Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 149

Tema: izbor glazbe

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno izbor glazbe

Branite li djeci slušanje šunda ili ih puštate da slušaju što žele, sve u nadi da će ih proći....
    Ja ne mogu reći da strogo branim, ali trudim ih se usmjeravati. Elem, MM radi na tv, pa je sad na Dori i u tu svrhu smo i gledali. Ali, oooo užasa....Nemam riječi kakvo bi to razočarenje za mene bilo kad bi mi netko od mojih troje zapjevušio štikla, trava nikla, očiodsafiranedajumimira ili ona od doris fucking rozga.
    Prije godinu ili dvije išla je na tv dječja emisija, zaboravila sam kako se zove, uglavnom Bembo i Ivanka, emisija ok, kadli gosti ....Colonia. I dok su petogodišnja dječica plesala u studiju, moji ispred tv, Colonia je izabrala svoj čuveni hit Dok ljuljaju se kreveti....Pa ono...što da kažem. Enivej, htjedoh pokrenuti nekakvu akciju kojom bih urednicima dječjih programa dala do znanja što je primjereno djeci, a što nije, ali u razgovoru s prijateljima vidim da i nemam mnogo istomišljenika. Uglavnom, ne smatraju glazbu nekom bitnom od komponenata odgoja, simpatično im je kad trogodišnja klinka zapjeva Mala je dala....
    Što vi mislite?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Misliš od Jelene f...Rozga?

Još je premala, ali MM-u je neki dan bilo jako drago kad je počela od Bijelog Dugmeta - kiše su stale zbog njeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

MIslim da bih je ipak malo usmjeravala da jednog dana zabrije na teške narodnjeka ili Marylin Mansona

nije da imam nešto posebno protiv njih, ali meni se ne sviđa. Možda nisam fer

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Oooops, neću više toliko smajlića

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Emisija se zvala Dizalica. Meni je Ivanka Mazurkijević zakon

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I meni je prestrašno da djeca odrastaju uz Coloniju...strašna mi je ona Svijet voli pobjednike...kada si prvi svega si vrijedan blabla užas...a još je Colonija super čega sve ima.
    Ali što reći kada je jedna riječka škola pod odmorom puštala Thompsona (dok je bio na vrhuncu popularnosti)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nas za sada slusa klasiku. mm je kompozitor i pijanist i ne dozvoljava da marko slusa sta bilo. smatra da dok je ovako mali treba slusati samo kvalitetnu glazbu pa ce kasnije sam odrediti sta ce slusati. ali sa dobrim temeljima kasniji izbor ce sigurno biti kvalitetniji. sta ne znaci da mm i ja slusamo samo klasiku. naprotiv.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    smatra da dok je ovako mali treba slusati samo kvalitetnu glazbu pa ce kasnije sam odrediti sta ce slusati. ali sa dobrim temeljima kasniji izbor ce sigurno biti kvalitetniji.
    Potpisujem, ja sam odrasla na rocku, bluesu, jazzu i ne mogu se zamisliti da slušam narodnjake, dancere i slične pojave koje su danas in.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam zato da jeca slusaju narodnjake. Imat ce sire vidike

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene doma se čuje:
    kad se male ruke slože, sve se može, kad se hoće....

bila mama kukunak....

trči zeka izdaleka obljeva ga znoooooj

ovih je daaaanaaaaaaa nestala lutka nanaaaaaaaaa....

tri, mačke mačke tri odlučile boju svoju promijeniti....

obično nam radi samo tv ....

ali znam da se u vrtiću sluša sve i svaša...pa moje dijete zna Tomsona od riječi do riječi...i kocka šećera od jole. i šta ja znam

doma mogu utjecat šta i kako će slušati ali ne mogu kad su van mog vidokruga
    ako će slušati Jelenu Rozgu...a nek im je sa srećom...samo su to odabrali...
    ne volim se petljati u ništa...pa dok im mogu odrediti što će slušati slušat će ono što mama DJ pušta...a dalje...neka bude onako kako sami odluče pa bilo da su u pitanju narodnjaci, menson, sevdalinke ili ne znam ni ja što

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pia sluša dječje pjesmice i ono što slušamo MM i ja, a to nikako nisu narodnjaci ili Colonija!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jelena sluša ono što mi slušamo. Vidim da se do sada nije zarazila narodnjacima (ima 9 godina, pa je bilo prilike na raznim rođendanima i nekim drugim druženjima s prijateljicama).

Rado bi gledala Doru, ali ja ne dam. Imala sam proljev tri dana, upravo je prestao, pa mi se ne da opet izazivati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni nije ograničavan izbor muzike,pa tako ja neću ograničavati marku.........

kod mene doma se sluša 101

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da se te stvari ponesu iz kuce. Naravno i okolina utice, ali s vremenom, kako dijete odrasta, tako formira i muzicki ukus (kao i sve drugo).

Mi smo se uvijek cudili kada je kcerkica od moje tetke u osnovnoj skoli slusala narodnjake. Roditelji su poznati rokeri, ali drustvo je ucinilo svoje.
    Medjutim, mala sad ima 18 godina i prava je metalka.
    Ako joj ko spomene narodnjake iz proslosti, poludi

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja smatram da puno toga ide iz kuće, osobito ako roditelji intenzivno slušaju i vole točno određenu vrstu glazbe.

Kod nas se sluša zaista i gotovo sve, jedino narodnjaci ne prolaze nikako i nikada i vidimo da, za sada, i naš sin ima takav glazbeni ukus. Ali, rekla sam namjerno, za sada, jer on ima 10 godina i još malo pa će početi samostalno izlaziti... Tko zna šta nas sve čeka? Kad vidimo ovu opću turbo histeriju i masu mlađarije na cajkama, ne usudim se reći ništa.

Da ne ispadne da imam nešto protiv onih koji slušaju narodnjake, baš me briga, svatko ima svoj ukus, jedino me živciraju kad raspale iz auta na parkiralištu ili po gradu kao da su sami na svijetu. Zašto se nikada iz ničijeg auta ne čuje npr. Gibo, Oliver, Bon Jovi ili Vivaldi?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi Janku puštamo ono što imamo na repertoaru a to je sve i svašta. Osim narodnjaka, bilo starnih bilo domaćih...
    Bitno da je veselo. Ali nekako mi se čini da se najviše pale na tamburaške stvari...I obožava Let 3!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kad se Karlo rodio jako puno slušala Vangelis. Umirujuće, teče vodica, itd

a jedna stvar se vrtila po cijeli dan, stalno, stalno, danima. I pustimo ju neki dan Karlu. Ništa. suprug vrti TV i karlo skoči i vikne "Škoroo"..... i ništa, slušali smo Škoru. Gledali. I krenem ga ja ispitivati da otkud on zna za Škoru, i izpostavi se da su to slušali u vrtiću !!!

inače kod nas se vrti u zadnje vrijeme glazba iz mjuzikla "Kosa", ja si stalno premotavam par stvari, Brandenburški koncerti od Bacha, uleti tu i Vivaldi, a od jučer "The Pixies" jer sam ja zagriženi fan, ma ja sam nemoguća, a u srpnju dolaze u Zagreb na Šalatu i najvjerojatnije ideemmmm! Yes

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mama je rokerica i hipijevka.
    tata je bluzer i džezer.
    u našoj kuću se slušao samo radio 101.
    ja sam oduvijek neka ajmo reći alternativka

a sestra obožava magazin i pejakovića (i ne ide u O.Š. nego ima 27 godina, teško da će sad postati metalka)

pa se vi sad nadajte da ćete moći utjecati na glazbeni ukus vaše djece

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e to i ja mislim...........

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moji i starci od MM-a: šund muzika i pripadajuće joj radio stanice

MM, oduvijek, punk, metal, hard rock, radio 101

ja- nešto alternative + nešto od metala i hard rocka + radio 101

eto, toliko o genima

jedino što mi stara zadnjih 10ak godina preobratila na radio 101

bar nešto

nemamo namjeru bojanu forsirati našu vrstu glazbe s namjerom da ne zastrani u nekakv šund, ali bi mu željeli, ako pokaže interes, omogućiti glazbeno obrazovanje, da zna prepoznati kvalitetnu glazbu- iz bilo kojeg muzičkog žanra 8)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

101 -našice svih zemalja ,postrojte se !

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

dok je ovako mali treba slusati samo kvalitetnu glazbu pa ce kasnije sam odrediti sta ce slusati. ali sa dobrim temeljima kasniji izbor ce sigurno biti kvalitetniji. sta ne znaci da mm i ja slusamo samo klasiku. naprotiv.
    potpisujem.
    moje mišljenje:
    nitko svom djetetu ne bi dao da jede smeće iz kante za smeće, jer je to kao strašno, ali nije strašno kad mu dijete sluša "smeće"/mislim na djecu od recimo 0-3,4 godine/
    meni muzika tipa humpa-cumpa seve i kompanije stvarno zagađuje floru, faunu i zrak
    kao i sve ostalo u prvim godinama života, tako i glazba ima neprocjenjiv značaj za opći razvoj i kultiviranje sluha, uostalom znanstveno je dokazan npr. pozitivan učinak mozarta i klasike općenito kod beba.
    i nije mi smiješno i simpa kad klinka od 5 godina na npr. turbo limaču pjeva pjesmice od magazina ili colonije sa tekstovima koje može pjevati jedino ako ima 30 godina i "bogato životno iskustvo" iza sebe.
    zapravo mi uopće nije jasno kako se ne pravi selekcija pjesama. naravno, to govori nešto i o ukusu njihovih roditelja kojima je normalno da im dijete nastupi na TV sa takvom pjesmicom, ma zapravo na žalost o masovnom ukusu ljudi koji nas okružuju..
    naravno, ne mogu znati što će moje djete slušati kada odraste, ali ja ću mu ponuditi u kući kvalitetnu glazbu, u nadi da....
    by the way nemojte me zamišljati kako ovo pišem uz zvuke Bethovena, i ja slušam radio znatevećkoji

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Severina upravo pobijedila na Dori sa štiklom:

zbljuv, zrig, fuuuuj!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:D super, baš sam danas naučila Leu Afrika-Paprika .. idem sad čuti pjesmu, još nisam.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

zbljuv, zrig, fuuuuj!
    gle...danas se poveo razgovor o tome, o toj famoznoj štikla pjesmi koju nisam čula, ali sam negdje pročitala tekst i to je već bilo dovoljno, a i poznavajući njen umjetnički izričaj i masovni ukus, za ručkom sam tvrdila da će ona večeras pobjediti 100% sigurno, znam gdje živimo.
    o.k., eurosong je sam po sebi zapravo minorno natjecanje,
    ali ovo nam puno govori o ukusu ljudi oko nas.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja doma ne slušam ništa (dosta mi muzike na poslu), a malena raste na Mačku tihotapcu i sl ... zna čak da postoje Bach, Mozart, Chopin (u memoriji Clavinove ima cijeli spektar popularne klasike, a ona predano stišće gumbiće...). Inače, favorit joj je Mozart jer je nacrtan na ambalaži nekih austrijskih kuglica za juhu (!) koje rado prevrće po tanjuru.

Mislim da trenutno stanje dječjeg ukusa nije mjerodavno za kasniji život, eto, meni je nekad bio super Seid Memić-Vajta s "Nitko te nikad neće voljet ko jaaa, Lejla" , da ne kažem da sam za ekskurziju u 8.r. predano uvježbala cijelu Breninu kolekciju "Bum, Cile, bum" pjesama.
    :posippepelom:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

zbljuv, zrig, fuuuuj!
    1. put čujem pjesmu

ne mogu vjerovati :/
    meni je to tužno i pretužno ....

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    malena raste na Mačku tihotapcu i sl ...
    ma i moj obožava tihotapca, i to je super - bolje tihotapac, nego štikla

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    dok je ovako mali treba slusati samo kvalitetnu glazbu pa ce kasnije sam odrediti sta ce slusati. ali sa dobrim temeljima kasniji izbor ce sigurno biti kvalitetniji. sta ne znaci da mm i ja slusamo samo klasiku. naprotiv.
    potpisujem.
    moje mišljenje:
    nitko svom djetetu ne bi dao da jede smeće iz kante za smeće, jer je to kao strašno, ali nije strašno kad mu dijete sluša "smeće"/mislim na djecu od recimo 0-3,4 godine/
    meni muzika tipa humpa-cumpa seve i kompanije stvarno zagađuje floru, faunu i zrak
    kao i sve ostalo u prvim godinama života, tako i glazba ima neprocjenjiv značaj za opći razvoj i kultiviranje sluha, uostalom znanstveno je dokazan npr. pozitivan učinak mozarta i klasike općenito kod beba.
    i nije mi smiješno i simpa kad klinka od 5 godina na npr. turbo limaču pjeva pjesmice od magazina ili colonije sa tekstovima koje može pjevati jedino ako ima 30 godina i "bogato životno iskustvo" iza sebe.
    zapravo mi uopće nije jasno kako se ne pravi selekcija pjesama. naravno, to govori nešto i o ukusu njihovih roditelja kojima je normalno da im dijete nastupi na TV sa takvom pjesmicom, ma zapravo na žalost o masovnom ukusu ljudi koji nas okružuju..
    naravno, ne mogu znati što će moje djete slušati kada odraste, ali ja ću mu ponuditi u kući kvalitetnu glazbu, u nadi da....
    by the way nemojte me zamišljati kako ovo pišem uz zvuke Bethovena, i ja slušam radio znatevećkoji
    Ovo je tako lijepo rečeno da ne trebam ništa ni dodati, osim - potpisujem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ubijte me sad, ali severina se tako dobro isprdala sa svima, ludo se zahebavala i umirala od smijeha, ja ne mogu vjerovati da ste tu njenu pjesmu shvatili ozbiljno
    pjesma je glupa i ona zna da je pjesma glupa i uživa u tome.
    večeras mi je prvi put u životu bila simpatična, MM i ja smo umirali od smijeha i govorili "stara luda si!! bravo!"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene je ganula sa zahvalom mami.....

a hebi ga kad sam dvostruki rak..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lutonjice, kužim što hoćeš reći. I ja sam isto pomislila...

A što se glazbe kod nas tiče - ja sam čisti klasičar. 100%-tni. Radio u autu je stalno na trećem programu (kad je uključen). Ali u zadnje vrijeme (zadnjih xx mjeseci) uglavnom se kod nas slušaju samo Zagrebački mališani. Andrej ih obožava i vidim da uživa kad sluša djecu kako pjevaju, i mislim da je sad to i primjereno za njega. Kako bude rastao, nudit ćemo mu i drugi izbor glazbe (dobro, ipak imamo u kući i nešto osim klasike ).
    Na žalost, većina naših zabavnjaka za mene je ispod podnošljive granice ukusa. E sad, hoće li nam se granice jednom preklapati...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ubijte me sad, ali severina se tako dobro isprdala sa svima, ludo se zahebavala i umirala od smijeha, ja ne mogu vjerovati da ste tu njenu pjesmu shvatili ozbiljno
    pjesma je glupa i ona zna da je pjesma glupa i uživa u tome.
    večeras mi je prvi put u životu bila simpatična, MM i ja smo umirali od smijeha i govorili "stara luda si!! bravo!"
    naravno da kužim da se ona kao "sprda", i da je to namjerno neozbiljno.
    a meni je point da ona nije ni luda ni otkačena, i vjeruj mi sva ta zahebancija je itekako... proračunata /bilivmi, znam, radila sam jedno vrijeme nešto vezano uz tu branšu, pa ako ćemo - imalo je veze i s njom, ne, žena mi se nije ništa osobno zamjerila, samo sam je imala priliku upoznati pobliže/ a meni je jedino tužno što takav oblik zahebancije i takvu osobu ljudi kod nas "puše"...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, ne znam, ja do sad nisam popušila nijednu njenu "zahebanciju".
    a ovu jesam, šta ćeš

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni je sve to zbljuv :/

al zahebancija ili ne, otela seve topic našim malim genijalcima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha...
    ma ovaj topik mi sliči na onaj jedan na kojem smo pričale o stilu oblačenja naših klinaca.

ja mislim da ću svisnuti ako mi se zara jednog dana pojavi sa štiklama i zlatom po sebi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i kaže da joj je mama rekla da nije niko i ništa ak nije bila na dori

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, ja tu neću biti tolerantna. Ako mi zabrije na domaćice, kuruzu ili techno, neka si potraži novi dom.

Sad si razmišljam da ga ipak uzmem sa sobom na Pixies, da se brusi od malena...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    i kaže da joj je mama rekla da nije niko i ništa ak nije bila na dori
    nu ove

a ja proplakala na tu izjavu

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja sam se zaklela, ajde ne bas tako drasticno, da necu komentirati oblacanje svoje djece.....jerbo sam imala mamu koja je uvijek nesto svoje nametala sto da obucem a ja sam bila prava (kršitelj koda)ie girl i islo mi je na zivce sto god bi mi ponudila da obucem...
    (kršitelj koda)ie faza me prosla, kao i neke druge faze i eto, pa sta...a iz toga mi je ostalo da mamu vise ne pitam za savjet oko odjevanja....
    pa sad vi, mame curica vidite

sto se tice glazbe, to zbilja ne ovisi o nama, mislim da nesto malo mozemo utjecati
    moja je mama je fan gabi novak, tereze, ismete krvavac, radojke sverko, kemala....
    ja bas nemam puno veze s tim....

ali, eto, sve radimo u dobroj namjeri prema svojoj djeci, pa sto bude

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam definitivno za selekciju onoga sto dijete slusa ili gleda na TV-u. Jedino na taj nacin dijete u ovoj poplavi sunda i nekvalitetne glazbe moze doci u doticajem s onim sto vrijedi.
    Radeci u vrticu dozivjela sam da jedan malac pjeva:"Ginem, ginem da ti skinem suknjicu od svile...." (neki turbofolk hit). Bio je faca jer su se svi (ukljucujuci i odgajateljice) smijali kad to pjeva i svako malo bio je potican da to otpjeva za nekoga. :smajli povraca od muke

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmmm... o glazbenom ukusu...

kod mene (u mojoj mladosti ) prvo nismo imali tv, a radio nisam slušala. igrala sam se. kad smo dobili tv - gledala sam mendu i slavicu, vijesti, festivale iz zagreba, opatije... moji nisu niš posebno slušali. bila je neka dobra glazbena emisija koju je režirao anton marti.

ja sam svirala violončelo - dakle klasike...

bavila sam se pjevanjem - i nastupala s pjesmama s eurovizije (stranim), gabi novak, ksenija erker... ana štefok mi je imala prevelik raspon glasa - pa to nisam mogla. ali kad nju slušam - pred očima mi je slap bisera... izvanredna je! (za one mlađe - ovo su prve dame naše zabavne glazbe).

voljela sam i meri cetinić (i sad ju volim), josipu lisac... itd... od domaćih grupa - crveni koralji, grupa 220, indexi, parni valjak... pa su došli tuti fruti, hari mata hari...

od stranih - bitlsi, pletersi, janice, kredenci čista voda (crno bijeli - šarengradska ), paul anka, little richard i ostala rock kompanija, itd...

u međuvremenu su me hapali narodnjaci (nema veze s kućnim odgojem ), pa cigani, itd... volim ih i sada, ali one stare stvari... ove nove su mi tak-tak... obožavam francuske šansone, a volim i operu.

kikica crkne kad ja opalim svoju muziku - a ja pijem aspirine kad ona nešto sluša...

djeca imaju neke svoje "kanale", i ma koliko ih mi usmjeravali - oni će slušati svoje. ja sam za to da im se ostavi izbor. ja rađe zatvorim vrata - nego da joj branim slušanje nečeg što voli. ona napravi isto samnom. hehehe...

i - kakvu muziku volim??? muziku bez granica...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Potpisujem Anek u potpunosti, a posebno ovo:
    nije mi smiješno i simpa kad klinka od 5 godina na npr. turbo limaču pjeva pjesmice od magazina ili colonije
    , od toga mi je tužnije sam kad vidim pun trg srednjoškolaca koji pjevaju Otvor' ženo kapiju, Milo moje i sl. Fakat ne želim nikoga uvrijediti, ali meni je to žalostan prizor A što se tiče sprdanja; ja sam isto bila uvjerena da se sprda, ali s druge strane kome se ona sprda? Nama?! Pa zašto je došla tamo? Nisam gledala Doru pa ne mogu ostalo komentirati, ali "štikla" mi je bila i više nego dovoljna!

p.s. Meni je strašno da djeca (u stvari bilo tko!) pjeva tekstove Magazina, ne zbog životnog iskustva, nego žbog toga što pjeva; minus i plus i ostale nebuloze, joj prestrašno!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj,
    ja jos uvijek slusam glazbu koja je 'grozna'(alternativa, punk, metal, crust...) ali ostala mi je i klasika zbog sviranja klavira... pa i dobar trip-hop (portishead, morcheeba)...
    a mama mi je slusala gotovo iskljucivo tamburase te malo abbu i mekseg r'n'r-a...
    cekam da me luka iznenadi...
    jedino se nadam da nece postati nazi-skins... ajoooj! time bi me dotukao vese nego narodnjacima...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Taman sam se riješila (koliko-toliko) fobije od jelovnika u vrtiću, a vi mi dale novu! Ja ne mogu vjerovati da se takve stvari slušaju u vrtiću! Ja se nadam da se vi samo šalite :shock:

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    Ja ne mogu vjerovati da se takve stvari slušaju u vrtiću!
    Kod nas u vrtiću (neki dan sam nenajavljeno došla malo ranije) se sluša dječja verzija* Čarobne frule. 8)

Klinci su fascinirano sjedili oko kazića, u totalnoj tišini je svatko crtkarao nešto po papiru, a vidjelo se da su totalno skoncentrirani na glazbu.

* ako sam dobro skužila, mjuza je originalna iz opere, ali ima pripovjedača kao nekad one Jugotonove ploče za djecu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ja razmišljam da Piju uzmem na Pixies jer ih OBOŽAVA slušati. Da samo vidite kak se raspleše na njih

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    . ja sam za to da im se ostavi izbor. ja rađe zatvorim vrata - nego da joj branim slušanje nečeg što voli. ona napravi isto samnom. hehehe...
    sorciere, ti si u mladosti slušala pjevačice kakvih danas više nema, to su klasici naše zabavne glazbe; glasovi, interpretacije i pjesme o kojima razne seve, rozge i indire mogu samo sanjati.
    to JE bila kvalitetna glazba, a uz to si imala i muzičku naobrazbu /violončelo/.
    ..i nije bitno da li si kasnije slušala cigane, ovo ili ono, ti si znala prepoznati što je kvalitetna i dobra glazba. o tome pričam - ima odlične alternative, punka, trip-hopa, hip-hopa, r'nb-a, cigana...svega, ako znaš prepoznati.
    ali svi znamo što je šund mjuza.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anek, bez obzira na to što sam ja slušala - moje dijete si samo bira muziku.

kao mala - obožavala je severinu, magazin, i slične... pjevala je i:

sve bi cure htjele da je ono telefon
    sedam puta svake noći da zazvoni on !!!

ali pjevala je i mališane, uživala na koncertu klasične glazbe, baletu, operi... prije nekih cca godinu dana - uhvatilo ju je slušanje edith piaff :shock: !!! uzela tekstove, morala sam joj kupiti cd-ove - i dok nije neke stvari naučila - nije prestala.

ono što sad sluša - to su nove strahote s mtv adria! sigurna sam da će ju i to proći kad se izgustira.

hoću ti reći da zabranama i ograničenjima ne možemo postići puno. puno se postiže samo širenjem "vidika"... treba im omogućiti da sve čuju, i oni će sami izabrati.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    hoću ti reći da zabranama i ograničenjima ne možemo postići puno. puno se postiže samo širenjem "vidika"... treba im omogućiti da sve čuju, i oni će sami izabrati.
    ma naravno. ali ja pišem o djeci od 0-3 godine

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •