Kad dođem u hotel ili apartman, prvo oribam kupaonu, operem suđe i podove, onda odmor.
Ne smetaju mi domaće bakterije, ali tuđe da.
Namočim drek, odnosno pokakano jaje, istrljam rukom pod toplom vodom dokle god se više ništa ne vidi, obrišem jaje do suha i spremim u frižider.
Misliš da se hladnoća frižidera ne izazove određenu vlagu u pretincu za jaja pa da drek na ljusci ne prođe kroz poluporoznu ljusku dok jaje čeka na konzumaciju?
Sećam se one staaaare teme o (ne)urednosti. Ova sadašnja tema bi ujedno mogla biti odgovor na onu drugu "kuda ide ovaj forum?" Ide u opsesivno čišćenje, eto gde ide![]()
meni odmah lakše kad vidim da Cherilee to ne radi
malo sam ostalana to prebrisavanje, stvarno ne vidim svrhu brisanja/ispiranja, jedino valjda da sve dezinficiraš alkoholom bi imalo svrhe
a onda još i sebe našpricaš i muža, djecu, sve oko sebe
pogotovo ne vidim svrhu brisanja nečega što se termički obrađuje
jaja isto - ma di bi došla još da i jaja perem, brišem, ma nema šanse
Za ispiranje i brisanje 10 jaja potrebno je ravno 20 sekundi.
Zbilja gubitak vremena...
Ja samo održavam stan čistim, volim da je čisto i pospremljeno kolko to može biti s troje klinaca.....
U našoj kući kruoz dan stalno netko boravi, pa je logično da moram oprat wc svaki dan (kad sam radila koristila sam onaj na poslu / kojeg je očistila čistačica, pa je moj doma bio čist i po tjedan dana) ali kad se nešto stalno koristi nemože biti čisto ako se čisti jednom u tjedan ili dva tjedna....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 12.07.2012. at 12:51
Pa to Cheerilee cijelo vrijeme govorim. Ti si doma, troje djece, normalno je da non stop nešto po kući radiš.
hm, da, meni dijete recimo nikada nije bilo do 18 u vrtiću nego ju je ili čuvala baka ili je dolazila iz vrtića u 13h - isto je i sada kad ide u školu, ili je ujutro doma sa jednom od baka, ili dolazi kući u podne iz škole. Kod nas je dakle puno netko kod kuće (i to netko tko neprestano razbacuje) a nikoga da posprema.
Meni je sad jednako uredno i čisto kao i dok sam radila.....
Ja nisam nigdje napisala da ja jesam savršena.... Ti si....
a-ha
ajde molim te, kojom logikom
da samo izvrnes u cjedilo i polijes jednom pa osusis zmajevim dahom, toliko bi trajalo
ne mozes i ovce i novce
ako radis da bi ih oprala, treba vremena
ako hoces reci da ne traje nista, onda ih dobro ne operes pa cijeli postupak nema smisla
ja nemam jajofobiju
operem ruke kad ih razbijem di vec treba, ali inace cesto perem ruke dok spremam, izmedju svih faza
jedem ih sirova, dajem i djeci
Oj!, to kaj ja perem jaja ne znači da sam picajzla i da mi je doma sve po konac i bez mrvička prašine.
Samo ne volim kokošja govna u frižideru i na radnoj plohi u kuhinji.
Usisavam i perem podove svakih par dana, kupaonicu perem jednom u 10 dana, prašinu brišem ... khm.. ne smijem ni reći, veš peglam po potrebi, prozore par puta godišnje...
Od kuće idem s djecom oko pola 8-8, doma dolazim u 18h, radnim danom ne stignem niš osim napravit klopu, pospremit poslije jela, priredit djeci za sutra što im treba, i podružit se sa MM-om i klincima.
Definitivno se ne smatram urednom, niti robom kuće i čišćenja, ali zbilja ne volim drek.
Jbg.
Priredim kuhinjsku krpu na koju odlažem oprana jaja, otvorim mlaku vodu i sa obje ruke protrljam jedno po jedno jaje. Kako koje jaje protrljam odložim da se ocijedi na krpu i kada su sva jaja isprana, protljam ih tom istom krpom. Za odlaganje 10 jaja u frižider treba mi dodatnih 10tak sekundi.
Ponavljam draže mi je pa makar i ovlaš skinuti drek nego da ih takve neoprane odložim u frižider.
kaj ti imaš neka domaća jaja?
ja ova koja kupim u dućanu su baš onako fino uglancana, kao da su došla iz jako čiste i fine guze
Da, povremeno kupujem domaća jaja.
Ova iz dućana, kaj su tak fino izglancana.. ponekad postaju jako klizava i slinava kad ih se smoči... baš me zanima od čega...
mamasch, mislim da si s tim pranjem napravila drek posel.![]()
mene ne zanima, a i da mi netko želi reći opet ne bi slušala
ne mogu si dozvolit da se opterećujem takvim stvarima
pa poludila bi kad bi počela tako razmišljat - gdje ima čega, od kud je došlo, tko je to držao, gdje je stajalo....
nemam izbora zasad jbg
Ja ponekad vidim drek i na kupljenim jajima, tada ga operem prije upotrebe, ali prije stavljanja kutije u frižider niti ne pogledam/otvorim kutiju.
Zapravo, MM ide u nabavku i sprema hranu u frižider, ja niti ne vidim ta jaja prije nego što ih krenem kuhati.
Kako je moguće raditi i svakodnevno pospremati - dakle usisavati, prati podove, prati kupaonicu, to zaista ne znam, ja često nisam niti fizički prisutna u kući do 8 ili 9 navečer, a tada se jedino mogu srušiti u krevet, no najčešće ipak još moram i skuhati za drugi dan. Tako da - ne znam.
Fala Bogu na sposobnosti smijanja na vlastiti račun...
![]()
Ja sam na dane - nekad preuredna nekad neuredna.
Al MM... On poludi na neurednost, ne moze se snaci... Najcesce on redi a ja cistim (ako kuzite razliku). Njemu je jako bitno da su stvari na svom mjestu, a ja iza sebe ostavljam kreativan nered, pa pospremim sve odjednom.
On kaze da nema vremena bit neuredan jer ga to usporava u svakondevnim aktivnostima.
Polako me to zivcira jer vidim da se cesto nervira zbog gluposti...
Al ne mogu mu puno prigovarat jer mi uistinu sve pomaze (osim sto ne pere wc i nije mogao dojiti)
Kako da ga malo opustim, ne zelim da se zivcira...
Odi vrit.
Jedem kruh.
Perem ono što mogu oprati.
Djelujem tamo di mogu.
Znam, znam, zrela sam za![]()
Npr jucer je bio ljut pola dana na moju sestru jer je u trgovini trpala hranu u vrece kako joj je doslo pod ruku- nije pazila da prvo stavlja tvdje pa onda na vrh mekse namirnice... Njemu je to smak svijeta. Ok, i ja bi mozda to reagirala i rekla da pripazi sa slaganjem, al se sigurno ne bi ljutila kao on..
pošalji ga tu na krevetac kod mamasch![]()
ma znam da je mene išlo
ali nije ni važno da ja shvatim zašto jedeš nešto što je u direktnom doticaju s tuđim (neopranim?) rukama, a pereš nešto što baciš u smeće, poput ljuske.
Bogu hvala muz mi jos nije pocao prati jaja![]()
Posljednje uređivanje od S2000 : 12.07.2012. at 13:51
AdioMare,.
Kruh ne mogu oprati niti dobiti u steriliziranom pakiranju sa garancijom o čistoći i pravilnom rukovanju.
Jaja mogu oprati.
Jako jednostavno.
I jako.
Znam.
a toliko pazi na neke druge stvari - nitko nije bez mane![]()