Pokazuje rezultate 1 do 50 od 199

Tema: Što se to dešava u RI rodilištu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo, da se i ja prikljucim sa svojim iskustvom u RI rodilištu. Ja sam rodila prije 4 godine i moje iskustvo je bilo slicno mnogima od vas, ali meni je odgovaralo da mi se sestre i dokotori ne motaju okolo i svaki cas nesto pitaju, sve sto sam tražila sam i dobila, vodu, casopis i dekicu, a nervozu dezurnog doktora se uopce nisam obazirala, cak sam pitala sestru zasto je nervozan, jel ima možda problema kod kuce. A njegov komentar da zene koje tvrde da im je hladno i traže pokrivac, teze rode, uopce me nije zbunio, jer znam zasto sam to tražila, a za drugo me nije bilo briga. Nakon deset sati trudova, bez uspjeha, jer se nisam otvorila vise od 1,5cm, odveli su me na carski. prije toga su mi dali epiduralnu, pa su poceli operaciju bez opce anestezije, ali ja nisam htjela biti budna, pa sam tražila da me i uspavaju, sto su i napravili, jer sam ima rekla da me boli dok rezu, a to uopce nije bila istina. Ujutro su mi donijeli moju curicu, ali je zbog bolova nisam mogla dojiti, pa sam to pocela nesto kasnije, sto uopce nije utjecalo na kasniji tijek dojenja, koje je trajalo do njene druge godine. Osoblje me nije nimalo zabrinjavalo, vise mi je smetalo ponasanje cimerica, koje su bile cmizdravije i zahtjevnije od svoje djece i stalno su se zalile na nesto. Uskoro cu roditi drugi put i nadam se da ce mi iskustvo biti barem približno kao i i prethodno, ali bez cmizdravica u sobi, nadam se nekoj, koja se zna nositi sa post porodjajnim problemima, bez kukanja.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam se prisjetila svog poroda u Ri rodilištu. Došla sam sa trudovima u 1,30 ujutro, 3 cm otvorena, rodila idući dan u 20,45, tako da sam dočekala i otpratila 3 smjene. Ne mogu reći da sam imala posebno neugodno iskustvo kad je 3. kat u pitanju. Ja sam htjela porod u kadi, međutim nisam se nikako otvarala, od 1,00 ujutro do 17,00 idući dan otvorila se za 1 cm i bila sam već totalno iscrpljena, nisam ni imala snage za kadu više i nije mi bilo do ničega, htjela sam da što prije završi. Zadnji dr. koje me je pregledavao u 17,00 sati idući dan čini mi se da je bio Saftić - stariji s brkovima mi je ostao u ugodnom sjećanju. Ljubazno mi je rekao kako shvaća da sam planirala porod u kadi, ali da obzirom na to da sve skupa već predugo traje, da porod ne napreduje, da on predlaže ako se ja slažem da mi probuše vodenjak, daju drip i epiduralnu. Ja sam na to pristala, jer sam nakon 16 sati trudova sam htjela da sve skupa završi i da rodim. Dalje je sve išlo glatko. Međutim kad se sjetim plavokose doktorice koja me jutro prije nego što sam došla u rodilišta pregledala u ambulanti poliklinike, para mi ide na uši. Dakle prošla sam svašta u životu, pa tako i punkciju 19 jajnih stanica na živo, ali taj pregled neću zaboraviti. Gospođa me tako pregledala da sam skoro počela povraćati od bolova i prokrvarila sam nakon njega. Poslije pregleda sam od med. sestra saznala (jer mi dr. nije ni riječi rekla) kako mi je doktorica pokušala ručno otvoriti ušće maternice, kako bi pokrenula porod (prenijela sam tjedan dana).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •