Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 199

Tema: Što se to dešava u RI rodilištu?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da puno toga što sad govorimo ima veze sa drugim, sličnim temama, a sve bi bilo drukčije da em dolaziš negdje gdje te osoblje odnosno osoba koja je stobom na porodu već poznaje iz trudnoće (a ne kao na jednom porodu gdje sam bila da na izgon se ženu pita pet puta dal' joj je muž za stalno zaposlen.. i viče se na nju kad naravno ne odgovara osim da kaže da ide beba mislim come on), em da nije taj prokleti tvornički pristup svemu.

a da je manje tvornički pristup u rijeci, bome nije, ali recimo ako ti se zvijezde baš onako super poslože, možda može biti, ali to je luda sreća.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znaš, yellowkitty,ja itekako mislim svojim mozgom, koji je , usput, dokazano sposoban za mišljenje.
    I da, neće ti napraviti ništa za ubrzati porod, ako ti ne želiš, ne razumijem da toliko vas misli da hoće. Ima puno toga i u stavu. I ponašanju.
    Ne opravdavam liječnike, ali neke su rodilje takve da bih se i ja zaderala na njihovo ponašanje. I jesam. Ne opravdava nikoga bol, da bi bio nemoguć i bezobrazan. Ali, neću više, doživljaji rodilišta su nam previše različiti.

Samo bih htjela da one koje još nisu rodile nemaju strah od rodilišta. Češće je sve dobro. Što se tiče međusobnog odnosa. I svega drugog.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.07.2012. at 13:51

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

inace nisam od onih sto pisu puno po forumu, redovito citam, ali moram reagirati...

citajuci sve sto pisete, pitam se gdje sam ja to rodila i cime sam zasluzila "imati srece"...

rodila sam davno, prije desetak godina u ri rodilistu, nadam se uskoro i drugom porodu, i citajuci to sto pisete stvarno mi nije svejedno, plasite me. mogu samo zamisliti kako je svim onim zenama koje idu roditi prvi put i sve sto znaju je ono sto su tu procitale... ima doktora svakakvih, i sestara nad**anih, ali ruku na srce, ima i svakakvih rodilja...

samnom je u sobi bila cimerica koja je pljuvala po osoblju jer su u radjaoni bili bezobrazni, vikali na nju i sl. nakon sat vremena dosla mi je druga cimerica iz radjaone, i tako malo pricamo i kaze kako je cula neku ludjakinju kako vice da ne moze ona rodit, pocela se dizati, plakati... rekla je da ju je babica tako "oprala", rekla joj nek se uozbilji jer samo svima otezava situaciju, i sebi i bebi i njima... i ova moja "nova" kaze da bi se bila najradje digla i isamarala tu cmizdravicu... ova druga slusa i ni a ni be...

ja zaista nisam imala neko ludo i nezaboravno iskustvo, ali svi su bili ok, pristojni, korektni... sestra u radjaoni, mislim da se zvala kornelija, presavrsena. i da, dobila sam i drip, i epiziotomiju, i predivnog bebana s apgarom 10/10, danas skolarca. i bolili su punti poslije, i zatezali, ali sve bih odmah ponovila kad vidim rezultat...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko shvaćam, ta koja bi išamarala cmizdravicu je pozitivka, a luđakinja koja se prestrašila i vikala je negativka u priči?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema tu pozitivki i negativki, ali je cinjenica da i rodilja ima svakakvih i da se ovdje cuje samo jedna strana price... mislim da bi i osoblje radjaone imalo kojesta za reci o tome s kakvim se rodiljama susrecu povremeno...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, uopće ne sumnjam. Zanima me spada li i ova cmizdravica u "svakakve" i po čemu?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko shvaćam, ta koja bi išamarala cmizdravicu je pozitivka, a luđakinja koja se prestrašila i vikala je negativka u priči?
    a najveća negativka je ova prva koja je pljuvala i ni a ni b.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a najveća negativka je ova prva koja je pljuvala i ni a ni b.
    Aha! A ja sam mislila da je to u stvari ta luđakinja. Sad moram razmislit kakva je ta ako ona nije rečena cmizdravica.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I da, neće ti napraviti ništa za ubrzati porod, ako ti ne želiš, ne razumijem da toliko vas misli da hoće. Ima puno toga i u stavu. I ponašanju.
    ima li smisla jos jednom ponoviti da ovo naprosto nije istina? vecina nas je to prosla, u razlicitim varijantama...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni su, ok "davne" 2006. radili sve bez da su me ista pitali. pregledalo me valjda 3-4-5 razlicitih doktora/doktorica. drip mi se dalo bez objasnjenja. epiziotomiju nisu smatrali potrebnim ni najaviti. ko da sam mrtvac na kojem vjezbaju. evo uzrujala sam se a mislila sam da sam sve prebolila. to neljudsko ponasanje jednostavno ne mozes zaboraviti. a cak i nisu bili nesto posebno neljubazni ili grubi. samo taj odnos, kao da ne postojis, da ne vrijedis.. to se pamti zauvijek.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sto se epiziotomije tice, sivali su me jedno 20 i kusur minuta (mozda i duzem, ne sjecam se najbolje). ogroman rez plus laceracija cerviksa. samo za usporedbu, bebu iste velicine (4200) sam rodila treci put bez pucanja, u normalnom polozaju. cak ni rez od epiziotomije nije uzrokovao pucanje medice. znaci moze se

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kad stignem, čitam, ali do sad nikada nisam komentirala na temama ovog tipa...

Bet3, fakat ne kužim - je l ti živiš u nekoj drugoj državi? kako si i na temelju čega samu sebe uspjela uvjeriti u tako nešto? jer to stvarno nije istina. puno mi je prijateljica i poznanica rodilo u zadnje 2 godine i ja sam JEDINA koja u porodu nije dobila drip (a nisam ga dobila jer su pod svaku cijenu željeli izbjeći carski zbog prijašnje operacije i sami su mi rekli da drip značajno povećava šansu da će porod završiti carskim). dvije od prijateljica su rodile u različitim bolnicama i obje su NAKON poroda saznale da su dobile drip. znači, nitko im se nije ni udostojao reći što se s njima radi! od nas 5 bliskih prijateljica, 3 su završile s epiziotomijom, 2 bez. ugodno me iznenadilo što je jedna od ovih bez epi rodila prije mjesec dana u Petrovoj - do tad nisam čula za slučaj prvorotke bez epi u Petrovoj.
    jasno mi je da ti je, zbog tragedije koja te zadesila, mozak programiran samo na dobrobit djeteta i da ti je to jedini cilj i duboko suosjećam s tobom, ali ne možeš zato iznositi krive informacije...
    Posljednje uređivanje od frka : 09.07.2012. at 17:00

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Beti3 prvotno napisa

To je točno . Ako stav ne pomaže , tada može ponašanje.
    Npr. meni su htjeli uvest kateter za mokrenje nakon šivanja puknuća na međici kad je završio porod. I ja sam rekla da ne želim, ali se doktorica nastavila približavati sa priborom . Pa sam ponovila da ne želim, i nitko nije odreagirao. Tad sam nogom puknula stolić sa priborom i kateterom na pod , pa su konačno shvatili da ne želim, uz povike da sam luđakinja. Bez brige , nije bilo u Ri rodilištu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To, sirius, ponašala si se upravo tako kako su zaslužili. Moraju uvažiti da ne želiš. Ili neka objasne zašto treba.

Znam da nije svima lako, ali ako dođeš u rodilište sa svješću da si sama glavna, a oni svi statisti, lakše je dobiti što želiš.

mikka, tako mi je žao da si se osjećala da ne postojiš, ma koji su to nekulturni ljudi, zašto rade tako divan posao, ako ne vole rodilje.

frka mi kaže da sam samu sebe uvjerila. Ali, ako dva puta nemaš na porodu nikakvu iglu u žili, ne dobiješ injekciju i ne piješ ništa-kuda bi ti dali lijek?
    (A možda se samo bolje ponašaju prema poznatima...)
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 09.07.2012. at 17:43

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(A možda se samo bolje ponašaju prema poznatima...)
    A mozda....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ponekad mislim da smo mi žene sami sebi najgore neprijateljice. Žena ako viče u porodu nije "dobra" zaslužuje što dobije. Žena koja lijepo i uljudno pita se ne sluša, udara po stol, luda je, "dobije" što je zaslužila. Osoblje ima loš dan, to je škuža za sve.

Puno više ćemo napraviti kad počnemo trošiti energiju na to da svaka žena u porodu zaslužuje blisku osobu, zaslužuje uljudno ponašanje, zaslužuje svoja osnovna prava kao žena, ljudsko biće, građanka Republike Hrvatske. Ničija prava nisu veća od njenih, ni pravo osoblje na loš dan ni pravo drugih žena da se uzdižu jer su "one bolje potrpjele" i zbog toga su bolje od neke druge žene. Kao što ni jedna majka nema pravo blatiti drugu majku zbog svojih izbora (ne mora se složiti sa njima, ali nema pravo blatiti).

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kad sam rađala prvi put, nitko mi nije rekao da mi daju drip, doduše, nisam ni znala kako to izgleda -sada znam.
    Puno žena koje su rodile poslije mene su rekle kako su im priključili infuziju za vrijeme trudova- niti njima nisu objasnili, a i one prvorotke, neke čak i drugi put majke.

Treći put sam se veselila ponovnom porodu bez dripa ( drugi put sam imala svoje trudove), kad ono , previše nas je na PT pa nas moraju riješiti, a budući da sam imala svoje trudove i bila otvorena 5 cm, mislila sam da ću u predrađaonu pa kad muž dođe, dalje u rađaonu. Dođe sestra, strpa nas 6 u lift i pravac rađaona- mene je dopala velika soba, jer sam imala pratnju, u koju uskoro dolazi doktor i kaže budemo probušili vodenjak da brže krene i pristanem nakon čega on ode. Za par minuta dolazi sestra i govori, sad ćemo vam dati malo dripa da krenu bolji trudovi jer ovako možete tu ležati do jutra nitko mi to nije rekao prije, ni na pregledu, a ni doktor koji je tu bio prije par minuta. Doveli su me pred zid- kao sad nemaš više kamo, ne možeš cijeli dan zauzimati sobu. Kaj sam trebala -vratiti se na odjel. Sva sreća pa je primalja sve to nadoknadila

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    to neljudsko ponasanje jednostavno ne mozes zaboraviti. a cak i nisu bili nesto posebno neljubazni ili grubi. samo taj odnos, kao da ne postojis, da ne vrijedis.. to se pamti zauvijek.
    Eto to, samo to je bit svega za mene.

Nije ni prema meni netko bio grub, nije se nista strasno dogodilo, ali nitko me nije slusao, pitao jel se slazem s tim, cak i kad sam rekla da nista ne zelim, na silu sam dobila, kateter su mi uveli bez najave i pitanja, kad sam nesto pitala sto rade ili o cemu pricaju ili su me ignorirali i lagali.

Taj osjecaj nemoci me bolio vise od svih trudova.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma ne mogu virovat na komentare nekih žena ovde.... zar sam ja htjela drip za nedonošće, zar sam htjela da me se drogira doslovno da nisam mogla odraditi izgon, ma nisam se ni čula, ni jednom viknula, ni jednom u 5 sati trudova, zar sam ja htjela ležati na boku, zar sam ja htjela da me nitko ne sluša da djetetu " nije vrime", zar sam htjela da me 4 drži dok su me šivali 2 sata nakon poroda, nisam vikala-plakala sam ko kišna godina od bolova, tako da mi se sve to upalilo i nastalo divlje meso da 6 mjeseci nisam sjela na stolicu bez koluta na napuhavanje, šivanje za dijete od 2800g i 32cm opseg glavice..... što je sve to bilo potrebno?????? ili sam se možda ponašala kao princeza????

da vjerovatno kada sam došla na odjel i rekla da imam 2 termina u knjižici i da je nedonošće kad su me otpilili riječima NE, ne zanima me.... a kolege su to jasno napisale u trudnočkoj....bila sam princeza kada sam molila da mi ne daju drip za kojeg se vjeruje da je baš uzrok krvarenja u mozgu moje bebe koji nije bio zreo za tako agresivan porod....bila sam princeza kada sam molila da prošetam do wc-a, da ustanem s lijevog boka a umjesto toga dobila kateter...vjerovatno i kada sam im padala na rukama od sedativa i nisam se mogla probuditi za izgon....bila sam princeza i kada sam svakog u prolazu vukla za rukav-niste me šili, trebate li me šit..dok nije došao dr i rekao ooo vas smo zaboravili....
    princeza je bila i moja prijateljica kojoj je umrla zdrava beba u porodu iako je 2 dana bila hospitalizirana preko veze jer joj je prošao termin.....

daleko smo mi od princeza, i to se jednostavno više ne smije i ne može događati... i nisam ni ja, ni nitko tu da plaši prvorotkinje već da osvjesti sve žene da "to" se ne događa drugom, već bilo kom od nas, ne želim da više na porod idemo imat ili nemat sreće... želim najbolje moguće za svoju bebu jer ona nije za jedan dan, jedan dan poroda već posljedice tog istog može nosit za cili život...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da, kateter, da sam znala da se stvar moze rijesiti jednim odmjerenim kung-fu potezom kao sirius..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da, kateter, da sam znala da se stvar moze rijesiti jednim odmjerenim kung-fu potezom kao sirius..
    Moraš dobro ciljati i iznenaditi neprijatelja.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moraš dobro ciljati i iznenaditi neprijatelja.
    to sam upotrijebila kod šivanja, nesvjesno, nije upalilo...tražili su pomoć da me se drži

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nine, potpis, pogotovo ovo zadnje.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E pa moram ponoviti da je meni u Varaždinu za kateter bilo dovoljno jednom reći da ga neću i to je bilo to.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Usprkos 2 dobra iskustva smatram vrlo lošim da sam morala o tome puno razmišljati, donijeti odluku oko koje su me svi gnjavili i potrošiti dosta energije i novca da bih rodila u Varaždinu i da bih dobila normalan odnos poštovanja i dobre uvjete za rađanje. Nadam se, ali zaista se nadam da će što prije u svim rodilištima to biti standard koji neće ovisiti o smjeni, ili doktoru pa čak niti o babici iako će uvijek biti manje ili više kvalitetnih kao i u svim profesijama. Ali odnos poštovanja ili ,kako je u nedjeljom u 2 rekla gđa. Krizmanić, uljuđenosti bi trebao biti osnova djelovanja svakoga tko radi s ljudima.

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ajoj, koja tema! Meni je u Ri 2009. bilo tako da ne zelim vise nikad u zivotu tamo uci.. Razmisljam cijelo ovo vrijeme da posaljem zalbu UNICEF-u da im ukinu status "prijatelja djece" jer nit su prijatelji djece, nit su prijatelji majki..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

2009. je bila kobna i za mene tamo; ja sam poslala pismo na 9 adresa (vidi topic od NeneJabuke Želim prijateljsko rodilište) ali nisam UNICEF-u jer njihova titula se tiće samo postupanje oko dojenja. No, možda bi danas, da neka šalje pismo, bilo dobro i UNICEF uključiti...

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čitam ovu temu jer ja sam iz mjesta gdje se stalno bira - ići u Pulu ili Rijeku. I redovito susrećem jednaki broj zagovornika odn. onih koji su protiv jednog ili drugog rodilišta, ovisno o vlastitom iskustvu ili iskustvu bližnjih. Ja nisam imala nikakvih problema u pulskom rodilištu i uvijek ih hvalim, ali moglo je biti i drugačije. Kao što je netko već rekao, najžalosnije je što uvijek tretman prema rodilji i bebi ovisi o smjeni i o ljudima koje ćemo zateći. A to ne bi nipošto smjelo biti tako! Trebali bismo imati povjerenja u sve medicinske djelatnike koje ćemo susresti a ne nadati se bar jednoj ljubaznoj babici i sl. I u redu je da se o tome piše i u redu je da prvorotkinje čitaju i da znaju šta mogu očekivati, odn. da odu spremne na porod i da zauzmu stav.

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    2009. je bila kobna i za mene tamo; ja sam poslala pismo na 9 adresa (vidi topic od NeneJabuke Želim prijateljsko rodilište) ali nisam UNICEF-u jer njihova titula se tiće samo postupanje oko dojenja. No, možda bi danas, da neka šalje pismo, bilo dobro i UNICEF uključiti...
    A i postupanje oko dojenja im je bilo vrlo šuplje - dobila dijete na prvi podoj tek nakon 24 sata.. Potisnula sam tu traumu za neko drugo doba kad uhvatim više vremena da se posvetim tim žalbama.. Trebam ih tužiti da mi plate troškove psihijatra pa da se riješim te traume.. Hehe.. Bacit ću pogled na topic koji spominješ pa me možda razljuti i inspirira na djelovanje..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nije topic za ljutnju, nego topic za djelovanje I treba ga pretočiti u tekst za portal pa ako imaš volje...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Ponekad mislim da smo mi žene sami sebi najgore neprijateljice. Žena ako viče u porodu nije "dobra" zaslužuje što dobije. Žena koja lijepo i uljudno pita se ne sluša, udara po stol, luda je, "dobije" što je zaslužila. Osoblje ima loš dan, to je škuža za sve.
    Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni prema meni netko bio grub, nije se nista strasno dogodilo, ali nitko me nije slusao, pitao jel se slazem s tim, cak i kad sam rekla da nista ne zelim, na silu sam dobila, kateter su mi uveli bez najave i pitanja, kad sam nesto pitala sto rade ili o cemu pricaju ili su me ignorirali i lagali.

Taj osjecaj nemoci me bolio vise od svih trudova.
    Upravo ove stvari su ono što cijelo vrijeme želim reći. Nisam to još doživjela na vlastitoj koži i nadam se da neću, ali slušam one koje jesu i ne mogu vjerovati kako se sve to s lakoćom zaboravi. Možda su sve te žene bolje osobe od mene

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svi se nosimo sa stresom na drukčiji način, ja recimo ne bi nikad u snu rekla da bi se nosila sa stresom kao što sam nakon drugog poroda, ali to mi je bila lekcija ogromna da nisam od željeza napravila, i bome da ne treba baš sve samo trpjeti i šutjeti, nego si dati i oduška, slobodu if you will, iskazati svoje emocije a ne samo ih potaškati.

Odnosno, moja lekcija je bila (između ostalog) da potaškanje emocije i praviti se hrabra i kad te najviše gaze nije znak ženstvenosti, nije znak dobre majke niti znak da sam "bolja" majka od neke žene koja nije bila "toliko hrabra". Upravo kad sam se našla u mjestu gdje sam mislila da neću nikada bit, i nikad više neću se smatrati boljom ili hrabrijom ili jačom od bilo koje druge žene.

Ali eto opet OT
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 10.07.2012. at 19:04

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pogledajte ovo, https://www.facebook.com/photo.php?f...2398200&type=1
    i link na događanje
    https://www.facebook.com/events/287508848012957/

Planira se akcija ispred bolnice u provinciji British Columbia u Kanadi ovih dana... a ovaj citat, hmmmm:
    "You own everything that happened to you. Tell your stories. If people wanted you to write warmly about them, they should have behaved better." A.Lemotte
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 10.07.2012. at 19:37

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam imala snage pročitati sve, jadna žena. Došla sam do kad je dr.Petra htjela prvi put upotrebiti forceps i kraj, gdje su ga ipak koristili. Ti liječnici su se ponašali kao da su sami sebi svrha. a rodilja im samo smeta, ustvari služi kao nastavno sredstvo.

Moraju liječnici učiti, i na mom prvom porodu je studentica na meni položila ginekologiju. No, profesor me pitao, nakon što je predstavio sebe i studenticu i točno mi objasnio što će raditi. Vrlo fino, pristojno, i baš mi je dobro došla da mi skrene misli s boli...

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Znaš, yellowkitty,ja itekako mislim svojim mozgom, koji je , usput, dokazano sposoban za mišljenje.
    Ne opravdavam liječnike, ali neke su rodilje takve da bih se i ja zaderala na njihovo ponašanje. I jesam. Ne opravdava nikoga bol, da bi bio nemoguć i bezobrazan. Ali, neću više, doživljaji rodilišta su nam previše različiti.

Samo bih htjela da one koje još nisu rodile nemaju strah od rodilišta. Češće je sve dobro. Što se tiče međusobnog odnosa. I svega drugog.
    Nisam rekla da ne misliš svojim mozgom. Samo to predlažeš drugima. Kao iz nekih emisija i udžbenika... upitajte svog liječnika ili ljekarnika, haha.
    Naručite se za mamografiju! Pa ti probaj, vidi kad ćeš dobit termin, nakon hiljadu poziva i na kraju hodanja pješke i čekanja na nekom šalteru.
    I da živim 100 godina ne mogu shvatit kako se neko može izderavat na ženu u trudovima. Kako to može njoj pomoći (a oni su tu da pomažu).
    Osoblje rodilišta ima posao i plaću zato što mi žene tamo dolazimo roditi. Kada ne bismo, pola bi ih izgubilo posao kao višak.
    Reagirala si jer žene "blate" riječko rodilište. A blati ga osoblje, žene samo prepričaju što su doživjele.

I lijepo je da te profesor pitao za studenticu. I to da je tebi dobro došla ta totalna strankinja na porodu. Čak si znala da je ovaj muški profesor, a ova ženska je studentica.
    Za većinu nas je to ovako: dolazi doktor (valjda) i još neke dvije (valjda doktorice? studentice? stažistice? specijalizantice? ko bi znao), sad ćemo vas pregledati da vidimo koliko ste otvoreni. raširite noge...ne ne ne, opustite se, pustite koljena! tako... evo. koliko sam otvorena? nema odgovora, okreće se prema tim ženskama i avaj! i one imaju rukavicu! jedna za drugom ponavljaju isti pregled, došao je trud, aaaa (nema veze gospođo, samo prodišite - s tuđim prstima u sebi). ženske baš nisu vične pa prilikom ulaska povlače stidne usne u rodnicu i pregled rade nespretno i bolno. obje. i okrenu se i odu. doktore, koliko sam otvorena? otišli su.

dolazi sestra - sestro, koliko sam otvorena?

kako nama ženama ne padne napamet češće onaj kung fu koji se koristi protiv kateteriziranja bio bi sasvim opravdan - pa neka se i deru na nas.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sad si me sjetila i meni su na busenje vodenjaka dosle dvije studentice. Pitao me doktor jel mogu gledati, mislim si tu su vec, zato ne. Kad ono neke studentice iz Trsta! Parlaju oni tako na talijanski cijelo vrijeme, svi se naginju, gledaju, a mene boli to istiskivanje tekucine za poludit... Kad sam malo dosla sebi pitam ih sto su govore (ipak se radi o meni i mojoj bebi), ignoriraju me, nastave pricati, i dalje me ignoriraju i na kraju izadju iz prostorije bez da mi se doktor jednom rijecju obratio. Mislim da ne trebam posebno naglasavati kako sam se osjecala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisam nikad nešto tako doživjela poput vas, yellowkitty i Rivendell. Vjerujem da bih se isto tako osjećala, ali nema šanse da mene ignorira itko, ako ja to ne želim. Valjda sam takva, pa me se boje. Gora od njih...Previše samouvjerena, nekad je to i vrlina...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Al to je fakat žalosno da nam porod ovisi o tome kako se postavimo. Sram me reći, ali ja sam najbolje prošla zadnji put kad sam imala "vezu", a nakon toga drugi put kad sam točno znala što hoću a što ne i vrlo samouvjereno sam to prezentirala. Samo jbg, dik si preplašen ne mo'š bit samouvjeren...

A za riječko rodilište prijateljica ima samo riječi hvale, prvorotkinja+zadak=u par sati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam nikad nešto tako doživjela poput vas, yellowkitty i Rivendell. Vjerujem da bih se isto tako osjećala, ali nema šanse da mene ignorira itko, ako ja to ne želim. Valjda sam takva, pa me se boje. Gora od njih...Previše samouvjerena, nekad je to i vrlina...
    Meni je strašno da moramo biti gori od nekoga da bi postigli nešto dobro.

Beti, nothing personal... samo sam se reflektirala na tvoju rečenicu koja je sažeto opisala ono što su već mnoghe žene rekle.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    A za riječko rodilište prijateljica ima samo riječi hvale, prvorotkinja+zadak=u par sati.
    splet jako sretnih okolnosti (tko je u smjeni, kako su raspoloženi te da porod ide brzo), to nikako nije pravilo

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

a ja mislila da je to normala za Rijeku

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Rijeka je usudila bi se reči jedna od rijetkih, rijetkih mjesta u Hrvatskoj gdje ni postoji mogućnost vaginalnog poroda na zadak bez da se žena bori za to rukama i nogama, ali mora biti splet super okolnosti da se to zaista desi.

Priče o vaginalnom porodu zadka uglavnom jesu iz Rijeke, pa zato ljudi misle da je to tamo normalno, i jest u nekim slučajevima ali ne sigurno u svim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

već sam negdje pisala - nakon poroda, ukratko i mislila da ću kasnije dodati detalje, ali eto, nisam. dakle, moje je iskustvo ovakvo - tri poroda u ri - sva tri drip, bušenje vodenjaka i epi, rezultat - tri zdrave bebe. svaki put se brzo oporavila i uspješno dojila. gledajući sam rezultat i činjenicu da nisam imala posebne želje ni potrebe isticati neke zahtjeve niti se suprotstavljati navedenim postupcima (nisam dovoljno stručna za procjenu što bi bilo da je bilo drugačije, te jesu li navedeni postupci bili zaista potrebni, a nisam ih ni doživjela tako strašno agresivnim ili štoveć...i svaki mi je put unaprijed rečeno što će mi se raditi, dakle, priliku za odbiti sam imala), morala bih biti zadovoljna. ali, nisam. ostao je neki osjećaj nezadovoljstva, sebični zaključak - sva sreća da ne mislim više rađati - nešto se u ri kreće u lošem smjeru. između prvog i zadnjeg poroda je prošlo 11 godina, a stvari se kreću u krivom smjeru. ni sad nemam baš snage i volje pisati detalje, ali eto primjerice, ove sam godine rodila na "pokvarenom" stolu. nisu mogli dovoljno učvrstiti one šipke za noge sa strane i ja sam zadnje trudove pred izgon "padala" prema njima, a govore mi: gospođo, podignite se gore, past ćete i vi i beba, a ja se ne mogu podići gore jer se nemam o što poduprijeti, da me nije MM držao, zaista bih i završila dole. nakon toga međusobno komentiraju, pa zaista ovo moramo dati popraviti...joj, sad mi se vraća taj osjećaj.
    ovo danas pišem potaknuta zapravo mukom koju osjećam od kad sam se čula s prijateljicom koja je u tom rodilištu rodila blizance, i to "kombiniranim porodom" - jedna beba vaginalno, druga na carski - sama pomisao kako joj je bilo i kako je nakon teškog prvog poroda završila na carskom i sad se oporavlja od jednog i drugog, šivana po svuda, izaziva potrebu da nekako reagiram, pa makar i ovako - zaista se nešto dešava u tom rodilištu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj

Riječanka :hug:

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Jako mi je žao zbog tvog nezadovoljstva

Ali ovo:
    Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    ovo danas pišem potaknuta zapravo mukom koju osjećam od kad sam se čula s prijateljicom koja je u tom rodilištu rodila blizance, i to "kombiniranim porodom" - jedna beba vaginalno, druga na carski - sama pomisao kako joj je bilo i kako je nakon teškog prvog poroda završila na carskom i sad se oporavlja od jednog i drugog, šivana po svuda, izaziva potrebu da nekako reagiram, pa makar i ovako - zaista se nešto dešava u tom rodilištu
    ... je stvarno, stvarno tužno. Jadna žena. Nadam se da je barem s bebicama sve ok.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

je, sve je s curama ok, dobro i napreduju. rekao joj je doktor da mu se to nije desilo 25 godina, to bi joj valjda trebala biti utjeha ili što?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Moja poznanica je rodila dvoje dječice u Rijeci,muž je bio prisutan na oba poroda,znam da su pričali o puno djece no nakon tih poroda vele da više nijedno,da su porodi bili koma.Žao mi je da su toliko ružno doživjeli,i da im je ostala trauma!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

je, sve je s curama ok, dobro i napreduju. rekao joj je doktor da mu se to nije desilo 25 godina, to bi joj valjda trebala biti utjeha ili što?
    Pitanje točno što im se nije desilo 25 godina, vaginalni porod blizanaca uopće ili jedan vaginalno jedan CR. Koliko sam skužila ne čekaju baš dugo za drugog blizanca (premda nije nužno problem čekati ako je beba ok, a šanse da bude ok su velike), i ako ne izleti maltene u par minuta onda hop ajmo :/

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kako se intezivno pripremam za porod koji izgleda samo sto nije, zanimaju me neki detalji... kako funkcioniraju vizite na petom katu? da li se zenama viri medju noge na viziti,da li su i pedijatri prisutni, da li dijete smije biti na prsima... dajte mi ideju kako to izgleda u ri? ili je to kao na cetvrtom katu : boli-ne-odlicno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Riječanka je opisala razlog zbog kojeg nisam ni pod razno željela rodit u Rijeci. Znam za još jedan slučaj gdje je porod blizanaca krenuo prirodno, zakoplicirao se, rodilja se onesvjestila, bila je anestetizirana i druga beba je rođena carskim rezom. Rodilja se vrlo vrlo dugo oporavljala. Srećom s bebama je sve OK. Užas! Osim dva liječnika sodjela humane, za ostale nisam čula ni jedne riječi hvale, od nikoga.
    Makar ni naše Pulsko rodilište nije ništa bolje, nikad neću prežaliti što nisam zvala tvoju frendicu (od Danči) da bude samnom. Umirala sam od straha od 5:30 kada sam došla na brijanje i klistiranje, pa do 10 sati kada sam rodila. Nitko mi nije objasnio šta će se događai, dolazili su samo mjerit mi tlak, mijenjat infuziju, mjerit temperaturu. A operacijska sala je HOROR film za nekog tko se, kao ja, boji medicinskih instrumenata. Da nisam večer prije detaljno ispitala anesteziologinje, na odjelu babinjača me nebi pustile na WC do slijedećeg dana (nisam imala kateter) i tjerale bi me da ležim 24 sata. Ustala sam 6 i pol sati nakon poroda. Dojila Palčića 7 sati nakon poroda. Nosila ih po sobi jer su mi ih ostavili i otišli. I kad su se sestre vratile u sobu vikale su na mene, jer ne smijem dizat nešto teško.
    Ma nije ni Pula nikakav prijatelj djece, a pravi je neprijatelj rodilja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •