Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: Dugi Otok

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    In Love šta nisam ja vidjela na redu vožnje da trajekti voze samo u 8:00, 12:00,16:00 i 20:00h.
    spominješ neki u 10:00h?
    Lili ti si nabrojala vozini red vikendom...
    preko tjedna ide u 10

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Lili ti si nabrojala vozini red vikendom...
    preko tjedna ide u 10

ok thanx , skužila sam maloprije na netu.

što kažete na ovaj naš popis, povelik je i nećemo vjerojatno baš sve obići (imamo 14-15 dana), jel bi nešto onako baš izbacili ili dodali. Sjećam se da se meni ko djetetu ta Telaščica uopće nije svidjela i ona baruština od vode, dal uopće ići tamo. Inače smješteni smo u Solinama.

PLAŽE:

SAKARUN, prošetati duž Sakaruna prema Punti i na Lopati ima lijepa šljunčana uvalica

VELI RAT
    ,UVALE KOD SVJETIONIKA , popeti se na svjetionik, odličan zalazak sunca, potražiti ogromnu ljuljačku za ljuljanje na velikom drvetu za odrasle i djecu, dobra pizza u Galebu u Velom ratu

VELI ŽAL (kod otočića Mežanj-tirkizne izolirane plaže-super za ronjenje i ribolov), sklonište za ratne brodove,Dragove, uvala Zagračina(znamenitost), ima lijepa uvala desno od Dragova ako se gleda prema moru, ide se brodom

BOŽAVA, šljunčana plaža, iza stijena, ima hlada

UVALA LUČICA, potopljeni brodovi u blizini obale (dobro za ronjenje), u blizini Verunića, Solina i kampa Mandarino (znamenitost)

UVALICA KOD POLJA

OTOK ZVERINAC, brza brodska linija iz Božave

HRIDI LAGNIĆI, olupina broda Michelle-super za ronjenje i ribolov-kod svjetionika

ZNAMENITOSTI, PRIRODNE LJEPOTE:

SJEVERNI DIO OTOKA
    BOŽAVA, Posjetiti šarmantnu Božavu, postoje vojni napušteni tuneli koje je JNA sagradila za ratnu flotu (mogu se pogledati)(znamenitost)

SAVAR, mjesto sa otočićem Sv. Klement koji je umjetno spojen sa kopnom, na kojem se nalazi predromanička crkvica Sv. Pelegrin, s lijepim stjenovitim plažama (plaža)(znamenitost), STRAŠNA PEĆ špilja koja se može pogledati pored mjesta SAVAR (znamenitost)

JUŽNI DIO OTOKA
    ŽMAN, farma koza…mogu se kupiti sirevi i mlijeko, Žmanska jezera su preko ljeta poljoprivredne površine (znamenitost), odlična konoba u Žmanu(restoran)

SALI
    , SALJSKE UŽANCE (otočka fešta)-6.,7. i. 8. 2015.(fešta), najzanimljiviji dani 7. i 8.8., fora čitaonica, ima veći dućan za nabavku hrane (Tomy)

NACIONALNI PARK KORNATI
    (prirodna znamenitost)

PARK PRIRODE TELAŠČICA (STIJENE –„STENE“ I SLANO JEZERO-MIR, ljekoviti mulj, vidikovac Grapšćak(161 m), rezervat magaraca, Botanički rezervat 100-godišnjih maslina)…ima dosta za hodati, najbolje ga je pogledati brodom iz Salija (prirodna znamenitost), uvala Čuh, ima lijepo mjesto na Proversi (plaža)
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.07.2015. at 12:40

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ok thanx , skužila sam maloprije na netu.

što kažete na ovaj naš popis, povelik je i nećemo vjerojatno baš sve obići (imamo 14-15 dana), jel bi nešto onako baš izbacili ili dodali. Sjećam se da se meni ko djetetu ta Telaščica uopće nije svidjela i ona baruština od vode, dal uopće ići tamo. Inače smješteni smo u Solinama.

PLAŽE:

SAKARUN, prošetati duž Sakaruna prema Punti i na Lopati ima lijepa šljunčana uvalica

VELI RAT
    ,UVALE KOD SVJETIONIKA , popeti se na svjetionik, odličan zalazak sunca, potražiti ogromnu ljuljačku za ljuljanje na velikom drvetu za odrasle i djecu, dobra pizza u Galebu u Velom ratu

VELI ŽAL (kod otočića Mežanj-tirkizne izolirane plaže-super za ronjenje i ribolov), sklonište za ratne brodove,Dragove, uvala Zagračina(znamenitost), ima lijepa uvala desno od Dragova ako se gleda prema moru, ide se brodom

BOŽAVA, šljunčana plaža, iza stijena, ima hlada

UVALA LUČICA, potopljeni brodovi u blizini obale (dobro za ronjenje), u blizini Verunića, Solina i kampa Mandarino (znamenitost)

UVALICA KOD POLJA

OTOK ZVERINAC, brza brodska linija iz Božave

HRIDI LAGNIĆI, olupina broda Michelle-super za ronjenje i ribolov-kod svjetionika

ZNAMENITOSTI, PRIRODNE LJEPOTE:

SJEVERNI DIO OTOKA
    BOŽAVA, Posjetiti šarmantnu Božavu, postoje vojni napušteni tuneli koje je JNA sagradila za ratnu flotu (mogu se pogledati)(znamenitost)

SAVAR, mjesto sa otočićem Sv. Klement koji je umjetno spojen sa kopnom, na kojem se nalazi predromanička crkvica Sv. Pelegrin, s lijepim stjenovitim plažama (plaža)(znamenitost), STRAŠNA PEĆ špilja koja se može pogledati pored mjesta SAVAR (znamenitost)

JUŽNI DIO OTOKA
    ŽMAN, farma koza…mogu se kupiti sirevi i mlijeko, Žmanska jezera su preko ljeta poljoprivredne površine (znamenitost), odlična konoba u Žmanu(restoran)

SALI
    , SALJSKE UŽANCE (otočka fešta)-6.,7. i. 8. 2015.(fešta), najzanimljiviji dani 7. i 8.8., fora čitaonica, ima veći dućan za nabavku hrane (Tomy)

NACIONALNI PARK KORNATI
    (prirodna znamenitost)

PARK PRIRODE TELAŠČICA (STIJENE –„STENE“ I SLANO JEZERO-MIR, ljekoviti mulj, vidikovac Grapšćak(161 m), rezervat magaraca, Botanički rezervat 100-godišnjih maslina)…ima dosta za hodati, najbolje ga je pogledati brodom iz Salija (prirodna znamenitost), uvala Čuh, ima lijepo mjesto na Proversi (plaža)
    Drage moje,
    evo dugujem vam report od ovog ljeta.

Dakle obišli smo sljedeće (neke po nekoliko puta of course):

- plaže Saharun (klinci obožavali), Veli rat, Veli žal, Božava i krasnu skrivenu uvalu Prašna (makadamski put koma al se isplati)
    - jedan dan dok je kišilo smo otišli u obilazak mjesta Sali (i naravno čitaonicu), spilje Strašna peć (krasna je)
    - obišla sam trčeći mala mjesta Verunić, Polja, Veli rat, brdo koje spaja Soline i Božavu
    - hodajući Božavu, sela Dragove, Savar (crkvicu Sv. Pelegrin), Zaglav, tunel za brodove JNA u Dragovama
    - jeli par puta pizzu u Galebu u V. Ratu, penjali se na svjetionik, ljuljali na ljulji

U Telašččicu nismo išli jer sam već bila ranije i nije me oduševilo jezero.

Što se tiče nabavke hrane, još mi je naš dućančić u Solinama bio najbolji ako uzmem omjer cijene i ponude, mesa smrznutog je bilo.

Ujutro smo se kupali na našoj lijepoj plažici u Solinama, ručak oko 12-13h, odmor do 16h a onda okolo po otoku. Dugi otok me oduševio, nisam imala nikakvu predodžbu, iskreno više mi se svidio nego Mljet prošle godine. O Mljetu su mi svi toliko napričali pa su moja očekivanaj bila puno veća. i da svidjela mi se jako šuma i zelenilo.

Uglavnom prst gore za Dugi otok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •