Ja nakit čuvam u kutiji za nakit![]()
da... imala sam tako riješeno do prije adaptacije stana, svaki prozirni umetak za drugu vrstu računa. meni se kod toga nije sviđalo što računi nisu uniformirani pa se naprave kao mala brdašca i onda registrator više ne stane u svoju kutijui onda me to živcira...Odličan je registrator, sa spojnicama na klik sa strane+prozirni umeci za papir (s rupicama), tako da ih možeš staviti na spojnice.. i onda u njih slažeš račune, papire, sve.. meni je to genijalno!!
mislim da ću opet tako. ali ovaj put kupim mali registrator pa bušim direktno račun. barem ove koje moram kidati pa su glupih dimenzija...
ovo mi se dogodilo baš neki dan, ali ne u ladici nego u toj vrećici pa sam klela i bijele i crne i bulu i cijelu Morešku... zato sam i pitala.A može i u jednoj dubokoj ladici, pa trpaš, trpaš...i onda ti dođe opomena pa sve račune na pod, pa kopaš i , naravno onaj koji tražiš je na dnu, pa još neplaćen...
Ah, živjela neorganiziranost. A imam registratore-prazne. Ali, mene to ni najmanje ne živcira. Računi posloženi=naučna fantastika.![]()
Dijana, to i mene već zanima.
Ima onih zgodnih plišanih igračkica s muzikom na potezanje, znaju imati i dijelove koji šuškaju, pa gumeni za grickanje, jednu takvu imam i ja i to je bila jedna od rijetkih koja nas je malo spašavala u prvoj godini.
Ali evo, nikad nije bila oprana - došla je iz trgovine, bila je i bez ambalaže (budu samo zakačeni na neki kartončić), i nakon malo razmišljanja što s time (tada sam o tome malo više mislila), završila je vrlo brzo u ustima.
Nakon toga se ta igračka koristila na sve moguće načine, kad je dijete prošlo bebastu fazu s time se igra tako da je daje svojim lutkama-bebama.
I sad da ja to poželim dati drugom djetetu. Nije dosta da je moje dijete žvakalo isti predmet godinu dana ili više bez pranja. A aparatić je ušiven unutra, trebala bih rasporiti i opet sašiti da se može opratiNije mi jasno kakav je to dizajn, jednokratni?
pa kako bi inače zarađivali?
moramo im javiti da proizvode igračke koje se nakon nekog vremena raspadnu
pa da shvatimo da ih ni ne moramo prati nego da ih jedostavno - bacimo
ja sam oprala jednog plisanca, psa, koji ima bateriju/je iznutra i kad ga se pritisne na to laje. dakle oprala, osusila u susilici i sve je bilo OK, dok se u sred noci doticni nije poceo oglasavati. cijelu noc je lajao, ali i nakon prolajane noci i danas jos uvijek laje pri stiskanju na oznaceno mjesto![]()
Ja to sve perem u masini na programu za rucno pranje. 30 s par kapi tekuceg detergenta i octom umjesto omeksivaca. Centrifuga na najmanje.
Po potrebi okrenem jos jednom samo s octom.
(moji cesto povracaju i uvijek dohvate hrpu stvari)
Igracke na potezanje su prezivjele.
igracke na baterije prorade nakon duzeg stajanja. Neke nikad nisu.
Danas sam opiturala dječju sobu. vratila odjeću u ormar, krevete i sad je soba divna. I cijeli stan očajan i pun stvari iz dječje.
Svečano sam sebi obećala da radimo čistku i bacanje neupotreebljivog, a ono što više ne volimo dijelimo/mijenjamo. Očekujte topic na burzi.
Ali, kako da u ovu divotu opet vratim kutije za ispod kreveta sa cipelama, stolicu za nošenu, čistu odjeću, grijalicu i 100 nekih đinđa? Prava žalost.
Baš nemam gdje s tim cipelama. Nemamo mjesta u hodniku za cipele i ne znam gdje bi s njima.
I di bi s knjigama koje su prevrijedne za razduživanje, a ipak ih ne koristim (rječnici). Trenutno ništa ne prevodim, a ima ih jedno metar dužine, mnogo teški...
Mrzim zagušivanje prostora i pune sve ćoše
Makita točno znam taj osjećaj kad ti je sve tako lijepo osvježeno i čisto pa moraš vraćati kutije i starudiju nazad
to sam iskusila u stanu u kojem je sve bilo toliko staro i toliko pohabano da sam stalno nešto spremala i sklanjala al uzalud
velika je razlika sad kad sam u novom i velikom
ovdje kad počistim čisto je a i dodatne prostorije život znače budući da uvijek imam neke viškove i nešto što mi stvarno treba a ne koristim trenutno pa mi je muka da se riješim zauvijek
i danas razmišljam kako je zapravo puno lakše kad doma nitko ne boravi do popodne - ne stigne se toliko sve us...ti
ovo kao kod mene kad je promenada od ranog jutra, pa još dvorište i vrt odmah na ulazu, ma koma
nije da se žalim, samo na glas razmišljam
ne možeš imati i ovce i novce
znači, ja bih iz ovog što sam napisala, stan al da je nov
i da u njemu nitko ne boravi prije 6 popodne
kad bih sad to rekla mm mislim da bi ga srce ostavilo
ja igračke operem svake prestupne
al onda pretjerujem, pa perem vaticom i alkoholom plastiku
plišance u mašini, s omekšivačem
to zbog grižnje savjesti valjda...
Svekar vodi računa o tome.Mi samo damo novce, on brine da se plati kad treba.
Ja plaćam samo Diners, a tih mojih računa i izvadaka ima posvuda, pa ih jednom u pola godine skupim na hrpu, pa u registratore. Sve iz 2008 ili čak 2005 znam di je, ali nema pojma di je račun od prošlog mjeseca.![]()
skoro pa ima jednako stavki ko onaj kojeg je sheldon cooper slagao
Oprostite kaj upadam,samo vi raspravljajte, baš je zanimljivo- za neke sam stvari prvi put čula na ovoj temi
![]()
Lea ima plišanog svijetlorozog praščića koji pjeva i koji joj je bez konkurencije najdraža igračka (čak se ne smije niti reći da je igračka) - prala sam ga u mašini, izvadila baterije, i preživio je. Sad mi nije dala da ga operem u mašini nego ga je ona oprala u lavoru (uz dodatak ružmarina za mirišljavu kupku, mene je podsjetilo na pac) - i opet je preživio. Bitno d aje vruće pa da se može dobro i brzo posušiti.
Meni je preživio mobitel kad je upao u 4. maksimirsko jezero, što ne bi i igračke.![]()
Ovako nešto, svaka grupa računa ima svoj pretinac, posebno oni koji dolaze na naplatu posebno oni koji su plaćeni
http://www.alibaba.com/product-gs/28...showimage.html
račune neplaćene držimo u koricama rokovnika ( stalno sve ispada) a plaćene ( Internetom) bacamo u stari papir jer se potvrde o plaćanju mogu isprintati i potvrditi u banci? jesmo jedini?
mi isto placamo net-om, jedino na papirnate primjerke napisemo datum kada smo platili da se znamo snaci po ispisu na netu (imala sam jedan takav slucaj pa od tada pisem)
i onda te papirnate primjerke bacamo u jednu kutiju i to tamo stoji dok se ne napuni... a onda u smece...
Upišem na internet bankarstvu da se računi plate na datum dospjeća pa uvijek znam kad su plaćeni. Isto sve leti van.
Cuvam jedino potvrde o uplati rate kredita za kucu. Ostalo se uglavnom placa trajnim nalozima. Gdje god sam mogla, stopirala sam slanje papirologije na kucnu adresu. Ono sto stigne, recikliram.
ja jednostavno ne vjerujem da itko može biti tako organiziran da uspije 1x tjedno oprati i sve legiće i plišance i prebrisati sve ostale igračke, uz dnevno ribanje wc-a, uvijek savršeno čistu kuhinju, opranu robu, sređen ostatak stana, svaki dan da se jede svježe skuhano i još da radi 8h negdje i ima zadovoljno dijete koje ima svaki dan 1na1 pola sata kvalitetnog vremena s roditeljem i ide na sport/jezik, igra se svaki dan u parku, a majka mu uz to još stigne sate provoditi na forumu.
kako, kako??
ako postoji neka droga, recite - i ja ću je početi konzumirati
Maler mi bio prošli tjedan do subote, samo dnevnu sobu je krečio, doduše 4 dana mu je trebalo. Uglavnom, danas je četvrtak a ja još uvijek nisam vratila sve na svoje mjesto, još uvijek nisam oprala ostatke kreča s drvenine...Užas!
Imaš jako, jako lošeg malera.
Naš je na žalost sve stariji i sve bolesniji, pa več vrlo malo radi, ali je najbolji maler na svijetu. Iza njega nema čišćenja, ne kapne mu kapljica boje. Odnosno ako kapne, on se istu sekundu sagne i obriše.
Namještaj mrvicu odmaknemo, ništa specijalno ne mičemo i to je to.
bome, koksy, jako loš
on je iza sebe morao ostaviti onako kako je našao
a da ne kažem da se za 4 dana obojaju 4 stana
pravi maler sve zaštiti, pa neka mu slobodno kapa, kad završi samo skine i pokupi i gotovo.
ovako moj muž i ja radimo :D
on je picajzla kad treba štititi, ja nisam tako precizna, i dojadi mi nakon 15 min
al zato pazim kad krečimo da ako slučajno kapne da brišemo. poslije je čisto za sat vremena.
a ovo koliko je krečio, pa i ja sam brža. ja bih za to vrijeme cijeli stan okrečila. uz kuhanje i bavljenje djecom.
A MM se bacio u DIY mod.
Radi neke pregrade od knaufa, pa ce razmjestiti rasvjetna tijela, pa će farbati...
Čisti za sobom. Bude li uspješan iznajmljivat ću ga.![]()
I nas majstor, dobro jos da ne pocisti i ono gdje on nije radio...
Jedino sto trenutno imam neizbjezne prasine od poliranja nekakvih popravaka gipsom i jos nekih cudesa koja su isla u kupaonu. Ali jos malo... recimo za mjesec dana ce i kod mene opet biti cisto.
MOže jedno pitanje, iako nije direktno tema, do kada ste prali veš odvojeno za djecu i za odrasle
moja veš mašina ima mogučnost tog programa, pa eto ionako se brzo skupi i jednog i drugog
a kako sam ja sklona urino infektima uvjek mi se činilo sigurnijom metodom
ja jos uvijek perem odvojeno. BC je atopicar, pa njegova roba se pere tako da se 100X ispere (dobro ne bas 100, ali 2x), pa onda njihovu perem odvojeno. ja volim miris omeksivaca, sto na njihovoj robi ne smije biti, pa eto perem odvojeno, sem rucnika koje perem na 90, pa ih perem po BC-ovoj proceduri.
no vjerujem da nije atopicar da bi vec davno pocela prati zajedno.
maler?
kod mene je moler
nisam znala da se govori i maler
maler je neki peh, loša sreća, baksuz
nije tema al eto, radoznala sam
koksy bogme ti je spor taj, bio maler ili moler...
ja isto prerem odvojeno od cura jer im ne stavljam omekšivač
prva je bila atopičar kao mala, ali ni danas njena koža ne ljubi omekšivač
bebinu robicu isto ne želim prati uz omekšivač, a platnene perem odvojeno od šarene ali skupa s njenom drugom bijelom koja se pere na 60
s malera na veš i atopijski, bome skačem jutros!
idem popiti kavu
Ovih dana smo bili u vikendici pa sam se pakovala, raspakivala. I pade mi na pamet pitanje: vi koji uzimate novi peškir za svako tuširanje, kako to radite na letovanju? Kad bismo na moru, za svako tuširanje uzimali novi peškir, trebalo bi da povučemo prikolicu samo za peškire. Ili na letovanju spuštate kriterijume? Ili letujete samo u hotelima?