Iskreno, nikad mi na pamet nije palo da neki nemaju sortiran beštek?!
I kak onda kad se ide jesti? Prebireš po ladici tražeći žlicu? Ili kako?
Iskreno, nikad mi na pamet nije palo da neki nemaju sortiran beštek?!
I kak onda kad se ide jesti? Prebireš po ladici tražeći žlicu? Ili kako?
Ma ne, žlice, vilice, noževi, žličice, to je razvrstano, svako u svom pretincu. Ona druga ladica gdje su kuhače, paj (ono čime se vadi juha), žlice za salatu, noževi za neke posebne namjene, metlice za mazat jaje po kolaču...i takve stvari nikad ne mogu dobro razvrstati, pa je rasuto.
Ustvari meni je čišćenje i slaganje zadnja stvar na svijetu koju želim raditi. Zato i napravim usput.
Ne radi se o bešteku - mislim da svi imamo razvrstan beštek (žlice, žličice, vilice, viličice, noževi, veliki noževi za pripermanje hranje, eventualno kuhače) u pretincima u prvoj ladici u kuhinji.
Moje pitanje se odnosilo na famoznu Drugu ladicu u kojoj su već spomenute grabilice, lopatice, i sve ostalo što smo već nabrojali. Tzv.rasuti teret.
imam ja tu famoznu drugu ladicu, ali mi u njoj ne stoji beštek.
beštek i sve ostale beštekaste điđi-miđe mi stanu u jednu ladicu, jer je ogromna,
a u drugoj mi je plastična kutija sa vanilin-šećerima, pzp, preljevima za tortu, začinskim bilem u vrećicama...
pa onda mala plastična posudica sa čepovima, gumicama, upaljačima, raznoraznim gumbićima koje dobiješ uz novu robu
i uvijek si mislim možda zatrebaju
tu su još tri pregače koje nikada ne koristim, slamke, štipaljke za zatvaranje vrećica, silikoni za muffine i raznorazne druge gluparije.
i meni je bestek koji ide na stol sortiran u jednoj manjoj ladici blize stolu,a ova druga veca ladica je tocno ispod ploce za kuhanje...a kako u njoj stoji i stapni mixer,plosnati ribez,onaj rezac za tijesto...sve gabaritne stvari...neznam koji ce mi organizator ladica pomoc da to sortiram....
fora to s plasticnom kutijom,mogu mislit kako mirise kad se otvori...samo,zar ne upiju druge mirise onda te otvorene vrecice?
a plasticna posudica sa cepovima i gumicama...to imam i ja,ali puce (isto sve cuvam) stoje u kutiji u komodi u sobi skupa sa koncima i iglicama....malo bi mi bilo cudno drzat puce u kuhinji....
Cheerilee prvotno napisa
meni je sve u istom pretincu, od prvog dana sam tako posložila i sad kad vadim iz perilice samo stavim u odgovarajući odjeljak, nikakva nauka niti opsesija..
Pa i ja ne mogu zamisliti toliko veliku i ladicu.Kutlače?Drvene kašike za mješanje?Grabilice?Koliko odjeljaka ima tvoja ladica,ako sve držiš posebno razvrstano?
(neko o g...ima,a neko o kutlačama)
Dakle imam odjeljak za;
- žlice
- vilice
- noževe (od bešteka)
- male žličice s dugom drškom
- male žličice s kratkom drškom
- drvene kuhače i ostali drveni pribor
- velike noževe
- metalni pribor
Sa strane mjesto ima štapni mikser, mini sjeckalica tuperware
Dimenzije su Š100xD65cm (visinu neznam....)
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.07.2012. at 13:53