Stranica 11 od 37 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1838

Tema: Neurednost

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ovo je baš šašavo - nepranje suđa nazvati ljenošću.
    ja sam od radoholičara koji vole doći na posao prije 6, a otići u ponoć. bar da sam bila lijena, moj sin bi me više viđao kad je bio mali (sad kad ne radim vikendom i navečer, pokušavam naći neki dodatni posao da bi platila čistilicu i oslobodila muža i sebe od gluposti zvane tjedno pospremanje).

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nego, vezano za neurednost - upravo sam ovih dana shvatila da je kod mene sve tip- top samo kad mi je mama u posjeti
    nije da sam inače prljavica, ali da bi održala ovaj blistavi nivo koji je trenutno, treba mi konstantna i neprekidna pomoć od još dva para ruku

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najbolje da osnujemo grupe od po 5 forumašica koje bi svaki dan po 1h se razbacale jedna kod druge, uz kavicu i razgovor - sigurna sam da bi sve blistalo, a da se umor nebi niti nazirao od dobrog raspoloženja...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma da, kad bi se dohvatile priča i filozofije uživo
    bojim se da ništa od toga
    samo bi još ostala hrpa šalica i čaša

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa, domacica cisti, netko pomaze, netko zabavlja djecu, netko kavu kuha... svako po afinitetima

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ok, NE MORA domacica cistit (ispravljam se prije nego me netko pogodi prasnjavom krpom:kez

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja se sama pozivam, uz sebe donosim parni čistač! Nadam se da bude kava dobra!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e da sam ja bliže...
    winnwrice ni čistač ne bi morala nositi
    eno, moj kupljen prije 2 godine, ganc novi

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    e da sam ja bliže...
    winnwrice ni čistač ne bi morala nositi
    eno, moj kupljen prije 2 godine, ganc novi
    a lol flopice

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a pravim se ko fol uredna

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam znala za VB suđe
    obilazim u mulleru oko njega kao mačak oko vruće kaše
    al kad su rekviziti za utovar toliko skupi, ne mogu zamisliti koliko dođu oni za istovar
    Bila sam u Bauhausu danas i odem ja vidjeti koliko koštaju ti VB istovarivači ( radoznalac, uf).
    Ostala sam .

Školjka 5.699,00 kuna
    Daska 2.399,00 kuna

Nema šanse, ni u ludilu ne bih dala te novce ma kako lako se čistilo. Za osam tisuća kuna bih mogla platiti 270 sati rada tete čistilice.

I još tu spada ugradbeni kotlić od 2-3 tisuće.

Meni je teško dati 300 kuna za WC dasku, a kamoli skoro deset puta više. Ne zato što ne bih mogla, nego zato što ću radije te novce potrošiti na nešto drugo.

Ali, još jedan dokaz da smo svi jako različiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram se malo pohvaliti, od kad egzistira ova tema malo više se trudim održavati red. Dobro, činjenica je da trenutno radim kraće, pa imam nešti više vremena, a to se osjeti.
    Veš odmah sa štrika slažem i spremam što se može spremiti.
    ...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znači školjka i daska - pola moje kupaone.

Mene je renovacija cijele kupaone s kompletnim štemanjem stare, mijenjanjem svih dovoda/odvoda, prozorom, pločicama, tuš kabinom, wc - om, rukoperom, guzoperom, ormarom, ogledalom došla 20.000,00 kn.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Bila sam u Bauhausu danas i odem ja vidjeti koliko koštaju ti VB istovarivači ( radoznalac, uf).
    Ostala sam .

Školjka 5.699,00 kuna
    Daska 2.399,00 kuna

Nema šanse, ni u ludilu ne bih dala te novce ma kako lako se čistilo. Za osam tisuća kuna bih mogla platiti 270 sati rada tete čistilice.

I još tu spada ugradbeni kotlić od 2-3 tisuće.

Meni je teško dati 300 kuna za WC dasku, a kamoli skoro deset puta više. Ne zato što ne bih mogla, nego zato što ću radije te novce potrošiti na nešto drugo.

Ali, još jedan dokaz da smo svi jako različiti.
    što jeVB?

Ako je Villeroy Boch, onda postoji tip...
    oni uvijek imaju popuste na prošlosezonske modele
    naša velika kupaonica je kompletno VB.
    za smiješan novac: kadu smo platili 1300 kuna, umivaonike po 700, valjda...
    školjka i bide isto neka normalna cijena, još mo mi za sve plaćali onaj poseban premaz da se ne skuplja kamenac.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni je MM kupio VB prije nego smo se upoznali....i nikad nisam vidila racun,sad vidim da bolje da nisam....
    sto je najgore,on pojma nije imao sto je kupio,nit je znao za tu marku nego mu se svidio dizajn....
    sta's,nemoze covjek kenjat u ruznoj skoljci....

slazem se za ovo sto se tice komposta,moji roditelji imaju na sudoperu jednu posudu u koju se odvajaju sve kore isl... i onda se to nosi u ogradjeni dio u dnu vrta i pravi gnjoj...
    zimi jos OK,ali ljeti to moras ici prazniti 2x dnevno koliko se brzo usmrdi....to mi je uvijek bila ogromna tlaka,pogotovo sto je do vrta bilo stepenica....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

apricot, tvoje cijene več bolje zvuče. Sad i ja želim VB.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moram priznati da nisam vidjela te od 3000 kuna, ali tvrdim da je ipak bolje investirati u original dasku koja paše uz školjku
    eto, naša je stara 10 godina; vjerujem da bismo je sutra mogli odnijeti u dućan, staviti deklaraciju i "podvaliti" pod novu
    to se sad oš pohvaliti kako si ju super pedantno održavala svih ovih godina

a gle od tvoje hrane valjda je i istovareno puno lakše za čistit nego od nekih drugih

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Anemona,ne samo da nekad imas popuste na lanjske kolekcije nego npr. mozes nabasat na snizene cijene kompletnog asortimana nekog proizvodjaca jer ducan prestaje s njima raditi...
    Ja sam prije koju godinu u Kiki vidjela ogroman popust na pipe koje su kostale 2000-3000kn i kad sam naglas komentirala kako toliki popust objasnio mi prodavac....
    Tako da kome nije presa i ima volje i vremena skicat po centrima moze jako dobro proci....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali stančić je TVOJ, a za to nema zamjene od strane stepfordskih supruga... One ionako često žive u iznajmljenom, a kad treba napraviti generalku, presele se, he he he...
    eh,koliko je moj toliko je od banke i švicarske
    šalim se znam što misliš

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je baš šašavo - nepranje suđa nazvati ljenošću.
    ja sam od radoholičara koji vole doći na posao prije 6, a otići u ponoć. bar da sam bila lijena, moj sin bi me više viđao kad je bio mali (sad kad ne radim vikendom i navečer, pokušavam naći neki dodatni posao da bi platila čistilicu i oslobodila muža i sebe od gluposti zvane tjedno pospremanje).
    ja to čak ne bi nazvala ljenošću...

ostaviti da se zakoreni ostati hrane saftaju u stanu, pa se počnu pljesnivit...ma fuj...to nije ljenost nego katastrofa

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što ste se uhvatile tog suđa i analize mamitzi

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma to je samo zato što andrea više ne piše

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ljudi sta vam je, ma ona pretjeruje. ja kod nje jedem i nikad nisam jedla iz pljesnjivih tanjura, a nisam ni takve vidjela.
    a sarma vam garantiram nije kao kod jedne forumasice docekala proljece na balkonu, uredno smo je NJM i ja potamanili.
    i zena ima perilicu sudja, ne pere na ruke, ali sta niste procitali da joj je baka kupila i iz kojih razloga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a što ste se uhvatile tog suđa i analize mamitzi
    Pa da, svašta, meni se činilo da je žena samo napisala da ne pere suđe NA RUKE... Uostalom, kad mi djeca nisu doma i moja perilica suđa radi svaki četvrti dan, pa i ja mogu reći da evo danima nisam oprala suđe. Ne bih bila bolja žena ni bolja osoba da sam oprala na ruke, bašmebriga...

Eh, kao i svuda, ima ljudi (da ne velim žena) koji se baš moraju dokazivati pranjem suđa i glancanjem kuće. mamitzi ima svoj posao koji voli pa joj to ne treba !

Dodatak: sad vidim da je spajalica napisala u biti to isto.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.07.2012. at 20:49

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hajde sad jedan savjet. Muku mučim s čišćenjem prastare kupaone i svatko tko ima novu ne zna o čemu govorim. No s vremenom naprosto odustaneš od nemogućih misija. Ima nešto što ipak želim da uvijek bude lijepo i čisto, a kod mene je već drugi dan katasrofa pa me zanima kako to održavate.
    Onaj kao ručnikić/tepih što staneš na njega poizlasku iz kade. Dakle , mogla bih ga svaki dan mijenjati. U roku keks je pun svega nečega, a izuvamo se doma, a ponekad i usisavamo. Jel žene koji ma je to čisto svaki dan mijenjaju i peru (nisu to oni čupavi tepisi nego oni kao debeli bijeli ručnici s kao utisnutim stopalima) il kako to drugačije održavati da pristojno izgleda barem 4-5 dana?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde sad jedan savjet. Muku mučim s čišćenjem prastare kupaone i svatko tko ima novu ne zna o čemu govorim. No s vremenom naprosto odustaneš od nemogućih misija. Ima nešto što ipak želim da uvijek bude lijepo i čisto, a kod mene je već drugi dan katasrofa pa me zanima kako to održavate.
    Onaj kao ručnikić/tepih što staneš na njega poizlasku iz kade. Dakle , mogla bih ga svaki dan mijenjati. U roku keks je pun svega nečega, a izuvamo se doma, a ponekad i usisavamo. Jel žene koji ma je to čisto svaki dan mijenjaju i peru (nisu to oni čupavi tepisi nego oni kao debeli bijeli ručnici s kao utisnutim stopalima) il kako to drugačije održavati da pristojno izgleda barem 4-5 dana?
    Mi nemamo taj tepihić.
    Sebi obrišem stopala u tuš kabini. Točnije obrišem jedno, pa stanem u papuču, pa drugo, pa stanem,...
    Kad se okupa dijete, uzmem ručnik s kojim brišemo ruke i bacim ga na pod, da na njega stane, a za ruke stavim čisti. Te ručnike za ruke mijenjam svaki dan, pa mi to odgovara.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako,to sam vidila da se koristi jedino u hotelima,a oni ga naravno svaki dan mijenjaju....
    Sto ce ti taj skupljac sporkece pobogu? ja ovako ko Anemona,obrises jednu nogu u kadi,ugazis na slapu pa onda druga noga...a zimi gazim mokrim nogama drito na plocice jer imam podno....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni se to gadi, pa ga ni nemam
    i da ga imam, mijenjala bih svaki dan
    kao što mijenjam ono na što stanem kad izađem iz kade (a to je ili majica koju sam upravo skinula, ili ručnik)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam tanke, kao ručnik, i mijenjam ih svaki dan - zapravo stavim ga na pod navečer kad se dijete krene kupati, a prije spavanja, kad se već svi istuširamo bacam ga u zmazani veš.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam čupave i perem ih jednom tjedno, služe samo i jedino da se na njih stane po izlasku iz kade i stvarno moram priznat da ne vidim da su prljavi.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mene u kupaoni su isto čupavi tepihići, perem ih u mašini 1x tjedno, kad usisavam kuću posaugam ih i to je to! Naglasak je ili na svakodnevnom mijenjanju ili na svakodnevnom usisavanju valjda.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam ovo cuo iz ikee
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60154594/
    na to stavi obicni rucnik, kojeg perem stihijski. ljeti puno cesce, zimi rjedje.
    kako je na tome ipak odvojem od poda, osusi se brzo.
    kad maknem stanemo samo na to.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi smo koristili te tepihiće, čupave. pa mi se počelo gaditi jer mi se čini da stalno smrdi.
    sad bacimo ručnik od ruku. ili stanem na majicu ko apri

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da, otkad je ovog topica, sve nešto usput brisuckam.

A inače nisam majkemi

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dasta, brisuckanje, pa vjezbanje... tako treba

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi djeluje kao dobra ideja! Hvala!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo nas nazad, morali smo na brzinu odjuriti u Austriju neplanirano... pa smo malo zaglavili u Sloveniji... i ode dan.

O čupavim tepihićima u kupaoni:
    Jednom i nikad više, čim ga prvi put opereš izgleda šugavo. A i teško je naći neke lijepe.
    Koristim one tepihiće nalik na ručnike... a sad otkad je Smjehuljica tu porasla potražnja za njima, pa sam dio starih ručnika koji su čitavi, ali su iz nekog razloga tvrdi i kruti (zna li netko zašto) prenamijenila.
    Posljednje uređivanje od Storma : 05.07.2012. at 23:48 Razlog: Ostavila dio o tepihicima

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni se to gadi, pa ga ni nemam
    i da ga imam, mijenjala bih svaki dan
    kao što mijenjam ono na što stanem kad izađem iz kade (a to je ili majica koju sam upravo skinula, ili ručnik)
    Meni se ne gadi jer se na njega staje upravo opranim nogama, ali ugl. sam našla za kupiti bijele pa brzo izgleda naprosto neuredno, ne toliko prljavo. Anyway, hvala svima na idejama i iskustvima.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam ovo cuo iz ikee
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60154594/
    na to stavi obicni rucnik, kojeg perem stihijski. ljeti puno cesce, zimi rjedje.
    kako je na tome ipak odvojem od poda, osusi se brzo.
    kad maknem stanemo samo na to.
    Nice... ali ne hvala, u kombinaciji s vodom, od drva jedino tikovina dolazi u obzir...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Razdvojila sam teme

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    I da, otkad je ovog topica, sve nešto usput brisuckam.

A inače nisam majkemi
    ... i ja.
    Molim da netko otvori friški topic o nejedenju napolitanki, o vježbanju, o redovitom kuhanju.... pa ću možda vratit život na staro.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

paaa, imas topic o vezbanju, brzo tamo

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ono, to je meni za moju obitelj i mene samu poniženje kraj zdravih ruku i očiju biti u zmazanom... I ako treba za to se ranije probuditi, kasnije leći, pretrpiti... to je to, meni nije problem.
    To mi zvuči kao kad Peterlin kaže , i slažem se s tim, da je neka uvriježena društvena norma ( a onda je tako često i u našim glavama ) da je žena koja ne drži cakum pakum kuću ona koja je u krivu ili kako je to Peterlin lijepo sročila:

"Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan."

Volim biti na raspolaganju svom kućanstvu (tj. održavati stan na životu, a i ukućane), al sve više od toga kad imam love rado prepuštam nekom drugome.
    Iako moram priznati, rijetko je netko u tuđem domu dovoljno detaljan. Ja si uvijek bolje počistim; kad mi se da , a inače je dobro i manje detaljno, ako mi se rađe radi nešto drugo.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    paaa, imas topic o vezbanju, brzo tamo
    ima selektivno čitanje. Ja sam tamo sudjelovala pa sam posustala. Skroz je razumin.

Sori na offtopicu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A jel?
    Vidiš koliko sam orna za vježbanje kad ni ne znam da postoji!
    Uf...

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    A oblaganje kante za smeće novinskim papirom...
    Totalno neekološki : "živjele vrećice za smeće s trakicama za vezanj". Ja se tog obloženog koša sjećam kao nečeg stvarno ljigavog.
    Dal netko od vas i danas koristi Vim?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Razdvojila sam teme
    Hvala!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jeste li vi ikad kupile one zute eko vrece za smece sa trakom? Ako niste ni nemojte!!!!
    Meni se u vise navrata raspala nasred dnevnog boravka dok sam ju iznosila van,pa mi je onda jednom procurila u gepeku,smrdilo danima....
    Super je to sto se ona brze raspada i razgradjuje ali bome neka to ucini nakon sto je odnesem na smece!

Vim imam,eno ga stoji ispod sudopera neotvoren....u vise navrata sam ga htjela koristit ali ovi novovalni kucanski aparati ne toleriraju njegovu zrnastu strukturu....
    Vim + bruskin....milina...kad smo kod toga,gdje danas vise uopce ima za kupiti bruskin sa drvenom drskom?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što je bruskin?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor