jos jedna tema o cistoci/urednosti/spremanju, tko bi rekao, tek 24. stranica vec sam vise puta napisala da drzim stranu 'urednijih' i 'ciscih', s tim da mi je vaznija urednost nego cistoca. smatram da je pod cist ako je opran vodom i octom ili samo vodom. ako je bas nesto jako masno (tipa razlila se juha po podu), taj dio operem necim zescim tipa cif i isperem s puno vode. ali roba u ormarima mora biti poslagana na crtu, novine od jucer se odmah bacaju u smece, svaka stvar ima svoje mjesto i ako nije u upotrebi, mora stajati tamo.

apsolutno sam odusevljena sistemom slaganja plahti sa sredine topica. morala sam odmah presloziti plahte, moj zivot od danas ima novi smisao

dugo me mucilo cemu sluze zdjelice za salatu, otkrila sam ih kod svekija i tamo svaki put susprezem nagon da posegnem za salatom u zajednickoj zdjeli. taman u zdjeli ugledam jedan lijep, tamnozeleni, mekani komad puterice, ali ne, da bih ga stavila u usta, prvo ga moram prebaciti u svoju zdjelicu za salatu zajednickom vilicom, pa tek onda u usta svojom vilicom. svasta. a tu istu salatu svekiji prali rukama, rezali na dasci na kojoj su rezali tko zna sta prije toga... ahhh. i jos hrpetina sudja vise. bez ikakvog razloga.

apsolutno mi nista nije gadno od mm-a i djece. dakle, jedemo zajednickim priborom, jedno od drugoga, iz istog tanjura, razmjenjujemo sladolede. najljepse mi je jedan tanjur, jedna vilica, pa svakome jedan zalogaj ukrug. manje sudja za oprati. bakterije? ne bojim ih se. to su nase zajednicke, obiteljske bakterije. onaj tko je jako gadljiv nek ne cita: kad malecka ispljune neki komad hrane koji joj ne odgovara, ako nije jako sazvakan, ja ga pojedem. kad bolje razmislim, i ako je jako sazvakan, ali mi je hrana fina.

nismo jos presli na temu tko zakljucava vrata kupaonice a tko ih uvijek drzi otvorenima

i da, u vezi divnih jugonostalgicarskih dana... netko je spominjao pranje vrecica za mlijeko da bi posluzile kao vrecice za smece. ja sam u tim vrecicama za mlijeko svaki dan nosila u skolu sendvic. cak i u onim socijalistickim hrckoidnim danima to je bilo cudno, djeca su mi se rugala. jos uvijek imam traume od toga. beat that