ja ne volim male ručnike jer se poslije tuširanja volim umotati u ručnik i tako posušiti
imam suhu kožu pa se ne volim trljati ručnikom
(a obećala sam sama sebi da se neću navući da pišem na ovoj temi)
ja ne volim male ručnike jer se poslije tuširanja volim umotati u ručnik i tako posušiti
imam suhu kožu pa se ne volim trljati ručnikom
(a obećala sam sama sebi da se neću navući da pišem na ovoj temi)
na svaki post naci ce se barem jedna da se opravda![]()
pa eto, pises a nitko te ne pita
da operem ljagu sa svojeg imena
evo topiak sedam godina starog gdje dokazujem da mi je dijagnoza bar toliko stara
a i prica o babi se ponovila
http://forum.roda.hr/threads/5523-Ko...light=spuzvica
BB je vjecna studentica
greškom uduplo
bilo bi bolje da sam uduplo podove oprala![]()
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 24.07.2012. at 12:47
pa onda ti je ljeto zakon jer se ni nemoras nikako brisat,sto ne?
i ja imam suhu kozu pa je nevolim previse trljat,kako je netko napisao,drvenim rucnicima, nego sad ljeti izadjem onako mokra,samo obrisem noge i u banji se dalje sredjivam i pustim da se sama osusim....prva liga,i nekako mi se cini da dulje ostanes rashladjen....
Sušilica je rješenje. Iz nje izlaze divni, mekani, pahuljasti, ma baš "flafi" ručnici. Kako mi fale ljeti! A neću sušilicu palit, em grije, em vani suši za čas.
I onda tijelo onako mokro namažeš tijelo Shea nut body butterom, napraviš emulziju i koža poslije poput bebine...
nemam pojma, sjecam se da je dille radila kviz, ali se ne sjecam da sam ja bila u kombinacijama
naravno da se zahebavam, meni je svakodnevno mjenjanje ručnika lakše
ni ja ne volim misliti što sam sa čim otrla prošli put
i ručnike perem na 90, skupa s gaćama i dr. vešom
ja nam posteljinu mijenjam isto jednom tjedno, ne zadaje mi to previše posla jer je sve krep koji se ne pegla
a fino mi je uć u frišku mekanu posteljinu
klincima sam za vrijeme ove vrućine svaki dan mijenjala plahte koliko nam je bilo vruće i koliko su se znojili bez obzira što su bili praktički goli
jelena, mi primorci na more uzmemo samo šugaman. Sasvim je nešto drugo nama reći: "Idemo na more", nego vama koji morate putovati.
ma šalim se
al ja sam iz primorja, malo južnije od tebe, i nismo govorili šugaman
to je južnjački izraz
OT
ja bijelo uvijek na 90
posteljina, krpe, donje rublje, ručnici
krpe ili perem same, kad imam stolnjaka pa mogu napunit mašinu
ako ih nemam dosta za mašinu onda ih namočim 2 x u kipuću vodu i radion, praktički ih operem, bacim na program predpranja i tek onda stavljam drugi veš
ostalo sam prije prala na 60, ali sam vidjela da mi se roba brzo šundrava, pa sad većinu stvari perem na 40
jedino ako je zmazanije, traperice i tako to, bacim na 60
I kod mene mjenjanje posteljine jednom tjedno, a kad bi mi se dalo bilo bi i češće. Volim leći u friško opranu posteljinu, ali od kad imam sušilicu nije onako fino zategnuta i sva je premeka. Ručnicima svanulo, ali na posteljini mi baš i nije isti gušt kad izađe iz sušilice.
Od ručnika sam luda, tj. dječjih, naši imaju svoje mjesto, ali kad cure obrišemo, suše se na lođi i onda drugu veče, jesam malu briso sa zelenim ili narančastim, i tako stalno, nikako se opametit ili zapamtit, a ne mislim da ih baš svaki put treba prati nakon 1-og brisanja.
Inače sve bijelo perem na 60 ( to je meni gaće, ručnike, krpe i sl.), šta to nije dosta? Moram iskuhavati??? Eto desetak g. nisam, pa smo manje više ok; možda bih ipak trebala, kako vi ;60 ili 90
A posteljinu često na 40, a ponekad 60.
Me ne moras nista iskuhavati. To su obicaju iz vremena kad se subotom kupalo.
Ako se redovito tusiras i mijenjas ves, nema nikakve potrebe.
ja ne idem dalje od 60
osim kad je nešto fakat flekavo i zahtjeva poseban tretman - tipa stolnjaci na kojima jedemo koje klinci isflekaju do neprepoznatljivosti
i krpe za pod ili neke takve stvari
Ok, tako sam nekako i mislila, iako kad curama skinem čarape izgledaju kao da ih mijenjamo samo subotom, a ugl je to i 2 x dnevno na rasporedu. To mi je odmor preko ljeta kad ne rifljam dodatno njihove čarape prije nego uđu u mašinu.
ja perem na 90 krpe i frotir tepihe s poda u kupaoni
povremeno operem i posteljinu i ručnike na 90, recimo jednom mjesečno
ali zato sve osim par stvari operem na 60
A kako cistite kutne garniture (kutna nije kljucna rijec)u kombinaciji eko koze (crna kod mene) i tkanine. Ova moja je nova, 3 mjeseca tek pa sam ju par puta usisala i obrisala naslone od eko koze sa nekim sredstvom za tu namjenu i sad su se pojavile neke flekice koje nisu tako dtrasno vidljive, ali bas mi smetaju. Da ju operem s onom pjenom za tepihe, npr?
Nista ne perem na 90, ni nemam tu temperaturu. Nismo ni prljavi ni bolesni.![]()
(I onda jos malo bljakaca za susilicu.Nis' koristi.)
Sta se rucnika tice, svaki drugi dan veliki idu na 60, pa u susilicu. Netko je napisao da se ne brise nego maze uljem...meni se to uvijek cinilo super, ali mrzim tu masnocu na prstima.Koza mi je bas suha, jel to djeluje? Na manje pranja rucnika sigurno, a mozda i na kozu?!
![]()
ja pričam za hodanje po doma,
a ak su vani u takvim tvojim uvjetima onda odma iz hodnika pravac u kupionu
urednice, pogledajte kako dobre ideje
http://www.houzz.com/photos/809661/O...tchen-portland
http://www.houzz.com/photos/280082/F...chen-cleveland
mene je bogami topik posramio, posramilo me to sto ste men neke od vas svrstale u urednice, a da znaatee...
zato sam nakon sto godina kupila dva mister otrova, jedan na wc i jedan za kuhinju
i preko vikenda ribala
ne znam
kod nas kanta nije ispod sudopera, nego samostojeća
ispod sudopera su nam tablete za suđe, staklenke, platnene vrećice i rezervni truleksi i spužvice
sve čisto
nije ni meni smeće ispod sudopera
ima svoj posebni ormarić![]()
čitam, pratim i zabavljam se!
da ne budem ot, moja je kanta za smeće ispod sudopera![]()
Meni smeće je ispod sudopera di su i spužvice al imam drobilicu pa je odpad u kanti čist i ne smrdi.....
šifra: spužvica za pranje suđa i neki kviz
meni?
jok, bilo je turbo smiejšno
bilo je pitanje koliko često mijenjamo spužvice za suđe
i ti si ispala vječna studentica
Ja nemam kantu za smeće uopće u stanu. Imam tri kante na terasi u koje odmah odvajam smeće, otpad i ostalo. I nosim svaki dan otpad i smeće dole u velike kante jer ne podnosim da mi je u blizini.
E sad kad to pročitam zvuči čudno!![]()
za mene je to razlika
otpad- ostaci hrane, smeće - sve ostalo
meni je kanta ispod sudopera
a i kantica gdje bacam ostatke hrane
to pak dajem susjedinim kokama
susjeda meni daje jaja
doduše, već ih dugo nije dala, sad mi je za brigu
uglavnom, svaki dan se prazni i jedni i drugo i ne smrdi
pa nije to definicija otpada i smeća
otpad je ono što se može reciklirati, ponovo koristiti, a smeće je ono s čime ne možeš niša drugo nego na deponij