Da, susilica ili pegla su zakon za higijebu rublja, operi badic na nizoj temp pa onaj kljucan dio opeglaj iznutra preko krpe. Za prvi put.
Ja vjerujem da ocat u kombinaciji s cajevcem ubije dovoljno.
Meni je to dovoljno dobro.
I sigurnije od Domestosa ili slicnog na mjestima koja su dostupna djeci (vanjski dio skoljke, daska).
Posljednje uređivanje od BusyBee : 18.07.2012. at 10:03
Za dezinfekciju je dovoljno 60 stupnjeva a susilica ugrije i vise
ne znam
daaaaavno sam bila u chiccu uzela neku tekućinu za dezinfekciju igrački
na kraju sam s njom prala podove
Kad je riječ o igračkama, ja sam žvakalice prala u suđerici, legice dečki i danas ponekad operu u kadi (u cjedilu iz kuhinje koje se poslije pere u suđerici), plišance s kojima spavaju perem s vešom i to je sve. Ostalo - nema veze... Nisam koristila nikakva sredstva za dezinfekciju jer mi se to činilo većim zlom od samih bakterija (klor i slično, ne znam ni od čega se sve to proizvodi).
Kad se sjetim vlastitih vrtićkih dana (iskopali smo iz zemlje praznu tubu paste za zube s okusom jagode i otišli u kupaonicu prati zube TIME) mogu se samo smijati...Kao što se vidi iz priloženog, živa sam i zdrava. Inače, ovaj topic je postao pravi generator paranoje.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.07.2012. at 11:50
Nase igracke se svako malo vrte u ves masini pa u susilicu, mislim da je to dovoljno da se rijesimo grinja.
cek, ako su krpe prane na 60 ili 90 cemu nakon njih pokrenut jos jedno pranje od 90?
![]()
I ja se isto pitam.
Ja se skoro uopće ne bojim baja. Jedino sam u trudnoći pazila radi toksoplazmoze i listerioze, inače nastojim ne misliti.
Nije mi ugodno nositi rublje koje nije oprano na 90 stupnjeva, ali ipak ne dezinficiram.
Ne grozim se toliko ni virusa jer sam jednom radila serološke testove na viruse pa je ispalo da sam hrpu toga preboljela, a da nisam ni znala, čak i gorespominjanu mononukleozu.
Sto se jaja tice ona se ne smiju prati osim uoci koristenja. Tako su mene ucili na selu. Inace sve s ljuske prodre unutra.
I dobit mononukleozu. Nadam se ipak da kucni odgoj pomaze i da ipak nece oblizivat tudje sladolede.
Sladoled je najmanji problem.
Mene više muči uspoređivanje pikica i čačkanje po istima, pa onda "mama tu me svrbi...".
Vremena se mijenjaju, djeca su danas drugačija nego što smo mi bili.
I mi smo se igrali, ali dok smo bili malo veći, a danas se djeca sve mlađa i mlađa upuštaju u istraživanja.
e baš je sillyme lepo sažela ono što i ja mislim
![]()
ja sam sad, prvi put, okrenula igracke u masini. jer su stajale 6g u garazi :D
dezinficiram jedino ovlazivac zraka. varikinom.
ni ne znam koja su sredstva za dezinfekciju kucanstva :D
ja sam ko ti. jedino mi je gadljivo na javnim wcima. i bojim se raznih bolestina, vise za malu nego za sebe.
cak se ni u trudnoci nisam opterecivala gorespomenutimimenilaganonepoznatim
vecina gacica koje imam ne mogu na 90. ne mogu ni na 60. perem ih na 40. obicnim praskom. susim u susilici, na najblazem programu. susim ih, ne radi dezinfekcije, vec jer mi ona sluzi za susenje vesa. ne peglam.
trudim se ne razmisljati sta je sve na kvakama muskog wca. kvake na javnom wcu otvaram-zatvaram laktom. no kad bolje razmislim, netko prije mene nije. nije ni oprao ruke. i stisnuo je gumb na liftu. kojeg stiscem ja. pa nakon toga diram malu koja me primi za prst. pa stavi sake u usta.
evo, i sad sam luda.
zato je bolje ne razmisljati i zivjeti mirno, spokojno i u vecini slucajeva zdravo (smatram se zdravom osobom :D bar fizicki) nego brijati sve i svasta. u vecini slucajeva cinjenice.
nakon ovog topica ide jedan restore to before reading time i reset![]()
Posljednje uređivanje od leonisa : 18.07.2012. at 13:30
veš na 40 (šareno) ili 60 (bijelo), vuna posebno ako je ima...
sušilica samo po zimi...
ne peglam...
ne dezinficiram...
perem skupa našu, dječju i pseću robu...
a što smo mi radili kao klinci bolje da se i ne prisjećamdanas bi netko mojoj mami socijalnu službu zvao...
![]()
Ja bih citirala RozuGrozu s one neke teme: Vi svi krivo zivite![]()
pomiriš se tako da si kažeš da djetetu treba zdrava majka
ili tako da shvatiš da ne možemo promijeniti prirodu a da ne promijenimo i mnogo toga što ne bi bilo dobro promijeniti (npr oslabit ćemo djetetu imunitet i svojom nervozom loše utjecati na emocinalni razvoj, a možda i motorički ako mu budemo previše ograničavali kretanje)
Pa na to da ako provodimo vrijeme u gađenju prema normalnom i zdravom životu oko nas i strahu od onog što ne možemo vidjeti i razumjeti (najgora vrsta straha), propuštamo uživati u ljepoti života, u sreći što nam je tako dobro i nemamo pravih egzistencijalnih briga (baš tada se u pravilu javljaju iracionalni strahovi).
Istina!
Meni je uvijek fascinantna pojava kako doma sve glanca, perem po nekim vlastitim pravilima i skoro pa prisilnim radnjama... a kad dođemo na Mljet peremo suđe u dva lavora, po pravilima s prethone strane... u Alpama narežemo paradajz na stijeni, posolimo ga i pojedemo... spavamo u planinarskom domu na krevetnini koja se mijena jednom tjedno, a mi smo recimo peti gosti tog tjedna. Na Žumberku smo jeli i pili u kući u kojoj nema vode, pa se suđe ne pere, nego prebriše.
I sve mi je to bilo skroz ok, a čim dođem u "civilizaciju" podivljam i postajem bakteriofob.
e super, hvala na savjetima, vidim da taj Sagrotan imaju i u Konzumu....
ja krpe s kojima perem pod ubacim u mašinu na 90, završi program i to je to....ništa poslije sa mašinom ne radim....
leonisa baš si me nasmijala sa ovim nizom, ali fakat je tako - i ne može čovjek tako razmišljat jer završiš u Jankasu jedino
u bijeloj dezinficiranoj sobi bez straha od bakterija
Imalo moje starije dijete cipe sa sljokicama. Obula ih jednom po stanu, kad su bile nove. Spremila. Unatoc pranju poda, usisavanju, stavljanju bebe na iskljucivo bebinu prostirku kroz par dana nasla
sam te sljokice bebi na glavi, u ustima i sl. Sto ce rec: sve sta ti je po podu, pojedes, htio ne htio. Samo kako se s tim pomirit a usput ne skrenut?!![]()
Cherilee, na sve
Posljednje uređivanje od ZO : 18.07.2012. at 14:12
LE tako da se s time pomiris i shvatis da je neminovno. i nastavis zivjeti dalje ne razmisljajuci i opterecujuci se.
Slazem se sa svime i spremam se epizodu sa sljokicama zakopati duboko. No ipak kad god vidim ove sto pljuju po stazama kojima hodam, nije mi lako...
rahela, znači smijem knjigu iz tvoje knjižnice čitati na wc - u? Jel to ok?
Kunem se, ne brišem njome guzicu.
mene zanima kako se neki voze javnim prijevozom
sta su tek te stange vidjele![]()
Meni je 1000 puta gadnija stvar od zahoda zajednički telefon na poslu. Pa krene sezona šmrcanja i kihanja, pa ga svako malo netko zapljuje,... Njami.
Naravno od zajedničkog telefona na poslu, gadniji je zajednički zahod, mada telefon prislanjam na lice, a zahod ne.
A jeste ga zabrijale...
Pokretačica teme se samo još ubedirala i pobjegla glavom bez obzira.
Priklanjam se srednjoj struji...što te ne ubije, ojača te![]()
Necu vise nikad otvoriti ovaj topic.
Ja bih vas cijelu hrpu na kauc poslala. :nečistoćajedrugapolovicazdravlja:
Mojca, pa logicno je: gradovi su prljaviji od stijene s paradajzom
Kod mene je zabranjeno pišanje stojeći već desetak godina,
nema više zapišanog wc-a, pošpricanih pločica,
dopizdilo mi stoput na dan sve to brisati da wc ne dobije onaj karakterističan miris,
rekoh, dečki, vrijeme je da malo odmorite dok pišate.
Zapravo ne mogu vjerovati kako je to bilo jednostavno.
To naravno vrijedi za pišanje doma, drugdje pišaju stojeći, ne zato jer su zbog toga alfa mužjaci, nego zato jer je tako više higijenski u javnim toaletima.
nikad nista nisam sterilizirala
od "pojacane" higijene mogu se prisjetiti samo kad je S. imao mononukleozu, pa smo malo vise pazili da ima samo svoju casu isl. (od tada mu je ostalo da vadi novu casu, svaki put kad zeli popiti casu vode)
nitko od nas se nije zarazio (N. je imala 8 mj. tada), a nikakve nazi higijenicarske navike nismo uvodili, ljubili se i grlili kao i prije, spavali zajedno u krevetu, kuhali i jeli
tako da su mi neke redovne i svakodnevne radnje ovdje pobrojane, cisti SF
Posljednje uređivanje od emily : 18.07.2012. at 19:44