http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/v...?f=58&t=64746&
nezaboravna tema![]()
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/v...?f=58&t=64746&
nezaboravna tema![]()
Klinci imaju jedan ručnik za brisanje nakon kupanja, znači njih svo troje jednim... Nkaon toga u pranje.....
Ja ga imam nekoliko puta, jer se zabravo ne brišem, samo se ogrnem i namažem uljem pa čekam da se sve fino upije..
Mm ima i po nekoliko ručnika u opticaju,![]()
Ručnike i posteljinu mijenjam jednom tjedno.
Bez iznimke.
A propos ručnika, imamo zajednički ručnik za ruke, zajednički za noge, svako ima svoj za tijelo i lice, ja imam još jedan mali za intimne dijelove tijela. Upravo planiram uvesti isto po jedan mali za svako dijete.
sad pokušavam zamisliti kako se ti obrišeš nakno što se otuširaš i opereš kosu..
prvo uzmeš jedan za ruke pa uzimaš drugi za tijelo i lice, onda ga okačiš pa uzmeš treći za noge, pa četvrti za međunožje?
ili imaš jedan koji je za nakon kompletnog tuširanja, a ovi pojedinačni su za ako se parcijalno podapereš?
naj se ljutiti, ali ako se dobro opereš pa što nije svejedno jel i čiste noge i čista leđa obrišeš istim ručnikom?
mi imamo svako svojručnik za tuširanje i još jedan zajednički za ruke. ovaj za ruke mijenjam skoro svaki dan, ovi za tuš na tjednoj bazi.
dobro se peremo![]()
Ima mjesta na krevetcu a vidim da ima i kandidata...
![]()
Ja ne mogu vjerovati što sam sve ovdje pročitala...
Cure super ste mi, baš se dobro nasmijem s vama! Zaključak: ima nas svakakvih, i onih koji svaki dan mijenjaju posteljinu i peru podove, do onih koji to rade jednom mjesečno. A opet, svi smo živi i zdravi, nitko još nije umro od prljavštine iz stana
Ali činjenica je da me je ova tema potakla na pospremanje! I neću više bacati ručnik nakon jedne upotrebe, sad vidim da sam u manjini. Ja sam mislila da svi tako rade
![]()
Nakon tuširanja sa ili bez pranja kose - glavu+ kosu i tijelo osim intimnih dijelova i stopala obrišem svojim velikim ručnikom. Mali ručnik je za zna-se-već-za-što, a ručnikom za noge obrišem stopala. Njega koristimo svi 4 samo za noge jer se često navečer operu samo stopala nakon igre na cesti/u parku i sl., ili ako se baš nije potrebno potpuno otuširati.
Ručnik za ruke stoji kraj lavaboa, u njega se brišu svi koji uđu u kupaonu oprati samo ruke.
Stvar navike iz djetinjstva.
Mislim da ima gorih navika...
Ja pokušavam zamisliti kako je to mijenjati ručnike nakon svakog pranja...
???
Ima nas svakakvih...
trebat će ovdje malo više krevetaca....puni se, puni
Ježi ga, sad je gotovo, već ste mi postavili dijagnozu...
nije neizlječivo
nećeš više prati jaja, nećeš više prati jaja.....
neću više prati jaja, neću više prati jaja...
![]()
eto vidiš kako je lako![]()
Ručnici? Pih. Koliko se sjećam, bilo je i onih koji su svaki drugi dan mijenjali posteljinu jer vole leć u čistu ispeglanu posteljinu. Tog se sjetim svaki put kad mijenjam posteljinu. A nije jednom tjedno![]()
da ne kazem da, ako nam netko vanjski udje u banju, ja odma promijenim sve rucnike
jer ko zna gdje se obrisao
bolesna
a-a, normalna.
Samo da dodam da koristim jedan ručnik za tijelo, drugi za kosu (duga je pa ju moram zamotati u turban), još sam ekološki gora nego sam mislila.
Najbolje da si kupim ono sušilo za tijelo
http://www.kingston-asfc.com/shop/pc...?idCategory=13
Da li bi to bilo ekološki?Ali gušt bi bio, daleko veći nego ručnici...
Sad svaki put kad budem uzela jaje past ce mi na pamet kako ne perem jaje
Uzas
Imaš za kupit flašu Plivasepta, mislim da je litra. Nije neka velka lova. U svim ljekarnama.
Samo nemoj jaja s time prati.
A mene cijelo vrijeme muci taj Anemonin octenisept. :D
Da li je to ono za dezinfekciju ogrebotina? Bocica od 50 ml kosta 40ak kuna? A recesija?
spavaca mi je ko iz kataloga....sve je cici mici....ali je prostrana pa nije problem sve stavit na svoje mjesto....kad za sve uistinu postoji mjesto....
morat ću razočarati svekoliku populaciju, ali octenisept i plivasept dezinficiraju samo kožu (octenisept i sluznice) i djeluju samo u prisustvu organskih tvari. ne dezinficiraju ni wc dasku ni lavabo ni porigani tepih. ovo zadnje sam saznala tako što sam u apoteci pitala hoće li išta pomoći ako našpricam mjesto di je bilo ispovraćano pa mi je magistra fino objasnila da postoje proizvodi za dezinfekciju stvari, a posebni za dezinfekciju ruku i ostatka tijela
i sad si joj srusila koncepciju, sad ce morati koristiti 70% EtOH, a to pak kosta
ili ce preci na dorbu staru i provjerenu rakiju,
i eto ti kako zagorci piju. krenu koristit sve u svrhu urednosti a na kraju zaborave sta im je za WC, sta za jajca a sta za use.
srecom ovo tipkam jer ne znam kako bi ovo mogla glasno reci.
Posljednje uređivanje od spajalica : 12.07.2012. at 17:32
mislim, meni jasno
drugima nije
uvijek napipam sumnjive mokre fleke i sve ih se rijesim
Ustvari, ne mogu vjerovati koliko sam se promijenila. Ali jaja nikad nisam prala. Ni ona koja sam kupila ni ona koja sam dobila![]()
joj, ja sam ista nikivakako sam vec napisala - sljemenski potoci teku samo za moj ves
svako tusiranje novi rucnik, dva dnevno
a za ruke isto dva tri
sva sreca decki doma su razumniji, oni ih recikliraju
jedino sto mogu reci u svoju obranu je da u drugim podrucjima ne stetim toliko prirodi
i da su moji rucnici jako mali
ovi za tijelo su ko vama valjda za lice
a za ruke su oni djecji, od 15tak cm
mene izluđuje mijenjanje ručnika nakon svakog tuširanja. šogor to radi i samo on isproducira 2 ručnika dnevno + bar 2 majice + 2 bokserice.
koje baci di stigne na području kupaone.
s druge strane, posteljinu mijenja 2x godišnje, soba mu je u takvom kaosu da se pod ne vidi.
neuredan je za poluditi, sva urednost mu se skoncentrirala na mijenjanje ručnika nakon tuša :D
sad kad razmislim, možda i znam zašto ne koristi isti ručnik 2x. zato jer ga baci na pod pa mu ga je lijeno tražiti kad se navečer opet ide tuširati, lakše je otvoriti ormar i uzeti čisti
ručnike nakon svakog tuširanja
iako si mi već kandidat za ponovno liječenje sa brisanjem nogu/znasevećčega/glave-kose-tijela sa različitim ručnicima
ja bi si sve laktove oderala da iz tuš kabine posežem za tri različita ručnika
u mojoj banji je to jasno jer imam 20tak malih rucnika za ruke uredno slozenih kraj umivaonika
uzmes prvi s vrha, obrises i bacis na kutiju za pranje, to je moje ocekivanje
a ne da ja ko forenzicarka trebam ici po banji i pipkati rucnike i bademantele jesu li mokri, jel se netko njih uhvatio
Kakvi ste po pitanju (ne)urednosti spavaće sobe? Kažu da bi spavaća soba trebala biti oaza mira i spokoja...
Gomilate li neopeglani veš po foteljama, knjige ispod kreveta, kremice na nahtkaslu...?
A kad ste se uhvatili tih rucnika- ja se s jednim rucnikom brisem dva puta. S tim da noge brisem na prethodni rucnik iz kosare ( na njega izadjem iz kade/tusa).
I uvijek gledam da gornji dio tijela brisem sa stranom gdje je etiketa, a donji dio tijeka s drugom stranom.
Nakon drugog tusiranja on ide u kosaru i ceka ga jos jedna tura za noge.
Ako nema u kosari nijedan za noge, onda sve obrisem novim i on ide odmah u kosaru.
Bebaca brisem dvaput s istim. On nema posebni za noge, jos
Za muza ne bi znala sto on radi.. On se sam brine za svoje rucnike i brisanje. I jajca.
<br><br>
Hm... ja mijenjam ručnike jednom tjedno. Svi skupa imamo zdravu kosu i kožu, nikad u životu nisam imala kožnih poteškoća, niti nekih globalnih zdravstvenih tegoba i nepojmljivo mi je da bih mijenjala ručnike svaki put; kontam si onda - onda valjda i posteljinu treba mijenjati svaki dan - više se valjamo u posteljini nego po ručnicima, znojimo se i tko zna što još i pidžame? Isto tako kad je vruće znojavi i golih ruku, nogu i vrata se taremo o stolce, siceve u autu, sjedeću garnituru? Da vodim auto na kemijsko čišćenje svaki dan? Ne kužim?<br><br>Ono što Beti kaže mi je jasno - ako je netko bolestan ili ima specifični problem; kad su mi djeca bolesna onda stalno mijenjam njihove ručnike i dam svakome njegov ručnik za ruke. Ali u mirnodopskom razdoblju ne tretiram ručnike kao biološko oružje.<br><br>Osobno sam fan čistih pidžama i nemilice ih bacam u pranje kad mi više nisu po guštu, a da mi se da mijenjala bih posteljinu svaki dan ili svaki drugi - sviđa mi se dok je šuštava i čista, ali ne iz straha od bolesti neko iz čistog hedonizma (koji ipak ne prakticiram)<br>
<br>Moram se nadovezati na tu urednost.<br>
<br>I možda biti zločesta; nikome to nisam nikad rekla, pa da ne svisnem. Naime, puno tih hiper-urednih žena koje stalno mašu krpom me uvijek iznova iznenade nekim postupcima koje ja držim higijenskim ruskim ruletom - npr. pranje svega života istom spužvicom. vidjela sam i da žena ispira spužvicu za pranje doma (ne baš kuhinje, nego vrata, kupaonice, ormarića) u wc-u, i to golim rukama! Ili one zvuclane kuhinjske krpice - za sirovim mesom, pa na pod, pa briši bebi stolicu, pa pobriši njome stolac za ručak. <br><br>Ja sam malo spora, pa se kod mene nađe da stol izgleda kao nakon rimskih orgija - ali ako nemam čist sudoper, tj. dok ga ne spremim i ne maknem sve kontaminirano jednom spužvicom, ne idem na brisanje stola. Njega prvo perem jarom, s posebnom spužvicom, pa ispiram uvijek čistom krpom, i na koncu posušim jer sam uvjerena da mi se na mokrom razmnožavaju neviđene baje. Očito sam i ja luđa nego što sam na prvi pogled o sebi mislila. <br><br>Ja držim da je bolje ostaviti hranu na stolu nego brisati sa istom onom koja je brisala tijekom rada sa sirovim mesom, cilit-bangom i uopće - koju život u kuhinji nije ničeg poštedio...<br><br>To su mi fetiši onako baš prvoklasni. <br><br>I voda kojom perem pod, i mopovi i pranje mopova u veš-mašini, i onih glatkih krpa od vilede. Imala sam napade da sam ih prala nakon svakog pranja poda, ali me to minulo, pa ih perem samo jednom tjedno. Jesam li dakle i ja kompletni freak?
Posljednje uređivanje od Ifigenija : 12.07.2012. at 22:06
postala sam ista ko moja pokojna baba, kako bi joj netko usao u wc, ona bi odma trcala iza njih cistit da mi djeca nesto ne pokupimo
Posljednje uređivanje od ivarica : 12.07.2012. at 18:37
Jok, ja mu stalno nalazim nova mjesta, kao - bolja i više motivirajuća.
Za sad je stajao: - u kašetama u spavaćoj sobi i špajzu (svih boja, nijedna me nije potaknula da peglam - ali ne iz lijenosti nego moji skaču kao majmuni i bojim se da će naskočit na peglu - nije da nisu, a navečer bih si prste opeglala, nisam noćni tip); u ormarićima u dnevnoj sobi. Na veš-mašini. Odvojila sam sobu za peglanje, složila brdo i odustala od te sobe, pa vratila veš na veš-mašinu. Ugurala ga u ormar... Ja još uvijek nemam fiksno mjesto za neopleglanu robu.