Stranica 19 od 37 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1838

Tema: Neurednost

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvi ste po pitanju (ne)urednosti spavaće sobe? Kažu da bi spavaća soba trebala biti oaza mira i spokoja...
    Gomilate li neopeglani veš po foteljama, knjige ispod kreveta, kremice na nahtkaslu...?
    Jok, ja mu stalno nalazim nova mjesta, kao - bolja i više motivirajuća.

Za sad je stajao: - u kašetama u spavaćoj sobi i špajzu (svih boja, nijedna me nije potaknula da peglam - ali ne iz lijenosti nego moji skaču kao majmuni i bojim se da će naskočit na peglu - nije da nisu, a navečer bih si prste opeglala, nisam noćni tip); u ormarićima u dnevnoj sobi. Na veš-mašini. Odvojila sam sobu za peglanje, složila brdo i odustala od te sobe, pa vratila veš na veš-mašinu. Ugurala ga u ormar... Ja još uvijek nemam fiksno mjesto za neopleglanu robu.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da u svima nama čuči jedan mali frik i jedan malli zmazanac. Samo su nam neke potpuno druge stvari važne. Ja ne patim na podove, ali pod obavezno ispirem suđe odmah nakon korištenja. A nema ga puno jer gledam da ga recikliram cijeli dan. MM pije cijeli dan kavu iz iste šalice. I istom žličicom ju miješa. Čaša za vodu (moja) mi stoji pored sudopera i operem ju svakih par dana. Ne perem ručnike svaki dan, ali svaka stvar ima točno svoje mjesto i uvijek ih tamo vraćamo nakon upotrebe pa je gotovo uvijek uredno. I tako...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Odi vrit.

Jedem kruh.
    Perem ono što mogu oprati.
    Djelujem tamo di mogu.

Znam, znam, zrela sam za

Ovo me podsjetilo na mučne diskusije s mojom mamom koja je inzistirala da se donje rublje pere na 90 i pegla, skupa sa posteljinom koja se, i na plus četrdeset, kao mora peglati iz higijenskih i siguronosnih razloga. Na istom štriku - fine gaće, prane na 40 i ne peglaju se, i krep posteljina. Pa kako majko, sunce mu poljubim, ove su hazard, a ove uopće nisu? Gdje je tu logika?! I nisam uspjela dokazati point niti pričom o nekadašnjim pranjima u pijesku, gdje je peglanje bilo važno (a i ljudi su bili zmazani od životinjskog dreka, a ne od uredske prašine). Krep dakle nije opasan, pamuk je. Fine gaće se valjda niti ne mažu kao obične, kad su fine

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sad jednako uredno i čisto kao i dok sam radila.....
    Ti si meni nedostižni uzor! I vjerujem da bi mogla biznis napraviti od tih nekih tečajeva kako se organizirati i sve stići. Časna riječ!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni samo nekako tuzno dodje za koga i sto vi neki drzite te ljude koji vam dolaze (a i kod kojih idete), kao da vam se gade
    ja promijenim rucnik za ruke kad mi dolaze gosti, da njih doceka lijepo i svjeze
    kod mene ne idu svi redom u wc, a i da idu, rucnik cu promijeniti poslije ako je bas mokar
    inace ostaje taj dan
    meni dolaze prijatelji, rodbina i o njihovim higijenskim navikama mislim dobro, a i bilo bi mi zao znati da se njima gadi sjesti na moju skoljku koja je uvijek za goste svjeze i ociscena

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

falit će tu kreveta

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A da mi tek vidite cvijeće! Nigdje jednog suhog listića, nigdje bolesno, prašuma po bojama, u svako doba godine nešto cvate ili daje plod. Kuća je neurednija definitivno. A nije da imam desetak vaza...nekoliko desetaka i još otoke grmlja, a suša tjednima, ali meni sve bujno, nije to samo tako.

Kako vi oko biljaka i životinja? I tu će biti razlikaaaa...a i bezeca na kauče

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je netko pitao gdje nabaviti ručni čistač na paru. Ima trenutno u Lidlu http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_27109.htm

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    meni samo nekako tuzno dodje za koga i sto vi neki drzite te ljude koji vam dolaze (a i kod kojih idete), kao da vam se gade
    ja promijenim rucnik za ruke kad mi dolaze gosti, da njih doceka lijepo i svjeze
    kod mene ne idu svi redom u wc, a i da idu, rucnik cu promijeniti poslije ako je bas mokar
    inace ostaje taj dan
    meni dolaze prijatelji, rodbina i o njihovim higijenskim navikama mislim dobro, a i bilo bi mi zao znati da se njima gadi sjesti na moju skoljku koja je uvijek za goste svjeze i ociscena
    x

Al vidim da ta gadljivost poprima sve veće razmjere... ili su ljudi na koje sam nabasala takvi oduvijek... ne znam... što se sve ljudima od drugih ljudi gadi, popis je beskonačan...
    Mogu reći da mi se ne gadi da netko briše ruke o naše ručnike, uvijek stavim onaj za ruke novi i brišemo se svi o njega i ne bacam kao oposum ručnik čim se netko obriše.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Umirem od smijeha, a i beba je podivljala. Mozda od zmazanoce jer sam zakljucila da smo, zapravo, prasad.

Sve u svemu, zivim u puno manjem neredu otkako sam u 300 kvadrata s muzem i mackom, nego sto mi je to bilo doma u Zg, s jos troje ljudi (s psom i bez), a u 100 kvadrata. To zato sto dio nereda valjda ne vidim, jer ne idem svaki dan u podrum i na kat. Ili ne zavirujem redovno u ormare i ostale skrivene pretince, cak ni u neke prostorije.

Trenutno nam je odlicno, preuredjuje se kat i sve je prasno cak i dolje u prizemlju gdje nema radnika. I mam mi je lakse sto tjedan dana nisam usisavala. Sudje sjedi u sudjerici dok se masina ne napuni; zao mi je trositi vodu i detergent, a jeftinije mi je bilo kupiti dupli servis u Ikei. Ves perem jednom tjedno, nekad jednom u dva tjedna, barem sad kad nema usranih pelena.

Tu svi sjedaju na skoljku, i u javnim WC-ima i po kucama. Pobrisem dasku kad odu gosti. Ponekad promijenim i rucnik za ruke, no to ovisi o gostima, stvarno. Obicno mi ne dolaze nepoznati ljudi.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Nova s malo fuga
    kad sam živjela u velikom novom stanu s dobrim pločicama i ugradbenim ormarima ja sam bila carica urednosti, sve po špagi, ma stepford wives bi mi pozavidjele, odkad smo kupili svoj mini grbavi stančić uvijek sve izgleda skramano i tak brišem perem, ali nema onog poslije čišćenja, uglavnom odonda se kao domaćica osjećam konstantno ovako
    Moj zaključak je da bez alata nema ni zanata
    xx, defintivno
    hrpa ugradbenih ormara s brdo pretinaca, kutija i sl
    špajza-obavezno
    eventualno POSEBNA prostorija odvojena od WCa za vešeraj
    dobar vodeni usisavač
    pa da vidiš

a ne vako

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    xx, defintivno
    hrpa ugradbenih ormara s brdo pretinaca, kutija i sl
    špajza-obavezno
    eventualno POSEBNA prostorija odvojena od WCa za vešeraj
    dobar vodeni usisavač
    pa da vidiš

a ne vako
    Eh, da... Čula sam od puno mladih ljudi koji su kupili i preuređivali stare stanove da ruše špajze i slično. Veliki propust! Špajza je najkorisnija prostorija u stanu (u kući ako imaš podrum čak i nije toliko bitno, ali u stanu je zakon) i unutra stoji sve što nigdje drugdje ne stane. Zatvoriš vrata i ne uzrujavaš se ako je unutra nered - tome je namijenjeno. Kod nas je kronično pretrpana, ali služi svrsi. Čak je trenutno i kanta za veš unutra dok joj ne nađem bolje mjesto (preuređujemo nešto, to je privremeno). Ne mogu si zamisliti kako bi funkcionirali bez špajze. Čak i da ne radim svoju zimnicu, ta prostorija je nezamjenjiva.

lažem se da bi mi super došlo da imam posebnu špajzu za hranu, a posebno vešeraj. To bi bilo sjajno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    evo čak ni tema o sernjaku ne može bez fajta , a ja ću pitati po treći put , kako se prema higijeni odnosi naša mlada generacija s foruma , znači cure koje su prije 10 godina imale 15,16 godina ?

može i u inbox ,ako se ne uklapa u koncept topica .
    nisam prije 10 godina imala 15,16, ali nisam ni puno više
    meni je čistoća izuzetno važna
    urednost mi nije presudna, ne smetaju mi razbacane igračke
    ali mi smeta prljav WC i kuhinja :fuj
    smeta mi što sam nesposobna složit kuhinjski ormar (jer, naravno, ko u stanu od 60kv ima špajzu) dovoljno dobro, da unutra nisu hrpe kutija i da se ne prosipa hrana po policama
    lijena sam, pa sam u konfliktu sa samom sobom
    dodajem da sam i škrta, pa neću platiti nekog da mi čisti (nebi čak ni rekla da sam tolko škrta, kolko imam velke životne troškove silom prilika)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Peterilin za to bi se reklo mlado ludo
    uvijek sam zivjela sa spajzom, osim u stanu od 30 kavdrata koji je imao tzv bunkere ugradjene na stropu.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, da... Čula sam od puno mladih ljudi koji su kupili i preuređivali stare stanove da ruše špajze i slično. Veliki propust! Špajza je najkorisnija prostorija u stanu (u kući ako imaš podrum čak i nije toliko bitno, ali u stanu je zakon) i unutra stoji sve što nigdje drugdje ne stane. Zatvoriš vrata i ne uzrujavaš se ako je unutra nered - tome je namijenjeno. Kod nas je kronično pretrpana, ali služi svrsi. Čak je trenutno i kanta za veš unutra dok joj ne nađem bolje mjesto (preuređujemo nešto, to je privremeno). Ne mogu si zamisliti kako bi funkcionirali bez špajze. Čak i da ne radim svoju zimnicu, ta prostorija je nezamjenjiva.

lažem se da bi mi super došlo da imam posebnu špajzu za hranu, a posebno vešeraj. To bi bilo sjajno.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mene izluđuje veš, imamo 3 kante i uvijek nešto viri van, uvijek pun štrik na balkonu i sušilo u sobi, često i sušilica, u dnevnoj sobi čeka na peglanje barem vešmašina do dvije i puna košara u ormaru
    a svi se brišemo po nekoliko puta svojim ručnikom
    ja bih trebala jednu sobu za veš

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam ovo cuo iz ikee
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/60154594/
    na to stavi obicni rucnik, kojeg perem stihijski. ljeti puno cesce, zimi rjedje.
    kako je na tome ipak odvojem od poda, osusi se brzo.
    kad maknem stanemo samo na to.
    i ja.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...neko me pito za centrifugu....samo za sve vrte salata naravno....tko nije probo nezna kakva je razlika zaciniti i jesti potpuno suhu salatu ili onu na kojoj ima vode....(pa i minimalno)....

rucnike ja sad mijenjam mislim nakon 2-3 tusiranja,odmah ih iznesem vani na sunce gdje se lijepo prze do iduceg tusiranja...a svi znamo da sunce ima dezinfekcijski ucinak!

plivasept i octenisept kupila prije rodjena N,evo nakon 11mj jos ima vise od pola u bocicama,koristila sam ih intenzivno dok je ona bila novorodjence pa sam nakon svakog pranja ruku ih jos i dezinficirala...kad mi je koza na rukama posla u k***** smanjila sam upotrebu....

sto se tice rucnika za ruke u gostima....pa smjesni ste,nije vam palo na pamet koristiti wc papir za osusiti ruke? to ja imam obicaj radit,ako mi je kupaonica imalo sumnjivog izgleda...
    jer sam jednom obrisala ruke od smrdljivi rucnik nakon kojeg su mi ruke ostale smrdljive!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad sam se vratila na prvi post i ponovno ga pročitala...

Zaključak - umjesto da se prepucavamo koliko često treba prati pod i kod koga se može popiti voda/ koristiti wc, mislim da bi Sirius Black (i svima drugima) bolje odgovarali prijedlozi kako organizirati postojeći prostor da se treba što manje čistiti, pospremati i slično.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Slažem se sa Peterlin oko špajze i vešeraja, to su dvije izuzetno korisne prostorije, koje nažalost u novijm stanovima nema, jer se štedilo na prostoru i povećavala kvadratura ostalih prostorija. I mi smo se tako zeznuli, pa nažalost nemamo špajzu (o vešeraju mogu samo sanjati). Također, velikom greškom smatram povezanu kuhinju i dnevni boravak, žao mi je što nisam kuhinju lijepo zatvorila u posebnu prostoriju. Ovako nemaš mira u dnevnom boravku, čuju se zvukovi iz kuhinje, mirisi se šire...Opet, kako iz dnevne imam pogled u kuhinju, onda se barem natjeram pospremati kuhinju jer ne podnosim pogled na prljavo suđe i prljavu kuhinju, ne mogu čiste savjesti pogledati TV ni onih možebitinih 30 min dnevno koje uspijem uhvatiti, pa ajde, barem mi je kuhinja najurednija prostorija u stanu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh, da... Čula sam od puno mladih ljudi koji su kupili i preuređivali stare stanove da ruše špajze i slično. Veliki propust! Špajza je najkorisnija prostorija u stanu (u kući ako imaš podrum čak i nije toliko bitno, ali u stanu je zakon) i unutra stoji sve što nigdje drugdje ne stane.
    imamo nekaj ko špajzu u podrumu onaj boks u kojem su vda velika ormara, dole je zimnica , kolica, knjige, neka rezervna klopa, cipele koje se sad ne nose,alati , tegle koje nekaj čekaju. Jedino mi je žal kaj u stanu nemam nekaj ko špajzu a wc mi je dugačak samo 1.5 metara ( po mojem najmanje 70 cm previše,) da sam znala za tu verziju tražila bi da mi to ili dodijele sobi ili špajzu naprave, svi su nekaj preuređivali, a nama u prvom mahu nisu dali, sad se nama ne da radi tog rušit i bušit ( živimo u mnovom stanu, u mladom naselju).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi nemamo ostavu, nego veći i manji podrum.
    kuhinjskih elemenata imam dosta, pa tako i jedan ogromni kutni koji mi služi kao mini ostava.
    obzirom da je stvarno velik, valjalo ga je nekako organizirati, a to sam uspjela sa 6 plastičnih posuda, ma baš ovakvih:
    http://www.xxxlutz.at/products/product/0032940310
    u svakoj držim grupe namirnica po nekoj svojoj logici.
    ovako bi se i špajze mogle organizirati, ako bi kome bilo lakše..
    jedino što te plastike koštaju, istina, ali ja ih više nikome ne bih dala.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

inace ostaje taj dan

veliki X

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    mene izluđuje veš, imamo 3 kante i uvijek nešto viri van, uvijek pun štrik na balkonu i sušilo u sobi, često i sušilica, u dnevnoj sobi čeka na peglanje barem vešmašina do dvije i puna košara u ormaru
    a svi se brišemo po nekoliko puta svojim ručnikom
    ja bih trebala jednu sobu za veš

Ti bi trebala privatnu agenciju za pranje i peglanje veša, da se ne zahebavaš više sa tim brdima...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sad sam se vratila na prvi post i ponovno ga pročitala...

Zaključak - umjesto da se prepucavamo koliko često treba prati pod i kod koga se može popiti voda/ koristiti wc, mislim da bi Sirius Black (i svima drugima) bolje odgovarali prijedlozi kako organizirati postojeći prostor da se treba što manje čistiti, pospremati i slično.
    Prvo i osnovno - što manje stvari. Svesti količinu na nužan minimum. Mi imamo stan od cca 50 m2. Nas troje. Kuhinjski elementi mi služe kao špajza jer sam ih dala raditi po mjeri pa je iskorišten svaki cm (do stropa su). I još bi stalo u njih. Imamo jedan veliki ormar za robu, a ima i "špajza" funkciju. I još bi stalo u njega (i na njega). Robe imam da stane na jednu policu i pola visećeg odjeljka. Garnitura ima kutiju ispod i tamo stoji dosta stvari. U dnevnom je samo jedna komoda u kojoj su moji cd-i i Davidove igračke. Spavaća soba - krevet i mala komoda za Davidove gaće i hlače.
    Drugo - svaka stvar ima svoje mjesto i nakon korištenja se tamo vraća (ne odmah, ali u što kraćem roku). Tko je uzeo, taj i vrati.
    Eto, tako ja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam da nije ekološki... ali jedan ručnik - jedno tuširanje. Ne mogu si pomoći.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

inace ostaje taj dan
    Potpis
    ja se baš pitam jesu li i ljudi oko mene toliko gadljivi

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo i osnovno - što manje stvari.
    potpisujem.
    u boravišnom prostoru što manje namještaja, tapeta, zavjesa, kupiprašina po policama i razne krame to čistoća traje duže.
    lakše je u više kvadrata, ali može i u manje, uz uvjet da nemate hrčak sindrom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    da ne kazem da odma s vrata mojima doma kazem: netko je danas bio kod nas
    necete mi vjerovati ali ja s vrata namirisem da je tudja, a ne nasa domaca mokraca, spricala po wc-u
    A na ovo nije nitko

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma vidjeli smo ali smo se tek prebacili sa jaja na ručnike.

Moram priznati da se mogu poistovjetiti sa ivaricom, na moju veliku žalost razaznajem izlučevine.
    Ljudi dajte mi novi krevetac...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lijepo je rekla zena necete mi vjerovati, pa ni ne vjerujem
    mozda zato sta nama mokraca ne sprica po wc-u i ne smrdi nakon koristenja, nicija

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma kakav krevetac, ne stanete na 5 krevetaca, treba vam velika dvorana

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se vrijedjate zene, pa niti pisate kod mene niti brisete ruke

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja razlikujem domaci prdac! Kad je nas obiteljski a kad je tudjinac

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hahahahaa
    majko mila

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    ja razlikujem domaci prdac! Kad je nas obiteljski a kad je tudjinac

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpisujem summer, jer sam i sama to vec negdje rekla.
    do nekidan sam se smatrala cudonvatom, ali eto citajuci ovdje ipak spadam u prosjecne nezahtjevne ljude sto me raduje i sa velikim veseljem sam to jucer rekla najboljoj frendici i dugogodisnjoj cimerici, koja mi je cesto prigovarala zbog mojih specificih zahtjeva.
    zato koliko god vam se cudila hvala vam sto me ciniti prosjecnom

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nema na čemu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sve je to za ljude.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

podrška za peglačice

ima i ručnika

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    podrška za peglačice

ima i ručnika
    A jel ima i bez ručnika?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uh, ja bi im peglu preko glave drzala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A jel ima i bez ručnika?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bolje zamišljati, nego se razočarati

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uffffffffffffffffffff
    Od danas peglam i zamišljam ove daske...

Nađite mi nešto gdje se peru jaja...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uffffffffffffffffffff
    Od danas peglam i zamišljam ove daske...

Nađite mi nešto gdje se peru jaja...
    Pa na ovoj daski ih možeš i peglati

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da li bi se i jaje na oko ispeć...
    kolko su vrele...

aaaahahahaha

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno