misliš na svježi sir? a šta sa tvrdim sirevima?
Nula bodova.
Imaš osim svježeg kravljeg sira (bez vrhnja) i zrnatog isra još na raspolaganju skutu i povremeno mozzarelu. Mm se povremeno šverca s feta sirom i grabancijašem (slani bijeli sir) u minimalnim količinama, npr. uz šopsku salatu ili grčku salatu.
Evo još ideja:
Tzatziki umak (jogurt i svježi krastavci) uz grill piletinu, salata od poriluka i jogurta, razna variva bez zaprške (frkneš unutra žlicu-dvije zobenih pahuljica da zgusnu) i bude super.
Mm koji nikako nije volio kuhano meso zavolio je salatu od kuhane teletine (ohlađene, ostaci od juhe, očišćeno od žilica i narezano na sitne kockice) s lukom i bučinim uljem. U ovo dodajemo po želji razno povrće (kukuruz šećerac iz konzerve ili iz leda, klice soje ili azuki graha, običan grah, obične mahune...) Super večera! Povremeno čak stavim bjelanjak tvrdo kuhanog jaja u ovu salatu, čisto za želju (žumanjak viška pojede mlađi sin ili djeci izmiksam u juhu).
Od mesa - razne marinade pomogle su nam da pileće bijelo meso ne bude dosadno. Isto, volimo kunića i kupimo ga kad god nađemo (nedavno kupila u Sparu u CC1 i napravila haznfeferbliz: koji ne serviramo s tjesteninom nego s rižom, ponekad hajdinskom kašom (heljda, pripremim isto kao rižu) a može i prosenom kašom.
Ječam na razne načine (nek apricot napiše, sigurno ga radi na više načina nego ja, iako ni mi nismo loši...) Sad mi se ne jede ričet (varivo od ječma) nego napravim salatu koja stoji u frižideru za gladne trenutke.
Jelovnik za sutra: pečeni picek iz dućana (ostaci od danas) + fina salata od kineskog kupusa i mrkve (uz dodatak svježeg kopra i vlasca, balsamica i jabučnog octa ili limunovog soka).
Desert: lubenica