Ja sutra ulazim u svoj stan. Slozena i selektirana mi je samo robica za bebu, pelenice, dekice itd. Sve moje je u vrecama za vakumiranje. Moram jos onako usput i pofarbat zidove jer poslje podstanara mi je bljak ( vise na psihickoj bazi ) . Lista za obavit mi je podugacka. Nabavit tanjura, casa, nova napa za u kuhinju, napunit hladnjak bar sa osnovnim, montirat nove rolo zavjese i kupit ih prvo naravno....Di sam ja od ciscenja...Samo da ne rodim jos, samo da ne rodim jos, samodanerodimjos
Ima li dobrovoljaca?![]()
kod mene moraš proći kroz boravak a i kuhinja je na vjetrometini pogleda
a baš sam mislila kako smo pametno projektirali kuću![]()
Posljednje uređivanje od flopica : 07.07.2012. at 15:44
Mare, ništa ne bacam... to i je problem. Pa su šupa i garaža pune.
I ne samo da ništa ne bacam nego i navlačim staru kramu... lani sam s glomaznog otpada dovukla dva divna drvena ligeštula, samo ih treba restaurirati.![]()
A kad dajem, dajem teti čistilici, pa ona ili ostavi sebi ili pošalje svojima na selo. To mi je najlakše. Iznimno, cipele koje sam u trudnoći prerasla ću dati frendici. Ako joj se svide.![]()
MIslim da bi takva tema opstala stoljecima, ko i ona marijina o podomacivanju hrane.
Ima jedan efikasan nacin - stavite na pod apartmanske plocice iz ranih osamdesetih. Da se netko i pokenja nasred poda, u polumraku se uopce ne bi vidjelo.
sory adrijana je u pitanju http://forum.roda.hr/members/679-Adrijana
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2012. at 16:51
martakakve su to pločice?te apartmanske?
ovo vam je neloša ideja za topic s tips n tricks...otvarajte!
beti, dobro mi je ovo tvoje pravilo ali ja se nažalost brzo sjetim da mi u biti nitko u dan dva ne dolazi![]()
inace, bas maloprije mi je najmladje dijete samo skinulo pelenu, pokenjalo se nasred kuhinje i rasporedilo naokolo bez da smo odmah skuzili. bila je sva od dreka. fuj...
kad si već spomenula
daaa,sad znam kakve su to pločice. imala sam ih u roditeljkom stanu koji je sagrađen 80-te.
doduše, zakon su bile za održavanjem.i pasale su nam uz smeđu kuhinju.![]()
Posljednje uređivanje od ronin : 07.07.2012. at 18:28
spavaća soba koma nedostauju bar 2 ormara,kupatilo ok ,peglanje svaki dan eventualno svaki drugi(odore za posao),kuhinja-lijepi šank koji skriva "male" nedostatke ,nemamo namjestaja TV na zidu samo kut i trpezarijske stolicepa nema prasine.Igračke svuda svaku večeslazemo ali sutra ujutro mama treba mi .....sve u svemu lijepi kreativni nered iznimka od ostatka je samo često prečesto peglanje
Marta(makar vjerujem da tebi tada nije bilo do smijeha).
Potaknuta ovim topicom sad svako malo nešto pospremam.
Kva kva jučer tražila u malom M, samo morska bića.
Čim odem u veliki M. kupujem. Ambalaža spremna. Grižnja savjesti velika. Vrućina još veća pa se nije išlo van, posebno ne autom jer je bez klime.
Inače, na ovu temu bih samo rekla da sam neki dan pronašla grah kako mi klija ispod kade, potpuno bijele stabljike, ali s korijenom 15-ak cm. Posadila sam ga ispred kuće, kad se već toliko bori za život, i lijepo raste. Toliko mi je uredno u kući trenutno. Bit će bolje.
Marta![]()
Plocice i mi imamo ovdje na moru!
A kad smo vec na temi neurednost evo friske price s mora!
Jucer smo stigli na more. Odmah s vrata nas je docekao smrad kao da nam je netko crko unutra. I imali smo sto za vidjeti. Prosle godine smo ostavili komad zapakiranog mesa u zamrzivacu. I vrecu krumpira, jer smo se trebali vratiti za par dana. Naravno, kako to obicno biva, klinci su se razbolili pa smo ostali u zg. Dosla susjeda iskljucila struju tako da je taj komad trunuo u zamrzivacu godinu dana. Jbt uronila sam ga u domestos ali jos uvijek smrdi. Jedva cekam kraj ljeta kad cu cijelu kuhinju iznijeti na dvoriste i zapaliti. Skupa sa govnastim plocicama.
Disciplina... meni je tako jednom jedna lijepa škrpina od 2 kg krepala u frižideru. Samo na par dana... bilo je strašno. Ništa nije pomoglo.
joooj
tako sam i ja par puta zbog nereda izbjegla neke u zadnji cas najavljene goste, pa se poslije pitam zasto mi se ti ljudi vise ne javljaju
ja i mm obavili malu generalku, vise on nego ja, najglavnije: pocistili balkon na kojem je +50, bolje vrijeme nismo mogli izabrat
ja volim da mi je uredno,ali eto nazalost nije,mislim ponekad je ,ali načešće nije.sobe od klinaca su u kaosu konstantno,i ako ih pospremim za 2 sata su opet kakve su bile prije pospremanja. cipele i jakne se zna gdje stoe ,tako da to nije posvuda po stanu ,neg na mjestu.eto jedino mogu reć da su mi wc i kupona uvijek čisti,jer nemogu zamislit da se umivam il pišam u zmazanoj kuponi il wc-u .
Posljednje uređivanje od anitak : 08.07.2012. at 13:40
Pakovali smo se na more, ajmeeeeeee. Pa Bože moj, stvarno ću morati početi paliti. Ima stvari za 3 domaćinstva i sve mi tamo treba, grrrrrrrr. Kuću ću ostaviti čistu, ne glanc čistu, ali ok. Čak sam zavjese i prozore uspjela oprati. Prašinu nisam brisala i neću, jer kada se vratim garant će me na stropu dočekati 7 porodica paukova i prašine toliko da se komonto netko može potpisati. Nemam pojma hoću li se do jeseni otarasiti torbi, pakiranja i raspakiravanja. Tek kada krenem prati te sve krpe ima da poludim. Bit će nered do listopada, već vidim.
Kada smo kod mora, he he he, baš me živo zanima što ću dočekati tamo. Vegetu iz 1990, domaći sok iz 1995 koji se još uvijek nije pokvario pa ga ne smijem baciti, gloriju i večernjak od preklani.... Kod mene bude "akariša" kako ja kažem, ali opet namirnice iz 1990 ne čuvam. Šta mi vrijedi što bi one s mora bacila kada bi to od jedne tete 25 puta dobila na nos.
Uglavnom, gdje god da krenem, nisam zadovoljna s čistoćom. Treba radittttttt!
Joooj, sramoteeee....
Nema veze. Kupila ja onaj usisavač (elit aqua 2000 s ionizatorom) i nakon jednog usisavanja čisto je ok. Bolje da ne velim kakva je bila voda kad je usisavanje bilo gotovo... Sad još samo moram smisliti što sa starim. Još radi, ali mrežice i filteri su dotrajali, često se gasi... Jednostavno nije za tu frekvenciju upotrebe koja meni treba. Veli mm da ga prodam prek oglasnika, a ne mogu se odlučiti prodat kramu pa da nekom crkne za 2 tjedna... Vjerojatno će ići u reciklažno dvorište ako ga mm prije ne proda, he he he.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.07.2012. at 22:07
potaknuta ovom temom,sinoc sam cistila police iz frizidera! (ispraznile se police pa je prljavstina na staklu dosla do izrazaja)
ajmo,kad ste zadnji put to napravile?
aaaa,oprosti molim te treba bodo prijavit......đizs....1x tjedno
a ja sam lani....![]()
Fridge - čistim i briše prema potrebi,.....
Nekad svakih par dana nekad i do dva tjedna bude čisto.... Ovisno kolko smo doma i tko sprema namirnice-....
Nemam djece, ali evo moje iskustvo od malih nogu do danas- sve IMA VEZE!
Moja mama je bila pravi diktator. Ja sam bila jaaaaako neuredna kao klinka i kao tinejdžerica pa je imala posla sa mnom. Seka je bila jaaaako uredna! Stvarno, do 3 sata kad su mama i tata dolazili kući, kuća je morala biti kao crkva, a seka i ja smo već pripremile ručak. Imam dobro usađene radne navike i uhvatim se da teroriziram muža oko istih stvari kao moja mama nas... ups... ima nešto u odgoju mame...Bitna činjenica- puno sam se toga naučila o spremanju i kuhanju, ali nisam IPAK postala uredna dok nisam otišla na fakultet.
E sad! Moram odati zahvalnost mami jer znam raditi sve što znam, trudim se potisnuti potrebu da pošizim oko nereda, ali nije to baš sve do mame. Jednostavno volim da mi je uredno. Kažu da čišćenje stvara olakšanje jer "krčiš" nered u svom životnom prostoru. Ja se baš tako osjećam, olakšano, i zadovoljstvo mi je sjesti nakon čišćenja u potpuno urednu sobu, kuhinju, kupatilo.
Ne bih se nazvala mahnito urednom, ali neurednost i prljavština me čini nervoznom. To je tako, što ću?! A moja neuredna strana je ODJEĆA. Ne volim ju spremati, a najviše mi smeta!
Ostavljam ja suđe za sutra, robu okolo, usisavanje za preksutra, pranje zavjesa za sljedeći mjesec, ehehehehe, svašta ja znam pomaknuti za neko "vrijednije sutra", ali najsretnija sam kad mi kuća blista i divno miriši! ŠTO JEST-JEST!
Posljednje uređivanje od zekana : 09.07.2012. at 12:38 Razlog: glupa fraza- lapsus
nema šanse ni da se sjetim
ja sve živo držim u frižideru, uvijek je krcat
neke stvari se uopće ne sjetim radit
drljam po onom redovitom, upadnem u kolotečinu, a dok ovakve neke stvari napravim prođe preko nekoliko dana/tjedana/mjeseci ( ne znam dal bi nastavila i s godinama...)
iskreno jednako čudna mi je ta prisila s čišćenjem kao i s nečišćenjem. Kad treba čistim,ako moram čistim,kad ne treba ne čistim, ako ne stignem tražim pomoć,dignem na noge djecu, muža, ko naiđe, ako ni to nije dosta odrežem od gableca i platim čišćenje, kad imama vremena gušt mi je rihtati vlastiti stan na miru... Nit sam luda ako je normalno neuredno jer smo u gužvi niti sretna ako se sve sjaji, ako je zbog toga bilo žrtava
ok,naravno ako ti se nesto prolije,to se odma prebrise,neces ostavit da se usmrdi u frizideru,ipak u njemu stoji hrana...
ali sto se tu ima cistit na tjednoj bazi?ja sad vidim (kad je skoro prazan) da ima tragova (krugova) od pjata,kikara itd....
i to jer imam staklene police,tko ima onaj staromodni fridge na mrezicu stvarno nema potrebe da ga cesto cisti...
prije nisu postojali ovi sto se sami odledjivaju,pa bi se cistilo kad si ga gasio i otapao lednicu....
Pa gle, moji klinci imaju 5,5g i 4g i već jedno vrijeme sami uzimaju/vraćaju u fridge tak da i proliju pa je to potrebno očistiti (ne na tjednoj već na dnevnoj bazi)jer nekad stavljaju baš na najvišu policu pa zamackaju sve tri....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 09.07.2012. at 16:33
Više ne smijem čitati tvoje postove Cheerilee. Ne zato što su mi mrski, nego zato što bih i ja voljela da sam tako uredna, ali nemaaa šanse.
A nije ni genetski, jer je mama jako uredna, i previše...Da nije u tome stvar?
Eto, ja sam danas i navlake s madraca prala, gurala madrac na balkon da se sunča, oprala podnice na krevetima, penjala se po ormarima i sl. Čak sam i peglala!!!
Šta ste mi napravile, i još po toj vručini.![]()
ahaaa, vidim, malo sam glupa..to je valjda datum oplodnje. Pa gledam, računam i nije mi jasno nikako![]()