Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1838

Tema: Neurednost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nakon nekoliko dana sjetila sam se na što me podsjeća ova tema. kad sam bila dijete , sedamdesetih godina prošlog stoljeća povremeno bi me baka ostavila par dana doma da se oporavim prije vrtića. i tako bi ja s njom odlazila kafenisati. ono što mi je zapalo za uho su bili beskrajni razgovori žena/baka o tome kako peru, peglaju, glancaju parket i sl.
    kad sam pitala mog tatu zašto pričaju samo o tome on mi je lijepo objasnio da su to žene druge generacije, da nisu imale priliku ići u školu, uglavnom nisu nikad radile i čišćenje kuće je jedino na što mogu biti ponosne. sjećam se da je objasnio da one jako loše čitaju pa ne mogu ići u knjižnicu i birati knjige nego ribaju pločice.
    hm, ne želim vas uvrijediti, ali djevojke oko nas je prekrasan svijet, čemu hvatati krpu, radite nešto mozgom a ne rukama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    nakon nekoliko dana sjetila sam se na što me podsjeća ova tema. kad sam bila dijete , sedamdesetih godina prošlog stoljeća povremeno bi me baka ostavila par dana doma da se oporavim prije vrtića. i tako bi ja s njom odlazila kafenisati. ono što mi je zapalo za uho su bili beskrajni razgovori žena/baka o tome kako peru, peglaju, glancaju parket i sl.
    kad sam pitala mog tatu zašto pričaju samo o tome on mi je lijepo objasnio da su to žene druge generacije, da nisu imale priliku ići u školu, uglavnom nisu nikad radile i čišćenje kuće je jedino na što mogu biti ponosne. sjećam se da je objasnio da one jako loše čitaju pa ne mogu ići u knjižnicu i birati knjige nego ribaju pločice.
    hm, ne želim vas uvrijediti, ali djevojke oko nas je prekrasan svijet, čemu hvatati krpu, radite nešto mozgom a ne rukama.
    Paaa, ima u ovome i neke mračne istine. S druge strane, to ti je jedna od onih tema za frizeraj, kao i razgovori o tome kakvo je vrijeme ili o politici - svima su zajedničke, pa i čitačima knjiga. Istina je da ne bi trebale uvijek biti u centru, slažem se da ima ljepših i pametnijih stvari. Nažalost, i žene OVE generacije često za sebe misle da su bolje osobe ako su im pločice bolje oribane.

Ont. ja isto volim čisto i uredno, a ne volim čistiti i rediti. Trenutno imamo ljetnu akciju preuređenja boravka i izbacivanja starog namještaja + nabavku novog. Vodim računa da sve novo bude lagano i hitro za održavanje, pa da ostane više vremena za prekrasan svijet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •