Stranica 7 od 37 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1838

Tema: Neurednost

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sav moj ves je sterilan (i ja zamatam domaci kruh u krpe) pa i krpe makar ne peglam jer sve susim u susilici (bas iz tog razloga). Ali susilica mi ful sad zagrije stan pa reko necu susit nego peglat kad se vec neki ves mora peglati zbog urednosti a ne samo sterilnosti.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako se krpe iskuhaju ili operu na barem 60 Celzijevaca, nisu li uklonjene sve bakterije i slične beštije?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam to isto tako shvatila, mislim da i na opeglanoj krpi nakon nekog vremena ima bakterija, jer ni zrak, a bome ni naše ruke koje ih spremaju nisu sterilne.
    Bitno je da je oprano i dobro osušeno, da nema vlage i ostataka hrane koja truli, koja pogoduje bakterijama da se razmnožavaju u velikoj količini.
    To je filozofija po kojoj čistim sve po kući ustvari.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od kud onda uputa da se za bebe sve mora peglat?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nema bolje sterilizacije od sušenja na ovom suncu, kakva pegla...Doduše ja sam prilično daleko od zagađivača, pa je drugačije nego u gradu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Od kud onda uputa da se za bebe sve mora peglat?
    je, i onda staviš bebu na pod, ova se dohvati daljinskog i u roku milisekunde cijelog strpa u usta

niste čule za onu da beba u prvoj godini mora pojesti cca kilu blata, imuniteta radi

baza su mi ove teme
    jer uvik ispadne isto
    ko svaki dan usisava i pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja i moja obitelj zivimo u zmazanom, ako se malo bolje organiziras sve se moze (citaj: lijena si, sporkuljo)
    a ko ne pere, zauzme malo s visoka stav, ih nemoguce da ja gubim tako vrijeme na glupo ribanje, ja radije citam i bavim se djecom i idem u park (citaj: opsjednuta si i frikusa)
    summer
    ja nekako kao ti.
    jedino što ne peglam. ništa osim košulja, nekih haljina i sl, kategorija 5 minuta prije posla. ostalo direkt sa štrika u ormar. to je bio proces, prije sam sve peglala, onda sam po ljeti, u onoj našoj vikendici doživjela trenutak otkrivenja - a zašto tu odmah slažem u ormar, a doma se kao sve pegla. prvi put je bilo teško, sam pogled na nespeglanu posteljinu u ormaru je bio mučan. sad je super, više ni ne primjećujem. iako, morate biti svjesni. opeglano i neopeglano jednostavno NIJE isto.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 02.07.2012. at 15:27

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

da, i mene jedino ta posteljina muci
    kod moje majcice sve ko po spagi
    u mene dzumbus, koliko god se trudila i fino to susila i slagala
    posebno me izludise lancuni na lastik, sad ih motam u tubice
    a onda, u ovih deset godina braka taj ormar s posteljinom nitko nije otvorio osim mene i muza u krajnjoj nuzdi
    pa nije dovoljan poticaj da je ipak popeglam

a ne bi ni ja peglala svoju robu
    ali moram, kad bude izguzvana - ja kao leonisa, natrpam masinu, centrifuga na najjace i udri
    pa stvarno bude zguzvano, to ipak ne bi na sebe direkt

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima ova nova generacija mama od 22 do 32, ja sa svojih 41 više spadam u babe , tako da me zanimaju higijenski minimumi i maksimumi te ekipe .
    Svi ste se primili tog nevaznog peglanja, a niko da objasni marii da s 41 NE SPADA u babe. Tocka :D

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Svi ste se primili tog nevaznog peglanja, a niko da objasni marii da s 41 NE SPADA u babe. Tocka :D
    Taman je u pravim godinama, još mladolikog izgleda, a mudra.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kuhinjske krpe se ne peglaju jer speglane puno losije upijaju tekucinu. A i nije ekoloski peglati.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pih, samo 7 stranica?

nije li ovakav sličan topic već bio pred koju godinu
    završio je hvaljenjem "neurednih" kako su nonšalantne i open-minded i "urednih" kako su ubersavršene

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da se ne spada. I ja imam 41 godinu, znam sto govorim :D

On topic: ni ja ne peglam, nego samo po potrebi.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kategorija babe je više stanje duha nego godina

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    (Offt. jučer sam rasturila svekrvinu kuhinju, a moja me još čeka...Nije mi teško, ali ne da mi se prije nego se riješim majstora koje uskoro očekujem)
    Ne znam koliko je ovo offt. ali meni je lakše srediti nečiji krš i začas odšacati što je "smeće", a kod sebe hrpu prevrnem, 1-2 stvari bacim, a vreća čeka do sljedeće godine kad ću opet iz nje frknut 2,3 stvari.
    A kad ostorim kod mame ormar nemam milosti i rado bi da mi to netko napravi jer da ne vidim ne bi se niti sjetila ničega od te hrpe nagomilanog ...
    Sestra i ja, obe ispale prilično neuredne od majke picajzle. Ne znam jel to utjecalo što je stalno sve moralo biti pod pravim kutom, ali borim se vječno i kolko god slažem i preslagujem nikako postići neku bingo kombinaciju.
    Osim toga nešto je i u manjku prostora. Nemam nikakvu špajzu, ostavu, ili rezervnu sobu gdje bi mogla dio svega nečega ugurati pa često u ormarima u stvari stoje posložene stvari koje se baš i ne koriste, a redovita roba koja je u pogonu uvijek negdje vani.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uopće ne primjećujem je li nešto opeglano ili nije, na drugoj osobi ili u ormaru.

vid mi je ok, bez dioptrije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    Slucajno surfajuci po bespucima (ne povijesne zbiljnosti, nego) jutjuba, jednom sam naletila na tipa koji je pokazivao kako se slazu plahte s gumicom. Otad su moje plahte besprijekorno slozene. Ne, ne zajebavam se.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

marta - link pliz

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

marta, daj link, moje gumičaste plahte su sve, samo ne složene kako treba...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moje su nagužvane u dnu ormara jer se samo nanerviram kad ih pokušam nekak složit

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    kategorija babe je više stanje duha nego godina
    U pravu si za stanje duha, ali i dalje tvrdim da NE SPADA u babe.
    Btw, ne derem se na tebe, to ja samo hocu da me mare cuje

Necu vise offt, obecajem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam link, pobogu surfala sam po glazbi kad mi je uletila neka domacica s pišom, samo sam ovlaš pogledala, al se primilo. Zapravo je vrlo jednostavno, objasnit cu vam, ak prvo idem popit kavu s mm-om.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj da, gomile stvari, robe, igracaka, knjiga, novina... Da mi je sve srezat za samo 20 posto, bilo bi bolje. Svako malo hrpetine toga bacim, poklonim ali opet se nabere. sad jos i kolica u sred stana, baby gym i ona baby ljulja viper, aaaaaaa. Imam dojam da se spoticem sama o sebe! A sve treba. Ma moglo bi se i bez toga. A onda mi trebaju dve stvari koje vec DANIMA ne mogu nac i to me zbilja cini zivcanom
    Ja sam najsretnija kako izbacim neki komad bebačke opreme. Ovih dana leti hranilica, neki dan sam frendici odnijela prematalicu. Cvatem jedno 2 dana kad tako nešto izbacim, al se brzo zbediram kako se ponovo stvori višak što velikih što malih stvari, tipa novine, knjige prospekti i sl. što je također netko spominjao.
    Ugl. ili si po default-u takav da sve odmah za sobom pospremaš ili nisi pa se često boriš sam sa sobom, neredom, vremenom... i još jedna stvar ja sam spora i trebam barem 7 sati sna (barem sad kad sam prestala dojiti). Neke žene lete svaki dan , a ja trebam imati posebnu inspiraciju i barem 2-3 sata u komadu da se pravo zalaufam.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=Q-a2FR1iwqg

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=FGPwaYRgVc4

iako vidim da je i betty stavila

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nisam skužila sve ulete gdje se pisao o slaganju plahti, tipkam post već 15 minuta

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma, slažem ja tako, ali ne može biti lijepo, uredno speglano kao ravne plahte. Uvijek su nekako napuhane. No, kad treba izabrati da li želim uredan ormar sa plahtama k'o po špagi ili glatku, zategnutu plahtu na krevetu, uvijek izabirem ovo potonje.

Jer zategnuta plahta na krevetu doprinosi bračnom životu, a ormar po špagi baš i ne. Ili ja krivo mislim i baš je obratno?!

A marija71 i baba nikako ne mogu u istoj rečenici. Ma, ni pod razno.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Valjda su to ti filmici, ne da mi se pregledavat, frajer sve slozi u zraku, rukama?
    Meni plahte od nerastezljivih materijala nakon slaganja izgledaju ko iz ducana. One od rastezljivih je teze posloziti, ali i one izgledaju puuuno bolje nego prije.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Beba treba mozda pojest kilu dve blata, ali mislim da se to ne odnosi na novorodjencad niti njih stavljas na pod niti ona lizu daljinske. Kad to postanu sposobne bebe, onda im se ni odjecu ne zreba sterilizirat, uputa se odnosi, mislim, na ono bas male bebe.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Beba treba mozda pojest kilu dve blata, ali mislim da se to ne odnosi na novorodjencad niti njih stavljas na pod niti ona lizu daljinske. Kad to postanu sposobne bebe, onda im se ni odjecu ne zreba sterilizirat, uputa se odnosi, mislim, na ono bas male bebe.
    Jedan jedini put da sam djetetu nešto opeglala bilo je još prije nego se rodio kad sam mu kupila neke stvari pa se kao pripremala... Od tada ništa.
    A čisto kad smo kod sterilizacije i bakterija, domestosa i peglanja,moj mali je najzdravije je dijete njegove dobi koje poznajem. Ma nikad ni da je šmrcnuo. Dobio jednom temperaturu i to nakon kontakta s drugom djecom, ispostavilo se da je bio virus, tako da...

Nisam baš za to da jede blato, ali puštam ga na pod i ne skačem čim nešto stavi u usta. Mene je stara tako držala u sterilnim uvjetima i kaže da sam se razbolila čim sam dohvatila nešto s poda. Učim na njenim greškama

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni nije nikako jasno kako to moja mater uredno slozi

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

elem, stvarno sve guglam, ali mi motanje lancuna nije palo na pamet
    nasla sam i ovog martinog valjda
    meni :skartoc: vama :respect:

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Jedan jedini put da sam djetetu nešto opeglala bilo je još prije nego se rodio kad sam mu kupila neke stvari pa se kao pripremala... Od tada ništa.
    A čisto kad smo kod sterilizacije i bakterija, domestosa i peglanja,moj mali je najzdravije je dijete njegove dobi koje poznajem. Ma nikad ni da je šmrcnuo. Dobio jednom temperaturu i to nakon kontakta s drugom djecom, ispostavilo se da je bio virus, tako da...

Nisam baš za to da jede blato, ali puštam ga na pod i ne skačem čim nešto stavi u usta. Mene je stara tako držala u sterilnim uvjetima i kaže da sam se razbolila čim sam dohvatila nešto s poda. Učim na njenim greškama
    Ne bih te htjela razočarati, ali ovo je ključno. Kad je bio u kontaktu s virusom, dobio ga je.

S drugim dijelom posta, koji govori o važnosti nedržanja djeteta u sterilnim uvjetima se u potpunosti slažem.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slazem se - utoliko ne perem pod domestosima ni ruke antibakterijskim sapunima. No ipak ne treba ici ni u drugu krajnost. Rekla bih da je i tu kljuc u mjeri.
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 02.07.2012. at 19:08

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema mjere po ovoj vrućini
    proglašavam elementarnu nepogodu u svojoj kući
    naputak: ne prilazite bez lopate

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni kuća može biti uredna samo ako se razvedem i dam djecu udomiteljima,
    oni jednostavno konstatno proizvode nered,
    a niti uspijevam njih naučiti da sklanjaju svoje stvari, niti sam ja sposobna stalno održavati red iza njih četvero.
    I to me frustrira, voljela bih da mogu staviti neopeglanu robu u ormar, da me ne smetaju razbacane stvari i suđe u sodoperu, da ne vidim fleke na pločicama i mucice pored kreveta, ali ne mogu.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Htjedoh zapravo reći isto kao i aleks, morala bih nešto naučiti,
    ili kako da budem efikasnija u održavanju kuće urednom
    ili kako da se skuliram da mi nered uopće ne smeta.
    Ovako samo rondam po kući, nerviram se i opet ništa ne stižem...

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nekako ostadoh kad sam vidla kako spominjete neopeglanu robu u ormarima i kako je nekima to čudno - meni se to uvijek podrazumijevalo - kod mene se pegla samo svečani veš, veš za posao i djeci za školu, igraonicu isl. i to po mogućnosti prije nego što krenu
    Naravno da ormar mora biti uredan i na tome jedino inzistiram.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih te htjela razočarati, ali ovo je ključno. Kad je bio u kontaktu s virusom, dobio ga je.

S drugim dijelom posta, koji govori o važnosti nedržanja djeteta u sterilnim uvjetima se u potpunosti slažem.
    Tu se prica o bakterijama. Virus nije isto sto i bakterija i cisto sumnjam da bi bilo drugacije da sam mu popeglala robicu ili pidzamu...

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj meni mora biti sve uredno i cisto i zato me hvata nervoza ako vidim da mi je sude prljavo,pod,soba....krevet pospremam jer ako mi je krevet razbacan cijela soba mi je razbacana....i necu ici spavat dok sve ne pocistim a onda mrtva umorna legnem u krevet a mali se za pol sata budi za jest. I sama sebi kazem da sam bolesna a sta se tice peglanja..e to ne radim..peglam jedino muzeve kosulje..i od maloga stvari(jer kao mora biti sterilno)a i to necu jos dugo....roba mi izgleda kao da je speglana jer najbitnije je kako ju stavim susit...da ju pokupim prije nego se presusi i da ju odmah slazem...i sve izgleda speglano

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Tu se prica o bakterijama. Virus nije isto sto i bakterija i cisto sumnjam da bi bilo drugacije da sam mu popeglala robicu ili pidzamu...
    Nisi me shvatila. Ti si sama napisala da nikad nije ni šmrcnuo, dok nije bio u doticaju s drugom djecom, a onda je dobio virozu. Iz toga sam zaključila da mu imunitet nije tako sjajan, ako je odmah dobio virozu.
    Mehanizam "dobivanja" viroze i bakterijske infekcije je prilično isti - poanta je oslabljen imunitet.

A što se tiče peglanja i tu me nisi shvatila, rekla sam da se slažem da je djeci za dobar imunitet potrebno da nisu pod staklenim zvonom i da su slobodno prljavi. Znači tu se slažemo.

Ok, nije to tema, ali nadam se da smo se shvatile.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a što te onda razlikuje od onih kojima smeta tvoja "neurednost"
    mentalni sklop .

onaj tko dođe kod mene i ne prigovara - može me tražit kaj god hoće kod sebe doma. i onaj kombinezon za forenzičare... ali ima(m) ih nekoliko koji i prije nego uđu - krenu prigovarati.

ja sam ljubazna osoba. takvima ponudim kavu, krpu i metlu... kavu svi popiju, ovog drugog se nitko ne želi prihvatiti. osim jezikom.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

primam na kavu i kekse sve kojima toliko smeta nered da se odmah dignu i krenu čistiti
    šifra: samo bacaj!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    primam na kavu i kekse sve kojima toliko smeta nered da se odmah dignu i krenu čistiti
    šifra: samo bacaj!
    primi ti nas koji ne vidimo kak ti kuća izgleda ... ima nas koji volimo kavu i dobro društvo .

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja jesam baba ,i tim se dičim. imam i počasno unuče , njegova slika je na mom radnom stolu

stvarno me zanimašto je mladim curkama do cca 30 tak godina bitno u čišćenju , a što nije . usporedbe radi

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    primi ti nas koji ne vidimo kak ti kuća izgleda ... ima nas koji volimo kavu i dobro društvo .
    zahvali kćeri na ukazanom povjerenju
    dođite kad hoćete. kave ima. ali ako te baš nešto zasmeta, slobodno pospremi. nemaj straha, ja ne peglam

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam isto u nekoj sredini, mada naginjem onoj šporkijoj strani. Naprosto mi uopće nije bitno za moj duševni mir jel nešto čisto il nije (ok, govorim o nekoj normalnoj razini čistoće), mm je to puno bitnije, pa sam mu nekako s vremenom objasnila da on slobodno može počistiti/pospremiti što god mu smeta i da se ja uopće neću naljutiti
    Posebno sam otišla na kvasinu prvih godinu dana nakon poroda, mogle su mi bombe padati po kući, nije me diralo. Sad, kad sam valjda malo došla sebi počela sam primjećivati nered i čak se i pridružim mm u sređivanju. Ne peglam ništa, osim kad idemo na pireve ili slično, pa se pojavi kakva košulja, ostalo se popegla samo od sebe. Trudim se fino istresti prije nego stavim sušiti i složiti kad se osuši, i sve bude pristojno. Ako mi se slučano nešto od stajanja pogužva, rađe ubacim ponovo u mašinu, nego da peglam.
    Moja djevojčica je jaako rijetko prehlađena, možda svega dva puta,a s antibiotikom se još nismo upoznale, tako da mislim da je sve pod kontrolom..
    Jedino u što se mmm ne dira to je wc i tu sam prepuštena sama sebi , pa me zapravo zanima što podrazumijeva vaše čišćenje wc-a?? Što radite na dnevnoj bazi (i još me više zanima čime), a što na tjednoj??

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino u što se mmm ne dira to je wc i tu sam prepuštena sama sebi , pa me zapravo zanima što podrazumijeva vaše čišćenje wc-a?? Što radite na dnevnoj bazi (i još me više zanima čime), a što na tjednoj??
    Dnevno se očisti ono kaj se zaprlja, npr. od izlijevanja ostaka hrane u wc. Povremeno nalijem sredstvo za čišćenje da stoji prek noći da se ne nakupi kamenac, a tjedno se prebriše cijeli wc jer se nakupi prašina iza daske i četkom ga oribam iznutra. Nekad sam vadila vodu van da bi očistila kamenac sa dna, ali sad mi se to više ne da.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj veš nije zagađen jer ga sušim u stanu...isina bo9g malo teže dišemo, ali ajde....Ma šalim se, stavim pored otvorenog prozora da ima zraka, po noću a preko dana je u spavaćoj u kojoj ne boravimo.
    A ako ne treba peglati posrane platnene, zakaj bitrbelao krpe i gaće?
    I zakaj bi to sve skupa uopće trbalo biti sterilno?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ni moj,savrseno usisa ali sto nezna banju ocistit....zadnji put kad sam mu je prepustila uspio je preskocit spine i ostavio ih pune fleka od kalodonta....

u mene nema dnevnih/tjednih...stvarno stvarno svako malo nesto pobrisem....tako da nikad nemam ono naporno generalno freganje...danas sam presla wc i ogledalo npr...skuzila flekice.....
    ja sam uselila u stan prije tocno godinu dana pa me jos drzi ono da mi sve treba bit ko novo...

Stranica 7 od 37 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •