I mi imamo ovakvih situacija, ali umjesto igre pogadjanja imamo posebnu kasicu u koju ide lova koja je ispala iz dzepa po krevetu ili kaucu ili se nasla po podu. Kad se napuni cemo prebrojiti.
Kao sto spomenuh vec na temi trauma, ja valjda imam traume iz djetinjstva vezane za cistocu i red pa sam zato sad relativno neuredna.
Po maminom naputku se roba vjesala po vrsti, gacice s gacicama, krpe s krpama itd. U ormarima se slagalo sve po boji i velicini. Najprije vece stvari pa ona na njih manje. Tako su bile slozene i gacice i carape (zato sam jedva docekala imati ladicu za rublje u koju ga samo frknem).
Posebni rituali bili su svakog proljeca i jeseni kada su se izbacivali viskovi.
Smjeli smo imati samo po 5 majica, 5 kosulja, 5 hlaca + 2 svecane presvlake i 2 po izboru.
Sve ostalo je islo u Caritas. Valjda zato sam niz godina imala fazu gomilanja odjece i kupovanja svega i svacega cije posljedice sada vidite na burzi
Krevete po vojnicki i usisavanje 2 puta dnevno necu ni spominjati. Jedino oko cega mi stara nije bila opsesivno kompulzi na je peglanje. Roba je sa strika isla ravno u ormar, pa si peglaj kad ti treba.
Tako i ja prakticiram.

Odgovori s citatom