Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 149

Tema: izbor glazbe

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    ma naravno. ali ja pišem o djeci od 0-3 godine
    pa i ja pišem o tome . i kikica je bila od 0-3 - i nikad joj nisam branila slušanje nečeg što se meni nije slušalo! imam ju snimljenu na kazeti kako frflja: se bi cuje teje da je ono tejefon ...

ono što mi je u toj dobi bilo bitno - bilo je da PJEVA, pamti riječi, pleše uz muziku (ma koja to bila). uzimala sam to kao zafrkanciju i zabavu, bez posebnih usmjeravanja na ono što sluša.

razlika između mog i tvog pisanja o 0-3 je ta - što ja mogu gledati iz druge perspektive ...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oduvijek mi je glazba puno značila, naročito u onoj dobi kada sam stvarala stavove i vjerovala da ću promijeniti svijet. Glazba je ta koja je brusila moje ljevičarske ideje. Uz glazbu su išli i raznorazni pokreti, male ili velike revolucije. Kroz glazbu se pjevalo o rasizmu, ratovima, nezaposlenosti, represiji. I ono što me muči jest to što mladog čovjeka može pokrenuti uz takve stihove kao Milo znoje, Otvor ženo, minusiplus, osim kompletno krivih slika o životu.
    Pa ako mislite da se Severina sprda, to je toliko dozlaboga nemoralno, da je ne mogu drugačije nazvati nego običnom prostitutkom. Onda mi je draža Danijela ili Pisarović koje očito pjevaju kič iz uvjerenja.
    E, pa ako moja djeca zabriju na Thompsona, vrlo ću im rado ispričati pokoju o Holokaustu, ako im je do ljubavi i rezanja vena, ponudit ću štajaznam Nerudu npr.
    I smeta me jako ta poplava neukusa. Jer znam da će željeti biti prihvaćeni u društvu, samo što će im to društvo ponuditi?

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne znam tko je ono napisao da isto kao sto cemo djetetu dati zdravu hranu isto tako mu treba ponuditi kvalitetnu glazbu koja ce dobro utjecati na njegov uopce nije toliko bitno ukus koliko i razvoj. a dokazano je da klasicna glazba osobito mozart izvanredno djeluje na razvoj malog djeteta. uostalom djeca se radjaju sa apsolutnim sluhom i nije svejdno kakvu cemo im glazbu ponuditi da slusaju. necisti tonovi ih mogu smetati i ciniti nervoznima.
    sasvim slucajno smo otkrili da marko obozava klasiku tj da jako dobro djeluje na njega...isto kao i da mu neke druge vrste smetaju.
    primjer: jedno popodne probudio se placuci do iznemoglosti...probali smo ga nositi, ljubiti, ostaviti na miru...nista nije pomagalo. ja sam mislila da ce se udavit od plakanja. u tom trenutku mm se sjetio i ubacio u video snimku novogodisnjeg koncerta becke filharmonije. marko se trenutno smirio, punih deset minuta je lezeci slusao, onda je sjeo i sav nasmijan poceo mahati rukama. promjena raspolozenja od 360 stupnjeva. gledao je koncentrirano i masuci u ritmu punih 40 minuta. nikada u zivotu nije bio ni na sta toliko dugo koncentriran i uzivljen. teletabise voli ali ih pogleda 10 minuta i dosta mu je.

drugi je primjer kako sam ja za bozic ubacila cd sa bozicnih pjesmama koje su bile lagano jazz tj imale su malo prljavih tonova. nakon minute slusanja postao je nervozan i rukom pokazivao da ugasim.

dakle dok sam ja odgovorna za to sta slusa, naravno da cu paziti sta mu nudim. isto kao sto cu paziti sta mu nudim za jelo.
    kada bude veci ne pada mi na pamet da mu nesto branim sta se slusanja glazbe tice. ali se nadam isto kao sto cu mu usaditi temelje zdrave prehrane da cu mu dati temelje da bira kvalitetnu glazbu. ne zabranama, vec primjerom koji ce imati kod kuce. kao i sve drugo u zivotu na njemu ce biti na kraju da sam izabere. a ja cu njegov izbor postivati.

sta se severine tice...to nije nesto sto bih slusala ali mislim da je pobijedila zasluzeno iz nekoliko razloga. dora je festival zabavne glazbe isto kao sto je to i eurovizija. poanta je da budes zabavan i sto razlicitiji od drugih. a ona je sve to bila. imala je izvrstan nastup, bila je vrckava i sigurna u ono sta radi i pri tom se dobro zabavljala. ima pjesmu koja se lako pamti, brzo ostaje u uhu i razlikuje se od svih ostalih sinoc izvedenih. i to je jedino bitno za takav festival. nije vazno da li je to proracunato i kakva je ona osoba. ako je proracunato to samo jos vise znaci da dobro radi svoj posao. i to je to. svi oni koji misle da je dora ili eurovizija nesto vise od toga u velikoj su zabludi. ti festivali su ono sto jesu i nemaju ni najmanje pretenzije da budu nesto vise od toga.
    ona je svoj posao dobro odradila i zato je pobjedila. nema tu velike filozofije i ne radi se tu o ukusu gledatelja/slusatelja.
    pobijedila je jer je od ponudjenog bila najbolja.

:shock: oooops jako sam oduzila. nece se ponoviti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dok sam bila trudna često sam puštala jedan CD s klasikom prilagođenom djeci. Tipa, normalna klasika - Mozart, Bach i sl. - ali još ima jednu komponentu, nešto kao u onim dječjim navijalicama. Meni je bilo mrak. super zvuči. I Lei sam znala to često puštati dok je bila mala. A i znam da je dobro da slušaju ozbiljnu glazbu radi razvoje inteligencije, čega li? Samo sam zaboravila, moram negdje pogledati, koju. Mislim da je Mozart među prvima.

Luna, nemoj ti meni po technu
    Ja sam u srednjoj školi išla po tim raveovima i Future shockovima i još danas ne mogu oprostiti Jurici Pađenu kad je rekao da glazbu kakvu radi Marusha može raditi i njegova baka.

Par godina poslije, na faxu, išla sam na koncert Rolling Stonesa na Hipodrom i sl.
    Isto tako bila na Šalati na Dalekoj obali (jer sam ih obožavala).
    I hrpu drugih koncerata

Hoću reći, prolazimo neke faze.

sad se ne mogu zamisliti da bih mogla dulje od pola sata, a kamoli cijelu noć plesati u nekom paviljonu na ZV na rave ili nešto sl. Sa 16 god, me to totalno nosilo (bez da sam IKAD IŠTA uzela, časan riječ. To mi nitko ne može vjerovat)

Prije ne bih ni pogledala Hladno pivo, a sad su mi zakon

Jedino nikad nisam bila alternativka

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ubijte me sad, ali severina se tako dobro isprdala sa svima, ludo se zahebavala i umirala od smijeha, ja ne mogu vjerovati da ste tu njenu pjesmu shvatili ozbiljno
    pjesma je glupa i ona zna da je pjesma glupa i uživa u tome.
    večeras mi je prvi put u životu bila simpatična, MM i ja smo umirali od smijeha i govorili "stara luda si!! bravo!"
    potpisujem, mi smo prvi put gledali doru i umirali od smijeha...
    vito je obožavao slušati ivu robića kad je bio mali bebač, sad obožava pjesme za klince od arsena dedića...to stalno slušamo
    nekad ja stavim nešto po svom guštu, viti je to ok, ali vidim da baš ne uživa pa se vratimo na dedića za bebe :D
    i naravno, mislim da je bitno što svoju djecu učimo da slušaju, a što će oni kad narastu slušati, njihova stvar (ja se bojim daq će moj imati metal fazu u pubertetu, MM je imao )
    ja sam sa svojim starcima slušala splitske festivale, vicu vukova i slično, a vid' me sad

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo sam pitala kikicu što ona misli o glazbi koju je slušala - i onom što sada sluša... i kaže mi ovako:

da si mi branila nešto slušati - vjerojatno bih to sad slušala! da si mi nametala određenu vrstu muzike - sad bih bila protiv nje - ma kako bila dobra. svaka beba će reagirati ako joj muzika ne odgovara - i to je najbolji putokaz. (s kim ja živim :? )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    upravo sam pitala kikicu što ona misli o glazbi koju je slušala - i onom što sada sluša... i kaže mi ovako:

da si mi branila nešto slušati - vjerojatno bih to sad slušala! da si mi nametala određenu vrstu muzike - sad bih bila protiv nje - ma kako bila dobra. svaka beba će reagirati ako joj muzika ne odgovara - i to je najbolji putokaz. (s kim ja živim :? )
    kikicu za predsjednicu :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Inače, Lea najviše sluša dječje pjesmice. ono otprilike što je i Brane navela.
    Već je i MM jednom rekao - što mi svaki put u autu moramo to slušati

A taman kad mi počenom nešto gledati na TV-u, dolazi i viče - mamaaa, stavi mi Dva praščića , Dinosaure... (whatever)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

i kikica je bila od 0-3 - i nikad joj nisam branila slušanje nečeg što se meni nije slušalo!
    mi vidu puštamo zaista sve i svašta, ali SVAŠTA, i ono što se meni možda baš ne sluša - ali recimo ne igramo se i pjevušimo uz narodni radio ili kazete magazina i sl., o tome govorim.
    i naravno da će on uvijek imati pravo na svoj izbor, kako oko glazbe, tako i u vezi bilo čega drugoga.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- ali recimo ne igramo se i pjevušimo uz narodni radio ili kazete magazina i sl., o tome govorim.
    ma vidiš anek - poboldala sam ti ključne riječi ! mi smo se stvarno igrali... i to je bit svega...

kao što je prošla fazu mališana - tako je prošla i fazu magazina i severine. bez nekog posebnog razmišljanja - jednostavno se prebacila na nešto drugo.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

tako je prošla i fazu magazina i severine.
    ja se ipak nadam da vid ne bude...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ak ja dobro vidim - tvoj vid je ofca u horoskopu!!

dobru zabavu ("znam kako vam je..." ; "ali ne znate!" ; "oooo, znam!!!!!" )

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa meni je glupo igrati se ili pjevušiti uz narodni radio ili neku vrstu muzike koju ne slušamo ili koju ni nemam doma, iz razloga što je ne volim ili je smatram šundom, samo zato da bi mu ja sada sve ponudila, pa da si on sam odabere

bojan odrasta uz stojedinici i prihvaćam odgovornost da postane cinik i ljevičar

naravno da mu neću braniti da sluša šta hoće, al mi je bez veze sad ići kupiti Cd od, ne znam, magazina, npr, samo zato da bi on "širio vidike"

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ak ja dobro vidim - tvoj vid je ofca u horoskopu!!

dobru zabavu ("znam kako vam je..." ; "ali ne znate!" ; "oooo, znam!!!!!" )
    ..a u potpisu vuduš da mu je i mama ofca, pa kad se nas dva dohvatimo...uf, a tatek....rak!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vuduš
    ..vidiš

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vuduš
    ..vidiš
    vudum! 2 komada od iste sorte, a treći je kod mene doma ...

andrea - pa nitko ne govori o tome da nešto trebaš kupovati. radi se o onom što čuje na radiju, tv, u kafiću, bilo gdje...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

vudum!.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    pa meni je glupo igrati se ili pjevušiti uz narodni radio ili neku vrstu muzike koju ne slušamo ili koju ni nemam doma, iz razloga što je ne volim ili je smatram šundom, samo zato da bi mu ja sada sve ponudila, pa da si on sam odabere

bojan odrasta uz stojedinici i prihvaćam odgovornost da postane cinik i ljevičar

naravno da mu neću braniti da sluša šta hoće, al mi je bez veze sad ići kupiti Cd od, ne znam, magazina, npr, samo zato da bi on "širio vidike"
    zamisli situaciju;
    Bojan i njegova najnovija zenska sjedu u bus, te raspale pravac Krk.
    Od Zagreba do Krka ima recimo tri sata voznje (ispravite me ako grijesim), i za to vrijeme beram 10 puta se okrene cd, ili kaseta "nekog pjevaca u bijelim carapama i crnim cipelama"
    Bojan i zenska su primorani da to slusaju!!! A kada izadju iz busa i pjevuse pjesmicu "otiso si, sarme probo nisi"... I tako nesvjesno postanu navuceni

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zato će Bojan imati sluje na ušima sa svojim omiljenim cedejom.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ha, ha, snorki, luda si skroz, ha, ha

pa mi to onda doma dofura, pa se MM i ja navučemo, juhuhuuuu !!!

a onda slijedi pravi dernek i tebe zovemo u goste :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Zato će Bojan imati sluje na ušima sa svojim omiljenim cedejom.
    pa kad podje u WC sigurno ce skinut slusalice... :D
    ili na stanici dok narucuje rizoto od morskih plodova ( da ne kazem cevape)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ha, ha, al sad sam se sjetila da se MM znao svojevremeno kerebečit i pjevat nekakvu pjesmu:

oj, dragana, dragana, imam želju jaku, da te ljubim, dragana, u malom sokakuuuu :D

bojan je umirao od smijeha, ha, ha

jel se trebam zabrinut

ha, ha, umirem od smijeha kad se toga sjetim

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto, to je ono o čemu pričam. Gdje god mrdneš, šund. Dosta je tog despotizma. Ja ću zaozbiljno pisat na tv.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Eto, to je ono o čemu pričam. Gdje god mrdneš, šund. Dosta je tog despotizma. Ja ću zaozbiljno pisat na tv.
    ma to mu je MM iz zahebancije pjevao

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A, ma mislila sam na ovaj teror po busevima.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a ja mislila da se snorki zeza, kaj je to za ozbiljno :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno The Pixies

e vidim da nas ima još. Nije vrag da ćemo se možda tamo sresti

ja sam nemogući zagriženi fan. Najdraža grupa uz EKV. A mužu mi baš nije pravo, ne zbog odlaska u Zg, nego zbog love, da bi puklo par stotina kuna, (vlak, ulaznica, ovo-ono) a treba nam tona novaca da uselimo u kuću koju adaptiramo, a ovo bi mi zbilja trebalo da najzad odrastem. Mislim, da tu želju ostvarim, vidit Pixies uživo,

i već bih sad trebala pričati staroj koliko mi to znači, da mi čuva klince

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hm,hm...što je to glazbeni neukus?
    koliko ja znam o ukusima se ne raspravlja i ono što je meni dobro ne mora biti nekome drugom.isto vrijedi i za oblačenje.je li tako?

što se tice glazbe,ja sam totalni jugonostalgičar tako da se u našoj kući sluša apsolutno sve-od folka,dugmeta,zabranjenog pušenja,čolića,itd-a pa do hendrixa,beatlesa....
    jedino što ne volim jest klasična glazba i ubite me, al je ja slušati ne mogu.i ako zbog toga nemam ukusa,ok.
    djeci ne branim da slušaju što žele.

btw.na feštama obično uz cigansku glazbu plešemo po stolovima ili uz neku narodnu tipa "šta će mi život bez tebe dragi..."

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja volim romsku glazbu - pogotovo trubacke orkestre tipa boban markovic... a volim i prave stare sevdalinke... i makedonsku tradicionalnu glazbu...
    al narodnjake, turbo folk i sl...

i indijsku klasicnu glazbu (rage)... al ne novokomponovane bhajane niti boliwoodske zavijalice...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Haha, ova rasprava me podsjeća na situaciju iz onog filma "Kajmak i Marmelada", tj. na Božu i onog njegovog susjeda što je govorio "vi na ić".
    Ja ne znam na koju bi se stranu svrstala pošto sam rodom Bosanka, pa sam jednom nogom možda i u onoj glazbi koju bi neko nazvao šund. Slično kao lucky day,nisam ljubiteljica turbo-folka, i to je glazba(to nije glazba) koja me živcira. Ali da volim sevdalinke to još kako!Isto tako i Esmu, Cesariu Evore, Indexe, Azru,itd. Prava svaštara!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    "šta će mi život bez tebe dragi..."
    kad drugu ljubav ne želim da imam...
    noćas mi srce pati, noćas me duša boli,
    teško je kad se voli - kad ostaneš sam...

(ne smijem više, navratit će neko s jednoroditeljskih pa će me opajdarit )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zea prvotno napisa
    Ali da volim sevdalinke to još kako!
    moj luka ih isto jako voli,primjetila sam...inacemu pjevusim(o) nesto po cijeli dan... pa kad mi dosade djecje pjesmice znam opaliti 'sojku pticu' ili 'mujo kuje'... a on slusa kao da razumije rijeci ili kao da osjeti mamin sevdah... dobro da se jos ne rasplace kako sam znala ostaviti cijelo drustvo sa suzama u ocima...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj zea prvotno napisa
    Ali da volim sevdalinke to još kako!
    moj luka ih isto jako voli,primjetila sam...inacemu pjevusim(o) nesto po cijeli dan... pa kad mi dosade djecje pjesmice znam opaliti 'sojku pticu' ili 'mujo kuje'... a on slusa kao da razumije rijeci ili kao da osjeti mamin sevdah... dobro da se jos ne rasplace kako sam znala ostaviti cijelo drustvo sa suzama u ocima...
    A Vedranu sad najdraze Figli di madre ignota, jedno vrijeme Manu chao, a uz to kod bake ZG3 radio.
    Kod nas doma sad najcesce nekakvi opskurni rock-bandovi: Spanjolska, Njemacka, Italija, Svedska, ethno ... bas nam nekak se svidja ici protiv mainstreama.
    Ako netko zeli cut kineski pop ili estonski rock, imamo i to.

Inace, naravno, najcesce 101.
    A mozda se i vidimo na Pixies-ima.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u potpunosti potpisujem anek i lu.
    vrlo slicna stvar kao i sa hranom. i u hrani i u glazbi zelim da ima siroke horizonte i obabere ono sto zeli a ne ono sto mu namece okolina. u ranom djetinjstvu se postavljaju zdravi temelji za buduci zivot.
    ali kao sto to ne znaci da cu mu u ranoj dobi redovno davati da jede hrenovke, pastetu i hrpu slatkisa, tako mu necu namjerno pustati sund muziku. ako cuje neke hopa-cupa uzase na narodnom radiju npr u konzumu, ok, kao sto je ok sto ce ponekad jesti cips na rodjendanima. ali to je to, nista vise ni manje od toga.

btw, branka vjerojatno smo isle na iste future shockove samo sto sam ja uz techno slusala i alternativu, a slusam i danas malo zesce zvukove. doma nikad nismo slusali narodni radio niti smo brat i ja ikada imali zelju slusati nesto tog tipa. isprobali smo valjda sve glazbene smjerove osim narodnjaka.

a mozart je najbolji od klasicne glazbe (ne znam zasto bas mozart, ali ima neka objasnjenja koja ja laik ne kuzim), ne samo za inteligenciju nego i za pravilan razvoj fetusa i djeteta. poanta je kao u tome sto mozartova muzika potice mozak da radi na visim frekvencijama, sto ce reci ulazis u neku vrstu meditacije.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... a sto utjece na mozak utjece naravno i na cijelo tijelo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Možda, Felix . ZV, dom sportova, partyji u Aquariusu...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos se sa sjetom prisjecam oldies but goldies u aquariusu... ah, to su bili dani, da mi danas neko veli da ce pustati house of house, bycance, dreams, celebration generation, sve one klasike, ma otrcala bih tamo s trbuhom do zuba i skakala cijelu noc.
    al nije ni techno ono sto je bio. vec godinama ne slusam nove stvari jer su mi grozne. samo pra-prastare kazete u autu. kad kupim auto s cdom, ode dio moje mladosti.

sorry ljudi, nisam izdrzala da ne odem off topic

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ... a sto utjece na mozak utjece naravno i na cijelo tijelo.
    ja bih crkla da slušam techno :/ ...

btw - kikica je u trbuhu slušala sar e roma, i mislim da je ispala sasvim dobro .

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam mislila da ce se meni ovo dogoditi :shock:
    ivar vec dva tjedna pjeva:
    pišem pismo, tinta mi se prooli
    daleko je onaj ko me vooli
    o moj dragi karamelo mooja
    reci mami da cu biti tvooja

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

to ga drži sada, i proći će ga. jednostavno mu je TRENUTNO zanimljivo!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a slusa li netko belle and sebastian?

ja sam se na njih totalno navukla u zadnje vrijeme ( ponovo) ,a mislila sam da sam to davno prerasla prije 10 godina...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Anuška prvotno napisa

ja sam se na njih totalno navukla u zadnje vrijeme ( ponovo) ,a mislila sam da sam to davno prerasla prije 10 godina...
    mi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a što bi on trebao pjevati po tvome ?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ono sto je i dosad pjevao.
    **** vladu **** politiku **** u saboru **** sve njih redom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ej, curke, topic se razvio u tko šta od vas sluša. Elem, ponovit ću:
    Smeta li vas bombardiranje glazbe neprimjerene djeci na dječjim emisijama, u vrtićima, školama itd. I ako da, što biste vi učinile da se to spriječi, i ako ne, pliz obrazložite.
    Meni je sasvim jasno da svatko od nas sluša ono što mu paše, da nam na toj muzici odrastaju djeca i u načelu nemam ništa (efikasno) protiv npr. Danijeledorisjeleneseverinezečićcecićthompsonit d., no smeta me do bola što su djeca niti kriva niti dužna izložena tome kada nisu pod roditeljskim nadzorom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ono sto je i dosad pjevao.
    **** vladu **** politiku **** u saboru **** sve njih redom

znam hrpu malih konzervativaca,a roditelji im anarhisti

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja ne bih imala ništa protiv da mi sin sluša Tamaru Obrovac 8)

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Anuška prvotno napisa
    Ja ih oboooožavaaaam!!!!! Vito ih je stalno slušao u trbuhu prekrasni su i totalno me smiruju, imam sve njihove albume 8)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ej, curke, topic se razvio u tko šta od vas sluša. Elem, ponovit ću:
    Smeta li vas bombardiranje glazbe neprimjerene djeci na dječjim emisijama, u vrtićima, školama itd. I ako da, što biste vi učinile da se to spriječi, i ako ne, pliz obrazložite.
    Meni je sasvim jasno da svatko od nas sluša ono što mu paše, da nam na toj muzici odrastaju djeca i u načelu nemam ništa (efikasno) protiv npr. Danijeledorisjeleneseverinezečićcecićthompsonit d., no smeta me do bola što su djeca niti kriva niti dužna izložena tome kada nisu pod roditeljskim nadzorom.
    bobmballurina, ja, npr., nisam pojma imala da se klincima pušta muzika u vrtićima i školama; mislim, za vrtiće sam mislila da im puštaju dječje CD-ove, a za školu :shock:

pa kad im puštaju, na satu glazbenog :shock: , ne kužim

tak da se zapravo još nisam konkretno susrela s tim problemom

ni ne znam kaj bi napravila

vjerojatno ništa, u slučaju magazina i sl., reagirala bi na thompsona i sl., jer je ovo prvo pitanje ukusa, a drugo...uhhh...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da, ti zapravo imaš malog bebača. No, draga Andrea, srest ćeš se ti još sa svačime. Mene je npr. učiteljica jednom upitala da zašto maloj ne dajem gledati sapunice. Ja sva u zaletu objašnjavam zašto, što je svakom jasno, a ona meni da se slaže, ali jesam li ja svjesna da na taj način izoliram dijete od društva, jer razgovori se uglavnom vode među djecom tko je jučer u tojitoj sapunici ubio, tko koga vara, a ona pojima nema. I ostala sam zblenuta, i zamišljena imam li ja to pravo djetetu činiti. Ipak, mislim kako su za tu popularizaciju neukusa i gluposti ipak krivi mediji, a ne djeca, i kako bih ipak trebala nešto pokušati učiniti, a zanima me jesam li osamljena u tom mišljenju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •