, s forumskim iskustvom, pronađeš neki idealni modus za sebe, u virtualnom doživljavanju sebe i drugih.stvari legnu na svoje mjesto, valjda.
meni je Roda bila prvi forum u životu kojem sam se priključila nakon što se Roko rodio...a prvi se pamte. sjećam se da sam dugo bila samo na PZ jer smo Mariju pokušavali dobiti neke dvije godine, pa sam se prvo pronašla tamo, pa malo po malo na druge teme .moram priznati da nikad nisam osjećala na sebi onaj stare/nove odnos.
ja i dalje mislim da je to bio daleko najnegativniji aspekt kružoka (vas ste dvije imale sreće, a i relativno ste rano upale(ne govorim ovo sve zato što je jelte, mene netko nogirao sa nekog kružoka hehe)
bez obzira na sarkazam, uvijek se može biti pristojan prema forumašima.po meni, barem ja to tako gledam, moderatori moraju također održavati visoke kriterije kakve si je ovaj forum sam s godinama zadao...dakle kako u međusobnoj komunkaciji forumaša, tako u komunikaciji moderator/admin-forumaši.![]()
ja se sjećam svoj prvog nevidljivog kružoka, taj mi nije uspio.... u drugom sam upoznala super ljude, Oru koje baš više nema ovdje ali zato ljetujemo zajedno :D
pokušat ću odgovoriti na ovo pitanje... ne radi se o tome da se svidiš nekome nepoznatome, nego koristiš forum (jer za realne kružoke nemaš vremena ni prostora) da se prije svega "družiš" s ljudima (na kraju krajeva da upoznaš zanimljive ljude koje ovako u real lifeu ne bi imala ni prilike upoznati), pa onda i da sama sebe propituješ i tešeš svoje argumente na nekoj temi, pa ti eto bude drago kad uspiješ u raspravi, kad dobiješ potvrdu točnosti svog stava ili kad tvoje tvrdnje (posebice ako nisu mainstream) naiđu na interes ili potvrdu čitatelja ili i kad nešto novo naučiš (ovo je meni bitan aspekt), pa i svoj dosadašnji stav promijeniš (ali naravno konkretnom sugovorniku ne priznaš).
meni je najgora što puuuuuno čitam forum i svi su mi poznati i o većini sam stekla neko mišljenje, a nekolicinu zanm i u rl....ali jako malo pišem pa kao da je nevidiljivom tintom pisano...nitko ništa... a meni sve čudno pa kako...pa znamo se .... dobri smo si
otprlike isto kao i kad sretnem nekog glumca...pa se sve nećkam hoću li pozrdaviti ili ne...jer ja njih znam.....samo oni mene ne![]()
ninik ja te uvijek vidim i nedostajem mi onaj lijepi avatar, ovaj me zbunjuje.
da inace ne volim cesto mijenjanje avatara, recimo na forkin se jos nisam navikla mada je tu sad vec jako dugo.
cekam dan kad mozemo slaviti ove godine je slavlje 8.7.