Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 229 od 229

Tema: Kuda ide ovaj forum?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    bez obzira na sarkazam, uvijek se može biti pristojan prema forumašima.po meni, barem ja to tako gledam, moderatori moraju također održavati visoke kriterije kakve si je ovaj forum sam s godinama zadao...dakle kako u međusobnoj komunkaciji forumaša, tako u komunikaciji moderator/admin-forumaši.
    apsolutno
    ali svi smo mi ljudi od krvi i mesa

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja se katkad osjećam totalno "out" s obzirom da su većinom forumaši "stari" odn. od prije nekoliko godina i ponekad se čini kako vlada određeni "nepotizam"...oni koji se znaju i u RL međusobno se potpisuju, podržavaju, brane, a mi "autsajderi" smo "banana"...kažem ponekad, naravno, ne uvijek, ali osjeti se tu i tamo ta jedna doza pristranosti koja nema baš veze sa objektivnošću...
    Ali, no hard feellings, naravno, to su sitnice koje ili prihvatiš ili odeš s foruma...
    Guraš se dok te ne prihvate...u svoje malo virtualno carstvo...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, nadrapala si, samo te cekam
    Hit me!

Ustvari, ajd pričekaj još koji dan, muž samo što nije stigao, nakon 2,5 mj u gadnoj sam apstinencijskoj krizi i sad bi me vrlo lako mogla rasplakat...Pa eto, daj mi tjedan dana prednosti....

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Crvi, budizam, judeizam, kršćanstvo, sve je to nešto u što neka osoba vjeruje i ja to poštujem. Čak i mišljenje pinguinice koja me jučer doooobro oprala . Nikog ne žalim zbog uvjerenja
    evo ja se još javim da zagrlim naniluc
    nemam što reći osim BVB i molim za sve vas

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pinguice i ja molim za tebe

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    valjda zbog moje zlobe i ljudske potrebe za naslađivanjem, slijepi sljedbenici bilo koje religije u meni izazivaju žaljenje što nakon smrti u biti neće postati svjesni ove činjenice
    Mene nemoj ni slučajno žaliti. Jer kad bih vjerovala da je konačna svrha mog života da postanem hrana za crve ne bih se udavala, ne bih rađala i vjerojatno bih životarila na rubu teške depresije. Ne, ja sam stvorena za Nebo.
    A kuda ide forum? Iskreno, mene malo štrecne kad mi neko pljuje u izvor iz kojeg pijem Život - moju Svetu Crkvu. Ali ne traje dugo ta ljutnja. Volim ljude i lako praštam.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ljiljana, upravo tako, pa praštanje i jest odlika kršćanstva. Kao i okretanje i drugog obraza da bi se žrtvovalo još više za cilj.

A kuda ide forum?! Božemeprosti, kad got pročitam ovaj naslov padne mi prvo na um nešto, hm, ... nešto za cenzuru , budući je naslov teme tako postavljen...
    Posljednje uređivanje od winnerica : 01.07.2012. at 11:01

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ljiljana, upravo tako, pa praštanje i jest odlika kršćanstva. Kao i okretanje i drugog obraza da bi se žrtvovalo još više za cilj.

A kuda ide forum?! Božemeprosti, kad got pročitam ovaj naslov padne mi prvo na um nešto, hm, ... nešto za cenzuru , budući je naslov teme tako postavljen...
    A gle...kad bi netko postavio pitanje kuda ide ovaj svijet, mogli bismo isto tako odgovoriti...to što ti je palo na um...za cenzuru. To kad bi čovjek gledao samo loše. A egzistira još uvijek i taj svijet i taj forum...znači da je puno toga i dobrog.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku

mene asocira na onu seriju ili film, kuda idu divlje svinje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    mene asocira na onu seriju ili film, kuda idu divlje svinje
    Nisam baš neki fan televizije i serija...ali reci - kuda su otišle?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo sam proguglala - bezakonje i ratno profiterstvo. Eto kako se neki modeli ponavljaju iz stoljeća u stoljeće.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    A egzistira još uvijek i taj svijet i taj forum...znači da je puno toga i dobrog.
    baš lijepo

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa Vidi poruku
    ja cu samo rec da mi je, kao netkom kome je religija struka i posao,tuzno koliko se netocnosti i netolerancije provlaci upravo u postovima nekih forumasica koje se smatraju velikim vjernicima, sto je bas suprotno svjedocanstvu koje bi trebale davati. ali odavno odustadoh od ispravljanja netocnih vjerskih uvjerenja pa uopce ne otvaram teme s takvom tematikom jer umjesto da na njima nesto naucimo jedni od drugih i obogatimo se one najcesce dizu tlak i netrpeljivost. tuzno, bas tuzno

Ovo je tako lijepo rečeno...

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iako nemam puno postova ne pišem puno ali čitam i volim ovaj forum...sve što sam naučila što se tiće dojenja, prehrane djeteta mogu zahvaliti ovom forumu...i dalje samo čitam...trenutno sam povratnica... volimn biti član ove obitelji... a neke stvari nikada nećemo naučiti...

Šutnja je zlato

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih rekla, ako ne misliš biti konstruktivan, šutnja je zlato

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a krenite od postavke da je ovo roditeljski forum a ne primarno vjerski ili ateisticki ili kakav god. kad bolje razmislim, cak ne morate biti ni roditelji

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A zapravo forum nejde nigdje, nego mi svi uz forum hrabro koračamo kroz život koji ide dalje sa svim svojim dobrim i lošim stranama medalje...

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj tira prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih rekla, ako ne misliš biti konstruktivan, šutnja je zlato

X

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ponosna sam na broj stranica....

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja kao nevjernica i plus potencijalni pripadnik druge vjere osim katoličke, mogu reći da su pojmovi o vjerskoj toleranciji na forumu zaista čudni. Kada je nekada bila tema o burki, ako se sjećate, mali broj je bio onih koji su burku doživljavali kao mogući odraz slobodne volje žene(npr. u Francuskoj, gdje je i uvedena zabrana)a ne isključivo kao teret ili zlo nekog tradicionalno vjerskog sistema. Pošto se susrećem sa ženama koje imaju maramu na glavi, i imam priliku da učestvujem u njihovim životima, tada sam se izjasnila da sam protiv tog zakona o ukidanju burke. Sreća pa su temu zaključale, puno je govorila o totalnom odustvu razumjevanje za one drugačije od nas samih, pa bili oni ateisti, katolici, ili neki drugi bezbožnici.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni burka ne bi smetala.
    Više mi smeta kad turistice ljeti doslovce gologuze ulaze u sakralni objekt poradi snimanja unutrašnjosti istog.
    Smeta me, vrijeđa mog Gospodina, ali šutim.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

necemo o tome ovdje.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Zlo je samo Sotonin nusproizvod, postoji nešto puno gore, a to je živjeti vječno kao izobličeni rob bez duše i glasa u vječnoj patnji.

Nije problem reinkarnacija, problem je što se katolički nazivi koriste u kontekstu druge vjere. Evo isto kao što ti sad uzimaš naziv Sotona koji je isključivo katolički (Sotona je pali anđeo Gospodnji, koji je svojom voljom odlučio da ne služi Bogu) i govoriš da je Sotona personifikacija zla. Kako da ne reagiram na to? Ili kad mi dođe netko tvrdit da je katolik a vjeruje u reinkarnaciju? Pa tko je tu lud, po čemu je ta osoba katolik? Kako svatko ima pravo govoriti o mojoj vjeri i davati joj neko drugo značenje, a kad ja kažem Istinu svih zapeče.
    Pinguica moram se osvrnuti na ovo boldano za pocetak.
    Sotona, pali andjeo je osoba...stvarna osoba koja postoji.
    on nije "katolicki naziv" niti katolicka izmisljotina i katolicka crkva nema copyright na njegovo ime.
    To bi ti kao vjernica trebala znati.
    On nije odlucio ne sluziti Bogu nego je htio biti ravan Njemu te je zbog toga prognan na Zemlju, to bi takodjer trebala znati jer to je jako velika razlika

Prije propovjedanja svoje vjere trebalo bi imati i znanje o onome sto se propovjeda, to znanje ne stjece se bubanjem katekizma napamet i sljepom vjerovanju onome sto ti kaze jedan svecenik.
    Vjera se zivi, ne uci se....Biblija se ne cita, proucava se uz vodstvo Duha i tek kada sama trazis odgovore na svoja pitanja tada ces ih i dobiti.
    Najlakse je pitati svecenika, dobiti odgovor i sljepo ga se uhvatiti

Ja nisam katolik, ja sam krscanin...odgojena sam u katolickoj vjeri ali kada mi katolicka vjera nije ponudila odgovore na moja (sasvim logicna) pitanja pocela sam sama traziti Istinu i tek onda spoznala Isusa.

Nacin na koji ti propovjedas vjeru...hm u najmanju ruku podsjecas na Jehovine svjedoke
    Ne mozes ljude prisiliti da traze Istinu, ne mozes ih prisiliti da spoznaju Isusa.
    Vjera se propovjeda s ljubavlju, Isus je ljubav i to je ono sto treba siriti ljudima.

Ako si siguran u ono sto vjerujes nema te osobe na ovoj planeti koja ce poljuljati tvoju vjeru i koja ce te moci uvrijediti zato sto ne vjeruje u ono u sto ti vjerujes.
    Nesmijemo mlatiti ljude Biblijom po glavi i govoriti "nevjernice kako ne razumijes da si u krivu".
    U redu je reci da smatras da nisu u pravu i ponuditi pomoc te ako zele slusati o Isusu govoriti im o Njemu, ali ako netko to ne zeli a stalo ti je do njihove duse onda sklopi ruke u molitvi, utjeci se Bogu i zamoli Duha da prosvjetli tu i tu osobu.
    Ne osudjuj, nije na nama da sudimo, Bog je onaj koji odlucuje kome treba suditi.

Smiri se malo...Isus ne treba tvoju zastitu da ga tako zucno branis, ti trebas Njegovu

Moj inbox je prazan, ako zelis razgovarati bit ce mi drago.
    Bog te blagoslovio

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Draga Marsupilami, možda u drugim religijama postoji Sotona ali ne pod tim nazivom. Ako ćemo o tehnikalijama, Sotona je htjeo zauzeti prijestolje višlje od Božjeg. Iz ljubavi prema kršćanki koju je zaveo New Age sam reagirala možda malo grublje. Sv. Augustin kaže:
    "Ako šutiš - šuti iz ljubavi;
    ako govoriš - govori iz ljubavi;
    ako opominješ - opominji iz ljubavi;
    ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."

"ali ako netko to ne zeli a stalo ti je do njihove duse onda sklopi ruke u molitvi, utjeci se Bogu i zamoli Duha da prosvjetli tu i tu osobu."
    -molim se naravno, ali promisli kako bi zvučala ova rečenica da piše "ali ako netko ne želi da mu spasiš život pusti ga da skoči, a ti se samo pomoli za njega"

Iduća godina je godina vjere i nema više šutnje, političnosti i podilaženja. Bog traži od nas da propovijedamo njegovu riječ pa makar nas bacili u tamnicu, mučili i ubili. Ne treba Isus da ga branim već ja ali i svi ostali.
    Opomena nije osuđivanje. "Pokarati grešnika je naša dužnost."

Kako da ti šaljem odgovor na PP na nešto što si mi poslala javno? Mogla si mi cijeli ovaj post poslati odma na PP jer je prilično osoban. Ovako kad mi se obračaš javno moram javno i odgovoriti.
    Ako si o nečemu htjela razgovarati slobodno pošalji na PP. Nisam teolog, ali učim se.

Na ostalo ne odgovaram jer se u principu slažemo, samo ne ovo da nisi mogla naći logične odgovore u katoličkoj vjeri. Ne kužim zašto si logične odgovore i tražila, to mi nema logike Naš mozak je premali i naše mogućnosti preograničene da bi logikom spoznali Boga. Zato je u vjeri uvijek naglasak na poslušnosti. Tko nije poslušan papi za kojeg vjerujemo da je pod vodstvom Duha Svetoga, taj je poslušan knezu ovoga svijeta.

Baš me zanima što ti to nije logično Možeš mi slati na pp

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajme ne opet!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kuda ide ovaj forum... :uzdah:

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pinguica evo poslat cu ti PP ali ja sam rekla ne da mi odgovoris na PP nego da ako imas pitanja da mi ih mozes postaviti na PP

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čini se da smo shvatili kako forum ne ide nikamo nego će još puno godina živjeti ovdje s nama, rasti kako rastemo mi, svađati se onoliko koliko se mi budemo svađali... ja ću ovo zaključati

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •