Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Graco sjedalice

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Graco sjedalice

Dobila sam Graco auto-sjedalicu, pa me zanima dal tko ima tu marku i koliko ste zadovoljni?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi imamo 0-13 i zadovoljni smo,imamo i bazu za u auto,pa stolicu samo klikneš na bazu,ne moraš ju svaki put vezati pojasom :D

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    mi imamo 0-13 i zadovoljni smo,imamo i bazu za u auto,pa stolicu samo klikneš na bazu,ne moraš ju svaki put vezati pojasom :D
    Da samo ovo dopunim - da ne bi bilo zbunjenih

Baza se pojasom veže, postoje upute i za to, a onda sjedalica ide na nju kao da ju se klika u kolica...

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da vidjela sam to, i to je ono što mi se jakoooo sviđa :D

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

hvala Anči

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Anči prvotno napisa
    Da samo ovo dopunim - da ne bi bilo zbunjenih

Baza se pojasom veže, postoje upute i za to, a onda sjedalica ide na nju kao da ju se klika u kolica...
    Da li se baza smije (i na koji način) montirati u smjeru vožnje ili samo suprotno od smjera vožnje? Ovako kad stavim bebu nemam pojma šta radi jer ga ne vidim u retrovizoru :/

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, autosjedalice od 0-13 kg isključivo se montiraju suprotno u smjeru vožnje.

Postoje i retrovizori koji se stave otraga, pisalo se o njima (nisam sad našla) no netko je rekao na jednom pregledu - nemaš ga kaj gledati

Ako je neka velika frka treba stati i umiriti dijete, i paziti da beba u ruci nema nešto sa čime bi se mogla ozljediti, baciti, progutati.

Jer i najmanje ometanje u vožnji može biti opasno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tek sam u ispitivanju trzista kolica, autosjedala, pa mi je lijepa novost ova baza za auto. Buduci da cu, zbog brdovitog terena na kojem zivim, morati kupiti sportsku trokolicu, zanima me, da li znate, imaju li bazu za auto autosjedalice od maxy-cosy-a ili Jane slalom?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

maxi cosi s bazom treba stići, ja se zapisala i čekam da me zovu ovih dana iz dućana. Zasad znam da će dobiti Baby media shop (King Cross i Mercatone), ali sigurno će dobiti i još koji dućan koji prodaje maxi cosi, samo trebaš pitati kod svih...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Mina.
    A valjda ce ju onda dobit svi ducani koji imaju quinny i maxy cosy kolica..

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mi imamo Graco kolica sa autosjedalicom, sada bi kupili bazu.
    Zna li netko gdje ih ima i koja je cijena (otprilike) ??

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Graco baze imaš u Turbo Limaču, cijena oko 300kn

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Graco baze imaš u Turbo Limaču, cijena oko 300kn
    upravo tako

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure, thanks

sad u subotu se otvara novi TL na rotoru, pa hitamo tamo :D

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

oooo super :D

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ko s Marsa, na kojem rotoru, gdje?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Trebao bi se otvoriti (piše na njihovom novom dječjem katalogu) u subotu 1.4. na Rotoru, gdje je Billa i McDonalds (mislim da je to Jadranski most, od Velesajma prema Jarunu)

danas sam tamo prošla, i napravili su zgradu sličnu TL na Žitnjaku, ali mi baš ne izgleda da će tamo za dva dana biti otvorenje

nema nigdje nikakvih najava, ni reklama, čak ni na njihovom webu... tako da više nisam sigurna u datum

vidjet ćemo

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je skroz blizu, pa sam pitala, ajd vidjet ćemo, thx

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad sam zvala u TL na Žitnjak da pitam za bazu za sjedalicu i momentalno nemaju
    nadam se da ću uspjeti naći do idućeg pregleda autosjedalica

idem zvati ostale njihove dućane... jel znate gdje bi još mogla pogledati za to?

usput sam pitala za ovaj TL na Rotoru i žena mi je rekla da je otvorenje 12.4.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako stariju djecu stavit u sjedalicu... ipak kad bude moj imao 6-7 mjeseci mislim da će bit teško "progurat ga" ispod pojasa koji prelazi preko sjedalice.
    Imam Graco autosjedalicu, bez baze, i dosad nam to ide lako.
    a poslije? ipak baza? kako drugi sjedaju bebe u sjedalicu?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    kako stariju djecu stavit u sjedalicu... ipak kad bude moj imao 6-7 mjeseci mislim da će bit teško "progurat ga" ispod pojasa koji prelazi preko sjedalice.
    ja sam svoju Petru 'proguravala' do njenih 13 mjeseci. poslije ti ide lakše jel imaš puuunooo prakse, a i djete već polako surađuje (osim kad neće ).
    sve u svemu nije neka frka. kad je P znala zaspati u autu u autosjedalici, sto je bila starija, teza, bilo mi ju je teze nosati u sjedalici iz auta, pa u kucu pa... hocem reci da sam tako morala i kad je bila budna, da bi mozda izabrala da ju uguravam u vec smontiranu na postolju.
    ovo je cisto hipotetski jer nismo imali autosjedalicu sa postoljem

prednost postolja mi je svakako u tome da je puno manja mogućnost labavog montiranja sjedalice baš zato jer se te male (0-13) ćešće vade van. lakše je imati čvrsto zmontirano postolje i onda sjedalicu samo klik-klak. što se tiće montiranja djeteta nekako mi dođe na isto, valjda sve ovisi o praksi

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    što se tiće montiranja djeteta nekako mi dođe na isto, valjda sve ovisi o praksi
    ha, ja bi montirala djete
    treba mi onaj smajlić što se lupa po glavi

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

8) skužila sam!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pozdrav!

trebam pomoć u vezi montiranja baze i Graco sjedalice u auto!

ovako, kada stavimo bazu i sjedalicu i sve fino zavežemo, dobijemo položaj da dijete sjedi (skoro kao ona sjedalica od 9-18 kg)
    e sad, podmetnemo ispod baze spužvu, ručnike ili nešto i taj položaj se malo popravi ali to još uvijek nije onih 45° koji bi trebali biti za skroz malu bebu

drugi problem je da je kad to sve stavimo vozačevo sjedalo skroz naprijed da ne mogu ni ja sjesti za volan, a kamoli MM.
    dobro, tu postoji rješenje da zamijenimo sjedalice, od Mateje da stavimo iza vozača. svejedno mi je to sve malo :/

najbolje bi bilo kad bi neku mogla vidjeti "u živo" kako je montirana
    molim bilo kakvu pomoć, sliku, da mi netko tko ima objasni kako ste montirali u vaš auto (mi imamo Golf III)

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo je jedva montirali u Fiestu. Stavili smo je u sredinu i mislim da smo ispod postolja stavili jedno 3-4 srolana ručnika da bi dobili nagib. Isto tako, jedva vozimo i ja i MM.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo je stavili iza suvozača i ništa nismo podmetali

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kad se ništa ne podmetne, nagnuta je tako da dijete skoro sjedi, i dečki na zadnjem pregledu autosjedalica su nam rekli da moramo nešto podmetnuti, ali nismo imali ništa kod sebe pa nismo mogli odmah složiti.

koliko se tiče mjesta za vozača definitivno će morati ići iza suvozačevog sjedala jer ovo je koma
    žao mi je samo što moram vaditi ovu drugu sjedalicu jer su mi je na pregladu super montirali

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pregled je 07.05.06. od 10-13 na starom mjestu, ispred MUP-a

dođite pa ćemo vidjeti

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    kad se ništa ne podmetne, nagnuta je tako da dijete skoro sjedi, i dečki na zadnjem pregledu autosjedalica su nam rekli da moramo nešto podmetnuti, ali nismo imali ništa kod sebe pa nismo mogli odmah složiti.

koliko se tiče mjesta za vozača definitivno će morati ići iza suvozačevog sjedala jer ovo je koma
    žao mi je samo što moram vaditi ovu drugu sjedalicu jer su mi je na pregladu super montirali
    Mi smo morali staviti debeli zarolani rucnik i bila je postavljena iza suvozaca i bit ce opet za 5 tjedana ). U vecini automobila ta sjedalica stoji previse uspravno i dio do naslona se mora podignuti umetanjem rucnika ili sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa

Mi smo morali staviti debeli zarolani rucnik i bila je postavljena iza suvozaca i bit ce opet za 5 tjedana ). U vecini automobila ta sjedalica stoji previse uspravno i dio do naslona se mora podignuti umetanjem rucnika ili sl.
    smije li se nešto stavljati pod bazu?!

mi smo ju probali ali je previše nagnuta i zato ju nismo kupili

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Citiraj Mamaitata prvotno napisa

smije li se nešto stavljati pod bazu?!

mi smo ju probali ali je previše nagnuta i zato ju nismo kupili
    Naravno da smije. Uzme se debeli komad tkanine (npr. rucnik), par puta presavije i gotovo. Naravno, sve treba cvrsto pritegnuti i ucvrstiti....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja sam dobila na korištenje Graco autosjedalicu pa me zanima, budući da ja beba u njoj skoro u sjedećem položaju, postoji li neki umetak koji se stavi u autosjedalica, a ne ispod nje. Ako ima, gdje kupiti i koliko košta?
    Hvala.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da se u samu stolicu ništa ne stavlja,mi Noi nismo stavljali,a bila je u njoj od rođenja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam imala Graco košaru - autosjedalicu koju ne bih nikome preporučila, jer malenu s 5 mjeseci nismo više mogli staviti unutra (bila je zima, obučena u skafander-tutu) i zato jer je nekako preduboka, kad smo je vodili iz rodilišta ramena i uši su joj bile u istoj visini. Možda griješim, ali po meni to nikako nije bilo za tako malo dijete. A još je ta autosjedalica košara od kolica i dijete bi se trebalo tako voziti u kolicima. Ne znam, nije mi legla i ne bih više dijete vozila u tome u autu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovca_i_janje, dijete se u sjedalici ne smije voziti u skafanderu. Zato je i bila tijesna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dakle, u tome je bila kvaka. Ne smije se voziti iz nekoga posebnog sigurnosnog razloga? Nije baš jednostavno dijete od tako malo mjeseci obući, skinuti, obući,... Ali ostaje mi problem dubine?!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dubina nije problem ako je sjedalica pod dobrim nagibom (izmedu 45 i 60 stupnjeva u odnosu na tlu).

Vezanje u debelim komadima odjece nije dobro jer djeci nije udobno biti ubundanima u sjedalici ali najvise bas iz sigurnosnih razloga.

A razlozi su ti sto nije moguce primjereno zategnuti pojas kada je dijete vezano u debelom komadu odjece (uvijek ostane lufta kojeg se ne mozes rijesiti), velika je vjerojatnost da trake pojasa skliznu s ramena djeteta te se cesto opcenito putanja traka pojasa izbaci iz one predvidene koja pruza djetetu sigurnost.

Kada je hladno dijete se treba u sjedalicu vezati u "kucnoj" odjeci, a preko djeteta i sjedalice prebaciti deku, jaknu i sl. kako bi dijete bilo na toplome dok se vozilo ne ugrije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ancice, hvala ti . Jako se rijetko vozimo u autu, pa nisam baš bila spretniša u počecima. Ipak, meni se i dalje čini da nije dobro rješenje da kolica imaju tu košaru i kao lađu za vožnju u kolicima i kao autosjedalicu, jer dulje vrijeme u tome nije baš udobno za bebu. Ma, bit ću zločesta pa reći kako mi je sestra uvalila ta kolica, kao to su odlična kolic, skuuuupa, cijela moja obitelj je govorila kako je njen muž kupio najskuplja kolica (?) la, la, la. Ja sam završavala faks i brojala dane do poroda, pa se baš nisam fokusirala na kolica, nisam ni razgledavala, nego sam ova uzela zdravo za gotovo. I onda sam se nemalo iznenadila kad sam je u rodilištu stavila, a ona je upala u njih, sva mi je djelovala izmučeno, jadno. Za narednog crva ću kupiti štogod bolje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da ne otvaram novu temu.
    Da li ima netko Graco sjedalicu 15-36kg?
    Kako ste zadovoljni, je li sjedalica ok?

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jel zna netko di kupit bazu za 0-13 sjedalicu?, u tl na rotoru nema,kazu da ce tek krajem 4-og mj .imati a nece mi se toliko cekati?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Rency prvotno napisa
    jel zna netko di kupit bazu za 0-13 sjedalicu?, u tl na rotoru nema,kazu da ce tek krajem 4-og mj .imati a nece mi se toliko cekati?
    nemogu ti pomoći,ali i ja tražim graco,ali veću.i u Rijeci su mi svagdje rekli da neznaju kada će dobivati graco As i da ih već dugo nisu niti dobivali.bili smo i u Zg u dva Tl i nismo našli.možda da probaš zvati u Tl i pitati.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li ima netko Graco sjedalicu 15-36kg?
    Kako ste zadovoljni, je li sjedalica ok?
    Nemam ali sam na jednom pregledu montirala dvije Gracove. Zapravo jedva da se ima što montirati jer su to boosteri no opći dojam i njima mi je bio skroz pozitivan. Ne znam kakve su ocjene na testovima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dosta roditelja se žali da im je graco 0+ premala.
    Valjda smijem ovdje staviti link jer nisam postavila slike u Album gdje se vidi dio stiropora koji se vadi kod većih beba

http://www.djeca.org/forum/viewtopic.php?f=53&t=241

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uz graco 0+ autosediste dobili smo nekakvu traku sa cickom
    naravno ne pominje se nigde nista o traci i cemu sluzi
    da li neko zna?
    koristimo ga bez toga, skapirali smo da je to za kasnije kad je dete veca, ali gde se stavi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •