Stranica 5 od 36 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1838

Tema: Neurednost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene isto kucanski poslovi zivciraju jer su ponavljajuci i svakodnevni. Ali da, uzivam u cistom a od nereda a posebno od zmazanoce postanem nervozna, osobito sad kad sam vecinom u stanu. Frustrirajuce je, medjutim, sto da bi bilo tako sve cisto i na mjestu uvijek, ne bi imao tko podojiti i presvuci bebu a o igranju sa starijom curkom da ne govorim... Kuhanje po noci. I onda sam stalno u kompromisu: igram se polovicno i spremljeno je na pol, no nemos imat sve. Vikendom radimo mm i ja generalku u ratama i guramo nekak. Taj nered obicno znaci da smo se taj dan igrali vise i uzivali jedni u drugima, pa nastojim da me onda i manje zivcira. No zmazanocu ne trpim i tu nema kompromisa. Ah, neke stvari su stvarno u glavi...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne peglam

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ja si razmišljam da jednostavno samo sve složim i stavim u ormar!!
    To je kontra svih mojih uvjerenja, ali ipak nisam toliki mazohist da peglam po ovoj vručini toliku količinu veša....A još se suši...i pere!!!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 01.07.2012. at 12:37

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja si razmišljam da jednostavno samo sve složim i stavim u ormar!!
    To je kontra svih mojih uvjerenja, ali ipak nisam toliki mazohist da peglam po ovoj vručini toliku količinu veša....A još se suši...i pere!!!
    Složi kak je, i peglaj taj tren kad trebaš pojedini komad robe.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako i ja. Ionako se zguzva u ormaru. Ali da ima odjece koju izbjegavam jer je treba peglati, ima...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku

Probala jučer, ali nije išlo...

Kako je veš dugo stajao u košari stvari su stvarno bile zgužvane, a to peglanje kad kaj zatreba je meni ogromna tlaka, to razvlačenje dasek i pegle svaki put, koma.

Išla sam popeglati košulju za posao i kad je tu već bila daska i pegla, popeglala sam dio. Ostalo je još malo za večeras. Ali to sam onako, tek toliko da nije zgužavno kao da je krava žvakala. S time da sam ono kaj se sušilo odmah složila i stavila u ormar. Stvari koje su predebel za ove vručine sam samo posložila u gurnula pod krevet!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa složi onda, i nemoj se grist, znaš zašto si to napravila - ne da ti se, sasvim valjan razlog.
    Aj sad i ti meni reci isto

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sve isto kao autorica teme. I imam potpuno isti način razmišljanja. Za mene je pospremanje jednostavno gubitak vremena. Da dodam još i da ne peglam, hodamo zgužvani Dovoljno je reći da sam nedavno nakon 4 godine zajedničkog života prvi put kupila peglu i dasku za peglanje i pokušala sam dva puta peglati.. I odustala

Živjela neurednost!
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 01.07.2012. at 13:06

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U nasoj kuci pegla MM.
    Sto se mene tice ja mogu i zguzvana a on kad bas skuzi da ja nemam namjeru nesto ispeglat onda me zamoli da mi to on spegla :grin:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala zadnju stranicu, i uvodni post (lajkam )...

i dodajem samo jednu rečenicu: život je prekratak da bi se potrošio na spremanje .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    život je prekratak da bi se potrošio na spremanje .
    Istina je, ali i život je puno ljepši kad si u pospremljenom.

Ne volim čistiti ni spremati. Zato sam prilagodila život da toga bude što manje.

Svaku stvar koju se uzme treba što prije nakon upotrebe vratiti na svoje mjesto. To podrazumijeva da svaka stvar ima svoje mjesto.

Što god kupujem počevši od suđa, bijeke tehnike, namještaja, tuš kabine, pločica, podnih obloga, zavjesa, radijatora...gledam da je lako za čistiti. Naravno i da mi se sviđa, ali ako sam u dilemi, uvijek ću uzeti ono što nema npr.nepotrebnih utora, što se samo mora prebrisati.

Nemam tepiha, osim pamučnih u spavaćim sobama. Ulazni prostor u kuću po meni je odraz kuće i tu nema ni cipela ni jakni, samo ogledalo i cvijet. I pokoja slika na zidu.

OK, imam mjesta pa je sve lakše. Ali, što je više kvadrata, više je i čišćenja. No, mjesto gdje se živi je dom, a ne muzej. Uopće mi ne smeta povremeni nered od knjiga ili igračaka ili Playstationa i slično. Razvučemo mi sve po svuda, ali i pospremimo.

Stol je čist odmah poslije obroka, to se podrazumijeva, ne mogu zamisliti da se ne pospremi. Kuhinju obično tek poslije večera spremam, mislim da mi je to jednom dnevno dovoljno.

A pojam generalnog čišćenja jednostavno ne volim ni čuti. Čisti se usput, svaki dan ponešto (ili ništa) i nikad nije tako da izgleda prljavo. Ne smeta mi kup robe za peglat, ni kup za stavit u ormare. Sretna sam kad pospremim, ali npr. sad sam sretnija tipkajući nego pospremajući ( pogotovo kad su svi na moru, a ja uživam u samoći). Ionako ću sve sama napraviti kad-tad...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je tako istinito, sjajno se osjećam kad je sve na svom mjestu, samo je to - gotovo nikad.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ovisi o tome da li ti je pospremljenost bitna ili nebitna .

meni je bitnije da (na samom ulazu, gdje je to jedino moguće) imam vreće i kutije... jer to znači da će netko tko nema - dobiti bar dio onog što treba. i to je stalno tako. dakle - moj ulaz u stan odaje osobu koja je spremna pomoći drugima.

sama "urednost i pospremljenost" su mi ostavili traume iz djetinjstva , jer sam morala prati rolete četkicom za zube... da bi gospođa majka mogla reći kako je uredno i pospremljeno.

kome ne paše - ne treba mi doći. ni ja ne idem tamo gdje me izuvaju na stubištu, i stavljaju 16 podmetača pod šalicu za kavu...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja ne idem tamo gdje me izuvaju na stubištu, i stavljaju 16 podmetača pod šalicu za kavu...
    a što te onda razlikuje od onih kojima smeta tvoja "neurednost"
    meni je svejedno kako je kod nekoga, ako mi je takj netko drag i družim se s njime.

ako mi kaže da se izujem, izut ću se.
    ako mi stavi dekicu pod guzicu, stavit ću dekicu, da ne uprljam bijeli meblštof.
    ako moram razmicati stvari da dođem do stolca, razmaknut ću.
    ako moram oprati šalicu da bih dobila čaj, oprat ću.

potpuno mi je svejedno.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni je svejedno kako je kod nekoga, ako mi je takj netko drag i družim se s njime.

ako mi stavi dekicu pod guzicu, stavit ću dekicu, da ne uprljam bijeli meblštof.

potpuno mi je svejedno.

potpis.
    ni meni nikad nije problem poštovati tuđa pravila, ako mi je taj netko drag.
    ma i ako nije...kućni (ne)red je individualan i ja to štujem.
    i želim da se i moj štuje.
    jer ako je nekom teško skinut cipele pored bebe koja je na podu...ne mora doć

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potpuno mi je svejedno.
    x

dodatak - svejedno mi je i ako mi nije drag.

Sirius, draga, meni je rasprava s tobom o tome kako treba bit u kući, koliki red, s obzirom na tvoje zdravstveno stanje u najmanju ruku neukusna, javila sam se na temu i pisala općenito, šta se mene tiče možeš držat cipele u pjatu ako ti je tako lakše, stvarno ti se divim koliko si hrabra, kako se dobro nosiš sa svime i koliki puno si napravila za svoj oporavak.

Nadam se da ni u jednom trenu nisi pomislila kako se moraš opravdavat zbog ičega, vjerujem da nikome nije bila namjera dovest te u situaciju da se opravdavaš, meni sigurno nije. Imala sam potrebu to napisat.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mentalni sklop .

onaj tko dođe kod mene i ne prigovara - može me tražit kaj god hoće kod sebe doma. i onaj kombinezon za forenzičare... ali ima(m) ih nekoliko koji i prije nego uđu - krenu prigovarati.

ja sam ljubazna osoba. takvima ponudim kavu, krpu i metlu... kavu svi popiju, ovog drugog se nitko ne želi prihvatiti. osim jezikom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala prvu i zadnju stranicu (na mobitelu sam pa mi je nepregledno)
    hi ja sam Aleksandra
    i ja sam neuredna
    oduvijek
    i uvijek sam za to nalazila skuzu
    jednom mi je jedan profesor, kad sam ušla u njegov kabinet u kom je bila hrpa papira, knjiga, slika ... na stolu, stolicama, ormaru.... rekao "cuvaj se jako urednih ljudi, to su sitnicavi, zlocesti ljudi"
    i meni se to jaaaako dopalo
    imala sam razlog
    opravdanje
    ali kako starim, sve manje mi se svidja
    s tim da sami dalje neuredna
    ali ne sad to nervira
    i lose se osjecam radi toga

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a opet nis ne mijenjam
    htjela bi il bit sretna u tom neredu ili postati uredna
    al ja sam sad samo u fazi lošeg osjecanja i grižnje savjesti
    ne da mi se peglati, a lose se osjecam u nepeglanom
    i nitko me ne moze uvjeriti da je nepeglano jednako kao lijepo ispeglala roba, koja i ljepše mirisi
    sudje se obavezno sklanja sa stola, nezamislivo mi je da prljavi tanjuri stoje na stolu
    i MM ima fobiju "sasusit će se, tko će to oprati poslije" pa namace i salicu iz koje sam čaj pila
    nastojimo sve sudje ubaciti odmah u sudjericu, jer kuhinja puna prljavog sudja meni nije neuredna, vec prljava

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a opet nis ne mijenjam
    htjela bi il bit sretna u tom neredu ili postati uredna
    ...........
    kako uvijek kazem, ti si moja starija sestra
    sve isto

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja isto ne volim onu vrlo popularnu "A clean house is a sign of wasted life". Prvo mi je bilo duhovito (i utješno), ali kad sam malo razmislila, zaključila sam da je neistinito i zločesto.
    Pa se trudim držat podalje od zaključivanja o osobinama ličnosti na osnovu toga koliko je nekome kuća uredna/neuredna. Osim one osobine ličnosti koja se baš zove urednost/savjesnost

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mm i ja smo dva tjedna odgađali peglanje, skupila se respektabilna gomila pa sam se ja jučer uhvatila posla ( 2 sata) dok je on klince (komada tri) odveo na kupanje
    nagradili smo se ručkom vani
    da bi kod nas bilo uredno ( pet osoba u 50 kvadrata) ja bi trebala cijeli dan hodati za svima i spremati ili im cijeli dan držati predavanja- to mi se ne da i lijenčina sam
    dakle, svrstavam se u neurednu struju

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako prljavost ne volim, i to rjesavam, a neurednost, hrpe knjiga, novina, prospekata, igrački, stripova, olovaka, bojica, racuna izvadjenih iz novcanika koji se skoro raspuknuo od debljine (od racuna, ne od novaca ) pa samo odlozenih na ormaric "da se spreme".....za sada podnosim,ali sve teze

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Peglanje je moja prebolna tocka. Ne zato jer ga ne volim. Meni je tesko zapocet. Izvadit dasku, sve pripremit... A onda kad se odvazim, nije mi tesko, ali krenut nikak!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Peglanje je moja prebolna tocka. Ne zato jer ga ne volim. Meni je tesko zapocet. Izvadit dasku, sve pripremit... A onda kad se odvazim, nije mi tesko, ali krenut nikak!

Jooooj, ovo kao da sam ja napisala. Od riječi do riječi!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj da, gomile stvari, robe, igracaka, knjiga, novina... Da mi je sve srezat za samo 20 posto, bilo bi bolje. Svako malo hrpetine toga bacim, poklonim ali opet se nabere. sad jos i kolica u sred stana, baby gym i ona baby ljulja viper, aaaaaaa. Imam dojam da se spoticem sama o sebe! A sve treba. Ma moglo bi se i bez toga. A onda mi trebaju dve stvari koje vec DANIMA ne mogu nac i to me zbilja cini zivcanom

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Joj da, gomile stvari, robe, igracaka, knjiga, novina... Da mi je sve srezat za samo 20 posto, bilo bi bolje. Svako malo hrpetine toga bacim, poklonim ali opet se nabere. sad jos i kolica u sred stana, baby gym i ona baby ljulja viper, aaaaaaa. Imam dojam da se spoticem sama o sebe! A sve treba. Ma moglo bi se i bez toga. A onda mi trebaju dve stvari koje vec DANIMA ne mogu nac i to me zbilja cini zivcanom
    Potpis.
    Imam jednu sobu - skladište u kojoj držim staru robicu dječiju, sezonsku robu (koja je meni najveći problem). Obećala sam sebi da ću uskoro ući u nju i sve raščistiti i napraviti djetetu sobu konačno. Ostatak kuće je manje više ok, s tim da mi pegla i usisava teta čuvalica (blago meni), a ja ovo ostalo. Mada se posteljina, peškiri i krpe i dosta odjeće ne pegla (a kod mame sam i gaće peglala). A sušilica mi je spas zimi.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam najsretnija kako izbacim neki komad bebačke opreme. Ovih dana leti hranilica, neki dan sam frendici odnijela prematalicu. Cvatem jedno 2 dana kad tako nešto izbacim, al se brzo zbediram kako se ponovo stvori višak što velikih što malih stvari, tipa novine, knjige prospekti i sl. što je također netko spominjao.
    Ugl. ili si po default-u takav da sve odmah za sobom pospremaš ili nisi pa se često boriš sam sa sobom, neredom, vremenom... i još jedna stvar ja sam spora i trebam barem 7 sati sna (barem sad kad sam prestala dojiti). Neke žene lete svaki dan , a ja trebam imati posebnu inspiraciju i barem 2-3 sata u komadu da se pravo zalaufam.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene nered čini nervoznom. Ne smeta me prašina ili mrvice po podu, ali gomile stvari koje nisu na svom mjestu - užasno!
    Zato mi je stan uvijek u tom smislu uredan. Poslije ručka i navečer uvijek pospremim i operem kuhinju, jutarnji ulazak u kaos mi je nezamisliv.
    Djeca pospremaju svoju sobu 1x dnevno (mi usisavamo kad se sjetimo), ako u pospremanju nabacaju igračke u krive kutije ili proizvedu još veći kaos, pospremaju ponovo. Rijetko pospremaju dobrovoljno, često trebaju poticaj u odgovarajućim Hz-ima.

E sad...manje volim: usisavati, brisati prašinu, ribati kupaonu...tu često prekoračim razumne rokove.
    Peglanje? Izbacuje me iz cipela .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 01.07.2012. at 15:00

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zaboravih dodati da me ne smeta ono što ne vidim. MM je picajzla, ormar mu je UVIJEK ko u vojnika pred vodnikov pregled.
    Kad ja zatvaram svoj, često si pričepim prste jer ih ne stignem na vrijeme izmaknuti.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene bas mrvice i prasina najvise izludjuju. Od nereda ludim samo kad nemrem nesto naci. No lad mi se tabani zacrne - nema goreg. A STALNO sam bosa, cak i zimi. Utoliko - cist pod, uredna kupaona i kuhinja - kao anci rece, meni je to kljucno za ugodan boravak u svom stanu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

u nasem domacinstvu je suprug jako uredan a ja sam bivsa slampavica. dok sam jos zivjela s mamom mi je "nered" bilo sredjnje ime - onda sam se preselila u vlastiti stan i skuzila dam mi je puno lijepse u pospremljenom stanu. Eh, i onda sam upoznala svojeg pedantnog i urednog muza Ne zivimo a apoteci, klinci nakon vrtica dodju na igranje, uvijek nesto kuhamo, nikad se nezna koliko ce se naci ljudi za vecerom ali prije spavanja obavezno raskrcim kaos i ujutro pripremim stan (pokupim suhi ves, obesim cisti iz masine, izvadim sudje iz sudjerice itd.). Na poslu mi je cijeli dan kaos i nikada neznam gdje ce me voda odnjeti pa mi odgovara da barem doma vlada nirvana ...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo da prijavim, moj revival i dalje traje, sve je ispeglano!
    Posljednje uređivanje od Mojca : 01.07.2012. at 20:16

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ajme Mojca
    ipak nisi tvrdokorni zmazanac
    po ovoj vrućini, ijuuuu!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ajme Mojca
    ipak nisi tvrdokorni zmazanac
    po ovoj vrućini, ijuuuu!
    Nisam, nisam... samo sam bila na dugotrajnom odmoru.
    Došlo je vrijeme da priznam da ipak nešto mogu napraviti uz Smjehuljicu, dosta sam se vadila na nju.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam, nisam... samo sam bila na dugotrajnom odmoru.
    Došlo je vrijeme da priznam da ipak nešto mogu napraviti uz Smjehuljicu, dosta sam se vadila na nju.

to je to, ne možeš se vazda na dijete vaditi
    ma svi imamo neke periode kad nam se manje da ili nam se neda uopće
    al ja ipak na duže tao ne mogu funkcionirati
    volim kad je sve onako, čisto, toplo, sunčano...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    volim kad je sve onako, čisto, toplo, sunčano...
    ispunila ti se želja ovih dana, baš je fino sunčano i toplo

ljeti većinom peglam na terasi u hladu.
    neopisivo olakšanje, tko ima mogućnost.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

Tako moja susjeda u 6, viklere na glavu i udri peglati na terasi. Uh, ne mogu si to baš zamisliti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku

još da mi je i prvi kriterij zadovoljiti ih gdje bi mi bio kraj
    ma toplo i sunčano ovdje je čisto metaforički
    u smislu ugođaja doma
    meni je dom asocijacija na nešto toplo, osvijetljeno...

i da, moja mama se ustaje u 6 da bi popeglala
    ona kaže da joj je to neka vrst terapije
    ja onda osiguram da terapiju ne preskoči kad joj već toliko znači

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Mojca; prvotno napisa
    Ovo i mene povremeno obuzme. Kazem sama sebi da cu odrzavati red, pa mogu malo klinci oko mene trckat dok ja spremam. Al me kratko drzi. Ne uspijem dovoljno dugo biti dosljedna. 2 dana konstantno trcim za klincima spremam igracke za njima odmah, kupim kekse i sl. Treci dan ko krepana macka izvalim se pokraj njih dok oni pijuckaju jogurt i povremeno naprave lokvicu koju mrljaju rukama. Kad se presele na drugo bojno polje dignem se, obrisem i cekam sljedeci belaj.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ina niz: danas malo spavalo puno a veliko se igralo sa susjedom skolarkom pa su podovi cisti a ves speglan, no jos nisam nasla dve stvari koje trazim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo u duhu teme ja sam na kraju napravila prilično pospremanje. Bilo je baš pakleno, pa je bila upaljena klima, pa sam laganini u hladovini pospremala, van ionako nisam mogla.
    Nije mi to i dalje neko zadovoljstvo, ali je sad svakako ljepše.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpis na marelicu, meni ne smeta kak je kod drugih, nadam se da to vrijedi i obrnuto. Razliciti smo i bitno da si svatko napravi kak mu pase i kako zeli i moze.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uf, moram reći da se divim i čudim vama nepeglačicama. Divim se na ravnodušnosti prema tome, a čudim se sama sebi jer je meni peglanje jako važno. Sve peglam; osim krep posteljine i deka, baš sve, pa i čarape i zavjese (one koje se moraju da bi ljepše "padale"). A nisam freak koji obožava peglanje... Jednostavno ne trpim imati nešto neopeglano na sebi, a bome niti na djeci, opeglana stvar mi je ljepša, čistija, mirišljavija; a moram tu napomenuti da peglanje nije samo način zahebavanja nego je tu i njegova higijenska komponenta nezanemariva. Ja sam sebi objasnila da peglati treba radi reda u kući i higijene. I nikad ne dopustim sebi da imam hrpe veša; bilo kakvog (za prat, peglat, posložit), peglam skoro svaki dan, radije po par stvarčica nego da se nakupi (a nakupi se uredno 2x tjedno barem 3 mašine jer peglam za nas 5 + mamu i brata), odvalim to i bok. Sad preko ljeta u klimi obavezno, i rano ujutro (skuham si veš lonac kave, nafrljim muziku, zakurblam peglu i ožeži!).
    Spadamo pod uredna kućanstva (osim mog mm-a, ali on voli biti u urednom ), svaki dan usisavam, čistim sanitarije, pometem dvorište i balkon, perem podove (kuhinja, wc, kupaona, stubište, hodnici, db), prašinu brišem i posteljinu presvlačim 1x tjedno, u kuhinji mrzim nered i suđe se odmah u kuhanju još ili pere ručno ili stavlja odmah u perilicu, isto tako i nakon jela, odmah se sprema suđe, hrana, stol, čisti se pod. Svaku večer sve pospremim i ujutro volim sići u kuhinju koja je čista (o.k. trebam samo spremiti suđe čisto iz perilice). To je jednostavno takav način života, ja nebih mogla podnijeti psihički da živim u neurednom ili (nedaj Bože) prljavom , da djeci ne skuham ručak svaki dan. Ono, to je meni za moju obitelj i mene samu poniženje kraj zdravih ruku i očiju biti u zmazanom... I ako treba za to se ranije probuditi, kasnije leći, pretrpiti... to je to, meni nije problem.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ono, to je meni za moju obitelj i mene samu poniženje kraj zdravih ruku i očiju biti u zmazanom... I ako treba za to se ranije probuditi, kasnije leći, pretrpiti... to je to, meni nije problem.
    To mi zvuči kao kad Peterlin kaže , i slažem se s tim, da je neka uvriježena društvena norma ( a onda je tako često i u našim glavama ) da je žena koja ne drži cakum pakum kuću ona koja je u krivu ili kako je to Peterlin lijepo sročila:

"Ja sam puno puno puta sebe uhvatila da tim ciscenjem i ribanjem pokusavam "biti bolja zena" da ne velim bolja osoba, kao da potkupljujem sudbinu, nesvjesno... Ovako nekako idu misli: ako mi u kuci sve bude uredno i ocisceno, onda cu uspjeti ostvariti sve svoje zelje. Bit ce da su nam to utuvili kroz 100 generacija u ledjnu mozdinu, nemam pojma. Gledam svoju mamu i svekrvu - ista prica! I uvijek gledaju oko sebe i procjenjuju susjede, prijateljice, ove, one... kao da je zivotno vazno kuhati i peglati svaki dan."

Volim biti na raspolaganju svom kućanstvu (tj. održavati stan na životu, a i ukućane), al sve više od toga kad imam love rado prepuštam nekom drugome.
    Iako moram priznati, rijetko je netko u tuđem domu dovoljno detaljan. Ja si uvijek bolje počistim; kad mi se da , a inače je dobro i manje detaljno, ako mi se rađe radi nešto drugo.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jedna stvar da li je nekome to problem ili ne, da li mu se da ili ne da. Ono o čemu ja razmišljam je tko je, kako, kada i gdje nametnuo te neke standarde što je čisto i što je red. Ne znam, moja glava ne može prihvatiti kao smisleno i opravdano peglati zavjese da bi ljepše padale. Gledam tu prvenstveno ekološku crtu. Toliko vode, struje, praška, omekšivača, truda i vremena da bi imala lijepe zavjese. Mislim da to sve mogu puno bolje uložiti. Tvrde da se 30% vode u kućanstvu potroši na čišćenje. Meni žao vode. Zna, možda sam opsjednuta time, ali što ću. Tih 30 kn mjesečno što ušparam na struji jer ne peglam, uplatim Unicefu. Imam neki bolesni sklop u glavi i to je vjerojatno neka druga krajnost.
    I kao što sam rekla - sve je stvar navike i sve se može kad se hoće. Ovisi kako se stvari poslože u glavi. Ima nešto u tome da kad mi je nered u glavi, prvo moram napraviti reda po kući jer me neurednost onda ekstra živcira.
    I slično kao tanja_b, bila sam opsjednuta (to mi sada tako izgleda) pa sam se opustila uz MM i dijete i znam da je sve u glavi.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bez uvrede ikome, ali kad bi mi netko rekao da svako jutro (ili dan) moram peglam valjda bih mu rekla da me odmah upuca.

Citala sam temu danas, uzela dijete i posla se setati na Jarun. Sudje stoji, pod nije usisan, roba nije slozena... Briga me i nadam se da ce mi uvijek bit vaznije prosetat se, poigrat se, popit kavu s frendicama nego bit doma i pospremati.

Prije sam i ja tako, dodji s posla pa peri, ribaj, sramota je da sudje prenoci. Onda sam se samo jedan dan pitala zasto se forsiram? Nista se nece dogodit ako poslije rucka legnem i upalim film, a ne dignem odmah sa stola. I nije. Samo sam se ja oslobodila pritiska da sve mora uvijek biti cisto. Da mi nekad smeta, smeta, al kad se to dogodi ocistim, s gustom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bezveze se izvlačiti na djecu, ali činjenica je da kad dođu djeca toliko je bitnijih stvari od čišćenja. Neki dan smo se 1,5 sat igrale doktorice, svi plišanci su dobili kartone, izmjerile smo težinu na kuhinjsku vagu i izmjerile dužinu. Žalosno bi mi bilo da se P. sama igra kad seka spava, a ja da čistim. Tata baš i nije za takve igre, a i navečer stavlja T. na spavanje. Moje cure se jako malo same igraju, ja uglavnom sudjelujem u igri.
    Mi se ponekad svi skupa bacimo na pod i slažemo lego kocke, a imali bi kaj drugo raditi. Ja još moram odraditi i vježbe svaki dan, pa mi za čišćenje ne ostane ni volje ni energije.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja prvo što napravim poslije ručka je da se uvalim na kauč i popijem svoju popodnevnu "kavu" (Divka). Nema šanse da odmah utrčim u kuhinju ko moja mama. Ujutro se ustanem kad i D. (osim ako ne trebam na posao prije nego se on probudi) i prvo ide 10 minuta uz kavu samo za mene. A navečer kad D. zaspi, prvo se izvalim na kauč i pogledam nešto na TV-u ili prosurfam. Jednostavno moram imati vrijeme za sebe, dijete, nas.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je tužno to što vi mislite da ja nemam vremena za sebe, da nejdem na kavu, da se ne igram s djecom, da nejdem na Jarun, ne gledam TV, ne uživam u kavi i sl. zato jer peglam... Oduvijek sam osoba koja se dobro organizira, a kad je u kući već uveden red onda se isti samo održava. Meni svaki dan treba ukupno 30-ak minuta da skuham ručak (expres lonac moja ljubav), dok se kuha ručak ja obrišem podove, protrčim s usisavačem po kući, djeca doručkuju za to vrijeme npr. ili se igraju, odemo u šetnju nakon doručka/kave i kad se vratimo popeglam ono malo svakodnevnog veša za 20-ak minuta.
    Ja sam sama s troje djece jer mm radi izvan RH, nemam pomoći od nikog i od nikuda, dapače još na skrbi imam teško bolesnu mamu i brata invalida (i njihovu kuću, hranu, veš, liječnike, kemoterapije...). I nađem vremena za sebe, ako hoću.
    Mislim da vrijedi ovdje poslovica: Tko želi nađe načina, a tko ne želi nađe izgovor.

Stranica 5 od 36 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •