Storma, fair play, hvala na upozorenju, malo nas je zanio petak, jaja i pegle.
U svakom slučaju, slažemo se da smo generalno normalne, u nekim vrlo rastezljivim okvirima.
I sve se volimo našalit na svoj račun.
Na stranu moj krevetac, ali mislim da moje navike i navike mojih ukućana nisu baš tako strašne. Iskreno, gore bi mi bilo da sam ovisna o pranju podova i da svaki drugi dan kada dođem doma oko 18h krenem pospremati umjesto da pojedem sa obitelji, riješim suđe, priredim krevete za spavanje isotatak večeri provedem u igri sa djecom i kasnije u igri sa MM-om.
Uostalom, pod nazivom "savršena domaćica" obavezno vizualiziram sliku iz 50-tih - savršeni uvojci, pregačica, osmijeh na crveno našminkanim usnama... hrpa kućanskih aparata, sretan (čitaj:glupav) muž sa cigarom u ustima i dvoje mutave djece...
U biti volim mucice pod kaučem ili neopeglan veš.
Daje dojam da netko tu živi.
I sad vidim da je tu još jedna stranica...no, nije prekasno za komentirati.
I samo da pohvalim mamash da ima snage i za igru sa SM ( svojim mužem, da se ne shvati naopako), jer za to se treba uvijek naći, pa ma kako okolo bilo neuredno.
nadam se da neću biti kartonirana, ali nije mi vrag dao mira pa sam išla guglati s čim se jaja na farmama tretiraju prije nego stignu u dućan, zaintrigirala me kliska ljuska nakon močenja, kao i onaj stroj za pranje jaja.
ovako, unutar 2 sata od kad su snesena moraju se sanitarno obraditi. Nakon mehaničkog čišćenja (odvajanja čistih od prljavih, koja na ljusci imaju ogromnu brojku e.coli i ostalih bakterija) pristupa se plinjenju jaja formaldehidom (21 ml formalina+21 ml vode+17 g kalijeva permanganata) u trajanju od 30 minuta.
isto je važno i samo hlađenje jaja nakon nesenja, jer zbog porozne ljuske se stvara podtlak i upravo u to prvo vrijeme dok se jaje hladi s cca 40°na vanjsku temp., jaje usisa mikroorg. s površine.
reklo bi se da su oni na farmi već pobili beštije s ljuske. ostaje samo pitanje koliko formalina je ušlo u jaje, a to sigurno nećemo riješiti pranjem jaja doma.
još jednom isprika za off
Da li netko koristi alkohol za čišćenje? Onaj apotekarski 70%-tni? Meni je super za stakla, kuhinjske površine, WC dasku (drvena je pa je ne smijem jako smočiti i dugo ispirati). Zanima me uništava li on opasne bakterije? Ako je na ovih 20 stranica bilo nešto o tome...recite gdje.
I da - u čemu je prednost Plivasepta pred alkoholom. Da li Plivasept morate ispirati ili je dovoljno prebrisati?
Ja koristim alkohol, ali nemam pojma da li on ubija bakterije.
Ja ga koristim za pločice oko šporeta i kuhinjske elemente, jer super skida masne fleke a ne moram da ga ispiram kao druga sredstva.
ja sa alkoholom brisem wc dasku
svaki dan bar 1x
ozgora, ozdola i gornji rub keramike
kuhinjsku plohu, nakon pranja, kad na njoj razvlacim tijesto
prekidace jer sam lijena skidati ih, pa ih tako lakse ocisim
za prozore mi je preskup
jesi se naručila?
E da prekidače, pa onda mikser i druge male kuhinjske aparate na kojima se nakupi vidljiva štroka.
Tastaturu, koji je to lek za nervozu, sedneš, vatu i čačkalicu i udri...
To ja naravno jednom godišnje, da ne pomisli neko da sam čistunica![]()
Ja pospricam skoljku umivaonik i bide jednom dnevno sa sredstvom za pranje prozora. Sadrzi alkohol pa bar malo dezinficira. Za tjedno ribanje koristim ova jaca sredstva.
A meni se smijete zbog Octenisepta, koji na koncu ispada da ni ne dezinficira wc.![]()
Nabavljam ga u jednoj ljekarni kod nas u Karlovcu u pakovanju od jedne litre za cca 28 kuna. Mala pakovanja su višestruko skuplja kad cijenu svedeš na litru. Ulijem ga u raspršivač i traje mi oko 3 tjedna. Čistim tako kako si i ti opisala.
I frendica mi je rekla da kupim Plivasept jer je jeftiniji. Tražila sam na netu i koliko se sjećam - uopće nije jeftiniji.
plivasept i slični drzinficijensi su bespotrebni u normalnom kucanstvu
ja dezinficiram samo wc dasku jer mi je lakse prec wc papirom natopljenim alkoholom preko nje nego je prati
cista ljenost
zapravo ni ne znam kako bi prala dasku nego s papirom
cas posla
a iznutra izribam cetkom i sanitarom
kaj nije dovoljan ocat za neku " normalnu " dezinfekciju ako je već mora bit
a jeftin je ful
ja našpricam wc dasku i gornji dio keramike na kojoj leži octom i prebrišem svaki dan
i moram priznat da ne ribam često unutrašnjost školjke - koristim sve moguće i nemoguće kemije da pobiju sve unutra
kad mi se nakupi kamenac onda ribam ručno
ja pak ne podnosim četku za wc, meni nema gore stvari u kući
meni ocat smrdi
probala sam s njim, al ne ide
alkohol mi lijepo mirisi![]()
Najjeftiniji
Trenutačno nabavljam u Lidlu.
Aime koliko dezinficiranja alkoholom. Pa šta radite kad morate toliko toga ubijati
Na miris (smrad) octa se navikneš i bude čisto ok.
Ocat sipam u špricaljku bez ikakvog razrjeđivanja i petljanja i samo pošpricam školjku i prebrišem wc papirom. Bez ispiranja i gnjavaže.
Nemojte toliko dezinficirati![]()
I ja dezinficiram samo dasku školjke, s očito nefunkcionalnim sredstvom.
Na jednoj od tema o dreku i wc-ima sam naučila da nečetkačice oblažu spust školjke sa papirom da drekec ne prione i onda ga voda odnese .znači smanjuju faktor trenja .
Isto tako sam naučila da jako puno forumašica piški i kaki(valjda), u stavu skijaškog skoka , tako da im svaki odlazak u wc zahtijeva posebnu kalkulaciju kuta i položaja da sadržaj ipak završi u školjci.
Ja sam od onih koje nose domestos maramice u torbi pa prebrišu dasku , i stave par papirića po dasci i onda sjedeći obavim . a usput i nešto pročitam jer uvijek imam neku knjigu( beletristiku ) sa sobom u torbi
( to su moje posebne knjige za wc, kupljene na rasprodajama , na burzi ovdje i tako to , ne dijelim ih dalje , ipak ih čitam u wc.u )
ma ja ne dezinficiram
iako ispada da radim to
ali tu dasku mi je tako najlakse i naljenje tako odrzavati
imati neku krpu s kojom bi je prala nekim detergentom pa ispirala
pa poslije rastezala tu krpu po stanu prala je u domestosima jer sam s njom prala wc.....
ovo je čista ljenost
uostalom svrstala sam se u neuredne i prljavce
stavila sam 90& vas na listu ljudi koje nikad necu pozvat doma, jerbo nije dovoljno dezinficirano.
ma mene možeš pozvati , još ću ti i reda na plaži napraviti XD
Davim se i umirem od smijeha. Ovakav opis sranja nisam nikad pročitala
pa ja sam na toj prošloj temi naučila da postoje 2 tipa školjki, jedna ima direktan spust, a druga nema . engleska i francuska školjka čini mi se ?
A americke skoljke dolaze s posebnim bazencicem koji, u odredjenim situacijama, propisno posprica odredjene dijelove tijela.![]()
e da to me spricanje nerviralo tamo preko bare, a kako sam shvatila nisam bas uredna, mada sam kako sam vec vise puta napisala imala prilicno visoko miseljenje o sebi
hahahaha ovaj samjlic mi je super, fakat ispadam uvrjedjena dama :LOL:
i školjka mi je sasvim okej, fakat se ne moram truditi oko kuta sjedenja, a da sve padne gdje treba
mene moja isto cesto zna okupat...pa sam se sve mislila da nisam kupila verziju za islamsko trziste....
i ja isto tako,pa tko jos cacka ostatke cetkom?fuuuj!
a iz stava ˝skijaskog skoka˝ je jos lakse onda nego sjedeci..... i s tim imate 2u1 efekt,pogotovo vi koje Storma tamo na onoj vjezbackoj temi utjeriva bicem....mozete rec da ste vjezbale kvadricepse....![]()
Ja te u potpunosti razumijem. Isto postupam iz istih razloga. Plus toga što je moja daska drvena i nakon što su mi se dvije takve rascvjetale i raširile od popijene vode, alkohol je divno rješenje. A u staroj kupaoni Domestos mi je uništio sjaj na pločicama. I uništio mi mustang traperice. Alkohol je bolji i basta.