I ja se katkad osjećam totalno "out" s obzirom da su većinom forumaši "stari" odn. od prije nekoliko godina i ponekad se čini kako vlada određeni "nepotizam"...oni koji se znaju i u RL međusobno se potpisuju, podržavaju, brane, a mi "autsajderi" smo "banana"...kažem ponekad, naravno, ne uvijek, ali osjeti se tu i tamo ta jedna doza pristranosti koja nema baš veze sa objektivnošću...
Ali, no hard feellings, naravno, to su sitnice koje ili prihvatiš ili odeš s foruma...
Guraš se dok te ne prihvate...u svoje malo virtualno carstvo...
Mene nemoj ni slučajno žaliti. Jer kad bih vjerovala da je konačna svrha mog života da postanem hrana za crve ne bih se udavala, ne bih rađala i vjerojatno bih životarila na rubu teške depresije. Ne, ja sam stvorena za Nebo.
A kuda ide forum? Iskreno, mene malo štrecne kad mi neko pljuje u izvor iz kojeg pijem Život - moju Svetu Crkvu. Ali ne traje dugo ta ljutnja. Volim ljude i lako praštam.
Ljiljana, upravo tako, pa praštanje i jest odlika kršćanstva. Kao i okretanje i drugog obraza da bi se žrtvovalo još više za cilj.
A kuda ide forum?! Božemeprosti, kad got pročitam ovaj naslov padne mi prvo na um nešto, hm, ... nešto za cenzuru, budući je naslov teme tako postavljen...
Posljednje uređivanje od winnerica : 01.07.2012. at 11:01
Malo sam proguglala - bezakonje i ratno profiterstvo. Eto kako se neki modeli ponavljaju iz stoljeća u stoljeće.
Iako nemam puno postova ne pišem puno ali čitam i volim ovaj forum...sve što sam naučila što se tiće dojenja, prehrane djeteta mogu zahvaliti ovom forumu...i dalje samo čitam...trenutno sam povratnica... volimn biti član ove obitelji... a neke stvari nikada nećemo naučiti...
Šutnja je zlato
ja bih rekla, ako ne misliš biti konstruktivan, šutnja je zlato![]()
a krenite od postavke da je ovo roditeljski forum a ne primarno vjerski ili ateisticki ili kakav god. kad bolje razmislim, cak ne morate biti ni roditelji![]()
A zapravo forum nejde nigdje, nego mi svi uz forum hrabro koračamo kroz život koji ide dalje sa svim svojim dobrim i lošim stranama medalje...
ponosna sam na broj stranica....
![]()
Ja kao nevjernica i plus potencijalni pripadnik druge vjere osim katoličke, mogu reći da su pojmovi o vjerskoj toleranciji na forumu zaista čudni. Kada je nekada bila tema o burki, ako se sjećate, mali broj je bio onih koji su burku doživljavali kao mogući odraz slobodne volje žene(npr. u Francuskoj, gdje je i uvedena zabrana)a ne isključivo kao teret ili zlo nekog tradicionalno vjerskog sistema. Pošto se susrećem sa ženama koje imaju maramu na glavi, i imam priliku da učestvujem u njihovim životima, tada sam se izjasnila da sam protiv tog zakona o ukidanju burke. Sreća pa su temu zaključale, puno je govorila o totalnom odustvu razumjevanje za one drugačije od nas samih, pa bili oni ateisti, katolici, ili neki drugi bezbožnici.
Meni burka ne bi smetala.
Više mi smeta kad turistice ljeti doslovce gologuze ulaze u sakralni objekt poradi snimanja unutrašnjosti istog.
Smeta me, vrijeđa mog Gospodina, ali šutim.
Pinguica moram se osvrnuti na ovo boldano za pocetak.
Sotona, pali andjeo je osoba...stvarna osoba koja postoji.
on nije "katolicki naziv" niti katolicka izmisljotina i katolicka crkva nema copyright na njegovo ime.
To bi ti kao vjernica trebala znati.
On nije odlucio ne sluziti Bogu nego je htio biti ravan Njemu te je zbog toga prognan na Zemlju, to bi takodjer trebala znati jer to je jako velika razlika
Prije propovjedanja svoje vjere trebalo bi imati i znanje o onome sto se propovjeda, to znanje ne stjece se bubanjem katekizma napamet i sljepom vjerovanju onome sto ti kaze jedan svecenik.
Vjera se zivi, ne uci se....Biblija se ne cita, proucava se uz vodstvo Duha i tek kada sama trazis odgovore na svoja pitanja tada ces ih i dobiti.
Najlakse je pitati svecenika, dobiti odgovor i sljepo ga se uhvatiti
Ja nisam katolik, ja sam krscanin...odgojena sam u katolickoj vjeri ali kada mi katolicka vjera nije ponudila odgovore na moja (sasvim logicna) pitanja pocela sam sama traziti Istinu i tek onda spoznala Isusa.
Nacin na koji ti propovjedas vjeru...hm u najmanju ruku podsjecas na Jehovine svjedoke
Ne mozes ljude prisiliti da traze Istinu, ne mozes ih prisiliti da spoznaju Isusa.
Vjera se propovjeda s ljubavlju, Isus je ljubav i to je ono sto treba siriti ljudima.
Ako si siguran u ono sto vjerujes nema te osobe na ovoj planeti koja ce poljuljati tvoju vjeru i koja ce te moci uvrijediti zato sto ne vjeruje u ono u sto ti vjerujes.
Nesmijemo mlatiti ljude Biblijom po glavi i govoriti "nevjernice kako ne razumijes da si u krivu".
U redu je reci da smatras da nisu u pravu i ponuditi pomoc te ako zele slusati o Isusu govoriti im o Njemu, ali ako netko to ne zeli a stalo ti je do njihove duse onda sklopi ruke u molitvi, utjeci se Bogu i zamoli Duha da prosvjetli tu i tu osobu.
Ne osudjuj, nije na nama da sudimo, Bog je onaj koji odlucuje kome treba suditi.
Smiri se malo...Isus ne treba tvoju zastitu da ga tako zucno branis, ti trebas Njegovu
Moj inbox je prazan, ako zelis razgovarati bit ce mi drago.
Bog te blagoslovio![]()
Draga Marsupilami, možda u drugim religijama postoji Sotona ali ne pod tim nazivom. Ako ćemo o tehnikalijama, Sotona je htjeo zauzeti prijestolje višlje od Božjeg. Iz ljubavi prema kršćanki koju je zaveo New Age sam reagirala možda malo grublje. Sv. Augustin kaže:
"Ako šutiš - šuti iz ljubavi;
ako govoriš - govori iz ljubavi;
ako opominješ - opominji iz ljubavi;
ako opraštaš - opraštaj iz ljubavi."
"ali ako netko to ne zeli a stalo ti je do njihove duse onda sklopi ruke u molitvi, utjeci se Bogu i zamoli Duha da prosvjetli tu i tu osobu."
-molim se naravno, ali promisli kako bi zvučala ova rečenica da piše "ali ako netko ne želi da mu spasiš život pusti ga da skoči, a ti se samo pomoli za njega"
Iduća godina je godina vjere i nema više šutnje, političnosti i podilaženja. Bog traži od nas da propovijedamo njegovu riječ pa makar nas bacili u tamnicu, mučili i ubili. Ne treba Isus da ga branim već ja ali i svi ostali.
Opomena nije osuđivanje. "Pokarati grešnika je naša dužnost."
Kako da ti šaljem odgovor na PP na nešto što si mi poslala javno? Mogla si mi cijeli ovaj post poslati odma na PP jer je prilično osoban. Ovako kad mi se obračaš javno moram javno i odgovoriti.
Ako si o nečemu htjela razgovarati slobodno pošalji na PP. Nisam teolog, ali učim se.
Na ostalo ne odgovaram jer se u principu slažemo, samo ne ovo da nisi mogla naći logične odgovore u katoličkoj vjeri. Ne kužim zašto si logične odgovore i tražila, to mi nema logikeNaš mozak je premali i naše mogućnosti preograničene da bi logikom spoznali Boga. Zato je u vjeri uvijek naglasak na poslušnosti. Tko nije poslušan papi za kojeg vjerujemo da je pod vodstvom Duha Svetoga, taj je poslušan knezu ovoga svijeta.
Baš me zanima što ti to nije logičnoMožeš mi slati na pp
![]()
kuda ide ovaj forum... :uzdah:
pinguica evo poslat cu ti PP ali ja sam rekla ne da mi odgovoris na PP nego da ako imas pitanja da mi ih mozes postaviti na PP![]()
čini se da smo shvatili kako forum ne ide nikamo nego će još puno godina živjeti ovdje s nama, rasti kako rastemo mi, svađati se onoliko koliko se mi budemo svađali... ja ću ovo zaključati