Cesnjak...za povisene masnoce i sve ostalo. Ja ga obozavam i stavljam ga valjda u sve osim u kolace.

Sada ti je idealno vrijeme za njega: pecene paprike, peceni patlidzan, tikvice....malo maslinovog, malo jabucnog octa, puuunoo cesnjaka.

i u zelenu salatu znam staviti cesnjak. To mi je isto prefino..

u proljece se moze, ako imas priliku i ako znas gdje ga ima, nabrati srijemus (medvjedi luk). Samo oprez da ga se ne zamijeni sa djurdjicom ili mrazovcem!!

ja srijemus stavljam u svjeze salata, pravim ga kao spinat, u nesto kao zlevka sa zgancima i jajima, kao pesto, sa kuhanim krumpirom...

iako...ono sto sam primjetila u zadnje vrijeme je da se te granicne vrijednosti kolesterola non stop spustaju. Ja to vidim malo i kao trik farmaceutske industrije..da dodju do cim veceg broja 'bolesnih' koji trebaju trositi njihove lijekove... Ali to je samo moje vidjenje stvari..