Stranica 22 od 37 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1838

Tema: Neurednost

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas se salata vadi u tanjur ili čak u zdjelicu - ako ne mozemo svi dosegnut do zdjele - al usput smo svi brzopotezni i poleti nam ruka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja mogu pojesti iza djeteta, ali iza MM ne. Nije da bih krepala da pokušam, niti bi mi nepovratno pozlilo, ali jednostavno imam tu "ogradu" i ne radim to.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Što se ovdje sve neće pročitati

Ali da se nekima gadi odgristi hranu iza svojeg djeteta ili popiti iz iste čaše iz koje je pio muž, e to stvarno ni uz najbolju volju ne mogu razumjeti.
    A ja ne mogu razumjeti da netko ne može razumijeti, ako razumiješ...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme kad se sjetim,pa u srednjoj skoli smo si medjusobno stalno davali griz sendvica.....
    Sad mi je to stvarno gadljivo ali nemam problema pojest ostatke od MM-a ili N.....

Zdjelice za salatu ne posjedujem....vadim si na pjat prije svih jedino ako je netko bolestan....odnosno,i taj se onda suzdrzava od bockanja vilicom u istu zdjelu...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nisam ni u srednjoj dijelila griz sendvica, jednostavno mi to nije bilo baš njami.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

majko mila

to je sve što ću reći....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a moj tek....piski sjedeci..... vrlo jednostavno je presao na taj nacin - samo sam jednom prilikom bijelom maramicom prebrisala plocice oko wc-a i pokazala mu,zaprepastio se kad je vidio zutilo....a kako je jako gadljiv (nije mogao vjerovati koliko to moze prskat uokolo) odmah je presao na metodu bez dizanja daske....
    zbog nje su decli pisali sjedecki

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    zbog nje su decli pisali sjedecki
    hahahaha

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

s obzirom da mi svi svima lizemo i probamo sladoled, jasno je da se salata jede iz iste zdjele
    odgrizujemo sendvice, otpijemo sok iz bocice i slicno
    pazimo jedino ako je netko bolestan
    mislim, ako mozemo, vucemo svak svoju bocu, svoj pribor i slicno, ali ako je takav slucaj da ne mozemo, uopce se ne obaziremo
    mi sve dijelimo

skoljku mi je gadljivo cistiti spuzvom, pa ja to vlaznim maramicama ili papirom i nekim sredstvom
    unutrasnjost cetkom
    a za ostatak kupatila imam spuzvicu (ako bas treba nesto izribati na skoljci, onda iskoristim spuzvu, al je onda frknem u smece)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nisam gadljiva jesti za klincima, za mužem ponekad
    ovisi jesmo si dobri ili ne

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

aaaa
    inspirirale me ove freaky cistunke da ocistim sifon u kupaoni
    i sad mi fali pola jagodice na prstu
    ne smijem vise pisat da tastaturu ne zakrvavrim
    tko ce to cistit

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mamasch jel još ručno pereš jaja?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja nisam ni malo gadljiva. lastane pomozi!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ni ja nisam gadljiva.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma kakva gadljivost. Tko bi još tolike zdjelice za salatu prao. S tim se samo pred gostima radim fina
    Spužvica i krpa - jedna za kuhinju, jedna za kupaonu. Pobrišem krpom do suhog koja ide u pranje. Sve bez rukavica

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    s obzirom da mi svi svima lizemo i probamo sladoled, jasno je da se salata jede iz iste zdjele
    mislim, ako mozemo, vucemo svak svoju bocu, svoj pribor i slicno, ali ako je takav slucaj da ne mozemo, uopce se ne obaziremo
    mi sve dijelimo

skoljku mi je gadljivo cistiti spuzvom, pa ja to vlaznim maramicama ili papirom i nekim sredstvom
    unutrasnjost cetkom
    a za ostatak kupatila imam spuzvicu (ako bas treba nesto izribati na skoljci, onda iskoristim spuzvu, al je onda frknem u smece)
    Isto

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zdjelice za salatu idu na stol samo i iskljucivo kad imam (gadljive/izbirljive) goste. Inace je slobodno svima trpati na svoj tanjur, pa neka im pliva sve skupa, ili neka si samo donesu posudu kakvu god zele (slobodno iz mojeg ormara, ne moraju bas od doma). To je sto se tice ovih poznatijih posjetitelja. Ne volim piti iza drugih, pa ponekad cak ni muza, ali ne smeta me probati komad necega sto se reze s tudjeg tanjura, ako koristim svoju vilicu. Ok, ne isprobavam hranu nepoznatih ljudi po restoranima, opet pricam samo o poznatima.

Zahod cistim s vlaznim maramicama za zahod izvana, a iznutra s cetkom, ne onom za drek, vec nekim posebnim (americkim?) cudom s jednokratnim nastavcima. Lavabo i kadu perem s istim.. cime vec, a u kuhinji spuzvica za sudje ne pere nista osim sudja.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam ni u srednjoj dijelila griz sendvica, jednostavno mi to nije bilo baš njami.
    Ni ja, nikad. Ali, ne toliko jer mi je gadljivo, nego jednostavno postoje stvari koje se ne rade u normalnim okolnostima. Izuzimam rat, pad aviona u Andama i sl.

Svatko treba jesti svoju hranu, imati svoj pribor, svoj tanjur, čašu...
    Ruke treba prati npr.za vrijeme kuhanja svaki put kad recimo obrišeš znoj, digneš lopticu s poda, odeš u vrt po peršin...Kad probavam hranu, uzmem čistu žlicu i nakon kušanja stavim za pranje. To su osnove higijene i bontona. Meni ništa čudno, nego normalno.
    A to što se neki zgražaju, a nema veze, ima nas svakakvih.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Kad probavam hranu, uzmem čistu žlicu i nakon kušanja stavim za pranje. To su osnove higijene i bontona. Meni ništa čudno, nego normalno.
    E od toga mi se diže kosa na glavi... kad netko jelo koje se kuha probava kuhačom ili istom žlicom više puta. Ja obično probavam više puta, svaki put uzmem drugu žlicu/vilicu, pa na kraju moram pribor za ručak vadit iz perilice i ručno ga oprati da bi imali čime jesti ručak.

Ali najgore mi je kad netko promiješa salatu rukama, nakon što doda začine. Brrrrrr! Loše mi bude u trenu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Salata se jedino rukama i moze dobro promijesati
    Inace, dodje mi da kad se vratim s godisnjeg zagrlim petrijevku s npr E.coli jer toliko bakteriofobije na jednom mjestu nisam nikada vidjela.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Ali najgore mi je kad netko promiješa salatu rukama, nakon što doda začine. Brrrrrr! Loše mi bude u trenu.
    znaci kod mene salatu neces jesti
    ja salatu nakon pranja posolim i onda rukama (nadam se da me moram napominjati čistim) izmjesam
    da ne bi ostala koja grudica soli
    onda iscjedim vodu sto se sacijedila (nemam onu centrifugu)
    i stavim ocat i ulje
    i promjesam
    vilicom

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Salata se jedino rukama i moze dobro promijesati
    Inace, dodje mi da kad se vratim s godisnjeg zagrlim petrijevku s npr E.coli jer toliko bakteriofobije na jednom mjestu nisam nikada vidjela.
    X
    Da mi je samo 10 minuta bit u tim glavama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel i meso i povrce pripremate u rukavicama?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da, salmonela ne spava... Nemoj me pitati kako sam to naučila - bila 3 mjeseca na bolovanju zbog starijeg sina kad je bio predškolac...
    pa čekaj, ako je jaje zaraženo salmonelom, zaraženo je i iznutra i izvana, dakle, to što ćeš oprati jaje i staviti natrag u frižider ništa ne znači ako ga nećeš dobro termički obraditi
    i zar se salmonela tako lako ispire, samo pod mlakom vodom?
    koliko znam, jaja se ne peru osim pred upotrebu jer se tako lakše kvare
    a to što su klizava, a Bože moj, možda im je to stvarno kakav zaštitni sloj
    i dijete je klizavo kad se rodi pa nije zbog toga, šta ja znam, pokvareno

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki put kad počne ovakav topic ja se veselo prijavim u uredne jer krene sa nepranjem suđa, a završi se sa stvarima koje mi nikad ne bi pale na pamet da se uopće rade, moram priznati da je pranje hrane prije stavljanja u frižider stvarno vrhunac.

potpisujem i mislim da više neću pratiti ovu temu
    samo mi nabijate komplekse

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ovo je 100% točno. To je ono što ja uvijek kažem da mi je kupaona higijenski ispravna. Dakle, nije prljava, ali ima npr. veša po podu, pa je neuredna.

Inače imala sam priliku vidjeti osobu kod koje mora biti sve po špagi složeno i "čisto". Sve izgleda divno i krasno, ali kad malo promatraš kako čisti okrene ti se želudac. Karikiram, ali npr. s istom spužvicom prođe zahod, pa rukoper, pa kadu, ili s istom spužvicom pod u kuhinji, kanutu, pa suđe,...

Sve je čisto i blista se, ali... uh!!!

Tako da nije zlato, sve što sja.
    e, takvi su najgori
    kod takvih je uvijek čisto, nema prašine, prozori čisti, sve blista
    i onda skužim da prozore pere tako da u jednoj vodi opere sve prozore
    voda već postala mulj, ali ne, nema šanse da bi promijenila vodu
    isto u wc-u, jedna krpa i za pipu i za wc
    meni je to odvratno
    onda sam ja budala kada mi treba više vremena da bih spremila

a jesti za drugima, isto nemam problem
    ok, možda ne bih jela jabuku za nekim drugim tko nije MM i M. i tome sličnu hranu, ali drugo, nema problema
    a ni sa sa salatom... koju ne miješam rukom jer mi ide na živce ulje na rukama

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vezano za broj spužvica. U kupaoni imam 1 za sve, ali njome ne perem wc.

U kuhinji isto imam 1 za sve, jer se suđe pere u perilici.
    ja imam spužvicu za wc (čistim ručno, bez rukavica jer ne vjerujem četki, ne može ona doći gdje ja mogu), spužvu za ostalo i krpu za prebrisavanje nakon što je sve "oribano" s tim da s tom krpom ne brišem wc nego njega sredim s wc papirom
    u kuhinji spuživca za suđe/štednjak i onaj vileda sudoper za brisanje stola, kredenca..., krpa i neki mali ručnik za ruke

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovime sam valjda najveći gnjusić ovdje..
    Pa uzmem i njegov ručnik i boxe i čarape i..baš sam prljavica, pobogu!

he he, dobro je, ja nisam htjela spominjati četkicu
    istina, ne perem namjerno, ali se znalo slučajno dogoditi, ali mi nije bed
    i on je jednom mojom, nije mi bilo bed

gnjusići, ha ha

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na MMa i dete uopšte nisam gadljiva. Ali uopšte.
    Što se tiče sunđera za ribanje, imam jedan za kadu i jedan za sudove. Wc šolju perem alkoholom i papirom dasku, a ono unutra frosch i četka.
    Pojednostavljujem sva pranja zato što mrzim da ispiram. Nema šanse da bih nešto oprala domestosom, pa to mi je noćna mora da neću dobro isprati pa će dete pipnuti i staviti u usta (wc školjka mi nije blizu tuša pa ne mogu tako da je isperem). Bolje mi je da pojede bilo kakvu štroku nego hemiju.
    Zato kuhinjske elemente i radnu ploču, kao i dasku za wc perem alkoholom i ne brinem oko ispiranja. Kadu perem običnim praškom za veš, wc šolju froschom, ostalo vodom, podove ponekad alkoholom, ako ima nekih fleka koje me mrzi da ribam.
    gotovo identično, s tim da ja koristim ocat
    domestosu i tome slično je ulaz u kuću zabranjen, ježim se od toga
    najviše kemije koristim kod pranja odjeće - prašak, tekući i froschov omekšivač, sve ostalo ocat i voda... i da, deterdžent za suđe

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da dodam, zdjelice za salatu imam, ali koristim samo za goste. Djetetu stavim na tanjur, sebi ponekad odvojim na posebni tanjur/zdjelicu, a MM kako kad.
    Evo za salatu nisam toliko gadljiva, grabimo i MM i ja ponekad iz iste zdjele, ali mi je nevjerojatno da smo kod mame na ručku, ima nas milijon i da svi grabimo iz iste.
    U takvim situacijama nagrabim prva i gotovo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno dodatak:
    Eto mene čudi što se čudite iz te gadljivosti prema hrani koju netko več zvače i slično i to vam je na neki način bolesno.
    Zašto?
    Bolesno bi bilo da ne mogu poljubiti muža jer mi se gade bakterije. Mislim da sasvim dovoljno bakterija razmjenjujemo i drugim putevima.
    Ovo je čista gadljivost, tu se uopće ne radi o bakterijama, nego osnovnoj gadljivosti.

Jedini dio s bakterijama gdje popiz... je kad mama s zubima s nesaniranim karijesom oblizuje žlicu, pa daje djetetu istu. To smatram totalno neodgovornim.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 16.07.2012. at 07:40

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:ina niz:
    Salatu ponekad izvrtim opranim rukama, ako sam baš napravila pretovar u zdjeli, ali nikad ne kad imamo goste.
    Obično miješam s dvije žlice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    pa čekaj, ako je jaje zaraženo salmonelom, zaraženo je i iznutra i izvana, dakle, to što ćeš oprati jaje i staviti natrag u frižider ništa ne znači ako ga nećeš dobro termički obraditi
    Nisi pazila na satu... Ja sam napisala da jaja perem neposredno prije upotrebe. Obrišem ih papirnatim ručnikom. Ne ispire se salmonela tako lako, ali se smanji vjerojatnost da iz vidljive i nevidljive kakice uđe u zdjelu (pogotovo ako se odvajaju žumanjci, sadržaj jajeta nužno dolazi u dodir s ljuskom, čak ljuska zna upasti i u zdjelu ako su industrijska jaja. Nisam naročito gadljiva, ali na ovo sam naučila, kao i na detaljno pranje daske za meso nakon što je gore bila sirova piletina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ont.

Kod mene je jučer počelo raskopavanje dnevne sobe (danas mi dolaze parketari). Ja čistim koliko mogu, ali ispod kreveta, ispod i iza ormara skuplja se prašina i paučina. I zato sam sigurna da detaljno čišćenje (za kakvim apri čezne, a nije jedina) možemo napraviti samo kad je selidba ili krečenje. Amen.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nastavak: Bog zna kako izgleda kuhinja, sigurno još puno gore jer sudoper i suđericu ne mogu pomaknuti, pa ni očistiti odostraga i ispod... Peć mi je sva već počela hrđati (prastara) a i drugi kućanski aparati nisu u cvijetu mladosti. Pločice isto otkad je kuhinja ... brrr...
    Moram sve to renovirati, 12 godina smo mi u stanu koji je u vlasništvu mm-ove obitelji od 1958, krečimo svako toliko, ali kuhinja je staraaaa. Nije da će mi to nešto bitno popraviti kvalitetu života, ali će mi popraviti stanje duha. Iduće godine se spremam na to, počela sam skupljati novce (manji problem) i ideje, ali i pridobivati ukućane za takve aktivnosti (dosta veći posao).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2012. at 08:36

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jedini dio s bakterijama gdje popiz... je kad mama s zubima s nesaniranim karijesom oblizuje žlicu, pa daje djetetu istu. To smatram totalno neodgovornim.
    zbog ovoga smo se neki dan posvađali sa svekrom
    nakon što smo preko nekoliko puta objasnili da ne želimo da se to radi on je opet nastavio po svome, pa je pukla ljubav
    radilo se o boci Jane sa vodom, vječito ih ispituje jesu li žedni, oni naravno kažu da i onda im gura svoju bocu
    e ne može više
    čovjek se voli inatit

slažem se sa Peterlin, detaljno pravo generalno čišćenje moguće je samo vezano uz selidbu ili krečenje
    bojim se i pomisliti čega sve ima na nekim mjestima
    ali do sljedećeg proljeća ćemo renovirati spavaću/dječju sobu i baš se veselim čišćenju i rješavanju zaostataka

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    mamasch jel još ručno pereš jaja?

Danas poslije posla idem u dućkas, vjerojatno ću kupiti jaja.
    Šta misliš šta ću s njima kad dođem doma...?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    mi sve dijelimo

unutrasnjost cetkom

Identično i kod nas.

Čak i wc perem kao i summer!

Inače, jaja operem prije pripreme, ono, splahnem pod tekućom vodom.

I nije mi jasno kako se npr. podpvi mogu prati samo vodom i npr. žlicom octa ili alkohola. Ja ih perem 1x tjedno, ali poštemo, prvo vodom, onda voda+sredstvo za pranje podova, onda ispiranje vodom. Kod mene to traje, tako da mi je sad jasnije zašto ja perem 1x tjedno ili 1x u 2 tjedna, kod mene to uzme vremena. Kad bi samo 1x dnevno pobrisala vodom, ja to i ne zovem pranje podova.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Prilikom pranja klizava su samo ona jaja koja su kupljena u dućanima. Ona na kojima ima drekeca nisu klizava.

Ja jaja perem iz svoje bolesne potrebe, ne zato što sam uvjerena da ću ih tako savršeno očistiti od salmonele ili drugih boleština.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    znaci kod mene salatu neces jesti
    ja salatu nakon pranja posolim i onda rukama (nadam se da me moram napominjati čistim) izmjesam
    da ne bi ostala koja grudica soli
    onda iscjedim vodu sto se sacijedila (nemam onu centrifugu)
    i stavim ocat i ulje
    i promjesam
    vilicom
    Mislim da je to miješanje salate rukama neki oldfashion advice.
    Ja koristim krupnu sol koju meljemo neposredno prije upotrebe u Ikea mlinčeku za par eura i nikad nema grudica. Centrifugu imam, koristim ponekad, ne uvijek, jer krhku salatu zna izlomiti.
    Osim toga, pripremiš dressing i u njemu se sol otopi, pa bude "slađe".

I na kraju... jela bi ja rukama izmješanu salatu i kod tebe ak ju jedem na selu kod žene koja cijeli dan radi u polju i brine o kokama i pajcekima...i to još stavi toliko začina i ostavi salatu da miruje nekih pola sata da dobiješ uvelu salatu na stol... stisnem zube i jedem. Ali mi je i dalje brrr!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.ljepota.ba/novost/4048/To...h-za-bakterije
    Za bakteriofobe.
    Treabalobi, vidim, torbicu svakodnevno brisati alkoholom :D

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Spustate li uvijek i bez iznimke poklopac daske na zahodu prije pustanja vode? Ako ne, navodno se velikamkolicina ne bas bezazlenih bakterija siri po kupaonici i talozi na vasim rucnicima, cetkicama, umivaoniku, kadimi djecjim igrackama za kupanje i sl.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne kužim baš ovo sa salatom,
    oprat se može samo pod pipom ili u zdjeli i to rukama,
    koja je onda razlika između pranja i miješanja salate golim rukama?!
    ja imam dugačke žlice za miješanje salate i ne miješam rukama,
    ali mi je ovo svejedno enigma.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zo, kaj se jaja mogu prat i strojno? :D

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

I nije mi jasno kako se npr. podpvi mogu prati samo vodom i npr. žlicom octa ili alkohola. Ja ih perem 1x tjedno, ali poštemo, prvo vodom, onda voda+sredstvo za pranje podova, onda ispiranje vodom. Kod mene to traje, tako da mi je sad jasnije zašto ja perem 1x tjedno ili 1x u 2 tjedna, kod mene to uzme vremena. Kad bi samo 1x dnevno pobrisala vodom, ja to i ne zovem pranje podova.
    ovako i ja
    s tim da nemam prvo, vodeno, pranje
    vec usisivac, prasak (sad mi je plavi aiax super) pa cista voda
    mada mislim kad bi prala na dnevnoj bazi da bi bilo dosta samo voda
    i vjerovatno bi bilo isto vremena 5-6x ukratko i 1x udugo
    probala sam tako, al sam i lijena i jednostavno ne stignem

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lucija Ellen, ma zezaju me jer sam par stranica prije stavila link na strojno pranje jaja (u "tvornici" jaja ilitiga peradarnici).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, zaboravila sam da i ja još prije pranja podova prvo obavezno usišem.

Inače, kaj je s tepisima? Oni se isto peru na tjednoj bazi? Mi imamo samo 1 mali tepih, i perem ga cca. 4x godišnje. Ali za one koji imaju tepihe, ako se opere pod, jel u to ulaze i tepisi? Nekako mi nema smisla oprati pod, a ne oprati tepih.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znate li da postoje usisavaci koji ujedno uv zrakama unistavaju bakterije? Cini mi se da je potencijalno najopasnija toxoplazma koju unosimo obucom iz izmeta kucnih ljubimaca.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mamasch samo ti peri, eto viš da svako ima svoje fobije, ovo tvoje sa jajima mi se čini sve manje, ajmo reć, čudno

ja prebrišem podove svaki dan, sa vodom u koju sam nalijala octa, u to ulazi hodnik, kuhinja i u nastavku je blagavaona, tu nema tepiha
    tepih imam u dnevnoj sobi, za sad mi se tu klinci najviše zadržavaju, tu su im igračke jer moramo uredit dječju sobu
    ustvari, nije tepih nego tepison
    njega usisavam, perem 2x godišnje, tu se ulazi isključivo u čarapama
    imam dojam da je čist, ali vjerojatno nije
    zato sam htjela nabavit onaj parni čistač, ali....ma vidjet ćemo

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne radi se o strahu od bakterija.
    Želim se odnositi sa poštovanjem prema ljudima koji jedu hranu koju ja skuham . Ne mora nitko jesti moju slinu. Ali, ja nikome ne podastirem moj higijenski nivo, ne moraju oni znati na što ja pazim, ali pazim.
    Ovdje sam napisala jer je tema o urednosti i pričamo.

I ne solim salate, nijednu vrstu. Treba znati kako začiniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •